Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Mokka, a jak się czujesz? Już 3/4 za Wami
Powiedz, kiedy zaczynasz prać rzeczy dla synka? Ja ciągle to odwlekam, bo chcę żeby wszystko było świeżutkie i pachnące, ale miękka, krótka szyjka z lejkiem straszy żeby się pośpieszyć.
U mnie też takie przewalanie w środku albo wpychanie jakiejś kończynki z moje miękkie części. Za kopami wcale nie tęsknię, bo potrafiły być przykre (mąż już się widzi jak zapisuje młodą do młodzików w swoim klubie piłkarskim). A ja wolę tak jak terazWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 08:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lunitary, jak dawno umyte to znaczy, że można je umyć ponownie
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Nika, jestem w szoku, że będąc wcześniej dość szczupła (47-48 kg przed ciążą) tyle już urosłam. Jestem jak foka, serio. Jak tylko będę mogła zaczynam długie spacery, myślę, że za rok wrócę na siłownie jak wszystko na to pozwoli, a przede wszystkim książe będzie ładnie współpracował z tatusiem.
A Ty jak się czujesz ?
Szczerze, pranie odwlekam, kupiłam jeden płyn na promocji z chicco i patrzę tylko na butelkę.
Od 30 tyg miałam być ponoć przygotowana …może w nast. tygodniu:)
Generalnie jestem już dość przygotowana (poza praniem ) apteka zamówiona, torba prawie spakowana, torba z zapasowymi p-ierdołami też, koszule dla siebie wyprałam. Dostałam piękne prezenty na baby shower i już dużo zeszło z listy zakupowej, więc bardzo się ciesze.
Musimy z małżem zamontować fotelik w samochodzie, by później w stresie nie zastanawiać się jak to zrobić. Taką próbę sobie walniemy, a co !
Poza tym bardzo się boje, ale to chyba każda z Was przeżywała, mojej 2kg puchatej kulce chyba też się udziela stres, bo szczeka jak nigdy ….
-
nick nieaktualny
-
Mokka, to już i tak nieźle przygotowana jesteś. Pranie w razie potrzeby nastawi mąż, a prasowanie można sobie darować
Ja towarzyszyłam w zeszlym tyg. mężowi w Alfie i jest tam sklep z fajnymi koszulami w promo -30-50%. Ja wzięłam takie trapezowe, rozpinające się prawie do pasa.
Paraliżuje mnie na myśl o pakowaniu torby! Od razu jestem taka zmęczona że nie mam siły się za to zabrać
Przyjechało już łóżeczko dostawne i podkład z prześcieradełkami. Z droższych rzeczy jeszcze tylko nosidło, ale że ja nie prowadzę i nie będę sama wozić ani nawet nosić dziecka w tym nosidełku to zostawiłam to mężowi - bardzo się wczuł skoro mu dałam takie odpowiedzialne zadanie i jeździł oglądać w akpolu, bobowózkach i mamaija i coś już chyba wybrał.
-
Haha, ciekawe tematy tutaj były wczoraj;D
Lunitari skoro masaż nie dał rezultatu to zapraszam do siebie na oknaJuż ledwo widzę świat! Takie brudne!
Ciasteczko bierzesz luteinę? Konsultowałaś ponownie te plamienia?
Lenonki, w takim razie u mnie z PAPA podobna sytuacja. Jestem bardzo delikatnie młodsza od Ciebie więc pewnie też nic specjalnego nie wyjdzie. Ostatecznie odpuszczam PAPA.Lenonki lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Cześć. Kciuki Dziewczyny za bety (testy).
Lunitari_ co u Ciebie!??
Eszkilu - śliczna Ula !!! Cudowna !!!
Nika - kocham Twoje textysą genialne
Lenonki - dziękuje za inf o pappa. Jak było u dr L!?czesto masz wizyty u niego ??
Hałasianka - panoramę robi sie przy skończonym 9 tyg czy rozpoczętym ?
U mnie bez zmian_ plamienia co jakiś czas, psycha mi siadaczyli za tydzień możesz zrobic
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
LAURA -
Nika,. leżałam w szpitalu z paniami, którym źle obliczono afi...jedna to przyjechała ,e Starogardu z afi 5 i wykrzyknikiem że od razu do szpitala, a na miejscu okazało się 13
także nie wiem jak różnie można pomierzyć, ale widocznie można ..
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Nika my kupiliśmy w mamaija. Było najtaniej.
Ja mam kosz mojżesza, który będzie stał obok łóżka…yy kanapy w salonie, bo teraz sie przeprowadzamy "na salony". ale chce jeszcze chyba dokupić łóżeczko do pokoju, gdzie będzie przewijak, mebelki. Ps dziś jadę do ikei, mam zamiar kupić właśnie jakieś komody, bo nawet nie miałabym gdzie teraz ciuszków schować
A i kosz na pieluchy chciałabym też.
Teraz myślę, że nie mam prześcieradeł ;o -
Ciasteczko77 wrote:Dziewczyny - głupie pytanie / ale skąd wiecie kiedy i co przygotować, co należy zrobić, kupić itp ? Ja jestem zielona
moje pierwsze ... doświadczenie zero i nie mam od kogo uzyskać info
czuje sie zagubiona i przerażona
Fajnie jak w sklepie z którego zamawiasz mają też inne produkty - wtedy sprawdzasz co mają w promocji/śliczne i dorzucasz do koszyka
Jak z czasem przychodziły mi do glowy rzeczy dk kupienia, a nie chciałam od razu zamawiać to i tak przeglądałam Internet i wybierałam konkretną rzecz. Potem tylko przychodziła wypłata a ja odszukiwałam odpowiednie zakładki
Takich rzeczy jak smoczki, butelki, płyn do kąpieli, krem do dupki itd nie kupuj - pójdziesz na szkołę rodzenia, jakieś targi akpolu czy inne mamaija i dostaniesz. Tam dają próbki i warto je wypróbować na swoim dziecku i dopiero potem na szybko zamówić np z gemini to co się najlepiej sprawdza. Kazdemu podpasuje coś innego.
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Lunitari wrote:Pfffff coś oszukanstwo z tym masażem krocza, tydzień temu nic nie dało, a po wczoraj nawet skurcze odeszły. Jestem niepocieszona.
Ciasteczko, do dr L. chodzę raz w miesiącu. Następna wizyta 11 października.
Pini, ryzyko skorygowane wychodzi na podstawie pomiarów z usg wiec zobaczysz sobie na spokojnie jakie wyniki wyjdą i będziesz wiedziała co robić
Edit. Dziewczyny, ale narobilyscie ochoty na zakupy!!! Ostatnio w sobotę w Lidlu były przecenione ubranka dla dzieci. Na szczęście jedyne dostępne chłopięce rozmiary to były 50, których chyba nie ma sensu kupować. I całe szczęście bo z ciuszkami chciałabym zaczekać jeszcze z 4 tygodnie! Dziewczyny Wy kiedy zaczęlyscie robić zakupy? Marysia, Ty nadal sie wstrzymujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 10:31
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
lena7 wrote:Nika,. leżałam w szpitalu z paniami, którym źle obliczono afi...jedna to przyjechała ,e Starogardu z afi 5 i wykrzyknikiem że od razu do szpitala, a na miejscu okazało się 13
także nie wiem jak różnie można pomierzyć, ale widocznie można ..
Dobrze że następna wizyta już 9ego to zobaczymy co z tą szyjką i wodami.
Póki co wymyślam ostatnie zamówienia.
Polecacie jakiś termometr?
Chciałam 2 - taki bezdotykowy, a w razie prawdziwej choroby też taki do dupki, bo takie są jedyne godne zaufania.
-
Hah, ja miałam u dra S AFI 17, kolejnego dnia u A 23... W szpitalu już 30. Widziałam tylko w lampie podczas cc, że niezłe tsunami było po otwarciu brzucha. Cieszyłam się tylko, że nie zielone.
Łatwo wymierzyć „za mało”, zazwyczaj wyniki są niedoszacowane. Tak mówili w szpitalu.
Lenonki, u nas ciuszki na 50/56 już są za małe. Ale i tak w domu okazalo się, że jest za malo wszystkiego. Co przewijanie to obsikane wszystko. Wysyłałam M wtedy do H&M, a wracał z sukieneczkami na 74!
Jakbym miała cofnąć czas, to kupiłabym jakieś używane, szczególnie te najmniejsze.
Aha, i polecam zestaw mamy ginekolog 90 stopni do szpitala. Aż byłam w szoku, że po wypraniu w 90 stopniach były cudownie mięciutkie.
Nika, my mamy termometr Braun do ucha - pediatra polecała.
I niezbędnik to aspirator do nosa - co karmienie to mleko w nosie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 10:45
StaraczkaNika, Lenonki lubią tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
nick nieaktualnyPini wrote:Haha, ciekawe tematy tutaj były wczoraj;D
Lunitari skoro masaż nie dał rezultatu to zapraszam do siebie na oknaJuż ledwo widzę świat! Takie brudne!
Ciasteczko bierzesz luteinę? Konsultowałaś ponownie te plamienia?
Lenonki, w takim razie u mnie z PAPA podobna sytuacja. Jestem bardzo delikatnie młodsza od Ciebie więc pewnie też nic specjalnego nie wyjdzie. Ostatecznie odpuszczam PAPA.biorę dużo proga -3x2 100 luteina i 3x2 duphaston
Ja pappa mam w zestawie na NFZ -
Ja mam Haxe na podczerwień. Wydaje się być ok, ale mała nie miała ( tfu,tfu)jeszcze gorączki, więc takowej nie mierzyłam.
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn