Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia miała mieć dzisiaj o 10:40 u dr Ś.
Marysiu, co u Ciebie?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Tak sobie czytam co tu od rana się u was dzieje i sobie myślę.... Trzeba było ustalić jakiś dres code na dziś i byście się znalazły hahah.musicie nast razem pomyśleć o tym
a tak poważnie co cieszę się że wam się dziś udało
trzymam mocno kciuki. Ja dziś połowę dnia przeżyłam lepiej ale po południu już leżę z bolacym brzuchem... Cóż
oby jutro było lepiej
LAURA -
No naprawdę, będziecie nam łatwiej się namierzyć
Tak sobie myślę, czy robić proga i e2 7pdo, ale chyba nie ma to większego sensu przy 3ech jajkach? Jak myślicie?
Lenonki, specjalistko?
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Hałasianka, łykasz nospę? Odpoczywaj sobie :*
2014.06. - start
nick nieaktualny
-
Lenonki wrote:Tupciu, zagladasz jeszcze do nas? Jak u Ciebie?
Zaglądam do was jak tylko mogę i kibicuję wszystkim i cieszę się z waszych sukcesów (szczególnie z Twojego nowego serduszka - a mam nadzieję, że Marysia zaraz napisze o kolejnym, i z tych szczesliwych jajek/zarodeczkow co do ivf dziewczyny hodują)!
Nie piszę bo nie mam o czym na razie - moja przerwa potrwa pewnie do października. Przez dwa najbliższe cykle mam brać dupka od 16 DC (żeby mi się nie wydłużyły w nieskończoność) co za pewne podziała jak antykoncepcja bo naturalną owulke jeśli mam to baaardzo późno, także nawet nie mam co marzyć o wpadceNawet trochę się cieszę, że mam wolne od starań w sierpniu bo na spokojnie mogę realizować wakacyjne plany
Koniczynko, bardzo mi przykro że Twoja sytuacja się tak skomplikowała, ale w końcu będzie dobrze - musi! Pisalas wcześniej, że dr. S zapisał Cię do ivf z dofinansowaniem. Jak to wygląda? Trzeba się zapisać w kolejkę, żeby dofinansowanie nie przepadło, jeszcze zanim dr oficjalnie zakwalifikuje do procedury? Też liczę na to dofinansowanie w 2019 i boję się, że jak już będę o tym z dr na poważnie rozmawiać to się okaże, że nie ma miejsc
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
nick nieaktualnytupciu wrote:
Koniczynko, bardzo mi przykro że Twoja sytuacja się tak skomplikowała, ale w końcu będzie dobrze - musi! Pisalas wcześniej, że dr. S zapisał Cię do ivf z dofinansowaniem. Jak to wygląda? Trzeba się zapisać w kolejkę, żeby dofinansowanie nie przepadło, jeszcze zanim dr oficjalnie zakwalifikuje do procedury? Też liczę na to dofinansowanie w 2019 i boję się, że jak już będę o tym z dr na poważnie rozmawiać to się okaże, że nie ma miejsc
Mozliwe ze trzeba juz sie zapisac w kolejke dla pewnosci...nie wiem jak to wyglada od tej formalnej strony..
Kobieta, ktora się tym zajmuje jest na urlopie 3tyg.
Ja nie wiem czy moge podchodzic do tego bo nie mamy meldunku. Umowe najmu jedynie i Pit rozliczalam w Gd teraz..zobaczymy.
Tupciu razem raźniej ogarnąć ten temat -
Kinga, a jestes w stanie namierzyc dzien owulacji? Ciekawa jestem jak wyglada taka mnoga owulacja bez zastrzyku. Wszystkie pecherzyki pekaja jednoczesnie, czy dopiero jak dojrzeja czyli w odstepstwie kilku dni? Ja sobie zrobilam prog 7dpo I byl bardzo wysoki wiec wiedzialam, ze pekly 2 lub 3 pecherzyki. Oczywiscie to niczego nie zmienilo poza tym, ze mialam wzgledne poczucie kontroli, a mam taki charakter, ze daje mi to poczucie bezpieczenstwa. Dlatego lubie chodzic po lekarzach I zadaje duzo (czasem przewrazliwionych pytan) tu na forum
Tupciu, Lekarz z Gamety Tobie zalecil duphaston? Jak bylam na pierwszej wizycie I powiedzialam, ze przez 3 miesiace bralam dupka na wyregulowanie okresu to doktor mnie opieprzyl I zapytal czy chce regulowac okres czy zachodzic w ciaze...PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Tak, to mi zalecił dr. S ale to dlatego, że muszę zrobić badania immuno w drugiej połowie cyklu, a z moimi nieregularnymi to bym nie wiedziała kiedy ta druga połowa jest...
Koniczynka, żeby otrzymać dofinansowanie nie trzeba być zameldowanym w Gdańsku, trzeba tylko mieszkać tu od jakiegoś czasu.KoniczynkaNaSzczęście lubi tę wiadomość
IVF start kwiecień 2019, pick up maj = 4x❄️
FET I: 04.06, 4.2.1 = beta<0.1, FET II: 09.07, 4.1.2 = beta<0.2, FET III: 17.12, 3.2.2 i 3.2.3 = beta 7dpt: 135, 10dpt: 555, 18dpt: 11962, 22dpt: ~33tys., 23dpt:❤️❤️
2018: 4x IUI = 2x cb
Starania od 2016 -
Lenonki wrote:Kinga, a jestes w stanie namierzyc dzien owulacji? Ciekawa jestem jak wyglada taka mnoga owulacja bez zastrzyku. Wszystkie pecherzyki pekaja jednoczesnie, czy dopiero jak dojrzeja czyli w odstepstwie kilku dni? Ja sobie zrobilam prog 7dpo I byl bardzo wysoki wiec wiedzialam, ze pekly 2 lub 3 pecherzyki. Oczywiscie to niczego nie zmienilo poza tym, ze mialam wzgledne poczucie kontroli, a mam taki charakter, ze daje mi to poczucie bezpieczenstwa. Dlatego lubie chodzic po lekarzach I zadaje duzo (czasem przewrazliwionych pytan) tu na forum
Wydaje mi się, że z prawego była wczoraj wieczorem, bo tak bolał, ze nospe wzięłam. Dzisiaj temperatura juz skoczyła, więc mogę wnioskować, że tak właśnie było. Jajnik lewy boli mnie prawie zawsze (jest lekko wygięty) więc owulki (pojedynczej, czy nawet podwójnej) z niego nie namierzę - tym bardziej, że temperatura już w górze...
2014.06. - start
Za waszą namową zrobiłam resztę badań. Nabiegałam się po laboratoriach i wydałam kupę kasy, ale na pewno nie na marne:) Moje wyniki są dość dziwne...
Andostendion 7,28 - norma 0,4-3,4
DHEAS 291,3 - norma 65-407
AMH 15,38 (?!) - norma do 9,85
TSH 2,67
FT4 1,28
Glukoza 82 - norma 70-99
czekam jeszcze na 17-OH.
Czy ktoś może ma podobne wyniki i jest w stanie mi powiedzieć czy to się kwalifikuje na PCOS? -
Domili zrobiłam 1 zastrzyk z neoparinu - myślałam, że zejdę
Czy Ciebie to też tak boli? Czy po transferze też trzeba je robić?
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Pini, pewnie doktor potwierdzi PCO jak Ci zrobi USG w 2-5 dniu cyklu (tak, fujka, ale konieczne - i nie ma się co krępować - każda z nas to przeszła a dokror pewnie z 10 razy dziennie).
PCO to jest pewien problem, ale do załatwienia z pomocą dobrego gina i odrobiny cierpliwości. Wiem co mówię - też to mam. Gdybym trafiła wcześniej na sensownego gin-endo pewnie byłabym w ciąży dużo szybciej.
Warto by było zrobić krzywą glukozowo-insulinową (3 punktową). W brussie nie wymagają skierowania. To powie czy PCO czy PCOS i czy wystąpiło na tle metabolicznym.
I nie martw się - pewnie dostaniesz sterydzik i cos na stymulację jajeczek i będzie dobrze -
nick nieaktualnytupciu wrote:Tak, to mi zalecił dr. S ale to dlatego, że muszę zrobić badania immuno w drugiej połowie cyklu, a z moimi nieregularnymi to bym nie wiedziała kiedy ta druga połowa jest...
Koniczynka, żeby otrzymać dofinansowanie nie trzeba być zameldowanym w Gdańsku, trzeba tylko mieszkać tu od jakiegoś czasu.
Sluchajcie czy to normalbe ze po❤ lekko krwawie? Po tej laparo z droznoscia...brzuch mnie dziwnie boli jak na okres ale za wczesnie jeszcze
Teraz sie boje ze za szybko...ale coz...tak wyszlo..