Gameta Podzamcze Kielce
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia26 wrote:Magra3
Hej chciałam się dowiedzieć czy miałaś tak od bety nie biorę już leków i ciagle mam tak ze boli mnie raz lewy jajnik na drugi dzień prawy a czaszami nawet podbrzusze całe ?
A masz teraz jakiś plan co dalej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 21:02
-
Sylwia26 wrote:Magra3 właśnie nie wiem co dalej mam tyle myśli w głowie ze szok i z mężem się zastanawiamy czy od razu spróbować jeszcze raz czy odczekać ileś miesięcy
-
Magra3 wrote:A jakie macie problemy jesli moge zapytać? U nas niskie ahm i słaba jakość nasienia więc efekt taki, że z 9 komórek 8 się zapłodniło i mieliśmy właśnie tylko jedne zarodek.
Hej u mnie z wyników wszystko dobrze jak lekarz mówił jedynie słaba jakość nasienia u męża ale lekarz stwierdził ze spokojnie uda się zapłodnić komórki. A komórek miałam pobranych 7 zapłodnilo się 5 a został jeden zamrożony i właśnie się zastanawiam czy umówić się na wizytę do doktora bo teraz czekam aż dostanę okres -
Sylwia26 wrote:Hej u mnie z wyników wszystko dobrze jak lekarz mówił jedynie słaba jakość nasienia u męża ale lekarz stwierdził ze spokojnie uda się zapłodnić komórki. A komórek miałam pobranych 7 zapłodnilo się 5 a został jeden zamrożony i właśnie się zastanawiam czy umówić się na wizytę do doktora bo teraz czekam aż dostanę okres
-
Magra3 wrote:U nas też tak mówił, że nasienia słabe ale do in vitro jest ok. A próbowałaś suplementowac siebie i męża? tylko ze na to trzeba trochę czasu. U nas do 3 doby po zapłodnieniu dotrwało 5 zarodków a jak pojechałam na transfer to się dowiedziałam że jest tylko jeden najwyższej jakości no ale i tak klapa była. Ale wiem też że mój progesteron w dniu transferu był za wysoki bo tak idealnie jest 15-25 a ja miałam 38 i to mogło przeszkodzić i tak samo nikt nie zleca padania progesteronu po transferze a bardzo często spada i wtedy trzeba coś dodatkowo szybko dołoży bo inaczej zarodek się nie zaczniej rozwijać tylko organizy będzie przygotowywał siena okres. Tak Ci pisze gdybyś zdecydowała się już na drugie podejście.
Hej ja progesteron i estradiol badałam 2 maja i miałam progesteron 0,35 i cały czas brałam leki i w dniu transferu tez brałam leki i po transferze miałam progesteron 17,50 i cały czas leki brałam -
Sylwia26 wrote:Hej ja progesteron i estradiol badałam 2 maja i miałam progesteron 0,35 i cały czas brałam leki i w dniu transferu tez brałam leki i po transferze miałam progesteron 17,50 i cały czas leki brałam
Przepraszam że się wtrace, ale progesteron miałaś po transferze bardzo niski. Nie miałaś włączonych jeszcze dodatkowo zastrzyków? I jaki zestaw progesteronu dostałaś?
Ja w 9tc dostałam krwawienia bo spadł progesteron, a był powyżej 40. Lekarz zwiększył dawkę. Ok 10-15dtp progesteron miałam na poziomie ok 290 ( to już bardzo wysoka wartość ale pomogła w utrzymaniu że względu na moje przypadłości)Magra3 lubi tę wiadomość
Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Sylwia26 wrote:Hej ja progesteron i estradiol badałam 2 maja i miałam progesteron 0,35 i cały czas brałam leki i w dniu transferu tez brałam leki i po transferze miałam progesteron 17,50 i cały czas leki brałam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ABK wrote:Przepraszam że się wtrace, ale progesteron miałaś po transferze bardzo niski. Nie miałaś włączonych jeszcze dodatkowo zastrzyków? I jaki zestaw progesteronu dostałaś?
Ja w 9tc dostałam krwawienia bo spadł progesteron, a był powyżej 40. Lekarz zwiększył dawkę. Ok 10-15dtp progesteron miałam na poziomie ok 290 ( to już bardzo wysoka wartość ale pomogła w utrzymaniu że względu na moje przypadłości)
Hej dobrze ze każdy coś mi odpowie bardzo mi to pomaga.
Miałam duphaston folik i estrofem przed transferem i po te wszystkie i jeszcze cyclogest dopochwowe miałam ciagle je stosować -
nick nieaktualny
-
Miki33 wrote:O rany😔 mały oddech, może poszerz diagnostykę i próbuj dalej. U mnie też pod górkę, ale mam nadzieję, że szczyt już blisko 🙂
Hej narazie muszę się podnieść po tym
Ale myśle ze jak mąż wróci z pracy bo jest za granica to pojedziemy do doktora -
Sylwia26 wrote:Hej dobrze ze każdy coś mi odpowie bardzo mi to pomaga.
Miałam duphaston folik i estrofem przed transferem i po te wszystkie i jeszcze cyclogest dopochwowe miałam ciagle je stosować
Wydaje mi się że mało dostałaś proga. Ja brałam 3x100mg bensis plus 2x1 cyclogest. Do 14tc miałam takie dawki. Pierwsze próby odstawienia i było krwawienie powrót do poprzednich dawek w 8 tc. Encorton 1x5mg (do 8tc) plus acard 1x75g.
Tak jak się orientuje z wątków miesięcznych dziewczyny dostawały przy progu poniżej 20 już zastrzyki z progesteronu. Tylko tyle że duphaston nie wychodzi we krwi 😔Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
ABK wrote:Wydaje mi się że mało dostałaś proga. Ja brałam 3x100mg bensis plus 2x1 cyclogest. Do 14tc miałam takie dawki. Pierwsze próby odstawienia i było krwawienie powrót do poprzednich dawek w 8 tc. Encorton 1x5mg (do 8tc) plus acard 1x75g.
Tak jak się orientuje z wątków miesięcznych dziewczyny dostawały przy progu poniżej 20 już zastrzyki z progesteronu. Tylko tyle że duphaston nie wychodzi we krwi 😔
No ja się nie znam dokładnie słuchałam lekarza tak kazał mi brać tak robiłam duphaston brałam 3 razy dziennie estrofem tez 3 razy a cyclogest 2 razy dziennie -
ABK wrote:Wydaje mi się że mało dostałaś proga. Ja brałam 3x100mg bensis plus 2x1 cyclogest. Do 14tc miałam takie dawki. Pierwsze próby odstawienia i było krwawienie powrót do poprzednich dawek w 8 tc. Encorton 1x5mg (do 8tc) plus acard 1x75g.
Tak jak się orientuje z wątków miesięcznych dziewczyny dostawały przy progu poniżej 20 już zastrzyki z progesteronu. Tylko tyle że duphaston nie wychodzi we krwi 😔
To prawda, w poprzedniej ciąży, jak progesteron spadł do 18, to od razu dostałam prolutex.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2023, 14:48
ABK lubi tę wiadomość