X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Cześć dziewczyny :) kiedyś czytałam na tym wątku, że któraś z Was miała wysoką homocysteinę i po zbiciu miała udany transfer, czy ta osoba mogłaby mi napisać ile czasu zajęło zbicie tej homocysteiny? pytam, bo przymierzam się powoli do kolejnego crio. W lipcu idę do Śliwy pogadać i może w sierpniu wezmę malucha :)
    Nie wiem czy to ja, czy m.in ja ;-) ale u mnie tak było..czy to zbieg okoliczności, cyz nie, nie wiem..
    Zaczęłam ją zbijać od grudnia, a szczęśliwy zarodek był z końca marca. miałam wtedy wynik ok 8.

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Marzenka85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena tak, to Ty! Przypomniałam sobie :) a jak wysoką miałaś?

roloej285tga0xf7.png
    11.2018-crio 2 blastek: 5 dpt 9,94; 7 dpt 39,84; 10 dpt 222; 13 dpt 1517; 17 dpt 8855, 24 dpt <3
    3 transfery :(
    Brak lewego jajnika i jajowodu, drugi jajowód niedrożny, Hashimoto.
    Starania od 2015 r.,
    Gameta Gdynia
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna87 wrote:
    Nie robię :) dziś w pracy Dyrektorka się pyta czy czegoś nie planuje (w sensie że ciąży). A potem dziwnie się na mnie patrzy i pyta czy zmęczona jestem :)

Leżałam w szpitalu z dziewczyną, której znajomi podczas imprezy powiedzieli, że jakoś tak inaczej wygląda i czy przypadkiem nie jest w ciąży. Oczywiście okazało się, że to były dopiero początki o których nawet ona sama nie wiedziała :)

Wyznaczasz sobie któryś dzień na testowanie, czy czekasz aż Czara zwolni brzuch? ;)

PCOS + IO
    05.2017 - początek starań
    08.2017 - puste jajo płodowe
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Czara, może mały poczuje presję, jak tu taka kolejka po Twój brzuch :D

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Justyna87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary brzuch zarezerwowany :) czekam jeszcze jutrobi w środę robię. Jak powiedzialam o poprzedniej ciąży to też mówiły że widać po oczach :)

Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
    Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
    Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020

ug37p07w9ytcq454.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po histero;) bylo spoko nic nie bolalo i po tez nie bylo zle;) normalnie i plamienie lekkie a nie jakis krwotok jak tu niektore straszyły

za to mam problem bo urósł mi pęcherzyk...lekarz zdziwiony dlaczego Gonapeptyl nie zadziałał i teraz przez tydzien biore codziennie. w pitątek na kontrole i jak zniknie to dopiero dostane leki an stymulacje.
    Ale dlaczego nei zadziałał?
    K...rozumiecie ze baba ktora mi sprzedawała to za 1 raze mnie powiedziala ze to ma byc w lodówce ??? masakra tydzien sie faszerowalam i robilam zastrzyki z czegos co nei dzialalo!! nie wierzę w tą abstrakcję!!!! masakra....naprawdę
    Jak ona mogla mi to sprzedac, wyciaglac z lodówki u siebie i nie powiedziec ze mam to tez trzymac w zimnym? do dzis nie moge uwierzyc
    takze...o tydzien się akcja przesuwa i teraz codziennie igiełka...musi peknąc i zniknąc i wtedy do dzieła!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 14:34

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Lenonki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, w środę który to będzie dpo? Masz jakieś objawy? Miałaś dwa pęcherzyki teraz?

Hałasianka super, że histero poszła gładko. Masakra z tymi zastrzykami :( Laska w aptece pewnie pomyślała, że nie pierwszy raz to kupujesz. Chociaż z drugiej strony powinna zaproponować woreczek, żeby leki przewieźć w niskiej temperaturze! Ile zapłaciłaś za te zastrzyki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 14:38

PCOS + IO
    03.2019 👶
    03.2021 👶
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Justyna, w środę który to będzie dpo? Masz jakieś objawy? Miałaś dwa pęcherzyki teraz?

Hałasianka super, że histero poszła gładko. Masakra z tymi zastrzykami :( Laska w aptece pewnie pomyślała, że nie pierwszy raz to kupujesz. Chociaż z drugiej strony powinna zaproponować woreczek, że leki przewieźć w niskiej temperaturze! Ile zapłaciłaś za te zastrzyki?
    DOKLADNIE!!!! NAWET jak uznała ze nei pierwszy raz powinna mi zaproponowac woreczek termiczny. Tk jak to zrobila baba w aptece w Madisonie jak mi sprzedawała ( w taki sposób sie dowiedziałam) lekarz nie wiedział dlaczego to nei zadziałało.
    Szlag!!!
    zapłaciłam jakies grosze nie pamiętam 10-15 zl? bo kupowalam kilka rzeczy jeszcze, metypred i jakies witaminy i zzaplacilam 30 zl w sumie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 14:39

• lena7 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka85 wrote:
    Lena tak, to Ty! Przypomniałam sobie :) a jak wysoką miałaś?
    Startowałam z jakoś tak 13.11

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka mi zawsze pakowali w te woreczmi i mówili o lodówce. Na mnie gonapeptyl bardzo dobrze działał. Ale pechowo trafiłas na jakąś cichociemną farmaceutkę.

Lenonki, weź się wyników nie czepiaj, superowe są. Masz pewnie ze 2 albo i 3 pęcherzyki (ja mam estradiol ok 400 przy 1 pęcherzyku, ale ja to akurat mam zawsze wszystkiego dużo za dużo).
    Progesteron bardzo ładnie spadł przed owulacją - po owu znowu będzie rósł.

Czara umówmy się tak - jak się nie zameldujesz ze 2 razy w ciągu dnia, to uznajemy że już jesteście na porodówce i włączamy kciuki ;)
    Szyjka to jest jakiś wyjątkowo kobiecy organ, bo może zmienić zdanie i z dnua na dzień puścić!

Marzenka ja w październiku miałam homocysteinę 12.17 - zaczęłam obniżać folianem, b-complexem i tmg. W listopadzie zaszłam. W grudniu powtórzyłam badanie i byłam pewna, ze musiała już rewelacyjnie spaść, skoro jestem w ciąży a tu ciągle blisko 10. Po 2 miesiącach znowu badałam homo i dopiero łącznie po 5 miesiącach suplementacji spadła do 8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 14:56

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Hałasianka mi zawsze pakowali w te woreczmi i mówili o lodówce. Na mnie gonapeptyl bardzo dobrze działał. Ale pechowo trafiłas na jakąś cichociemną farmaceutkę.

No wiem dlatego jestem załamana! MAM nadzieję że w ciagu tego tygodnia to zadziała i będzie po wszystkim!!!

• bazylkove Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka no nie wierzę, kurde! :/ ale dobrze, że przynajmniej histero masz już z głowy

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Hałasianka no nie wierzę, kurde! :/ ale dobrze, że przynajmniej histero masz już z głowy
    niezle co?:) ja juz tez nie wierzę...ręce opadają!

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka - jesteś w takim razie tą szczęściarą, która nie krwawiła mocno po histeroskopii :) Gratuluję! Ja chodziłam zgięta w pół z mega podpaską w majtkach.

Ws farmaceutki? Słabo... Ja już się nauczyłam i ZAWSZE pytam w aptece jak kupuję coś nowego, czy przechowywać w lodówce.

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Hałasianka - jesteś w takim razie tą szczęściarą, która nie krwawiła mocno po histeroskopii :) Gratuluję! Ja chodziłam zgięta w pół z mega podpaską w majtkach.

Ws farmaceutki? Słabo... Ja już się nauczyłam i ZAWSZE pytam w aptece jak kupuję coś nowego, czy przechowywać w lodówce.
    no delikatnie mi plami do tej pory ale nic nie bolalo;)
    mini eprzyszło do glowy zeby pytac wlasnie bo zawsze mi mowili...tak jak ta druga babka ktora mi to sprzedawala no coz..... po raz kolejny pod górę...

• Lenonki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka dobrze, że zapłaciłaś za te zastrzyki takie grosze bo już myślałam, że kilka stów!

Staraczka, to mnie zaskoczyłaś z tym, że masz aż 400 estradiolu przy jednym pęcherzyku. W zeszłym cyklu jak miałam pęcherzyk 13 mm, który nie urósł większy to wynik estradiolu wyszedł 100. Ja się nie obrażę jak będę miała tylko dwa jajeczka, bo jednak jestem na początku drogi ze stymulacją więc nie wiem czego się spodziewać po swoim organizmie. Rok temu po odstawieniu tabletek anty od razu zaszłam w ciążę (puste jajo) więc lekarz stwierdził, że jestem wyjątkowo płodna jak na PCOS :D

Hałasianka lubi tę wiadomość

PCOS + IO
    03.2019 👶
    03.2021 👶

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenonki wrote:
    Hałasianka dobrze, że zapłaciłaś za te zastrzyki takie grosze bo już myślałam, że kilka stów!

Staraczka, to mnie zaskoczyłaś z tym, że masz aż 400 estradiolu przy jednym pęcherzyku. W zeszłym cyklu jak miałam pęcherzyk 13 mm, który nie urósł większy to wynik estradiolu wyszedł 100. Ja się nie obrażę jak będę miała tylko dwa jajeczka, bo jednak jestem na początku drogi ze stymulacją więc nie wiem czego się spodziewać po swoim organizmie. Rok temu po odstawieniu tabletek anty od razu zaszłam w ciążę (puste jajo) więc lekarz stwierdził, że jestem wyjątkowo płodna jak na PCOS :D
    Ale ja oprócz 1 wystymulowanego dojrzałego mam w pip małych niedojrzałych padalców na obu jajnikach - one też dają pewne ilości estradiolu :/ Przy PCOS tak bywa. Mi się te antralne do końca nie wchłaniają przed owu :/

Po odstawieniu antyków duzo dziewczyn z PCOS zaskakuje bo antyki obniżają męskie hormony i poziom AMH - po kilku miesiącach wszystko wraca do stanu sprzed antyków. Ale jeśli w ogóle reagujesz na stymulację to jest super. Ja parę lat temu "leczyłam sie" w centrum napro. Dawali mi wtedy clo i aromka - no i jadłam to jak cukierki, bez żadnego efektu. Dopiero po zrzuceniu nadwagi, nałykaniu się ton supli i zmianie trybu zycia tabsy zaczęły na mnie działać i dało się wywołać owu przex 45 dc.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • mokka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny otwieram piccolo! Wynik prawidłowy- będzie chłopiec. Boziu ciszę się tak bardzo, ze zaraz zwariuje!

Czara gratuluje obrony. Kochana czekam na wieści o przyjściu na świat małego księcia. Może to dziś....

Aśka32, StaraczkaNika, Lunitari, lena7, Justyna87, Stokrotkaaaa, bazylkove, Malyprosiaczek, kinga27.30, Asia87 lubią tę wiadomość

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mokka wrote:
    Dziewczyny otwieram piccolo! Wynik prawidłowy- będzie chłopiec. Boziu ciszę się tak bardzo, ze zaraz zwariuje!

Czara gratuluje obrony. Kochana czekam na wieści o przyjściu na świat małego księcia. Może to dziś....
    Aż się ciśnie: A NIE MÓWIŁYŚMY? ;)
    Ale bardzo dobrze, że zrobiłaś badanie - teraz już możecie być w 100% spokojni!
    To zdrówko Juliana/Konstantego/Lea <3 (Ja mam tylko mineralną, ale z bąbelkami!)

mokka lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mokka, gratuluje!! Oby jednak nie dziś. Bob się gotuje ;)

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ