Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam pytanie, bo teraz się zakręciłam
na moim skierowaniu jest napisane "USG do testu Pappa" . I się tak zastanawiam, czy dobrze zrozumiałam, że najpierw robi się USG a później dopiero wyniki krwi? Ktoś robił może na Klinicznej?
Ile czekałyście na wyniki PAPP-y ? -
nick nieaktualnyAnnMari wrote:Dziewczyny, mam pytanie, bo teraz się zakręciłam
na moim skierowaniu jest napisane "USG do testu Pappa" . I się tak zastanawiam, czy dobrze zrozumiałam, że najpierw robi się USG a później dopiero wyniki krwi? Ktoś robił może na Klinicznej?
Ile czekałyście na wyniki PAPP-y ?AnnMari lubi tę wiadomość
-
AnnMari wrote:Dziewczyny, mam pytanie, bo teraz się zakręciłam
Ile czekałyście na wyniki PAPP-y ?AnnMari lubi tę wiadomość
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
Dzięki Dziewczyny!
Próbowałam się dodzwonić, ale nie odbierają .
-
Eszkilu, na moje normalne na ten czas. Jeszcze ma prawo się kiwać. Mozesz oczywiście pójść do jakiegoś fizjo, żeby się uspokoić, ale myślę że skoro też lekarz pediatra mówi że wszystko jest ok to pewny jest. Oni raczej są przeczuleni na punkcie noworodków, jak zauważają jakieś nieprawidłowości, to zaraz kierują do specjalistów.
Annamari dokładnie tak, dopiero po usg dostaniesz zielone światło na pappe. Ja dostałam od razu na pierwszym spotkaniu kwit na pappe, z zastrzeżeniem żeby nie robić przed USG.AnnMari, AnnMari lubią tę wiadomość
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
AnnMari, Lenonki, ja włosy na sutkach i na brzuchu też miałam i przed ciążą, a nigdy u mnie PCOS nie zdiagnozowano. Mało tego, na udach i tyłku też mi rosną ciemne (a jestem szatynką właśnie). Parę tygodni temu pojawiły mi się nawet mega baczki na twarzy, które już zaczęłam traktować woskiem, bo słabo to wyglądało. Brzuch, tyłek, uda i wszystko co poniżej golę od lat. Więc... jak przychodzi do wizyty, gdzie trzeba się rozebrać od pasa w dół - godzina w łazience murowana, żeby się ogarnąć. Niestety taka już moja natura. Jak urodzę idę na IPL
A na sutkach wyrywam pęsetą
He he mój już robi wielkie oczy, jak zaczynam mu opowiadać ze szczegółami o wszystkich ewenementach ciążyi patrzy spod zmrużonego oka, jak jem chleb z masłem
Nika, jak KTG?
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Lena , Pini - dziękuję! Już teraz wszystko wiem
Kinga ja też nie mam PCOS, a owłosiona jestem nieźleJa chciałam kupić depilator IPL, ale niestety mam za dużo pieprzyków.
-
Hałasianko czytam o panoramie w medicover i tam jest napisane, że trzeba mieć skierowanie od lekarza??
Edit. odpisała mi pani na medicoverowym czacie, że jest potrzebne. Kurcze szkoda, że nie wiedziałam mógł mi wypisać dr A w pt
Ciasteczko Ty robiłaś w innym miejscu, potrzebowałaś skierowania?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 17:16
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Aśka32 wrote:Hałasianko czytam o panoramie w medicover i tam jest napisane, że trzeba mieć skierowanie od lekarza??
Edit. odpisała mi pani na medicoverowym czacie, że jest potrzebne. Kurcze szkoda, że nie wiedziałam mógł mi wypisać dr A w pt
Ciasteczko Ty robiłaś w innym miejscu, potrzebowałaś skierowania?ja zadzwoniłam na tel że strony Medicover, tam odebalm Pan, opowiedziała co i jak, powiedziała że się decyduje i wysłał mi maila z zamówieniem, kliknelam, zrobiłam przelew i już.
Potem tylko bylo zamieszanie z pobraniem bo powiedział że mige w Gdyni a pobrałam w Gdańsku ale to ci powiem OC i jak zrobić jak chcesz i tego uniknkesz. Ja płaciła 2350 zł za pełen pakiet plus te mikrodelecje które się okazały potrzebne teraz jak widać. Ciasteczko robiła bezpośrednio z Synevo ale za to samo co ja zaacila 2500 zł. Medocover wysyła to i tak do Synevo.
Żadnego skierowania. Ie trzeba!!! Po cholerne skierowanie jak płacisz za to pryw. Te baby są tam nienormalne naprawdęCiasteczko777, Aśka32 lubią tę wiadomość
LAURA -
Melduję się po KTG - tym razem u malej wszystko OK, u mnie 0 skurczy - poczekam sobie jeszcze na ten poród
Ciasteczko777, lena7, Aśka32, agm, Lunitari lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAśka32 wrote:Hałasianko czytam o panoramie w medicover i tam jest napisane, że trzeba mieć skierowanie od lekarza??
Ciasteczko Ty robiłaś w innym miejscu, potrzebowałaś skierowania?robiłam w synevo i bez skierowania - podałam tylko nazwisko lekarza i tyle
lena7 wrote:Znacznie lepszy ( i to bez porównania) jest laser light sheer duet .. właśnie muszę iść, bo też znowu zarastam..na twarzyczy trzeba powtarzać ? Ile zabiegów potrzeba?
Usuwasz z twarzy bo masz widoczne czy tak w ogóle żeby niczego nie było ?
Ja mam jaśniutkie i mało chyba jak każdy ... z twarzy nie ruszam.
Ja depiluje tylko nogi, całe bikini i pachy - depilator od lat ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 18:11
Aśka32 lubi tę wiadomość
-
lena7 wrote:Znacznie lepszy ( i to bez porównania) jest laser light sheer duet .. właśnie muszę iść, bo też znowu zarastam..na twarzy
A gdzie robisz? Bo ja robiłam na Abrahama w Gdyni i na mnie nie podziałało- może za jasne, a mnie dobija mój wąsikWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 18:09
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
StaraczkaNika wrote:Melduję się po KTG - tym razem u malej wszystko OK, u mnie 0 skurczy - poczekam sobie jeszcze na ten poród
Dobrze, że u Małej okejAle do d... że 0 skurczy
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Właśnie, Marzenko! Czekamy tu na wieści od Ciebie
kciuki bolą od trzymania
AnnMari lubi tę wiadomość
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Jest jeden pęcherzyk, stwierdził ciążę kliniczną, 10 grudnia kolejne usg już u Ś. Mój małż smutny, że bliźniaków nie będzie.. Cz. powiedział, że drugi jeszcze może się pojawić ale szczerze wątpię
Hałasianka, Zola89, AnnMari, StaraczkaNika, Aśka32, agm, Lenonki, Ciasteczko777, Lunitari, kinga27.30, Pini, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość