Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzenka, gratulacje z całego serca
Niech Maluszek rośnieMarzenka85 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Ciasteczko777 wrote:Oj to tak u mnie - w pierwszym nie było tak źle jak teraz.. siemię tylko na zgagę czy mdłości też?
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2012 - początek starań
2014-2016 beznadziejni lekarze
styczeń 2017-początek z Gametą
marzec 2017- usuwany polip
maj-sierpień 2017- 4 nieudane IUI
październik 2017- usuwane torbiele z jajnika ENDOMETRIOZA
styczeń 2018- usunięta TARCZYCA (podejrzenie nowotworu)
kwiecień 2018- IUI
08.01.2019 Zostałam mamą Kubusia
Styczeń 2023 puste jajo płodowe 😔
17. 01.23 💔
Październik 2024 start IVF
28. 10.23 stymulacja
08. 11.24 punkcja 5🥚
13. 11.24 transfer bl. 3.2.2
18.12.24 żegnaj słoneczko 7t4d 💔
Marzec 2025 start 2 IVF
Kwiecień 2025 😔
Maj 2025 start 3 IVF
05.06.25 punkcja 6🥚
Mamy ❄️❄️
08.07.25 transfer Bl. 5.1.1 -
Upusciłam 4 fiolki krwi. Oczywiście nie odbyło się bez komplikacji bo system nawalał i paragony wychodziły wyższe niż zaplanowane badania. Z wywieszonym językiem biegłam do pracy
kinga27.30, Zola89 lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Dzień dobry!
Justyna, czyli jednak dzisiaj poszłaś na badania. Przynajmniej masz z głowy i lżejszy portfel do noszenia
Z dzisiejszych wizyt zostało nam jeszcze tylko (albo oby aż) ktg Niki. Kciuki za skurcze!
Dziewczyny poradzicie co jeść na noc, żeby sie w boczki nie odłożyło? Ja od niedawna mam codzienne napady głodu koło 23-24:00 i choćbym wypiła pół litra wody to nadal czuje burczenie w brzuchu. Młody teraz zaczyna okres szybkiego wzrostu i to pewnie dlatego, wiec rozumiem, że trzeba mu dostarczyć paliwo, tylko chciałabym to zrobić rozsądniePCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki ja też chętnie zasięgnę porady co jeść by dostarczać tego co trzeba, ale też żeby się to nie odkładało. Napadów głodu co prawda nie mam, ale zauważam, że jem trochę więcej. Co gorsze, wg. dzisiejszej wagi mam +2kg! Od kiedy nagle wyskoczył brzuch to i waga rośnie.
-
Mi najlepiej pasują nocą takie wilgotnawe rzeczy - marchewka w słupkach, kalarepa, przemycam też kawałek selera naciowego. Do tego parę łyżek ziaren słonecznika albo dyni.
Potrafię też wciągnąć jogurt naturalny albo serek wiejski, ale ja w ciązy mam takie niezrozumiałe i niespotykane pragnienie nabiału.
Jak było lato to pozwalałam sobie na truskawki i inne owoce jagodowe z lodówki (owoce jagodowe są najlepsze - mają b. mało cukru a dużo witamin i antyoksydantów.
A, jogurt naturalny, siemię lniane, mleko - najlepiej migdałowe, ale krowie tez ujdzie - wszystkie pomagają na zgagę
A jeszcze czasami gotuję sobie cieciorkę i wcinam jak fistaszki
Najważniejsze to żeby mieć to zdrowsze nocne jedzenie naszykowane koło łóżka albo na wierzchu w lodówce, bo jak się zacznie grzebać w kuchni, to się znajdzie dużo lepsze rzeczy i można zapomnieć o względnie zdrowej przekąsce
Lenonki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mogę poradzić co jemy w diecie cc
chociaż ja póki co cc nie mam, ale dietę staram się stosować (chociaż wciąż za mało jem a cukry mam idealne ...). Na ost kolacje przed snem zalecają pieczywo ciemne + chuda wędlina lub ser.
Lenonki lubi tę wiadomość
-
Hehe mi najlepiej wchodzi białe pieczywo z dżemem
mało zdrowe
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
Byłam na enefzetowskiej wizytce - ktg ok - córeńka ma się dobrze, ale u mnie żadnych skurczy. Nie było tez USG (bo po co...), ale pani doktor oglądnęła mnie na fotelu. Ponoć czop zaczyna odchodzić. Tak podejrzewałam, że jakieś fragmenty wypadly już w zeszłym tygodniu. Moze tak sobie odchodzić jeszcze długo. W każdym razie za każdą wizytą w toalecie oglądam majty ze szczególnym zainteresowaniem - #nowehobby.
Kinga, białe pieczywo - noł noł noł. To są same węglowodany. A z dżemorem to już jak podanie o cukrzycę. Jak koniecznie chcesz kanapki to np na chlebku zytnim 100% i z wędlinką, ogórasem itdLunitari, Ciasteczko777, Lenonki, Aśka32, Marzenka85 lubią tę wiadomość
-
Wieeeem, ale nie wchodzi
jeszcze 2 tygodnie temu wchodziło
Mam nadzieję, że ten etap podania o cukrzyce szybko u mnie minie bo aż wyrzuty sumienia mam...
No to co teraz... Czop odchodzi, a skurczy brak. Kiedy masz dokładnie przewidziany termin?
2014.06. - start
kinga27.30 wrote:Wieeeem, ale nie wchodzi
jeszcze 2 tygodnie temu wchodziło
Mam nadzieję, że ten etap podania o cukrzyce szybko u mnie minie bo aż wyrzuty sumienia mam...
No to co teraz... Czop odchodzi, a skurczy brak. Kiedy masz dokładnie przewidziany termin?
W czwartek jedziemy też na Szadółki zapoznać się z położną środowiskową. Chciałsm taką z polecenia, a nie jakąś przypadkową, a ta sonie zażyczyła, żeby przyjechać do niej dk przychodni przed porodem. Ciekawe po co. Pewnie jakieś papiery wypełnić -
nick nieaktualny
-
mam już część wyników- homocysteina 7.83 jest ok?
Ile czeka się na wyniki fenotypu i Białka S?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 17:43
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Dziewczyny, dzięki za rady odnośnie wieczornego posiłku. Warzywa to bardzo dobry pomysł! Mi oczywiście najłatwiej było siegnąć po owoce, ale wiem, że to nadal cukier
Myślałam, że pieczywo jest niewskazane. Serek wiejski tez chętnie wciągam, ale oczywiście z miodem
Ciasteczko, czy w związku z dieta cc trzymasz wagę?
Kinga, mi na poczatku tez najlepiej wchodziła kanapka z dżememTyle tylko, że ja lubię chleb żytni i tylko taki jem juz od kilku lat. Zreszta do dzisiaj zdarza mi sie dzemowe śniadanie. Często kupuje w Lidlu chleb żytni na zakwasie i dżem bez cukru, słodzonych sokiem owocowym. Polecam
PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Justyna87 wrote:mam już część wyników- homocysteina 7.83 jest ok?
Ile czeka się na wyniki fenotypu i Białka S?
Fenotyp to nie wiem, ale chyba też szybko, bo subpopulacje miałam na następny dzień. Za to białko S od 5 do 7 dni, zależnie od labu. -
nick nieaktualnyLenonki wrote:Dziewczyny, dzięki za rady odnośnie wieczornego posiłku. Warzywa to bardzo dobry pomysł! Mi oczywiście najłatwiej było siegnąć po owoce, ale wiem, że to nadal cukier
Myślałam, że pieczywo jest niewskazane. Serek wiejski tez chętnie wciągam, ale oczywiście z miodem
Ciasteczko, czy w związku z dieta cc trzymasz wagę?
Kinga, mi na poczatku tez najlepiej wchodziła kanapka z dżememTyle tylko, że ja lubię chleb żytni i tylko taki jem juz od kilku lat. Zreszta do dzisiaj zdarza mi sie dzemowe śniadanie. Często kupuje w Lidlu chleb żytni na zakwasie i dżem bez cukru, słodzonych sokiem owocowym. Polecam
chociaż od tyg waga stoi
Rzuć okiem na przepisy diety cukrzycowej - to serio dobra dieta w ciazyLenonki lubi tę wiadomość
-
Kurde dziewczyny. Już drugi dzień czuję ruchy małego tylko w podbrzuszu, dosłownie jakby chciał sobie wychodzić. Oczywiście pół internetu już przeczytałam, żeby się dowiedzieć czy to normalne. Generalnie piszą, że tak o ile mały nie leży jeszcze główką w dół. Wtedy nózki mozna czuć w dole brzucha. Ale mój na połówkowym miał już główkę w dole, czy więc na pewno nie mam się czym martwić? Ma któraś z Was z tym jakieś doświadczenia?
Serek wiejski... mmm... narobiłyscie mi smaku! Ja najbardziej uwielbiam delikatnie posolony. Mniam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2018, 18:29
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️