Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Przestało bolec, lekarz z Wejherowa u którego byłam miewa tu dyżury. Jutro do niego może zadzwonię. Nikt mi nawet nie powiedział jaki jest plan.
W sr mam dr Bockowskiego i myśle, ze on się mną zajmie. Chyba, ze jutro mnie wypiszą. W sumie ani nie krwawię ani mnie nic nie boli. Nikt mnie tez dziś nie zbadal.
Czy któraś z Was wyszła na zadanie ?
-
Ufff, ale ciężko was było nadrobić!
Aśku, jak się cieszę!!! Bardzo mocno gratuluję zainstalowanego na 9 miesięcy w Twoim brzuszku maleństwaMówiłam, że dzień moich urodzin musi być szczesliwy
Ahh, jak tu zalatuje ostatnio samymi dobrymi wiadomościami!
Lenonki, haha, wyobraź sobie, że jak Was nadrabiałan i zobaczyłam wpis Staraczki, to sobie pomyslałam "matko, ona zaraz będzie miała ciążę donoszoną, a jeszcze niedawno miała 21 tydzień" A teraz Ty mi piszesz, że też pamiętasz akurat ten jej tydzieńMoże to był czas kiedy wyjątkowo wolno nam leciał czas i tak zapamiętałyśmy
A tą "2" z przodu tak się cieszę, że nie mogę się doczekać końca tygodnia, żeby zacząć mówić sobie i wszystkim naokolo, że to już połowa! OMG!!!
Pisałaś też o bólu kości tak jakby w pośladku, ja też to czasem mam. Zawsze jak przychodził okres to zaczynało się bólem tej kości właśnie i teraz też czasami to czuję. PS. Kiedy my miałysmy ostatnio okres?
Aj, jesień taka piękna, że się zyć chce, a tym brzuszkiem to już w ogóle!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 18:26
Aśka32 lubi tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
kinga27.30 wrote:Ja właśnie jadę do niej do invicty w gd. Jak chcesz, to się dowiem czy jest coś szybciejHashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Ciasteczko77 wrote:Ide w środę do ex ginka z kliniki w spr zejścia z proga - ostatnie podejście
wymiękam
nie stresuj się tak
LAURA -
Ciasteczko77 wrote:Dziewczyny super wieści
i piękne wyniki !!
Bazylku - cudownie i wynik jest imponujący
Zmartwiłam sie dziś bo byłam u innej endo, która powiedziała że moja obecna endo zle zrobiła zalecając mi 4 dni bez hormonu w ciąży/ wpadłam niby w nadczynność i chciała żebym sie pozbyła hormonu/ i teraz sie waham czy nie zmienić endo ... co zrobić???
umówiłam genetyka na 14 tydzień - martwię sie czy to ni za późno - 2 tyg czeka sie na pappa??- czy ewentualnie potem zdążę zrobic amnio
Co do endo to w lux medzie jest kilku dobrych. A do ktorego lekarza idziesz w Gamecie? Ś. i S. maja specjalizacje z endokrynologii. W ciazy trzeba uwazac na tarczyce, wiec lepiej podpytac trzeciego lekarza, niz potem zalowac.
Jesli chodzi o numer do L. to ja mam, ale to była ekstremalna sytuacja, wiec mysle, że nie daje pacjentkom tak po prostu, w razie czego. Ja bym swojego tez nie rozdawala, bo potem tylko problemyJednak to jest jego prywatny tel, a nie sluzbowy. Poza tym ja jestem jego pacjentka juz od lat, wiec to tez co innego.
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Aśka, pochwaliliscie sie juz ciaza? Komu i jak? Jakie byly reakcje? Opowiadaj
Marysia, wlasnie tak sie zastanawialam, gdzie Ty sie podziewaszhehe beka z tym 21 tygodniem Niki
Pewnie to byl jakis mega wazny czas dla nas i sleczalysmy na forum
Bol w posladku delikatnie sie zmniejsza. Dzis juz 6 dzien wiec czas najwyzszy. Moj kalendarz ciazy pokazuje teraz 45%, bo liczy pelne 42 tygodnie, wiec juz sama nie wiem kiedy moge mowic, że jestem w polowie
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Rodzice M, którzy są lekarzami stwierdzili, że dostał udaru a ja mu jakieś foty cykam
także totalnie nie załapali
reszta bardzo się cieszyła i śmiała z pomysłu, babcia nie mogła złapać tchu z wrażenia - to 1 prawnuczek
totalny odlot, mogłabym codziennie to ogłaszać
Ciasteczko77, StaraczkaNika, Lenonki, Marzenka85, Pomi lubią tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
nick nieaktualnyEndo jest z LM..
zrobiła dobre wrażenie i stad pytałam - a poszłam tylko po skierowanie
Lenonki / spoko - nie chce wyłudzić - tylko pytam czy daje czasem ... spytam sama.
Nie chce schodzić - ale gin z kliniki po IVF mi 3 razy kazał przestać brać w 12 tyg i rzucić od razu- co jest dla mnie niezrozumiałe i nikt chyba tak nie robi- dlatego ide dopytać go ostatni raz. A boje sie bo jak pisałam to nowy gin nie chciał wchodzić w ten temat
Oczywiście pomęczę go na wizycie- 31.
Badania pre robię u dr PuzioooWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 20:24
-
Ciasteczko77 wrote:Dziewczyny super wieści
i piękne wyniki !!
Bazylku - cudownie i wynik jest imponujący
Zmartwiłam sie dziś bo byłam u innej endo, która powiedziała że moja obecna endo zle zrobiła zalecając mi 4 dni bez hormonu w ciąży/ wpadłam niby w nadczynność i chciała żebym sie pozbyła hormonu/ i teraz sie waham czy nie zmienić endo ... co zrobić???
umówiłam genetyka na 14 tydzień - martwię sie czy to ni za późno - 2 tyg czeka sie na pappa??- czy ewentualnie potem zdążę zrobic amnio
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
2012 - początek starań
2014-2016 beznadziejni lekarze
styczeń 2017-początek z Gametą
marzec 2017- usuwany polip
maj-sierpień 2017- 4 nieudane IUI
październik 2017- usuwane torbiele z jajnika ENDOMETRIOZA
styczeń 2018- usunięta TARCZYCA (podejrzenie nowotworu)
kwiecień 2018- IUI
08.01.2019 Zostałam mamą Kubusia
Styczeń 2023 puste jajo płodowe 😔
17 styczeń 💔
Październik 2024 start IVF
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
13. 11.24 transfer bl. 3.2.2
18.12.24 żegnaj słoneczko 7t4d 💔
Marzec 2025 start 2 IVF -
Ciasteczko77 wrote:Dziękuje Dziewczyny !
To wtedy nie schodzę póki co. Ja byłam na sztucznym.
Co do pracy - na razie do końca msc siedzę w domu.
Ach jak fajnie mieć babciemy nie mamy tego luksusu, nie mam pojęcia co zrobimy po ...
Jeszcze ta kwestia naszego m... wiem, że panikujejakoś musimy dać radę ... czy któraś z Was ma 2 pokoje ???
Bazylku - super wynik !!! Wowmy będziemy w dużym pokoju to będzie salon i nasza sypialnia razem. Damy radę
mamy też dwa koty i trochę się stresuję czy one zaakceptują nowego członka rodziny. Nie chciałabym stawać przed decyzją, że będę musiała je oddać, bo one są też jak nasze dzieci
musi być dobrze i musimy się pomieścić.
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
2012 - początek starań
kwiecień 2018- IUI
17 styczeń 💔
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
Marzec 2025 start 2 IVF -
U nas też są dwa koty, w tym jeden olbrzym 11 kilo. Bardzo się balismy, ale jest super! Lorbas jest malo kumaty i omija Dzidzie, a mniejsza kotka tuli się i grzeje
Uwielbiają za to zasiedlać wózek, bujaczek i matę Uli. Potem niestety kłęby sierści do sprzątania (zwierzęta półdługowłose).
Lenonki, Ciasteczko77, taka_jedna lubią tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Justyna87 wrote:Kinga, jak możesz to podpytaj
Mokka strasznie współczuję. Najgorsze, jaj lekarze nic nie mówią...
Ja na sterydzie zostaję przynajmniej przez czas prób inseminacji. Jak sie nie uda i bedziemy "odpoczywać", a tak na serio zbierać kasę na ivf to mam odstawić. Zrobić badanie i cykl przed rozpoczęciem procedury włączyć w tej samej dawce. Z jednej strony okej, rozumiem, a z drugiej strony fajnie byłoby już te cukierki odstawić. Ale damy radę, nie narzekajmy bo nie ma na co
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Ciasteczko wyluzuj trochę bo zwariujesz od tych nerwów. 2 pokoje przy jednym dziecku to chyba żaden problem. Ludzie żyją w 5 osób na 45m2. Jak się chce to wszystko można
na pewno nie ma co sobie dokładać problemów.
Tym progesteronem też sobie nie zaprzataj tyle głowy. Po prostu powiedz że chcesz receptę bo plamisz i zapewne dostaniesz.
Mi dr S powiedzial, że do końca recepty mam brać i jak się skończy to koniec. W środę zamierzam go poprosić o receptę na jedno opakowanie żeby sobie schodzić po woli. Jakoś wątpię by mi odmówił. Może się dziwnie spojrzy, ale jego dziwne spojrzenie to nic skoro mogę zyskac spokojna głowechętnie bym rzuciła już ta luteine bo coraz gorzej smakuje, ale przeżyłam tyle to jeszcze chwilę dam radę.
Ciasteczko77, HanaMontana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy tez mamy 2 pokoje. Teraz w sypialni mamy łóżeczko i tak pozostanie jeszcze przez jakieś 2 lata. Potem albo przeniesiemy się do salonu i zrobimy młodemu pokoj, albo zmienimy mieszkanie. Staramy się nie zagracac, zmieniliśmy meble w salonie na pojemniejsze. Jakoś sobie radzimy. Mąż wychowywał się na jeszcze mniejszym metrażu.
Gratuluje kolejnych ciąż!!!
Mokka, nie doczytałam co się stało, ale mam nadzieje ze już jest wszystko dobrze!
Reszcie dziewczyn życzę owocnego października ❤️
Piszecie z prędkością światła. Franio potrzebuje coraz więcej uwagi i już brakuje czasu do dokładne śledzenie Was
Zmęczona jestem, ale jeden uśmiech wynagradza wszystko.Ciasteczko77, Lenonki, kinga27.30, HanaMontana, Pini, Hałasianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacie racje
ja chyba wariuje !! Muszę chyba złapać głęboki oddech i zluzować
Pocieszacie mnie i koicie moje obawydziękuje za odp
Ja mam jednego kocurkaciekawe co będzie
Eszkilu też miałam wcześniej olbrzyma - 10 kg, ten obecny który mi tylko został jest mniejszy (5).
Taka jedna - mogę na priv ?
-
Aśka, zazdroszcze dzisiejszego dnia! A babcia jaka lotna, że zakumala
Ciasteczko, ja bylam u dwoch endo i oboje byli spoko - Tomasz Buss i Monika Więckiewicz. Poza tym widze, ze jest rowniez ta dr o ktorej pisala Nika, czyli Radomyska-Łaska.
Mi dr Ś. tez kazal odstawic luteine za jednym razem w 12 tygodniu. Takze jak widac wierza, że nic sie nie stanie, ale to jednak Twoje dziecko wiec i decyzja Twoja.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Masz Apap w domu? Podobno w ciąży można brać .
Aśka32 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:Macie racje
ja chyba wariuje !! Muszę chyba złapać głęboki oddech i zluzować
Pocieszacie mnie i koicie moje obawydziękuje za odp
Ja mam jednego kocurkaciekawe co będzie
Eszkilu też miałam wcześniej olbrzyma - 10 kg, ten obecny który mi tylko został jest mniejszy (5).
Taka jedna - mogę na priv ?2012 - początek starań
kwiecień 2018- IUI
17 styczeń 💔
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
Marzec 2025 start 2 IVF