X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Gameta Gdynia

Oceń ten wątek:
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elinka - samce to dziwne stworzenia. Chyba kurczę, większość z długo etapowych stareczek przechodziła podobne problemy. Powiem Ci, że u mnie też nie było kolorowo. Mój przez pierwsze pół roku chodził jak ogier, ja powiedziałam że zbliża się czas owulacji. Później im więcej diagnoz i problemów, tym jego zapał opadał. Skubańcowi chciało się zaraz po mojej @ albo przed, ale w okresie około owulacyjnym JAK RĘKĄ ODJĄŁ.
    Przymilałam się, stroiłam, świece, bielizna, spacerki, SMSy, MMSy (Lenonki - też mojego nawiedzałam przed kompem :P Raz nie czekając, aż coś tam skończy, po prostu wyłączyłam PC i usiadłam mu na biurku ;) )nawet winem go poiłam chwilami, żeby go uwieźć :P Czuł "miętę przez rumianek", ale się poddawał mim ekscesom. Fakt, faktem, trochę trudno jest organizować "scenki" co drugi dzień, więc było kilka cykli, gdzie starałam się "wstrzelić".
    Później przyszedł czas wszechogarniającego chłodu. Nie mogłam pojąć, jak FACETOWI może się nie chcieć! Że przecież, to niby nas częściej boli głowa. A tutaj nie - a to ciśnienia nie ma, a to bez finiszu, a to zmęczony itp itd. I bądź mądra... W końcu wkurzyłam się i powiedziałam mu, że jak się nie weźmie w garść, to sama się nie zapłodnię. I albo może odrazu iść po kredyt na invitro, żeby zrobili to za niego, albo musi przemyśleć swoje zachowanie (!) i zastanowić się, czy chce przekazać dalej swoje nazwisko.
    Cisza... Po jakimś czasie, przyszedł do mnie i powiedział, że mam mu NAPISAĆ na kartce kiedy to ten czas! Wyobrażasz sobie? Śmieszne to było, ale faktycznie tak zaczęłam robić - 1dc -> karteczka na lodówkę z serduszkiem i daty OD - DO. Miał czas na przygotowanie się i nieforsowanie w pracy tak mocno, żeby mieć siłę na wieczorne ekscesy.
    Później znowu długa przerwa (leki, lekarze, diagnozy). Teraz akurat od jakiegoś czasu jestem w mega dobrym nastroju, to flirtuję z nim kiedy popadnie, chodzę po domu w bieliźnie, specjalnie ściemniam, że czegoś nie mogę zdjąć i wypinam się zadem do niego i widzę jego iskierki w oczach, a ja specjalnie wstrzymuję go na koniec tygodnia :P Tak naprawdę dopiero wracam do intensywnych starań, więc nie wiem, jak długo potrwa ten nasz NOWY zapał :)

LENONKI - szalejesz z betą :) Brawo :)

Marysiu - mam nadzieję, że już lepiej, no-spa pomaga... Odpoczywaj Kochana i się nie stresuj :* Wiesz, jak stres potęguje wszystkie nieprzyjemne dolegliwości. Dziewczyny dużo pisały wcześniej o bólach brzuszka + spinaniu się.

Pomi - Hejo :) Fajnie, że wróciliście :) Widzę po nas, czasami taka przerwa faktycznie dobrze robi. Jakoś człowiek patrzy inaczej na to wszystko. Pamiętam, jak my byliśmy "na wstrzymaniu" to była to dla mnie na początku katorga, że tyle czasu straconego, ale teraz widzę, że nie poszło na marne. KCIUKI &&&&

Pomi, Lenonki lubią tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili - no widzisz - super! :) Teraz wierzmy w moc plemników! Niech zapładniają najlepiej jak umieją ;)

Domili lubi tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
  • Aśka32 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Domili, cieszę się, że tak dobrze poszło. Kciuki za dalszą pomyślność :)

Domili lubi tę wiadomość

17u9wn156sojx8bm.png
    qdkkx1hpxlesbore.png
    starania od 09.2016 Gameta Gdynia
    18.07.2018 - 2 ICSI
    FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491 <3
    FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domili wrote:
    Witam się po punkcji.
    Siedząc w łóżku rano miałam ochotę odwołać całą akcję i zostać w domu ze strachu. Trzęslam się jak galaretka.
    Z zapowiadanych 5 pęcherzyków jest 5 kumulusow. Kamień z serca.

Sprzed zabiegu pamiętam tylko uśmiech pana doktora na dzień dobry, przemiłe Panie pielęgniarki i kojący głos pani anestezjolog po lewej stronie. Potem już wygodne łóżko, w którym leżałam. Cały personel mega opiekuńczy. Jeżeli mogę tak powiedzieć - polecam :P

Ciesze sie bardzo.❤❤❤❤❤

Domili lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w staraniach bylo tak jak u Was dziewczynki...dokladnie tak samo...
    Czesto mowilam ze teraz musimy...czesto sie kłóciliśmy...i to zawsze w okresie owulacji..
    Ostatnio bylo super bo odpuscilam do zabiegu i czysty spontan mojego...mi to bylo na reke...bo moze anuz teraz sie uda..
    Boje sie ze teraz jak juz wiem ze nic z tego to i seksu potrzebowac nie bede...a to sie na bank odbije na Nas..w sumie to juz sie chyba zaczyna...
    To bedzie ciężki czas...

• Domili Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam jak to było/jest ze staraniami-wspolzyciem-seksem czy jak to jeszcze nazwać. Jakbym czytała o mnie i moim mężu. Mi się chciało w okresie okołoowulacyjny a jemu przed lub po :D
    Albo w tym czasie kiedy trzeba było działać wybuchały awantury. I ostania rzeczą na którą miałam wtedy ochotę to żeby do mnie mówił, nie mówiąc o zbliżeniu się na niej niż kilometr :D

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez tyle lat musiałam stawać na rzęsach, żeby mąż był chętny do współpracy, że od marca nic mi się nie chce :D Najpierw nie bo nie, a potem doktor dał bana na sex i też mi nie było przykro. Póki co korzystam z tej odmiany. Ciekawe czy mi kiedyś przejdzie ;) Może potem dla odmiany to on wykaże więcej inicjatywy

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahahaha - wiecie co? My to wszystkie zajebiste jesteśmy :P

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi kciuki za seksy na szkle :)

U mnie dalej nie ma wyników kariotypow, mija piąty tydzień i zaczynam już schizować :/

Dziewczyny polecacie jakiegoś dobrego ginekologo-endokrynologa, niekoniecznie takiego od starań. Przyjaciółka przyjeżdża z UK i chce jej tutaj kogoś sensownego polecić w miarę przystępnych terminach.

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • mokka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jak Ty żyjesz w tych upałach ? ja ledwo

mthfr 677 hetero, 1298 hetero, PAI hetero, brzydkie cytokiny 5 x IUI
    3 lata starań, 2x biochemiczna - maj 2017, styczeń 2018 :(
    atdcjw4zirwf79qi.png

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiepsko to znoszę. Siedzę w zaciemnieniu i popijam wodę z cytrynką z lodówki. Ale i tak przysypiam średnio 3 razy w ciągu dnia. Dzisiaj jeszcze kot się na mnie położył jak spałam - chciał mnie już całkiem wykończyć!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki....beta z dzis ( 10dpt) 349!!!!! wow;))
    czekam na tel od lekarza teraz ale jest extraaaaaaa ;)))

StaraczkaNika, mag87, bazylkove, Aśka32, kinga27.30, Lunitari, Domili, Eszkilu, tupciu, Pomi, Stokrotkaaaa, Justyna87, Asia87, Malyprosiaczek, Lenonki lubią tę wiadomość

LAURA 3i49qps6eloijitj.png
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Domi kciuki za seksy na szkle :)

U mnie dalej nie ma wyników kariotypow, mija piąty tydzień i zaczynam już schizować :/

Dziewczyny polecacie jakiegoś dobrego ginekologo-endokrynologa, niekoniecznie takiego od starań. Przyjaciółka przyjeżdża z UK i chce jej tutaj kogoś sensownego polecić w miarę przystępnych terminach.
    Bazylku polecam dr Szczurowicz ( przyjmuje w Invicta ) ale chodzilam do niej przed 1 ciąza 10 lat temu, potem moja kolezanka i ma 2 zdrowych dzieci super babka naprawde mogę z czystym sumieniem ją polecic ;)))

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka, rewelacyjny przyrost :) Widać że maleństwo ma się dobrze

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    Bazylku polecam dr Szczurowicz ( przyjmuje w Invicta ) ale chodzilam do niej przed 1 ciąza 10 lat temu, potem moja kolezanka i ma 2 zdrowych dzieci super babka naprawde mogę z czystym sumieniem ją polecic ;)))

Dziękuje kochana <3

No i ogromne gratulacje, rośnijcie zdrowo :) :*

Hałasianka lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Hałasianka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Hałasianka, rewelacyjny przyrost :) Widać że maleństwo ma się dobrze
    tylko nie mów ze blizniaki ;) hahaha
    a jak nawet....co mi tam:D

kinga27.30, Domili lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    dziewczynki....beta z dzis ( 10dpt) 349!!!!! wow;))
    czekam na tel od lekarza teraz ale jest extraaaaaaa ;)))

Super
    Gratuluje ❤

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hałasianka wrote:
    tylko nie mów ze blizniaki ;) hahaha
    a jak nawet....co mi tam:D
    Wróżę Ci jedno - po kolejne wrócisz później ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Hałasianka gratuluję. Po tym encorton dostałam okres o 6dni wcześniej planowana inseminacja tak mi się przesunęła,że Dr Sliwiński na urlopie. W zastępstwie dr Czech? Hmmm co o nim.powiecie? A może przyniesie mi szczęście

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma rękę do tych inseminacji :)?

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ