Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenonki wrote:A do kogo chodzisz? Moim lekarzem prowadzacym jest dr Lewicki z LM, a poza tym co kilka tygodni jeszcze chodze do Gamety do lekarza, ktory mnie wystymulowal
Marysia, odezwij sie. Na ktora masz dzisiaj wizyte?
Ktoras z Was miala miec dzisiaj owulacje, ale zupelnie zapomnialam ktora... Kinga jutro ma IUI, a potem poprawke w domu. To pamietam
Lenonki, Ty jesteś naszym forumowo-kalendarzowym mózgiem! Jak Ty to robisz, że wszystko pamiętaszWygrzebałam, że Stonka11 miała mieć dzisiaj owu
Miała się witać namiętnie ze swoim lubym, którego przez tydzień nie było i z wrażenia zapomniała chyba do nas napisać
Lenonki lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualny
-
Lenonki, czy Ty prowadzisz jakiś gametowy kalendarz owulacji i ważnych wydarzeń?
Ja robiłam sobie zastrzyk ovitrelle w niedzielę, także możecie też za mnie trzymać kciukikinga27.30, Lunitari, Lenonki, Aśka32 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Hahaha, ja też mam koleżankę, która: wzięła kąpiel, ułożyła włosy, wymalowała (!) się i pojechała
Jeszcze wypiła herbatkę z lekarzem (znajomym), a chwilę później wyskoczyła jej córa! Mało tego! Ona nie wie, co to są kolki u dziecka, wyrzynanie ząbków, choroby, przestawianie dziecka na dzień-noc... Żadnych specjalnych ciążowych dolegliwości, samochodem jeździła do końca (sama też się zawiozła na porodówkę), jeszcze w trasę w Polskę pojechała w 8mc!
Stwierdziła, że nie zdecyduje się na kolejne dziecko, bo pewnie dostałaby popalić ze zdwojoną siłą, za to, że wcześniej było tak lajtowo.
Inna moja znajoma, z kolei na cc pojechała też sama. Jak to powiedziała: spakowała torbę, wzięła brzuch i wpakowała się do auta
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Zola89 KCIUUUUKI &&
2014.06. - start
Aśka32 przypomnisz ile pęcherzyków wyhodowałaś?
Ja mam 6 tylko, ale doktor Cz. powiedział, że wszystko się jeszcze może wydarzyć, może być lepiej albo gorzej.
Wogole siedzę na fotelu podczas badanie Usg, i doktor liczy , "10, 11, 12.. dobrze, można się ubrać", zadowolona schodzę z fotelu , ubieram się, dumnie siadam na krześle i pytam, "To ile jest w końcu tych pęcherzyków" a doktor "6" . Wyobraźcie sobie moją minę
Zola89 trzymam mocnooo :* może razem uda nam się zajść! -
nick nieaktualnyMam dziś wizytę u Lewickiego- jest też lekarzem na Zaspie.. ktoś coś wie o nim ? Opinie ma pozytywne..
Lenonki widzę, że to Twój lekarz
Robi Ci usg podczas wizyty ? Bo aparat ma w pokoju (podobno)?jaki jest ?? Zleca badania ? Nie krzyczy i jest miły ?
Trochę mi daleko dojeżdżać ale jak będzie Ok to zostanę bo mam dosyć szukania - a zaspę biorę pod uwagę.
Juz mam dosyć szukania lek ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 10:23
-
AnnMari - hahaha wyobraziłam sobie jaką ja zrobiłabym minę! Padłam pod biurko
Będzie dobrze, musi w końcu być, prawda?AnnMari lubi tę wiadomość
2014.06. - start
nick nieaktualnyAnnMari wrote:Aśka32 przypomnisz ile pęcherzyków wyhodowałaś?
Ja mam 6 tylko, ale doktor Cz. powiedział, że wszystko się jeszcze może wydarzyć, może być lepiej albo gorzej.
Wogole siedzę na fotelu podczas badanie Usg, i doktor liczy , "10, 11, 12.. dobrze, można się ubrać", zadowolona schodzę z fotelu , ubieram się, dumnie siadam na krześle i pytam, "To ile jest w końcu tych pęcherzyków" a doktor "6" . Wyobraźcie sobie moją minę
Zola89 trzymam mocnooo :* może razem uda nam się zajść!?? Ha ha -dobre
-
AnnMari, taz mam taką nadzieję
Kilka osób chętnych jest na ten miesiąc, ale już raz był skok ilości ciążowych brzuszków to moze i tym razem zwiększy się ilość zajść w jednym miesiącu
Ja ZA Was też trzymam kciuki!kinga27.30 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Dziewczyny za Was wszystkie trzymam mocno kciuki ! Grunt to pozytywne nastawienie, na każda z nas jest przecież plan !
Ja dziś w nocy prawie w ogóle nie spałam.nie mogłam znaleźć pozycji, bolały mnie zebra, cycki. Wszystko mnie bolało. Jestem zoombie
-
AnnMari wrote:Aśka32 przypomnisz ile pęcherzyków wyhodowałaś?
Na podglądzie było 4, ostatecznie pobrano 6 ale i tak 4 były "dojrzałe". Nie ma tragedii, uwierz mi, na początku byłam w szoku, miało być dużo dużo więcej - tak twierdził Ś. Ale jestem ciężkim przypadkiem do stymulacji najwidoczniej. Z 4 zapłodniły się 3, jedną Halinkę transferowano a 2 czekają w mroźnej krainieTakże mam jeszcze 2 szanse na transfer bez kolejnej stymulacji - to jak dla mnie już jest bardzo dużo - akurat będzie rodzeństwo
To dopiero 5 dzień, jest szansa, że jeszcze coś urośnie. Te 6 to na bank jajca dominujące a w tle masz sporo małych i o tych doc nie mówi bo nie wiadomo co może z tego być - tak mi Ś powiedział już po punkcji. Jakaś zmiana dawek leków nastąpiła? Już coś wiesz o punkcji czy jeszcze masz monitoring?AnnMari lubi tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
nick nieaktualnymokka wrote:Dziewczyny za Was wszystkie trzymam mocno kciuki ! Grunt to pozytywne nastawienie, na każda z nas jest przecież plan !
Ja dziś w nocy prawie w ogóle nie spałam.nie mogłam znaleźć pozycji, bolały mnie zebra, cycki. Wszystko mnie bolało. Jestem zoombiebiedulko ... a masz poduchę ciążowa ? Rogal ??
-
Dziewczyny od 3 dni siedze na zwolnieniu, ale moj mozg chyba dalej mysli, ze pracuje I dlatego to wszystko zapamietuje
poza tym milo mi jest jak Wy pamietace o moich waznych wizytach
Zola, siostro, trzymam kciuki
Ciasteczko, dr L. kocham miloscia nieodwzajemnionana kazdej wizycie robi mi usg. Umawiam sie do niego na srody I czwartki, bo w piatki nie zawsze ma aparat usg. Edit. Ja dzisiaj tez mam wizyte u niego
Halasianko, jak Twoje samopoczucie dzisiaj? Lekarz wrozyl plec czy nic nie bylo widac? U Ciebie I tak szybko bedzie wiadomo dzieki Panoramie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 10:31
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyLenonki wrote:Dziewczyny od 3 dni siedze na zwolnieniu, ale moj mozg chyba dalej mysli, ze pracuje I dlatego to wszystko zapamietuje
poza tym milo mi jest jak Wy pamietace o moich waznych wizytach
Zola, siostro, trzymam kciuki
Ciasteczko, dr L. kocham miloscia nieodwzajemnionana kazdej wizycie robi mi usg. Umawiam sie do niego na srody I czwartki, bo w piatki nie zawsze ma aparat usg. Edit. Ja dzisiaj tez mam wizyte u niego
Halasianko, jak Twoje samopoczucie dzisiaj? Lekarz wrozyl plec czy nic nie bylo widac? U Ciebie I tak szybko bedzie wiadomo dzieki Panoramie.
Ale fajnieto jestem pełna nadziei !!!
-
Hałasianka, i jak leżing?
Ja dziś wstałam bo listonosz przyszedł powiedzieć, że jest do mnie przesyłka. Nie przyniósł jej - mam sobie odebrać na poczcie!
No i czy było warto ruszać tyłek? Ehh. -
nick nieaktualnyLenonki, to dopisz do kalendarza pediatrę na 12.30
młody tak ulewa ze juz nie wyrabiam. Fontanny mu lecą z buzi. I chyba skok rozwojowy sie zacząłby bo w ogóle nie śpi, nie mogę wyjść na spacer, płacze bo coś mu w danym momencie w piersi nie pasuje.
-
Aśka32 wrote:właśnie dzwoniła pani z Gamci - mam wizytę w sob. i okazuje się, że Śliwki nie będzie jeszcze więc idę do S na 10.00
więc poznam drugiego z naszych ukochanych orłów
robił mi scratching. Bardzo miłe wrażenie zrobił i jest trochę bardziej "wylewny" od Ś.
Niestety mam torbiel na jajniku i czeka mnie w tym miesiącu krwawe usg (już się stresuję!) aby sprawdzić czy się wchłonął, bo jeśli nie to transferu nie będzie
-
Marzenka to wielkie &&&& żeby się wchłonął i może spotkamy się na transferze
Właśnie zastanawiam się czy przyznać się S że zrobiłam betę wcześniej i wynik drgnął a potem zaczął spadać? Bo chciałabym zapytać czy to może o czymś świadczyć? Boję się, że mi powie żebym nie wymyślała i po jednym nieudanym transferze nie można nic wnioskować... Ś pewnie by tak powiedział...
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Aśka32 wrote:Marzenka to wielkie &&&& żeby się wchłonął i może spotkamy się na transferze
Właśnie zastanawiam się czy przyznać się S że zrobiłam betę wcześniej i wynik drgnął a potem zaczął spadać? Bo chciałabym zapytać czy to może o czymś świadczyć? Boję się, że mi powie żebym nie wymyślała i po jednym nieudanym transferze nie można nic wnioskować... Ś pewnie by tak powiedział...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 11:20