Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hana wspaniale !!!
Taki ruszający się Maluszek to na prawdę wzruszający widok
HanaMontana, Kasia8805 lubią tę wiadomość
-
Cześć! Poradzcie co zrobić... W listopadzie byliśmy na pierwszej wizycie w klinice. Pani dr zalecił badania i kazała umówić się za3 tygodnie. I teraz tak jutro mamy wizytę a nie mamy jeszcze jednego wyniku. Moich przeciwciał coś w kierunku zespołu antyfosfilipidowego. Szczerze mówiąc nie bardzo chciałabym odwoływać wizytę, już i tak doczekać się nie mogę... Ale z drugiej strony nie wiem... Na infolinii mówią że na jutro wyniku nie będzie i ew jechać jutro a potem jeszcze raz na weryfikację tego wyniku... Nie wiem już sama... Eh...19.12.2019 IUI
03.01.2019 długi protokół start
08.02.2019 punkcja 24 komórki jajowe- brak zarodków
co dalej?
"Marzenie o czymś nieprawdopodobnym ma swoją nazwę. Nazywamy je nadzieją."
Ponad 7 lat starań o drugie dziecko.
19.11.2010 największe szczęście Julka -
Kasia8805 wrote:Cześć! Poradzcie co zrobić... W listopadzie byliśmy na pierwszej wizycie w klinice. Pani dr zalecił badania i kazała umówić się za3 tygodnie. I teraz tak jutro mamy wizytę a nie mamy jeszcze jednego wyniku. Moich przeciwciał coś w kierunku zespołu antyfosfilipidowego. Szczerze mówiąc nie bardzo chciałabym odwoływać wizytę, już i tak doczekać się nie mogę... Ale z drugiej strony nie wiem... Na infolinii mówią że na jutro wyniku nie będzie i ew jechać jutro a potem jeszcze raz na weryfikację tego wyniku... Nie wiem już sama... Eh...
Myślę że możesz spokojnie iść na wizytę z tym co masz. Zawsze można potem dosłać wynik doktorowi mmsem i wtedy on napisze czy trzeba przyjsć pilnie albo odebrać receptę z recepcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 14:55
-
Same dobre wieści w poniedziałek
Marzenka trzymam kciuki za wizytę, chyba akurat jesteś w gabinecie.
Hana możesz odetchnąc z ulga ale uważaj na siebie i nie szalej
Chyba jednak zmienię lekarza. Ostatnio ciągle przekładają mi wizyty. Wiem, że teraz akurat nasi dr się szkola ale już 3 raz przełożyli mi grudniowa wizytę a każda coraz mniej pasuje mi godzinowo przez pracę. Myślę że takie cieczowe wizyty lecą u nich jako pierwsze w grafikach bo teoretycznie nie potrzebuje mieć wizyty w konkretnym dniu. Trochę mi szkoda bo bardzo przypasował mi dr S ale będę miała bliżej, a dr K też jest bardzo fajna. -
A więc tak, widoczny zarodek 3,9 mm, widoczna akcja serca, nawet trochę usłyszałam
Cechy oddzielania trofoblastu na nieznacznej przestrzeni, muszę leżeć i się oszczędzać. Lekarz mówił, że powinno być dobrze ale ciąża zagrożona i wszystko się może jeszcze wydarzyć..
Ogólnie super lekarz
Dziękuję Wam bardzo za kciuki;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 17:12
Aśka32, StaraczkaNika, Zola89, Lunitari, AnnMari, Czara, HanaMontana, kinga27.30, Lenonki, taka_jedna, Ciasteczko777, elinkagd lubią tę wiadomość
-
A drugiego tam nigdzie nie było?
bo ciocia Asia liczyła na podwójne szczęście
żartuję oczywiście, super Marzenka oby tak dalej, waleczny Maluch!
leżcie i czujcie się jak na wczasach
Marzenka85 lubi tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Aśka32 wrote:A drugiego tam nigdzie nie było?
bo ciocia Asia liczyła na podwójne szczęście
żartuję oczywiście, super Marzenka oby tak dalej, waleczny Maluch!
leżcie i czujcie się jak na wczasach
-
Marzenka85 wrote:A więc tak, widoczny zarodek 3,9 mm, widoczna akcja serca, nawet trochę usłyszałam
Cechy oddzielania trofoblastu na nieznacznej przestrzeni, muszę leżeć i się oszczędzać. Lekarz mówił, że powinno być dobrze ale ciąża zagrożona i wszystko się może jeszcze wydarzyć..
Ogólnie super lekarz
Dziękuję Wam bardzo za kciuki;*
Dr Sz też zawsze musi powiadomić o możliwych problemach, ale mam nadzieję że Cię uspokoił - takie rzeczy się zdarzają i dziewczyny spokojnie dotrzymują do terminu. Teraz wiesz że trzeba się oszczędzać żeby pomóc maleństwu. Masz zwolnienie?
-
Marzenka, bardzo się cieszę! Z taką ilością zaciśniętych kciuków, jaką Wam zapewniamy, na pewno wszystko będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 17:28
Starania od 11.2016r.
PCOS, HSG - jajowody drożne
07-12.2018 - clo/aromek+ovitrelle
02.2019 - IUI - 8tc [*]
07-09.2019 - 3x IUI - nieudane
10.2019 - IVF krótki protokół
04.12.2019 - FET blastki 4aa
BetaHCG: 7dpt - 39,8 ; 9dpt - 82,6 ; 11dpt - 222,7 ; 13dpt - 599,3 ; 16dpt - 2240,1 ; ♥️+❄️❄️ -
Dziewczyny, jak się przystępuje do kriotransferu to jak wygląda procedura od 1dc? Mi doktor kazał w 2 dc zbadać estradiol i progesteron i przyjść na wizytę, problem w tym że po encortonie nie wiem kiedy pojawi się okres ale prawdopodobnie będzie to wypadało koniec grudnia - początek stycznia. Czy mogę umówić się na wizytę na inny dzień cyklu i zrobić zlecone badania w 2dc?
-
StaraczkaNika wrote:No to witaj w klubie leżakujących. Nic się nie martw - jak się to robi dla dziecka, to mie jest tak źle... Tylko koniecznie wykup sobie Netfliksa!
Dr Sz też zawsze musi powiadomić o możliwych problemach, ale mam nadzieję że Cię uspokoił - takie rzeczy się zdarzają i dziewczyny spokojnie dotrzymują do terminu. Teraz wiesz że trzeba się oszczędzać żeby pomóc maleństwu. Masz zwolnienie?
Zwolnienie mam do poniedziałku, bo w poniedziałek wizyta u Ś.
Dr Sz. bardzo mnie uspokoił, powiedział, że kształtem pęcherzyka mam się nie martwić bo to nie ma znaczenia no i kilka razy podkreślił abym prowadziła oszczędny tryb życia. Wystawił mi też zaświadczenie o ciąży dla pracodawcy także jutro wyślę i spokojnie mogę leniuchować w łóżeczku pod kocykiemStaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Taka mnie naszła refleksja, że ledwie mokka i ja kończymy nasze sensacyjno-przygodowe ciąże, a tu już fatum przełazi na kolejne ziewczyny. Ale bez strachu - wszystko dobre co się dobrze kończy!
Marzenka, ja mam teraz Assassins Creed Odyssey, ale niemożliwie wkurza mnie akcent postaci!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 18:24
-
agm wrote:Dziewczyny, jak się przystępuje do kriotransferu to jak wygląda procedura od 1dc? Mi doktor kazał w 2 dc zbadać estradiol i progesteron i przyjść na wizytę, problem w tym że po encortonie nie wiem kiedy pojawi się okres ale prawdopodobnie będzie to wypadało koniec grudnia - początek stycznia. Czy mogę umówić się na wizytę na inny dzień cyklu i zrobić zlecone badania w 2dc?
agm lubi tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍 -
Marzenka, u mnie podobna historia w 14 tc... Tez oddzielanie trofoblastu. Polezalam 10 dni plackiem, przeczytalam wszystkie zalegle lekturki i wytulilam moje koty za wszystkie czasy. No i na maksa wykorzystalam rodzine
Jak widac, dobrze to się skonczylo.
Gameta Gdynia od 2016 r. -
nick nieaktualnyagm wrote:Dziewczyny, jak się przystępuje do kriotransferu to jak wygląda procedura od 1dc? Mi doktor kazał w 2 dc zbadać estradiol i progesteron i przyjść na wizytę, problem w tym że po encortonie nie wiem kiedy pojawi się okres ale prawdopodobnie będzie to wypadało koniec grudnia - początek stycznia. Czy mogę umówić się na wizytę na inny dzień cyklu i zrobić zlecone badania w 2dc?
Ja zawsze od 2dc brałam estrofem. Progesteron włącza się dopiero później z tego co pamiętamagm lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Taka mnie naszła refleksja, że ledwie mokka i ja kończymy nasze sensacyjno-przygodowe ciąże, a tu już fatum przełazi na kolejne ziewczyny. Ale bez strachu - wszystko dobre co się dobrze kończy!
Marzenka, ja mam teraz Assassins Creed Odyssey, ale niemożliwie wkurza mnie akcent postaci!ja po tomb raiderze odpale wiedźmina
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Marzenka85 wrote:Nie znam tej gry, w sensie słyszałam ale nie grałam. Czemu wkurza cię akcent postaci?
ja po tomb raiderze odpale wiedźmina
Jak gra zaplusuje słoneczkiem i widoczkiem, to już jestem kupiona