Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzenka85 wrote:Jest jeden pęcherzyk, stwierdził ciążę kliniczną, 10 grudnia kolejne usg już u Ś. Mój małż smutny, że bliźniaków nie będzie.. Cz. powiedział, że drugi jeszcze może się pojawić ale szczerze wątpię
Najważniejsze że jest kruszynka, niech teraz rośnie zdrowoMarzenka85 lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Marzenka85 wrote:Jest jeden pęcherzyk, stwierdził ciążę kliniczną, 10 grudnia kolejne usg już u Ś. Mój małż smutny, że bliźniaków nie będzie.. Cz. powiedział, że drugi jeszcze może się pojawić ale szczerze wątpię
najważniejsze że jeden i żeby był zdrowy... Naprawdę
sama wiesz...
A mężowi powiedz to samo bo to nie sklephahha
A poza tym bliźniaki to ogólnie ryzyko i dla dzieciaczkow i dla matki i lekarze też nie lubią ciąż mnogich bi to wielka loteria więc macie się z czego cieszyć))
Gratulacje mamusiu)
Ciasteczko777, Marzenka85 lubią tę wiadomość
LAURA -
Gratulacje Marzenko! Najważniejsze, że się udało. Niech Okruszek rośnie zdrowo!
Marzenka85 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Gratulacje Marzenka
-
Marzenka, spójrz na przypadek Kingi - wszystko jest jeszcze możliwe
Wiem, że bardzo chcieliście, żeby to były bliźniaki, ale na pewno zdajesz sobie sprawę z tego, że obiektywnie lepiej jak jest pojedyncza ciąża. Zobacz jak my często schizujemy, a martwimy się tylko o jednego maluszka, który przestrzeń i jedzenie ma tylko dla siebie, a donoszenie takiej ciąży jest dużo bardziej realne. No i jakoś mocno mnie poruszyła historia Justyny
A tak poza tym, to jak było u Cz.? Ja też idę do niego w piątek, w związku z urlopem Ś. i w sumie nawet się cieszę, bo jestem mega ciekawa jak wyglądają wizyty u innych lekarzy z GametyHałasianka, Marzenka85 lubią tę wiadomość
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Marzenka - przykro mi, że drugi zarodek gdzieś przepadł, ale gratuluję że drugi jest takim twardzielem. Będzie dobrze - pojedyncze dzieci też są super
A pojedyncze ciąże dużo łatwiejsze (acz nie łatwe).
Jutro mam KTG na NFZ - może wtedy zapiszd się jakiś skurcz dający nadzieję, że macica powoli szykuje się di akcjiMarzenka85 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję kochane :* ja jestem przeszczęśliwa i małż już też
AnnMari, Aśka32 lubią tę wiadomość
-
Ciasteczko, niestety raz nie wystarczy. Niby potrzeba co najmniej kilka zabiegów żeby pozbyć się wszystkiego, i później ewentualnie raz powiedzmy na ..nie wiem..może dwa lata powtórzyć w zależności czy i w ogóle komuś jeszcze coś wyrośnie
Ja byłam na dwóch zabiegach przed ciążą i już po pierwszym byłam bardzo zadowolona, bo usunęło mi wszystkie czarne włosy na brodzie, a powiem szczerze że mało ich nie miałam( za jakiegoś Sulejmana mogłabym robić w filmie
) jak masz jasne to nie ma sensu iść myślę..to łapie tylko ciemne włoski, tak jak zresztą jak i inne lasery ..
U mnie jest trochę za wysoki testosteron, więc pewnie dlatego tak mam. Ostatnio byłam we wrześniu 2016 r, teraz już widzę że trzeba iść znowu, więc u mnie na pewno trzeba powtarzać pewnie do końca życia, ale z taką częstotliwością( po pół roku zaczęły się pojawiać włoski, ale znacznie jaśniejsze i bardzo malutko) to mogę chodzic. Dla przykładu po ipl miałam już z powrotem po miesiącu, a generalnie było tak samo jak przed.
Justyna, byłam na grunwaldzkiej w laser Deluxe. Myślę że były jasne i dlatego brak efektu. Chyba że sprzęt do d..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 19:24
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Nika, super, że z małą wszystko ok. Machnij jeszcze z dwa ciasta to może i skurcze się obudzą
Zgaga przeszła?
Ja też polecam Light Sheer Duo. Kiedyś zrobiłam sobie sesję kilku zabiegów (ilość ustala się indywidualnie) i zniknęło mi 3/4 włosków z okolic bikini. Może gdybym poszła jeszcze z 2 razy to usunęłoby więcej, ale dla mnie i tak było super. Zresztą ja jestem "ciemną blondynką" więc te włoski też nie są czarne. Tak jak Lena napisała, raz na jakiś czas trzeba powtarzać, szczególnie jeśli ktoś ma podwyższony testosteron. Jest to drogi interes, ale moim zdaniem warto.
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
nick nieaktualnyMarzenka - gratulacje! Dobrze, że jest Maluszek, tak jak Dziewczyny piszą! Nie smutaj tylko raduj sie z tego Cudu malutkiego który rośnie
dużo zdrówka
Lena - aj to jeżeli tylko ciemne to lipa, chociaż może te nogi ... w sumie pare zabiegów i spokoj .. ale jak ciemne maja być??
-
Lenonki wrote:Marzenka, spójrz na przypadek Kingi - wszystko jest jeszcze możliwe
Wiem, że bardzo chcieliście, żeby to były bliźniaki, ale na pewno zdajesz sobie sprawę z tego, że obiektywnie lepiej jak jest pojedyncza ciąża. Zobacz jak my często schizujemy, a martwimy się tylko o jednego maluszka, który przestrzeń i jedzenie ma tylko dla siebie, a donoszenie takiej ciąży jest dużo bardziej realne. No i jakoś mocno mnie poruszyła historia Justyny
A tak poza tym, to jak było u Cz.? Ja też idę do niego w piątek, w związku z urlopem Ś. i w sumie nawet się cieszę, bo jestem mega ciekawa jak wyglądają wizyty u innych lekarzy z Gametyjak dla mnie żaden nie pokona Ś.
Lenonki lubi tę wiadomość
-
Lenonki, zgaga nie odpuszcza- to bardzo wierna towarzyszka. Może by zniknęła, gdyby nikt mnie energicznie nie kopał po kiszkach i zołądku, ale w tych okolicznościach jest całkiem zrozumiała
A ciasta odpuszczę, bo za bardzo kuszą, ale pewnie niebawem wezmę się za zapełnianie zamrażalnika gotowcami. Jakoś nie widzę się w kuchni za szybko po porodzie. Mój mąż lepiej niech tam nie urzęduje - nie chcemy zatrucia i boleści żołądkowych (tak, on ma wyjątkowy talent). -
Nika Ty już weź urodz
jak mi Twoja ciąża zleciała nie wiem kiedy, tak co patrzę co tydzień na twój suwaczek a tam cały czas 37 TC
Ciasteczko nie wiem no..ciemne, czyli nie blondtakie pośrednie myślę że tez ujdą
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Zola89 wrote:Oczywiście, poproszę
w ogóle na trójmiasto.pl jest artykuł o darmowych badaniach na HIV. Korzystałyscie przed iui albo in vitro? Trzeba zrobić, a może by się udało zaoszczędzić kilka złotych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 20:39
Zola89 lubi tę wiadomość
2012 - początek starań
2014-2016 beznadziejni lekarze
styczeń 2017-początek z Gametą
marzec 2017- usuwany polip
maj-sierpień 2017- 4 nieudane IUI
październik 2017- usuwane torbiele z jajnika ENDOMETRIOZA
styczeń 2018- usunięta TARCZYCA (podejrzenie nowotworu)
kwiecień 2018- IUI
08.01.2019 Zostałam mamą Kubusia
Styczeń 2023 puste jajo płodowe 😔
17 styczeń 💔
Październik 2024 start IVF
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
13. 11.24 transfer bl. 3.2.2
18.12.24 żegnaj słoneczko 7t4d 💔
Marzec 2025 start 2 IVF -
Marzenka gratulacje ❤️ Ciasteczko ja w pierwszym trymestrze nie miałam mdłości ani wymiotów. Za to pojawiły się w drugim. I do dziś mam czasmi dzień, że mam mdłości i nie tylko. Zgaga mnie pali, ale ostatnio pije siemię lniane i jest lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 20:43
2012 - początek starań
2014-2016 beznadziejni lekarze
styczeń 2017-początek z Gametą
marzec 2017- usuwany polip
maj-sierpień 2017- 4 nieudane IUI
październik 2017- usuwane torbiele z jajnika ENDOMETRIOZA
styczeń 2018- usunięta TARCZYCA (podejrzenie nowotworu)
kwiecień 2018- IUI
08.01.2019 Zostałam mamą Kubusia
Styczeń 2023 puste jajo płodowe 😔
17 styczeń 💔
Październik 2024 start IVF
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
13. 11.24 transfer bl. 3.2.2
18.12.24 żegnaj słoneczko 7t4d 💔
Marzec 2025 start 2 IVF -
taka_jedna wrote:Zola tak musisz mieć zrobione Ty i partner też na HIV.Ja też widziałam że teraz można za darmo zrobić, ale jak pojadę do Gdańska to wyjdzie prawie to samo jak zrobię prywatnie. A mam teraz powtórzyć na wizytę. Na stronie Gamety masz listę badań do IUI. Ja już miałam wszystkie zrobione jak szłam na pierwszą wizytę, żeby nie marnować czasu
a właśnie w Gdańsku można za darmo: https://m.trojmiasto.pl/zdrowie/Rusza-tydzien-bezplatnych-testow-w-kierunku-HIV-n129510.html
Ja akurat mam blisko to może się załapię
W ogóle w grudniu mamy się starać jeszcze naturalnie, w styczniu dopiero iui. Myślicie, że warto już na grudniową wizytę zrobić wszystkie badania potrzebne do iui, żeby pokazać doktorowi?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 07:09
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
nick nieaktualnytaka_jedna wrote:Marzenka gratulacje ❤️ Ciasteczko ja w pierwszym trymestrze nie miałam mdłości ani wymiotów. Za to pojawiły się w drugim. I do dziś mam czasmi dzień, że mam mdłości i nie tylko. Zgaga mnie pali, ale ostatnio pije siemię lniane i jest lepiej.