Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Malyprosiaczek wrote:My też mamy kosz z shnuggle i jesteśmy bardzo zadowoleni
Widziałam , ze teraz maja tez wanienki.
Właśnie.... dziewczyny czy polecacie jakaś konkretna ? Czy kupić najzwyklejsza na świecie ? -
Hana ja też nie dostałam żadnej informacji, jak zadzwoniłam, to zapisali moje dane i po kilkunastu minutach odzwonili.
A Ty będziesz miała transfer 5-dniowego zarodka ? Trzymam mocno kciuki
A ja krew dzisiaj oddałam, czekam na wyniki do wieczora.
HanaMontana wrote:Tak, bazylkove
ale martwię się, bo do wszystkich (?) dziewczyn dzwonili z laboratorium z informacją, ile udało się zapłodnić komórek, jak się rozwinęły itd. a u mnie cisza. Nikt nie zadzwonił. Boję się, że to zły znak.
A jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 10:00
kinga27.30 lubi tę wiadomość
-
Ann Mari i Hana kciuki &&&&&
AnnMari, HanaMontana lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:L. Ci zalecił lutke ?? Mi mówił, że nie wchodzi w ten temat i mam wg zaleceń lek z kliniki - a ten kazał mi odstawić całość od razu - z dnia na dzień w 12 tyg - to mnie b martwi _ powiem L. o tym
Ale 16 tydzień to już bym chyba odstawiala - minumum to chyba 12 tydzień??
Eszkilu, pamietam, ze jak odstawiłas lutke to trochę bolał Ciebie brzuch i zaczęłaś ja znowu brać. Pamiętasz w którym tygodniu przestałaś?PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
mokka wrote:Widziałam , ze teraz maja tez wanienki.
Właśnie.... dziewczyny czy polecacie jakaś konkretna ? Czy kupić najzwyklejsza na świecie ?
My mamy zwykła najzwyklejsza wanienke. Kupiłam nawet ta plastikowa wkładkę do kąpieli, ale nie użyłam jej ani razu bo było strasznie niewygodnie.
Mokka juz niedługo będziesz miała maluszka przy sobie. Ale super! Ja pamiętam jak robiłam zakupy dla małego i ciągle martwiłem się czy na pewno wszystko mam dla młodego. Po porodzie i teraz z perspektywy czasu twierdzę, że miałam aż za dużo -
HanaMontana, dziewczyny najcześciej same dzwoniły do embriologow. Daj znać co powiedzieli!
Kinga, jak Twoje samopoczucie po weekendzie? Udało sie oderwać myśli od starań?
Mokka, ja tez planuje sie wybrać na Klera, ale poczekam, aż mina największe tłumy. A lubisz filmy Smarzowskiego?
AnnMari, czekasz na wyniki bety?A sikanca robilas?
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:HanaMontana, dziewczyny najcześciej same dzwoniły do embriologow. Daj znać co powiedzieli!
Kinga, jak Twoje samopoczucie po weekendzie? Udało sie oderwać myśli od starań?
Mokka, ja tez planuje sie wybrać na Klera, ale poczekam, aż mina największe tłumy. A lubisz filmy Smarzowskiego?
AnnMari, czekasz na wyniki bety?A sikanca robilas?
LAURA -
Kciuki za dzisiejsze testowania! Czas tu na nowe ciąże...
AnnMari lubi tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Dzięki Dziewczyny !
Lenonki zrobiłam tylko betę, bo testy zawsze wychodzą mi negatywnei
-
AnnMari, kiedy mamy zaczać odswiezac stronę w oczekiwaniu na Twoje wyniki?
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny! Będę miała sab simplex. Koleżanki tata kupił w Niemczech i mi wysłał dzisiaj. Podejrzewam jednak, ze u nas to może być skok rozwojowy, bo strasznie ciągnie piersi, krzyczy na nie. W ciągu dnia marudny ale można go uspokoić.
Kurde, mega jestem ciekawa filmu Kler. Uwielbiam SwarzowskiegoJak się u nas sutuacja unormuje, to zostawię młodego z tatą i przejdę się do kina.
Do zimowych mam: w Kiku widziałam bardzo fajne kombinezony, ale małe rozmiary. Coś dla Was
Wanienkę mam z Ikea i trochę mała jest. Nie wiem jak młody się w niej pomieści za miesiąc. Chyba nogi w gorze będzie musiał mieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:09
-
AnnMari - kciuki za piękną betę!
Co do wanienek to czytałam dużo dobrego o wiaderkach od Shnuggle (nie wiem, czy tak to się pisze), ale to dla dzieci co same siadają . Ja mam wanienkę taką małą w komodzie kąpielowej. Wodę spuszcza się wężykiem do wiadra i tak będzie mogła czekać aż mąż wróci z pracyJa mam problem z kręgosłupem i muszę go oszczędzać. Ta wanienka jest mała, dziecko szybko wyrośnie i wtedy może faktycznie kupimy tą wanienkę typu wiadro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 11:37
-
HanaMontana wrote:Tak, bazylkove
ale martwię się, bo do wszystkich (?) dziewczyn dzwonili z laboratorium z informacją, ile udało się zapłodnić komórek, jak się rozwinęły itd. a u mnie cisza. Nikt nie zadzwonił. Boję się, że to zły znak.
A jak u Ciebie?
To może spróbuj sama się tam dodzwonić, powinni Cię poinformować.
A ja czekam na szanowną @ bo w 2dc mamy się pojawić w Białymstoku. Tak się źle czuje i latam co 5 minut do łazienki sprawdzać. Mam nadzieję że dziś się pojawi7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Ja mam zwykła wanienke, ale mam też wężyk i jak ją kąpię małego pod prysznicem bo mam duży prysznic więc spokojnie mieszczą się i ja i wanienka to po kąpieli od razu spuszcza wodę tym wezykiem i potem tylko myje wanienke. To wiadro chyba niedługo zakupie dla młodego
musi tylko stabilnie już siedzieć
-
bazylkove wrote:To może spróbuj sama się tam dodzwonić, powinni Cię poinformować.
A ja czekam na szanowną @ bo w 2dc mamy się pojawić w Białymstoku. Tak się źle czuje i latam co 5 minut do łazienki sprawdzać. Mam nadzieję że dziś się pojawi
Do tego gorąca kąpiel
Od 2 dc to idealnie żeby zacząć stymulacjęOj, będzue się działo w październiku
bazylkove lubi tę wiadomość
-
AnnMari, Kochana, zachwyć nas pięknym wynikiem
Lenonki, niestety nie. Jakaś melancholia mnie złapała. Działam machinalnie. Nie wiem, czy pisałam, ale 10.10. na 15 mamy wstepny monitoring do 2giej IUI.
A w tym tyg M jeszcze idzie na test HBA + fragmentację.
Nie wiem już, co jeszcze mogę zbadać...
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Marysiu wieczorem, około 18-19
Kinga mój M. miał wynik HBA 66%, i pomimo tak kiepskiego wyniku doktor Ś. zalecał nam 3 IUI. A dopiero niedawno wyczytałam na forum, że wynik poniżej 80% kwalifikuje do invitro . Robiliśmy też fragmentację DNA plemników, i wyszło 19%, czyli dobry potencjał do zapłodnienia.
-
Ja na razie robię IUI trochę w ciemno...
Jeju... tak długo każą Ci i nam czekać na wyniki?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!