Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnty xa koniecznie 4 godz po zastrzyku. Ja wstawałam w nocy i robiłam i np na 7 jechałam na badanie. Jeśli zrobisz na Dębinkach to po zarejestrowaniu panie przyjmą cię o której ci pasuje. Nie pamietam czy musiałam być na czczo, ale na pewno byłam.
Tak lenonki, na zimę nie ma sensu kupować nic na krótki rekaw. Nawet teraz zakładam małemu body na długi rekaw a na to bluzę. Latem oczywiście był krótki rekaw a w te największe upały leżał w samym pampku albo i bez wietrząc pupkę.
Rodzisz w marcu? Mozesz wiec większe na krótki rekaw kupić, np 62-68. Jeśli akurat zastaną nas upały to zawsze możesz dokupić.Hałasianka, Lenonki, 4me lubią tę wiadomość
-
Lenonki wrote:Dziewczyny, jak to jest z body na krotki rekaw? Czy dobrze pamietam, ze Czara pisala, ze nie ma sensu ich kupowac? A co z latem?
bodziak i spodenki/półspiochy i juz, ew jakas bluzeczkaa na wierzch jak chlodniej a latem jak masz 25 st i wiecej to sam bodziak.
Body z krótkim jest dobre pod spód jak jest chłodniej/ w sensie jak podkoszulek trzymajacy pampersa w dole i nei chodzi z golymi pleckami;) o to chodziLenonki lubi tę wiadomość
LAURA -
Pini wrote:Haha, wyobraziłam sobie babę z ZUSu która przychodzi sprawdzić ciążę i dolegliwości ciąży
Ciasteczko, Ty to masz pomysły
jak weźmiesz zwolnienie na złamana nogę a pojedziesz cała i zdrowa do Egiptu na plażowanie i wrzucisz wesołe fotki na fejsa to może Cię dopadną, ale w sytuacji ciąży to bym na to nie liczyła
Ja dziś po wizycie. Wszystko wygląda dobrze, Fasol rośnie, serducho bije jak dzwon. Mam powoli schodzić z proga. No i najgorsze.. mam zwiekszyc ilość żelaza w diecie (jeszcze?!)... Moje jelita chyba mnie znienawidzą...LAURA -
Lenonki wrote:Nika, az musialam przeczytac co to jest ten TENS
Ja nadal jestem zielona, ale zaczne sie tym martwic I ogarniac temat gdzies tak za miesiac. Moja rodzina twierdzi, ze to za szybko, bo powinnam dopiero po nowym roku, ale mi sie wydaje, ze to z kolei troche pozno, skoro termin mam na polowe marca, a jak mialaby byc cesarka to nawet na poczatku marca.
A my bylismy dzisiaj u lekarza, bo moj tak zle sie czul w pracy, ze musial wyjsc szybciej. Lekarz go zbadal I przepisal... witamine c, ibuprom i tabletki na gardloumarlam ze smiechu, ze moj bidulek tak obloznie chory
Cale szczescie, ze faceci nie musza rodzic!
Z Ali rzeczy potrafią iść tygodniami. Ja mam z Ali m.in. laktator, aspirator i torbo-plecak do powieszenia przy wózku - zobaczymy jak się sprawdzą. Póki co mnie cieszą, bo wyglądają porządnie, a kosztowały połowę tego co w polskich sklepach
Lenonki lubi tę wiadomość
-
Halasianka ja już lykam. Biorę prenatal Duo, tam jest 60mg żelaza, a mimo wszystko spada mi hemoglobina. Co prawda delikatnie no ale dr S jak to dr S już zapobiega. Boję się że jak wezmę więcej w suplach to już w ogóle jelita obraża się na śmierć
Dr S polecał szpinak, buraki i muszę poczytać co jeszcze. Szpinak lubię ale buraki średnio no i cukru mają dużo.
-
4me wrote:Hej dziewczyny. Mam do was pytanie - duzo Was tu w ciazy wiec moze ktos sie znajdzie kto mial badanie- aktywnosc anty-xA - jest to badanie weryfikujace leczenie heparyna (neoparin, clexane)
Chcialam skonusltowac zalecenia od lekarza. Czy ktoras z Was moze je miala?
Chodzi o to, ze badanie powinno byc na czczo zdaniem labu a lekarka karze je zrobic koniecznie 4h po neoparinie. Tez tak mialyscie?
Ciasteczko zus sie Cie nie bedzie badalJesli masz zwolnienie lezace-sprawdza czy jesteś w domu. Jesli beda zadawac pytania mozesz wymyslec wszystko-nawet krwawienia-nie sprawdza tego. Lekarz nie wpisuje nic innego niz ciaza i typ zwolnienia-"musi lezec", "moze chodzić". Przy czym jesli pracujeszw firmie ponad 20 osobowej to raczej żadna kontrola Ci nie grozi, chyba, ze zaklad Cie zglosi;)
Grupa krwi i progesteron nie musza byc na czczoja mam teraz progesteron w Invicta badany co tydzien i nigdy na czczo.
Ja nie mogę za długo funkcjonować bez śniadania, więc wstawałam na zastrzyk np o 4, a potem leciałam do labu na 8.4me lubi tę wiadomość
-
Pini wrote:Halasianka ja już lykam. Biorę prenatal Duo, tam jest 60mg żelaza, a mimo wszystko spada mi hemoglobina. Co prawda delikatnie no ale dr S jak to dr S już zapobiega. Boję się że jak wezmę więcej w suplach to już w ogóle jelita obraża się na śmierć
Dr S polecał szpinak, buraki i muszę poczytać co jeszcze. Szpinak lubię ale buraki średnio no i cukru mają dużo.
Pini lubi tę wiadomość
-
Czara, Halasianko dzieki za wyjasnienie. Jakos strasznie sie gubie w tej rozmiarowce niemowlecej
My oboje jestesmy zmarzlakami I moja siostra juz wyrokuje, ze przegrzejemy nasze dziecko
jej corka urodzila sie latem I przez pierwsze miesiace spala bez przykrycia. Pol rodziny potajemnie ja przykrywalo, a mloda zaraz sie rozkopywala. Teraz ma 6 Lat I ostatnio po raz pierwszy dostala antybiotyk!
Nika, no i teraz musze wygooglac co to jest aspirator heheKurde nie pomyslalam o Aliexpress, a biorac pod usage ceny, to faktycznie dobry pomysl!
Hałasianka lubi tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Aspirator chciałam taki elektryczny, bo te typu nos-usta grożą przekazaniem sobie nawzajem bakterii, a Katarek podłączany do odkurzacza nie sprawdzi się w nocy. A dobrze używać aspiratora codziennie jak dziecko ma sapkę czy "mleczne baby".
Mokka martwimy się i nieustannie kciukamy i przesyłamy dobre fluidy do wejherowskiego szpitala. Daj znać czy u Was już OK -
Dziewczyny nie mam siły nic napisać z drugiej strony nie chce Was przerazić. Jutro może się pozbieram.
Mój stan psychiczny jest w fatalnym stanie. Jesteśmy cały czas w szpitalu. Nie wiem co będzie dalej. Pozostaje modlitwaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 22:28
-
Mokka
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Dziekuje bardzo dziewczyny za informację-czyli musze sie tych 4 godzin trzymac. Co więcej uswiadomilyscie mi, ze muszę probowac wbic sie na konkretna godzine bo kolejki zazwyczaj sa spore...
Ostatnie pytanie czyli skoro wstawalyscie w nocy to ten jeden raz robilyscie zastrzyk kilka godzi szybciej? O tym nie pomyslalam-myslalam, ze zawsze trzeba o tej samej godzinie...
-
nick nieaktualny
-
Mokka, oby noc szybko minela I udalo sie troche pospac, a jutro pojawilo sie slonce. Myslami jestesmy z Toba!
Ciasteczko, plamieniom zawsze towarzysza bole? Odpoczywaj I nie denerwuj sie.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Hej dziewczyny! Nie jestem w stanie Was nadrobić :p czy któraś może w skrócie napisać co tu się dzieje?
Czara jak Franio?
Lunitari jak Szymek?
Sorry, ale ostatnio tyyyyyle mam na głowie, że nie mogę nadążyć. Młody zaczyna... RACZKOWAC! Teraz oczy dookola głowy :p waży 8kg i pediatra powiedziała, że jest mała kluska :p to wszystko przez to, że musimy się dokarmiac mm :p idą nam zeby więc jest troszkę marudzenia, ale to nic. Potrwa chwilkę i jużdalej będziemy się bawić bez marudzenia
a jutro dzwonię do lekarza na wizytę. Dostałam pierwsza miesiączkę po porodzie wieeeeeeec... Będę sprawdzać czy możemy starać się o kolejnego dzidziusia
nawet zaczęłam myśleć nad imionami kolejnego bobasa
HanaMontana, taka_jedna, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki od jutra w Rossmanie szumis będzie za 40 zł!!! Opłaca się mega bo on kosztuje ponad 100 normalnie
https://mamotoja.pl/szumiacy-mis-i-inne-zabawki-juz-od-39-zl-z-bialym-i-rozowym-szumem,zakupy-dla-niemowlaka-artykul,26157,r1.htmlLAURA