Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNie trzeba było- to tylko mała plomba była - tzn w ogóle nie bolało
to bez sensu podawać
polecił mi też poczekać ze skallingiem na 2 trymestr i aż mi przejdzie stan zapalny dziasla. Oj nieprzyjemne to i bolesne
A Ty co będziesz robić ?
Zbieram sie psychicznie do zrobienia Panoramy ... chyba w czw a może lepiej w pon (chodzi mi o tyg ciąży)? Boje się ze bedzie mało DNA...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:31
-
Ciasteczko ja pytałam dentystkę na początku ciąży i poleciła właśnie eludril. W końcu nie polykzm tego tylko szybko przepłukuję dziąsła. Ja potem płukam też wodą bo nie cierpię smaku płynu.
W ciąży dziąsła lubią krwawić i boleć a zęby są nadwrażliwe. Ja już w 8 miesiącu i ciągle mi się to trzyma.
Bazylkove ja to się budzę co 3 h w nocy bo skopany pęcherz tego rządaZaciskam kciuki żebyś tego doświadczała już za jakieś 7 miesięcy!
Spokojnej drogi. Macie cudowny dzień na podróż. Musi być dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 09:37
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Byłam w ciązy u dentysty i polecił właśnie to
Widac, co jeden to opinia
Wszystko będzie dobrze na prenatalnych! Ale dla spokoju spróbuj z Panoramą albo Nifty - będziesz spokojniejsza przed USG.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Lenonki, dziękuję miło, że pytasz
Ja generalnie czuję się bardzo dobrze, czasami brzuch mnie zakłuje, piersi są bardziej wrażliwe, ale nie jest zbyt uciążliweJedynie, co to mam wysokie tętno 80-90, i co bym nie robiła, nie chce spać poniżej tych wartości, staram się być oazą spokoju i nie panikować, bo czytałam, że w ciąży to normalne
Ale zapytam w sobotę doktora Ś.
A Ty jak się czujesz ? To już 17 tydzień , ale ten czas szybko leci -
AnnMari wrote:Lenonki, dziękuję miło, że pytasz
Ja generalnie czuję się bardzo dobrze, czasami brzuch mnie zakłuje, piersi są bardziej wrażliwe, ale nie jest zbyt uciążliweJedynie, co to mam wysokie tętno 80-90, i co bym nie robiła, nie chce spać poniżej tych wartości, staram się być oazą spokoju i nie panikować, bo czytałam, że w ciąży to normalne
Ale zapytam w sobotę doktora Ś.
A Ty jak się czujesz ? To już 17 tydzień , ale ten czas szybko leci
Twoje tetno jest jak najbardziej ok! Organizm już przestawia sie na tryb ciazowy. Normalne jest, ze tetno wzrasta a cisnienie obnizaTylko sie cieszyc.
Ciasteczko77, AnnMari lubią tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Ciasteczko77 wrote:Nie trzeba było- to tylko mała plomba była - tzn w ogóle nie bolało
to bez sensu podawać
polecił mi też poczekać ze skallingiem na 2 trymestr i aż mi przejdzie stan zapalny dziasla. Oj nieprzyjemne to i bolesne
A Ty co będziesz robić ?
Zbieram sie psychicznie do zrobienia Panoramy ... chyba w czw a może lepiej w pon (chodzi mi o tyg ciąży)? Boje się ze bedzie mało DNA...miałem sobie wybielac jakąś nową metoda zęby ostatnio mi stomatolog polecił ale chyba sobie daruje bo przeczytałam gdzieś że w ciąży moz się słabiej albo źle przyjąć i wywal tylko kasę więc... Poczekam.
Jak masz stres to zrób w poniedziałek ta panorame chociaż już naprawdę powinno być ok skoro można od 9 tyg a ty kończysz 10.LAURA -
Ciasteczko77 wrote:Oj ja panikuje bardzo przed prenatalnymi - jak tylko pomysle to mnie aż ściska w żołądku i serce wali
tak b sie boje
LAURA -
nick nieaktualnyTo chyba w czwartek pojadę pobrać
to lab synevo. Ale stresik ... wyniki w ciagu 14 dni by były ? Prenat mam 25.
Martwię sie ze nie bedzie tyle i trzeba bedzie pobrać znowu albo co gorsza guzik wyjdzie..
Jak masz 3 ubytki to pewnie ze znieczulenie - ja miałam tylko wymianę
Wybielać lepiej nie:)
To dziewczyny - mogę użyć Eludril??
Co do tętna - to normalne, że wzrastaja miewam czasem do 82. A ciśnienie niższe
tzn zawsze poniżej 120 i 80. Mierze każdego dnia (dr L kazał).
-
Dziękuję Eszkilu !
Muszę się to tego przyzwyczaić , bo zazwyczaj miałam tętno koło 70 i teraz czuję , że mi coś za szybko bije. Na szczęście ciśnienie mam w normie.
-
Ciasteczko77 wrote:To chyba w czwartek pojadę pobrać
to lab synevo. Ale stresik ... wyniki w ciagu 14 dni by były ? Prenat mam 25.
Martwię sie ze nie bedzie tyle i trzeba bedzie pobrać znowu albo co gorsza guzik wyjdzie..
Jak masz 3 ubytki to pewnie ze znieczulenie - ja miałam tylko wymianę
Wybielać lepiej nie:)
To dziewczyny - mogę użyć Eludril??
Co do tętna - to normalne, że wzrastaja miewam czasem do 82. A ciśnienie niższe
tzn zawsze poniżej 120 i 80. Mierze każdego dnia (dr L kazał).
))
LAURA -
Bazylku, jak tam??
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Czekam... wyniki krwi już są ale jeszcze jedna pacjentka i potem my
Mam 6 pęcherzyków na prawym jajniku i 10 na lewymza to estradiol mocno poszedł w górę i czeka nas jeszcze jedna wizyta w czwartek
punkcja najprawdopodobniej w sobotę
Z jednej strony się cieszę, a z drugiej denerwuje się bo muszę wziąć urlop i obmyśleć jakąś bajeczkęWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 14:19
Aśka32, Lenonki, Ciasteczko77, kinga27.30, Lunitari, StaraczkaNika, HanaMontana lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
AnnMari, dzieki, czuje sie bardzo dobrze. W ogole nie czuje jakbym byla w ciazy wiec moze to jednak urojona
Teraz najbardziej doskwiera mi... smarowanie ciala olejkiem, bo niecierpie tego! Takze oby kazda miala takie problemy
Ja juz tez bylam u dentysty. Najpierw na sciaganiu kamienia, bo pomimo tego, że nie mam do niego tendencji jakims cudem mi sie zrobil (?!) i mi tez stomatolog kazal wrocic w 2 trym. Miesiac temu bylam na przegladzie i wszystko bylo ok, a teraz nagle ząb zaczął pobolewac i okazało sie, że zrobiła mi sie próchnica. Dentystka powiedziała, że niby znieczulenie mozna dawac, ale lepiej unikac, wiec oszyscila mi tylko tyle ile sie dalo bez znieczulenia i wsadzila lekarstwo. Mam wrocic po porodzie. Powiedziała, że w ciąży jestem bardziej narażona na próchnice. Dopiero co ginekolog mówił, że w ciąży jest wieksze ryzyko infekcji intymnych. No małego szkodnika nosze w brzuchuCiasteczko77 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Bazylkove, ależ piękne ilości jajeczek wyhodowalas!
Czujesz, że jajniki ciążą? Fajnie, że punkcja w weekend to przynajmniej na ten dzień nie bedziecie musieli brać urlopu. Chyba, że w weekend pracujecie? Trzymam kciuki, żeby to były Wasze ostatnie wyjazdy do Białegostoku!!!
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonku czuje powoli zwłaszcza ten lewy jajnik. Cieszę się ze punkcja w sobotę, bo nie muszę brać urlopu. Ale na czwartek pójdzie bajeczka że muszę zawieźć emka na rehabilitacje, bo odnowiła mu się kontuzja kolana. Wiarygodne czy tak sobie?
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Ja bym łyknęła
Piękna hodowla
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
A co mówiłas biorac teraz urlop? Wzielas tylko na dzisiaj? Wymówka o rehabilitacji wiarygodna, chociaż nasuwa sie pytanie "a w Trójmieście nie ma taksówek?"
Czyli uw potrzebujesz teraz na czwartek i potem na transfer kolo wtorku-czwartku? Czy coś jeszcze?
Kinga, Ty żyjesz?Coś ostatnio rzadko się odzywasz. Jutro inseminacja? O której trzymać kciuki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 15:20
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Teraz mówiłam że mam pilny wyjazd
wiesz ja i tak jestem cały czas pod telefonem, laptopa tez mam ze sobą także moje sprawy załatwiam na bieżąco, nic nie muszą robić dodatkowego. Nika posunęła mi ten pomysł żeby wykorzystać emka w całej tej sytuacji i tak zrobię
Kinga zabieg masz jutro czy w czwartek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 15:37
Lenonki lubi tę wiadomość
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok