Gameta Gdynia
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenonki mnie wpisz na sobotę na 8.20 na wizytę u Ś.
III. 2016r - początek starań
VI.2017r. - Gameta Gdynia
Jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna
08.01.2018 - cb
09-12.2018 3podejscia IUI
04.2019 - start IVF długi protokół - nieudany
17.07.2019 - start IVF krótki protokół
29.07.2019 - PUNKCJA, mamy 4❄️ blastki
VII. 2019 - VI. 2020 4 transfery - 1 cb
V-VII. 2021 - 2 podejście do IVF - 6 mrozaczkow (3x4.1.1, 1x4.1.2, 1x3.1.1, 1x3.2.2)
14.02.2022 -5 FET-10dpt-262,5 U/I, 12 dpt-603 U/I, 16 dpt-3162,9 U/I, 22 dpt-24847,9 U/I, 26dpt-55594,4 U/I
22.03.2022 jest ❤️ CRL 1,63cm
11.04.2922 CRL 4,2cm
23.06.2022 USG połówkowe - wszystko ok - chłopiec 452gr. -
4me wrote:Dziewczyny ja bralam w poprzednjej ciazy ten Terdytrofen czy jak mu tam i to byla tragedia...az sie żylaków nabawilam. Pozniej zmienilam na inne i slabo mi podnosilo. W tej biore Sorbifer-jest na recepte ale jest znacznie lepiej. Moze przypadek a moze lepiej przyswajalny.wrecz mam wrazenie, ze czasem dziala w druga strone....
Jka bedziecie zdesperowane to mozecie sprobowac zmienicLAURA -
Justyna, super, że mąż ma zabieg już za tydzień! Nie wiem jak wygląda spermatogeneza po takim zabiegu, ale mojemu po suplementacji i ograniczeniu stresu wyniki poprawiły się już po miesiącu
4me, sorbifer w razie czego dopisałam do notatek ciążowych
Fajnie, że Lidl postawił na neutralne kolory ciuszków, bo ostatnio zdałam sobie sprawę z tego, że prawie wszystkie dziecięce rzeczy mam w kolorach typowo chłopięcych, a przecież chcielibyśmy jeszcze ustrzelić małą dziewczynkęPCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
StaraczkaNika wrote:Ale bana na sex przed operacją nie macie? Bo jeśli nie, to można mieć nadzieję że zbowu się trafi jakiś plemnik typu komandos i da radę
Nie ma co czekać z założonymi... nogami... bo wyjdziecie z wprawy
Haha Nika, seks można uprawiaćkwestia tylko tego jak szybko po operacji można. A pozniej i tak męża nie ma bo jedzie do Senatorium
30latek i tłum starszych pań
Lenonki, już go wyposażyłam w różne suplea pod choinkę dostanie luźne gacie
problem prezentu załatwiony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 21:37
Lenonki, StaraczkaNika, kinga27.30 lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność, wysokie NK, mutacja ANXA5
Ciąża bliźniacza- strata maj 2017
Ciąża cud przed in vitro- strata luty 2020
-
Lenonki, fajnie się skończyła Twoja historia z dziwną wizyta u Cz. Chyba jednak warto czasami zadbać o to co się człowiekowi należy
Ciasteczko, od kiedy rozpoznałam że to ruchy a nie moje jelita to czuje codziennie. Dziś nawet dwa razy poczułam bez przykładania ręki, jak siedziałam w pracy. Także ciągle pracuje i jeszcze nie myślę o przerwie.
Dziewczyny będę jutro odwoływać wizytę u dr S, czwartek godzina 10.20 także jakby któraś potrzebowała to łapcie termin. Przenoszę się do lekarza u siebie.StaraczkaNika, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Justyna87 wrote:Haha Nika, seks można uprawiać
kwestia tylko tego jak szybko po operacji można. A pozniej i tak męża nie ma bo jedzie do Senatorium
30latek i tłum starszych pań
Lenonki, już go wyposażyłam w różne suplea pod choinkę dostanie luźne gacie
problem prezentu załatwiony
Tam to mozna było sobie potańczyć zamiast dziwnie się wyginać! Sanatoria są extra. Tylko zapakuj mężowi vick vapo rub czy inną maść maskującą zapachy! Wśród bywalców sanatoriów zawsze się znajdzie a) ktoś kto nie trzyma moczu b) ktoś kto kilka lat temu uznał że juz dość się w zyciu nakąpał i wyprysznicował i c) ktoś kto od 15 lat nie był u dentysty. Warto mieć własne mocne perfumy! I zatyczki do uszu
Lenonki, Justyna87, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Pini, a na Twoim suwaczku 2 z przodu! WOW
Wyobraźcie sobie, że sam dr Cz. napisał do mnie mailaOgólnie nie poczuwa się do winy i twierdzi, że po przeanalizowaniu sytuacji postąpiłby jeszcze raz tak samo... Podobno tego dnia w 12 h przyjął 40 pacjentek i gdyby zrobił mi to usg, to nie zdążyłby zająć się, pacjentką z poważnym problemem... Treść była w miłym tonie i na koniec życzył spokojnej ciąży, więc już nie będę brnęła w to dalej, bo widzę, że każdy ma swoją rację. Napisał, że on wnioskował o zwrot pieniędzy, a nie bezpłatną wizytę u Ś. (czego ja oczekiwałam) bo nie chce go obciążać (???). Także jutro zadzwonię do Gamety i niech się określą, czy zwracają kasę, czy mogę się umawiać na bezpłatną wizytę.
PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Pini, a na Twoim suwaczku 2 z przodu! WOW
Wyobraźcie sobie, że sam dr Cz. napisał do mnie mailaOgólnie nie poczuwa się do winy i twierdzi, że po przeanalizowaniu sytuacji postąpiłby jeszcze raz tak samo... Podobno tego dnia w 12 h przyjął 40 pacjentek i gdyby zrobił mi to usg, to nie zdążyłby zająć się, pacjentką z poważnym problemem... Treść była w miłym tonie i na koniec życzył spokojnej ciąży, więc już nie będę brnęła w to dalej, bo widzę, że każdy ma swoją rację. Napisał, że on wnioskował o zwrot pieniędzy, a nie bezpłatną wizytę u Ś. (czego ja oczekiwałam) bo nie chce go obciążać (???). Także jutro zadzwonię do Gamety i niech się określą, czy zwracają kasę, czy mogę się umawiać na bezpłatną wizytę.
No niezle. Ja myslalam ze w takim molochu taka jedna mala „skarga” nie zostanie tak powaznie potraktowanaA tu postawilas na nogi cala Klynike, odpowiedź blyskawiczna i jeszcze mail od Cz
Ciekawa jestem, jak to rozegrają... Zobaczymy, czy zalatwili to miedzy soba po kolezensku czy może była bitwa o bagatela 180 zł... Czyli na czysto dla nich pewnie z 100.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:20
Lenonki lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Lenonki wrote:Hahaha Nika, widzę, że szyjka i poczucie humoru się dobrze u Ciebie trzymają
Ale dancingi super - ci co na nie chodzili to ci bardziej na chodzie i lepiej zadbaniLenonki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Eszkilu wrote:No niezle. Ja myslalam ze w takim molochu taka jedna mala „skarga” nie zostanie tak powaznie potraktowana
A tu postawilas na nogi cala Klynike, odpowiedź blyskawiczna i jeszcze mail od Cz
Ciekawa jestem, jak to rozegrają... Zobaczymy, czy zalatwili to miedzy soba po kolezensku czy może była bitwa o bagatela 180 zł... Czyli na czysto dla nich pewnie z 100.
Czara, w czwartek Marzenka ma wizytę u dr Su.PCOS + IO
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki wrote:Wlasnie sie zastanawiałam co to znaczy, że nie chce obciążać innego lekarza. Czyli każdy dostaje kasę od pacjentki?
Czara, w czwartek Marzenka ma wizytę u dr Su.
Bankowo. Mysle, ze mniej niz 50% od pacjenta nie mają... Jak nawet mój, prawie-specjalista, mauż, ma 70% (mniejsza przychodnia bez pracowników administracji do obdarowania).Lenonki lubi tę wiadomość
Gameta Gdynia od 2016 r. -
Lenonki wrote:Wlasnie sie zastanawiałam co to znaczy, że nie chce obciążać innego lekarza. Czyli każdy dostaje kasę od pacjentki?
Czara, w czwartek Marzenka ma wizytę u dr Su.
Udało mi sie zarejestrować na jutro do dr Mezyk w gamecie na prenatalne:-) tylko dzis pani w rejestracji powiedziala, że koszt takiej wizyty to 250 zł, a wczoraj jak się rejestrowalam do dr Podsiadło to 280 zł. Możliwe że inny lekarz, inna opłata?Lenonki lubi tę wiadomość
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
Hana, ja za prenatalne u dr M płaciłam 280zl i za Papppa 220zl. Sądzę że się pomyliła. Tak czy siak wychodzi 5stow.
Ja myślałam, że wszyscy tam walczą o wspólne dobro kliniki i co miesiąc dostają swoją pensje. Co ja sobie głupia myślałamna pewno jest tak jak mówicie, kazdy sobie rzepkę skrobię i teraz Cz będzie pokutował u Ś
no ale Lenonki, nie ma się czym przejmować, ważne że Ty dostaniesz to co się należy. Z tej odpowiedzi Cz trochę wynika że nie Ciebie jedną tak odstawił tego dnia, ale pewnie większości z tych osób nie chciało się pisać skargi.
Nie wiem, kiedy mi to zleciało i 2 weszła do przodujuż za tydzień mam połówkowe u dr M, a przecież ledwo co byłam na prenatalnych!
HanaMontana, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Aśka32 wrote:Hana na którą masz? może się spotkamy?
starania od 09.2015 r.
Nasienie ok; HSG - niedrożność prawego jajowodu
Gameta - od 03.2018 r. - niepłodność idiopatyczna
I, II, III IUI -
I IVF wrzesień 2018 - krótki protokół - 6 komórek, 4 zapłodniono, 1 zarodek
ET 02.10.2018 -> 10dpt - 109; 13dpt - 479,1; 20 dpt - 3329; 23 dpt - ❤
II IVF - czerwiec 2020 - długi protokół - 11 komórek, 6 zapłodniono, 4❄❄❄❄ 👏👏👏
ET 11.07.2020 -> 10 dpt beta 0 😢
FET 16.09.2020 -> 9dpt - 34,21; 12dpt - 214,9; 21dpt - 5208, 36 dpt-❤ -
Haha Lenonki, zaszałałaś z tematem
i bardzo dobrze, niech wiedzą, że nie są "guru" i jednak od czasu do czasu któraś pacjentka trzyma głowę na karku! W koncu, no ej, 180 zł to kupa kasy, a po samą receptę to można iść do swojego internisty w przychodni.
Nika, kurde, że też Małż się bie daje, no. Ah Ci faceci... z siarą i sutkami to Ci sie w sumie nie dziwię, pamietam jak wspominałaś, zer przeciekają już od mega dawna.
Ja nie kupuję detektora. Boję się o tego mniejszego brzdąca (właśnie flaki mi sie skręcają), a nie wiem, czy rozróżniłabym dwa serca. A nie daj Bóg nie, to jeszcze w panikę bym wpadła. Poza tym i tak jeszcze byłoby pewnie za szybko, no i te moje przepełnione wiecznie jelita...
Tyle czasu wytrzymaliśmy, to już jutro. Damy radę.
Elinka, może napisz jeszcze jednego sms do dr z zapytaniem, kiedy masz przyjąć Ovitrelle? Ja pewnie tak bym zrobiła. Plemniory żyją długo, także powinny przetrzymać.
Jej mój brzuchol wieczorami jest już tak nadęty, że nie ma bata, żeby nie zauważyć. Rano trochę zjeżdża (woda), ale od południa pompuje się dalej.Lenonki lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa MaluchyZostała z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
HanaMontana wrote:Na 16, a Ty?
juuuhuuuuu
o ile pacjentka jest co godz a nie co pół
HanaMontana lubi tę wiadomość
starania od 09.2016 Gameta Gdynia
18.07.2018 - 2 ICSI
FET 05.10.2018 5dniowca - beteczki: 8dpt - 121,7; 10dpt - 299,4 ; 20dpt - 9491
FET 21.10.2020 - 9dpt 119 😍