Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunitari, jak odwiedziny u dr S.?
Kinga, ja jestem świecie przekonana, ze implantację miałam w nocy z 4 na 5 dpo. Spałam bardzo niespokojnie, oblewał mnie pot i ciagle sie budziłam. Rano miałam jednodniowy spadek temperatury. Przypadek?11 dpo wyszła druga kreska, a 12 dpo beta 200! Także trzymam kciuki i jutro daj znać jak Twoja temperatura
Ciasteczko, ja bym zrobiła tak jak mówisz. Pogadaj z nim szczerze i powiedz, że jest Twoim jedynym lekarzem i sie boisz odstawiać. Ewentualnie idź do dr Gdańca. On tez jest bardzo dobry i meeega ostrożny. Dwa razy dmucha na zimne, wiec na bank zaleci Tobie kontynuacje luteiny.kinga27.30 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki! Boszzz... teraz to ja nie zasnę
Lenonki lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Lenonki wrote:Lunitari, jak odwiedziny u dr S.?
Kinga, ja jestem świecie przekonana, ze implantację miałam w nocy z 4 na 5 dpo. Spałam bardzo niespokojnie, oblewał mnie pot i ciagle sie budziłam. Rano miałam jednodniowy spadek temperatury. Przypadek?11 dpo wyszła druga kreska, a 12 dpo beta 200! Także trzymam kciuki i jutro daj znać jak Twoja temperatura
Ciasteczko, ja bym zrobiła tak jak mówisz. Pogadaj z nim szczerze i powiedz, że jest Twoim jedynym lekarzem i sie boisz odstawiać. Ewentualnie idź do dr Gdańca. On tez jest bardzo dobry i meeega ostrożny. Dwa razy dmucha na zimne, wiec na bank zaleci Tobie kontynuacje luteiny.
w sumei zaczynam sie zastanawiać bo jestem w połowie 17 tyg i nic,, w piatek mam wizyte i zaczne 18 tydz wiec pewnie lekarz zaraz mnie bedzie meczyl pytaniami czy juz czuje i ze do 18 powinnam hahaLAURA -
Omg Hałasianka i dodatkowy stressss...
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Halasianko, wczoraj poczułam takie jakby wibracje, ale czy to dziecko... cholera wie. Lekarz mówił, że mam sie nie niecierpliwić, bo jest czas do 20-22 tygodnia. Pytałam mamy o pierwsze ruchy i powiedziała, że poczuła na koniec 5 miesiąca. Cieszę sie, że chociaż brzuch mi wylazł
A moja mama jeszcze sie zarzeka, że zmieniłam sie na twarzy
Mi sie wydaje, że to przeziębienie, ale ona twierdzi, że to ciąża
Marysiu, melduj jak u CiebieMoże Ty juz czujesz regularne ruchy i pójdziemy falowo
Dziewczyny, któraś testuje jeszcze w tym tygodniu? Czy ja dobrze liczę, że z tych stałych bywalczyni forumowych, do kompletu zaciazonych, została szczęśliwa czwóreczka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 19:35
kinga27.30 lubi tę wiadomość
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Halasianko, wczoraj poczułam takie jakby wibracje, ale czy to dziecko... cholera wie. Lekarz mówił, że mam sie nie niecierpliwić, bo jest czas do 20-22 tygodnia. Pytałam mamy o pierwsze ruchy i powiedziała, że poczuła na koniec 5 miesiąca. Cieszę sie, że chociaż brzuch mi wylazł
A moja mama jeszcze sie zarzeka, że zmieniłam sie na twarzy
Mi sie wydaje, że to przeziębienie, ale ona twierdzi, że to ciąża
Marysiu, melduj jak u CiebieMoże Ty juz czujesz regularne ruchy i pójdziemy falowo
Dziewczyny, któraś testuje jeszcze w tym tygodniu? Czy ja dobrze liczę, że z tych stałych bywalczyni forumowych, do kompletu zaciazonych, została szczęśliwa czwóreczka?LAURA -
nick nieaktualnyByłam pierwsza wizytę na NFZ u starej mojej dr. Czyli w sumie teraz wychodzi że chodzę pryw i na NFZ - oboje sie wpisują do karty ciąży, a to lekarze którzy pracują w dwóch szpitalach w których chciałabym rodzić (Zaspa/Uck).
U nas wszystko Ok -Dzidź ma 3,8 cm, serce wali 183/ min; a oglądaliśmy pupę .. tak... wypiął się na nas ..
Mimo mojego tłuszczu miałam usg tylko przez brzuch ...
uwaga - mam zalecenie od tej dr co robić z lekami / nie wolno mi odstawić - za ok 10 dni zejść o polowe i brać to do następnej wizyty /20.11. Kamień z serca
Czy mogę tak chodzić prw i NFZ ?
Lenonki, kinga27.30, Hałasianka, Aśka32, Lunitari lubią tę wiadomość
-
Ja tak chodzę- raz w miesiącu prywatnie i raz na NFZ. Czyli co 2 tyg mam podgląd jak się sprawy mają. Na NFZ sprawdzam głównie moją felerną szyjkę - dziecko jakoś tej pani doktor nie interesuje. Ona tylko sprawdza czy żyje i rośnie
Od początku mam 1 ksiażeczkę i wszyscy mi się tam wpisują. Już zabrakło miejsca i pani położna dokleiła mi jeszcze jedną kartkę
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Lenonki wrote:Dziewczyny, któraś testuje jeszcze w tym tygodniu? Czy ja dobrze liczę, że z tych stałych bywalczyni forumowych, do kompletu zaciazonych, została szczęśliwa czwóreczka?
My z Zolą betujemy w przyszlym tygodniu, Bazylek w czwartek transfer (więc betka pewnie pod koniec miesiąca), a Marzenka kiedy betka? Marzenka?
2014.06. - start
Hałasianka wrote:no wlasnie tez czytalam ze do 22 tyg i moja kolezanka w 3 ciazy teraz poczula najpozniej ze wsztstkich wlasnie i dopiero w 22 tyg. A mi lekarz mowil ostatnio ze do 18 go powinnampoczuc. hmmmm:D no nic..czekamy:D
Ciasteczko, dzidziuś pięknie rośniedostałaś receptę? Tyle było zamartwiania sie, a poszło tak gładko
Nika, musze powiedziec mojemu, ze nie tylko ja chodze do dwoch lekarzy. On sie smieje, ze jestem jedna kobieta na ziemi, ktora ma dwie karty ciazyTwoja doklejana jest jeszcze lepsza
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Ciasteczko, jaki mały siłacz z Twojego malucha
serce, jak dzwon!
2014.06. - start
Ciasteczko77 wrote:Byłam pierwsza wizytę na NFZ u starej mojej dr. Czyli w sumie teraz wychodzi że chodzę pryw i na NFZ - oboje sie wpisują do karty ciąży, a to lekarze którzy pracują w dwóch szpitalach w których chciałabym rodzić (Zaspa/Uck).
U nas wszystko Ok -Dzidź ma 3,8 cm, serce wali 183/ min; a oglądaliśmy pupę .. tak... wypiął się na nas ..
Mimo mojego tłuszczu miałam usg tylko przez brzuch ...
uwaga - mam zalecenie od tej dr co robić z lekami / nie wolno mi odstawić - za ok 10 dni zejść o polowe i brać to do następnej wizyty /20.11. Kamień z serca
Czy mogę tak chodzić prw i NFZ ?Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
LAURA -
Lenonki wrote:Nika, musze powiedziec mojemu, ze nie tylko ja chodze do dwoch lekarzy. On sie smieje, ze jestem jedna kobieta na ziemi, ktora ma dwie karty ciazy
Twoja doklejana jest jeszcze lepsza
więc w kalendarzu mija 14 dni, a wg dni ciązy albo 6 albo 22
Aaaa! Zapomniałam się pochwalić, że dostałam "Album dziecka" ten z brązowym misiemJest cudny - taka koronkowa robota, żd tu się wkleja zdjątka, tam coś dopisuje, tu otwiera okienko, tam zagląda pod klapkę. Nie wiem na ile starczy mi zapału żeby go regularnie uzupełniać przez rok, ale gdyby się udało to będzie super pamiątka
Tylko nie dam dziecku do rąk zanim nie skończy 8 lat, bo poniszczy
Lenonki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak jest Kochane
kamień z serca ! Mam receptę i zobaczymy 20 list co dalej
Dziękuje Wam za wsparcie i porady ❤️ Jutro ex gin z kliniki odwołam - już nie ma sensu iść do niego bo po co4 raz płacić za wizytę żeby pytać o to samo co podczas trzech poprzednich, a on i tak swoje.
W takim razie będę chodzić i priv i na NFZjednak priv dr L ma dużo lepszy sprzęt
Ale ta dr też bardzo fajna, znamy się tyle lat.
Hałasianka - nie denerwuj się, na bank je poczujesz! Nie ma innej opcji ❤️
A kartę ciąży mam jednądziś wpisała się do karty dr L
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 21:47
Hałasianka lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:A żeby było śmiesznie to w Klifmedzie wpisują mi datę wizyty + tc wg USG prenatalnego, a w Baltimedzie wpisują tc wg OM
więc w kalendarzu mija 14 dni, a wg dni ciązy albo 6 albo 22
Aaaa! Zapomniałam się pochwalić, że dostałam "Album dziecka" ten z brązowym misiemJest cudny - taka koronkowa robota, żd tu się wkleja zdjątka, tam coś dopisuje, tu otwiera okienko, tam zagląda pod klapkę. Nie wiem na ile starczy mi zapału żeby go regularnie uzupełniać przez rok, ale gdyby się udało to będzie super pamiątka
Tylko nie dam dziecku do rąk zanim nie skończy 8 lat, bo poniszczy
LAURA -
Ciasteczko77 wrote:Tak jest Kochane
kamień z serca ! Mam receptę i zobaczymy 20 list co dalej
Dziękuje Wam za wsparcie i porady ❤️ Jutro ex gin z kliniki odwołam - już nie ma sensu iść do niego bo po co4 raz płacić za wizytę żeby pytać o to samo co podczas trzech poprzednich, a on i tak swoje.
W takim razie będę chodzić i priv i na NFZjednak priv dr L ma dużo lepszy sprzęt
Ale ta dr też bardzo fajna, znamy się tyle lat.
Hałasianka - nie denerwuj się, na bank je poczujesz! Nie ma innej opcji ❤️
A kartę ciąży mam jednądziś wpisała się do karty dr L
to sobie narobilam nadziei i co:D potem sie czlowiek zastanaawia kiedy i kiedy?Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
LAURA -
Lenonki ja też będę miała 2 karty ciąży. Pani z NFZ nie dam wpisywać się do karty dr S bo się boje ze jak zobaczy jej nazwisko to mnie wyrzuci
ona jest dziwnym lekarzem
ale fakt jest taki że na NFZ wizyta 7min z fotelem, USG i przebieraniem się. Pani tylko sprawdza, że serce bije, dziecko jest w macicy, koniec. Nie to co dr S, który się przygląda z każdej strony.
Lenonki duży masz już brzuch? Widać że to ciąża? Mieścisz się jeszcze w spodnie?
Mi wieczorami wyłazi taki brzuch, bardziej ciąża spożywcza bo jakos się to wszystko inaczej trawi mam wrażenie. Waga stoi w miejscu. -
Nika, super pamiatka bedzie I dla Was I dla mlodej. Dzieci chetnie wracaja do okresu jak bylo malutkie
Ja uzupelniam pamietnik ciazy (mniej lub bardziej systematycznie
) i mysle, ze to tez bedzie fajna pamiatka. Dzisiaj go dalam do przeczytalam mojej mamie I co chwile slyszalam z jej pokoju wydmuchiwany nos
Halasianko, na Twoim miejscu tez bym miala oczekiwania co do wczesniejszych ruchowA Nika to juz w ogole zaszalala z tym, ze cos poczula w 14 tygodniu (zazdro)!
Dziewczyny, czy ktoras z Was poczula ruchy dopiero w 20-22 tygodniu?
Pini, pamietam ta swoja wieczorna ciaze spozywczaMoj brzuch widac wtedy kiedy chce go wyeksponowac, czyli nosze obcisle bluzki I wtedy mozna sie domyslic, ze to ciaza, a nie (tylko) tluszczyk
W lekko luzniejszych swetrach nic nie widac. Pojawil sie dopiero kilka dni temu. Wchodze jeszcze w swoje jeansy, ale tylko luzniejsze modele typy boyfriend, ktore wczesniej nosilam z paskiem. Co do wagi to mam +2 kg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 22:40
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki a gdzie kupiłaś swój pamiętnik ciąży ? Czy masz po prostu zeszyt i piszesz swoje przemyślenia?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 23:26