Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja siostra na drugiej wizycie u dr S usłyszała, że tylko in vitro. A zaszła prawie naturalnie, tylko ze stymulacja. Także spokojnie z tym 20%02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Domili wrote:Moja siostra na drugiej wizycie u dr S usłyszała, że tylko in vitro. A zaszła prawie naturalnie, tylko ze stymulacja. Także spokojnie z tym 20%
Inny dal by mi mocne 30 heheniedrożność jajowodów -
Koniczynka33l wrote:U największego panikarza z Gamety hehh.
Dał mi szczere 20%
Zresztą u mnie na 1 wizycie spytałam go jak on widzi nasze szanse i doktor szykował mnie na dłuższą batalię, a tu wyszło tak że 3 tyg później pisałam mu o pozytywnej becie. I tu też doktor nie był optymistą. Musiałam powtarzać betę dużo więcej razy niż bym chciała, pokazywać się co 2 tyg. a "jeśli pojawi się plamienie lub bóle, nie panikować, tylko dzwonić".
Także ja podziwiam doktora za wiedzę, zwłaszcza o wszystkim co tylko może się nie udać, ale osobiście dzielę jego obawy przez 2 -
StaraczkaNika wrote:No to masz W NAJGORSZYM scenariuszu 20%. A jaka jest szansa, że WSZYSTKO pójdzie źle? Bo jestem pewna że doktorek właśnie taķie przyjął założenia
Zresztą u mnie na 1 wizycie spytałam go jak on widzi nasze szanse i doktor szykował mnie na dłuższą batalię, a tu wyszło tak że 3 tyg później pisałam mu o pozytywnej becie. I tu też doktor nie był optymistą. Musiałam powtarzać betę dużo więcej razy niż bym chciała, pokazywać się co 2 tyg. a "jeśli pojawi się plamienie lub bóle, nie panikować, tylko dzwonić".
Także ja podziwiam doktora za wiedzę, zwłaszcza o wszystkim co tylko może się nie udać, ale osobiście dzielę jego obawy przez 2
No masz racje..
Mi jeszcze wspominał ze jeszcze warto przed ivf zrobić ponownie histero...najlepiej u dr L w Krakowie...ale jak poczytalam opinie i cenach to...
Mam nadzieję ze przez rok moja macica sie zregeneruje i nie pozarasta znów..poki co okres jest obfity...po 9 latach skapych@ moge w koncu uzywac podpasek heheniedrożność jajowodów -
Aaa, prawie zapomniałam.
Kinga leć jutro na te NK - to badanie można robić nawet 7 dni przed @, więc nawet jeśli to fałszywy alarm, to chyba nie powinna ta zmora zawitać później niż za 7 dni -
Koniczynka33l wrote:No masz racje..
Mi jeszcze wspominał ze jeszcze warto przed ivf zrobić ponownie histero...najlepiej u dr L w Krakowie...ale jak poczytalam opinie i cenach to...
Mam nadzieję ze przez rok moja macica sie zregeneruje i nie pozarasta znów..poki co okres jest obfity...po 9 latach skapych@ moge w koncu uzywac podpasek hehe -
Nika ja już głupieję. Jeszcze jej nie ma, ale "brudzenie" mam dalej. Martwi mnie jednak temperatura, która już mi zleciała do podstawowej. Jeżeli @ się nie rozkręci do rana, to jadę na NK, betę i proga. Jeżeli się rozkręci to pozamiatane.
Dzięęęki Kochana :*
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Koniczynka33l wrote:No masz racje..
Mam nadzieję ze przez rok moja macica sie zregeneruje i nie pozarasta znów..poki co okres jest obfity...po 9 latach skapych@ moge w koncu uzywac podpasek heheLAURA -
mokka wrote:Help, czytałam co piszą internety o łożysku przodującym i się załamałam
nie mogę spac
Dlatego ich nie czytaj! Albo czytaj tylko pozytywne historie, których jest duuuuuużo więcej, popatrz ile osób na innych wątkach ma taki drobny „mankament”... I większości jednak łożysko podnosi się do 30-32 tygodnia. Tobie dopiero macica zaczyna rosnąć.
Nie zaszkodzi się pooszczędzać.
Dr G też lubi straszyć, osobiście po badaniu u Niego i przeszukaniu internetow wpadłam w mega depresje.
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Hej dziewczyny, przepraszam za offtop na wątku, ale inne dotyczące Trójmiasta są raczej mało odwiedzane. Miała któraś z was styczność z dr Adamskim? Chciałabym u niego prowadzić ciaze, polecacie? Ma dosyć dobre opinie. Wiecie może ile bierze za wizyte?
-
Jvm wrote:Hej dziewczyny, przepraszam za offtop na wątku, ale inne dotyczące Trójmiasta są raczej mało odwiedzane. Miała któraś z was styczność z dr Adamskim? Chciałabym u niego prowadzić ciaze, polecacie? Ma dosyć dobre opinie. Wiecie może ile bierze za wizyte?
Ja chodzę dodatkowo. Bardzo dokładne badanie na każdej wizycie: wewnętrzne, przez brzuch, USG t-v i t-a z pomiarami, przepływami. Dokładnie zbiera wywid. Dodatkowo zleca masę badań,
Przed wizytą rozmowa z położną, ciśnienie i waga.
Koszt to 200 zł.
Doktor młody i specyficzny - nie umiem inaczej tego nazwać.
Generalnie polecam.Jvm lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Jvm - niestety nie znam lekarza, nie jestem w stanie pomóc.
Mokka - jak to się mówi, zmartwianie sie nic nie pomoże, a tylko źle się będziesz czuła :* głowa do góry, masz pod sercem swoje małe wielkie marzenie!
Ja rozpoczęłam dzisiaj nowy cykl. Znowu tak bardzo zawiodłam się na sobie. Jutro będzie lepiej.
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Kinia, nowy cykl,nowa szansa. Ja tak do tego podchodzę...
Aśka32 lubi tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Dzięki Laski :*
2014.06. - start
Koniczynka, to się porządnie oczyscisz02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
03.2021 - krio cykl sztuczny (?)