Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem
Trochę biję się ze sobą. No ale przecież i tak nic nie zmienię, prawda? Może zrobię sobie betkę w czwartek...
Lunitari lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Kinga27.30 ja dzisiaj też biłam się z myślami, i w końcu zrobiłam sobie test, żeby sprawdzić, czy Ovitrell jeszcze się utrzymuje, było zupełnie biało.
I tak się mi się przykro zrobiło, jak sobie pomyślałam, że za tydzień mogę zobaczyć jedną kreskę, że stwierdziłam, żadnych testów, idę w poniedziałek na betę . Bety nigdy w życiu nie robiłam , także może będzie pierwsza i pozytywna -
Eh. Nie poznaję siebie. Zazwyczaj twardo stąpam na ziemi. A tutaj jestem rozwalona i co chwilę zmieniam zdanie... Już mi się ręce pocą, jak sobie pomyślę, że znowu będę siedziała w pracy i nerwowo odświeżała stronę z wynikami...
Co za czubek ze mnie...
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Koleżanki bardziej doświadczone powiedzcie, czy jak czekałyście na test/betę to czułyście, że się udało ? Jest taka kobieca intuicja ?
-
Byłam na wizycie. Torbieli nie ma, w tym miesiącu transfer ale nie wiem kiedy dokładnie, wszystkiego dowiem się na wizycie 6 października. Póki co mam brać leki zlecone przez Suchanek, czyli acard, 15 mg kwas foliowy i witaminy B
Aśka32, Lunitari, kinga27.30, HanaMontana, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Kinga to zupełnie zrozumiałe :* Daj znać kiedy się zdecydujesz, będziemy wszystkie zaciskać kciuki
kinga27.30 lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Laski to nic dziwnego, że świrujecie. Wszystkie tak mamy, taka nasza natura, dzielimy włos na czworo, zastanawiamy się i analizujemy...czasem żałuję, że nie jestem facetem bo oni mają zdecydowanie najczęściej po prostu wyjebane na to co będzie, nie ekscytują się tak.
Ann może to głupie, ale zawsze mówię mojemu M, że jestem czarownicą i wiem co się wydarzy, choć on zawsze ma z tego polewę. Kobieca intuicja jest bardzo silna, ale nie można jej mylić z obawami i rozterkami, nadmiarem informacji który czytamy w necie.
Kinga, Ann teraz się relaksujcie, co ma być to będzie, to już się zadziało, możecie tylko czekać. Ale za to od Was zależy czy ten czas będzie w strachu czy w spokoju i radości. Trzeba wierzyć, że się uda i tyle
Marzenka super, wierzę w październikkinga27.30, Marzenka85, AnnMari, HanaMontana lubią tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Kinga, dokładnie znam ten strach. Przy inseminacjach był wielki, ale po transferze to była prawdziwa tortura. Myśl, że może się nie udać była okropna, szczególnie po tylu małych wielkich katastrofach. Wiem o czym mówisz, ale ja zawsze chciałam dowiedzieć się jak najszybciej. Byłam tym typem człowieka, który nie dawał sobie rady czekać w niepewności długo.
AnnMari, jak robiłam test po transferze to byłam pewna, że nic nie wyszło. Moja kobieca intuicja zawiodła na maksaDużo więcej objawów i złudzeń miałam w cyklach, z których nic nie wyszło.
AnnMari lubi tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Chyba nie ma tutaj kobiecej intuicji.
Przed betą strach. Po becie (pozytywnej) nadal strach przed kolejną betą. Po kolejnej pozytywnej nadal strach o I trymestr.
Czytając forum widzę, że po I trymestrze nadal strach, że niektóre objawy mogą zwiastować coś niedobrego.
Pewnie po porodzie dalej strach o dziecko....
Także to się chyba nigdy nie skończy...Marysia90 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny!
Ja zawsze myślałam, że jak już będę w ciąży, to będę coś czuła, a teraz czuję taką zupełną pustkę.
-
Ja do konca nie wierzylam, że sie uda. Byłam nawet pewna - na tyle, że czułam zlość i niesprawiedliwość. I potem do końca ciąży miałam obawy i „przeczucia” - na szczęście błędne. Na ostatnim zakręcie, kiedy mogło być źle - poczułam to całą sobą - nie myślałam, nie analizowalam i nie płakałam - po prostu wzielam się za siebie i migiem znalazłam się w szpitalu. Jak, dlaczego nie czekałam - ano nie wiem. I myślę, że właśnie to jest intuicja. Że działamy, a nie myślimy za dużo. I wtedy, kiedy na prawdę trzeba.
AnnMari lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
No halo dziewczynki co tu dziś takim smętem wieje? Proszę szybko cycki do przodu i do boju, nie poddajemy się! Wszystko będzie dobrze, prędzej czy później ale będzie - ciocia Asia Wam to mówi
Eszkilu, kinga27.30, AnnMari lubią tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Mnie cycki bolą
nie chce mi się ich zbytnio wypinać
2014.06. - start
Hej dziewczyny. Jestem tu nowa mogę dołączyć do was ? Również lecze się w gamecie w Gdyni. Może pokrótce opowiem swoją historię.
Lecze się już kilka ładnych lat , najpierw próbowaliśmy inseminacji oczywiście klapa potem 1 ×ivf oczywiście klapa , kolejne ivf w 2016 udalo się załapać na rzadowke to było jak manna z nieba bo nie mieliśmy kasy już byłam pewna że się nie uda bo bardzo ciezko bylo zalozyc cewnik zeby podac zarodka jiz lekarz mial odpuscic kiedy wkoncu udalo sow go wprowadzic ale wiedziałam że jeszcze kilka prób w programie więc na luzie podeszłam i się udało mam super córeczkę która w grudniu skończy 2 lata na początku tego roku przeszliśmy kolejny raz tym razem crio transfer i od początku wiedziałam że się nie uda bo porownywalam wyniki z 1 i 2 transferem i były takie same jak za pierwszym razem ale lekarz mówił że do crio to inaczej się na te wyniki patrzy więc ...
Dzień transferu poszło gładko cewnik założony w sekundę i potem beta niby rosła ale słabo ciaza biochemiczna.. teraz planujemy kolejne podejście ale aż mi niedobrze jak sobie pomyśle o tymznowu wizyty , kłucie się i ta cholerna niepewność czy się uda.. więc szukam tu na forum wsparcia i bratnich dusz które to przeszły albo będą przechodzić.. i takie pytanie jaki koszt wszystkiego teraz jest ? Tzn wizyty leki i sam transfer? Pamiętam że za pierwszym razem jakoś 13 tyś wyszło.
Anysek -
Zapomniałam dodać że mam jeden jajowod i niskie AMH.
Ostatnio miałam taka nadzieję że się uda naturalnie zrobiłam hsg i kupiłam ziola ojca klimuszko które pije niby czuje że rzeczywiście jajniki po nich super pracują ale efektów w postaci 2 kresek brakAnysek -
Część Anysek
, świetnie że udało się Tobie za pierwszym razem! A u kogo się leczysz?
Koszta są porównywalne..na stronie gamety masz cennik + leki do stymulacji i tu cena może dużo lub mało wzrosnąć, w zależności jak się stymulujesz.Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn