Gameta Podzamcze Kielce
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia niektórzy lekarze/kliniki przyjmują za prawidłowy progesteron powyżej 10, inni powyżej 20. Ja zawsze miałam problem z progesteronem, nawet przy ciążach, w które zachodziłam naturalnie, więc lekarz i ja chcieliśmy dmuchać na zimne.
-
Sylwia26 wrote:No ja się nie znam dokładnie słuchałam lekarza tak kazał mi brać tak robiłam duphaston brałam 3 razy dziennie estrofem tez 3 razy a cyclogest 2 razy dziennie
Ja przyjmowałam takie same leki i dawki jak ty i u mnie było wszystko w porządku. Nie miałam żadnych krwawień -
Sylwia wszystko zależy od zapotrzebowania organizmu, duphaston nie wychodzi we krwi bensis już tak.
Ja miałam wysoki progesteron (powyżej 40), a mimo to zaczynałam krwawić, ale tak jak pisałam na wątkach z reguły dziewczyny piszą powyżej 20 powinno być. Progesteron poniżej 10 to zdecydowanie za mało i już dostaje się zastrzyki (tak jak miałam tłumaczone).Matleena89 lubi tę wiadomość
Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Hej dziewczyny! Jestem tu nowa wiec witam się z Wami wszystkimi 😊W klinice leczymy się 12.2022. Jestem pod opieka doktora J.K. Pierwsza wizyta w grudniu i od razu zlecone podstawowe badania. Bardzo zmartwił mnie wynik Amh-1,2 dlatego zdecydowaliśmy się na procedurę invitro. Jestem po histeroskopii. Aktualnie od 7 dni jestem stymulowana 1x menopur 225 plus od dwóch dni orgalutran. Jestem po pierwszym monitoringu i jestem trochę załamana bo mam tylko 7 pęcherzyków 😔😔 myślicie, ze coś z tego udało się uzyskać?
-
Paula.toja wrote:Hej dziewczyny! Jestem tu nowa wiec witam się z Wami wszystkimi 😊W klinice leczymy się 12.2022. Jestem pod opieka doktora J.K. Pierwsza wizyta w grudniu i od razu zlecone podstawowe badania. Bardzo zmartwił mnie wynik Amh-1,2 dlatego zdecydowaliśmy się na procedurę invitro. Jestem po histeroskopii. Aktualnie od 7 dni jestem stymulowana 1x menopur 225 plus od dwóch dni orgalutran. Jestem po pierwszym monitoringu i jestem trochę załamana bo mam tylko 7 pęcherzyków 😔😔 myślicie, ze coś z tego udało się uzyskać?
-
Dziękuje 😊 w piątek kolejny monitoring. Mam nadzieje, ze dowiem się czegoś więcej. Na ten moment lekarz nie mówi czy transfer będzie świeży czy odroczony a ja siedze jak na szpilkach i mam wrażenie, ze zamiast wiedzieć więcej to wiem coraz mniej..😑😑
Magra3 lubi tę wiadomość
-
Paula.toja wrote:Hej dziewczyny! Jestem tu nowa wiec witam się z Wami wszystkimi 😊W klinice leczymy się 12.2022. Jestem pod opieka doktora J.K. Pierwsza wizyta w grudniu i od razu zlecone podstawowe badania. Bardzo zmartwił mnie wynik Amh-1,2 dlatego zdecydowaliśmy się na procedurę invitro. Jestem po histeroskopii. Aktualnie od 7 dni jestem stymulowana 1x menopur 225 plus od dwóch dni orgalutran. Jestem po pierwszym monitoringu i jestem trochę załamana bo mam tylko 7 pęcherzyków 😔😔 myślicie, ze coś z tego udało się uzyskać?
7 to nie jest zły wynik 😊 ja miałam 10 z czego 8 dojrzałych a do zapłodnienia i tak z reguły można podać tylko 6 😊
Kciuki !Naturals 2xCP, 2xCB
1️⃣ IVF - 4 blastki
1 FET 07.20 👎🏻
2 FET 08.20 👎🏻
3 FET 04.21 + encorton, zarzio, fraxiparine, acard, AH, embrioglue
5dpt ⏸ bhcg 20,59
18dpt pęcherzyk ciążowy
24dpt zarodek i tętno
39 tc 🧸🎀 jest z Nami na świecie ♥️
4 FET 11.24 👎🏻 CB
2️⃣ IVF ?? -
Hej, gdzie robiłaś histeroskopię? Mi po kolejnym cyklu po punkcji wyszło nieprawidłowe endometrium i lekarz kieruje na jej zrobienie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2023, 12:23
-
Histeroskopię robiłam w szpitalu zespolonym w Kielcach. Aktualnie jestem po punkcji, pobrano 10 komórek i 10 było prawidłowych klasy MII. Zapłodniło się 6. Nie mam informacji ile mamy zarodków, ale jutro jestem umówiona na świeży transfer. Mam nadzieje, że wszystko się uda 🙂💪
-
Paula.toja wrote:Histeroskopię robiłam w szpitalu zespolonym w Kielcach. Aktualnie jestem po punkcji, pobrano 10 komórek i 10 było prawidłowych klasy MII. Zapłodniło się 6. Nie mam informacji ile mamy zarodków, ale jutro jestem umówiona na świeży transfer. Mam nadzieje, że wszystko się uda 🙂💪
Bo dopiero jutro będą mieli ile idzie do zamrożenia, ewentualnie będą przedłużali do 6 doby 🤞chociaż w Warszawie dzwonią po 3 dobie i nie zależnie czy święto czy nieOna: 36l
Monitoring owulacji okey
Slabe parametry nasienia
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa, pare słów na początek... mam 37 lat (wiem to sporo), nigdy nie rodziłam, staramy się od roku, efektów brak, przez pół roku chodziłam do lekarza na monitoring, podczas ktorego wyszlo ze mam zatrzymane owu., pan dr zaproponowal zastrzyk, ktiry raz przyjelam pecherzyk pekl ale ciąży nie było. Na wlasna reke, gdyz pan dr nie byl łasakwy cokolwiek doradzic czy podpowiedziec, zaczelam w intrenecie wertować co na powrót owulacji, i tak zaczełam. suplementacje wit.D, magnez, inozytol, norsan dha, koenzym q10, dodatkowo pije siemie lniane, owulacje wrocily, miesiaczkuje regularnie, a ciązy nadal brak. Wedlug dr pecherzyki wzrastaja pekaja jak powiedzial "jest pani plodna", kolejnym krokiem wedlug pana dr jest hsg i o to Was chcialam zapytac. Pan dr polecil zrobinie badania w gamecie, jakie macie w tym doświadczenie? ja czytałam ze najlepszy kontrast do tego badania to kontrast olejowy-lipidol, a z tego co sie dowiadywalam w naszym regionie takiego nie robia, tylko sól fizjologiczna. Czytałam że część Was robila na NFZ, skąd mialyscie skierowanie? Ja chodzac prywatnie do lekarza ktory pracuje w szpitalu, mialam nadzieje ze dostane skierowanie do szpitala i pan dr tam mna sie zaopiekuje, niestety czuje taki niesmak, wydalam juz sporo pieniedzy na te wizyty po ktorych tak naprwde nadal nic nie wiem, poza tym ze juz do pana doktora nie wroce
AMH 1.5Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 18:22
-
Miracle ja miałam robione hsg w ramach NFZ, później też laparoskopię diagnostyczną, skierowanie dostałam od lekarza, do którego chodziłam prywatnie i który przyjmował też w szpitalu i to on wykonywał oba badania. Dziwi mnie Twoja sytuacja, bo wydaje mi się, że chodzimy do tego samego dr.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2023, 10:33
-
miracle wrote:Matleena89, to tym bardziej mi przykro, ze taka byla decyzja doktora w moim przypadku, chyba ze pan dr stwierdzil ze on juz mi pomoc nie moze i wyslal mnie do gamety. A dawno mialas robione to hsg?
Kawałek czasu już minął, może stąd teraz inne podejście i kierowanie do Gamety. HSG miałam jakieś 2,5 roku temu. -
nick nieaktualnyJa miałam robione hssg z solą i przy usg a nie rentgenie w szpitalu na prostej. Lekarz wpisal podejrzenie obu jajowodów niedroznych i zalecenie hsg. Poszlam do gamety. Tam usłyszałam że lepsza jest laparoskopia albo od razu ivf. Zdecydowałam się na laparoskopie - w szpitalu w jedrzejowie i w bardzo krótkim odstępie czasu pomiędzy wizyta w gamecie a zabiegiem. Byłam 3 dni w szpitalu, jajowody udrożnione przy czym sprawdzili czy narządy są ok. Teraz jeśli w przeciągu 3-4 cykli nie uda się naturalnie zajść w ciążę to decyduje się na ivf.
-
Dziewczyny a co myślicie o embrioglue? Lekarz nie był nastawiony pozytywnie bo stwierdził, ze nie ma badań,l na temat jego skuteczności.. jestem po pierwszym nieudanym transferze świeżego zarodka w 3 dobie. Dodatkowo od genetyka usłyszałam, ze podano mi morule. Czytałam, ze zarodek osiąga stadium moruli w 4 dobie i zastanawiam się czy ten zarodek był ok.. czy on nie za szybko się podzielił i czy ten transfer w ogóle powinien dojść do skutku. Został nam tylko jeden zarodek z 5 doby. Mam niski czas krzepnięcia, poprosiłam o acard i heparynę. Lekarz stwierdził, ze heparyna dopiero od transferu. Biorę acaed na własna rękę.. na wąskie endometrium dostałam estrofem. Zastanawiam się czy to embioglue ma sens
-
Hej. Powiedzcie mi proszę jak wygląda pierwsza wizyta w klinice? Jakie badania zostają zlecone? Chodzę do zwykłego ginekologa, od kwietnia jestem stymulowna letrozolem, bo nie miałam swoich owulacji. Mam PCOS 😕 Teraz był 3 cykl z tym lekiem i niestety nieudany. Owulacja jest, pęcherzyk pęka sam, mąż wyniki nasienia ma dobre , a ciąży dalej brak. Miałam również badanie drożności jajowodów, oba drożne. Dr dał mi jeszcze 3 cykle po tym badaniu, twierdząc że największe szanse są właśnie przez 3 miesiące od badania. Minął pierwszy i nic 😔 Boję się, że to bez sensu i że się nie uda 😔 zastanawiam się nad wizytą właśnie w tej klinice. In vitro to dla nas ostateczność,ale oczywiście pójdziemy w to jeśli nic innego nam nie zostanie. Zależy mi na znalezieniu problemu i ewentualnym leczeniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 08:16
-
Paula.toja wrote:Dziewczyny a co myślicie o embrioglue? Lekarz nie był nastawiony pozytywnie bo stwierdził, ze nie ma badań,l na temat jego skuteczności.. jestem po pierwszym nieudanym transferze świeżego zarodka w 3 dobie. Dodatkowo od genetyka usłyszałam, ze podano mi morule. Czytałam, ze zarodek osiąga stadium moruli w 4 dobie i zastanawiam się czy ten zarodek był ok.. czy on nie za szybko się podzielił i czy ten transfer w ogóle powinien dojść do skutku. Został nam tylko jeden zarodek z 5 doby. Mam niski czas krzepnięcia, poprosiłam o acard i heparynę. Lekarz stwierdził, ze heparyna dopiero od transferu. Biorę acaed na własna rękę.. na wąskie endometrium dostałam estrofem. Zastanawiam się czy to embioglue ma sens
Hej, ja znalazłam informację, że komórka osiąga to stadium w 3-4 dobie od zapłodnienia.
My mieliśmy embrioglue przy udanym transferze, nie wiemy czy to pomogło, ale podeszliśmy do tematu tak, że też nie zaszkodzi.
Ja też dostałam heparynę dopiero po transferze.
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
Paula.toja wrote:Dziewczyny a co myślicie o embrioglue? Lekarz nie był nastawiony pozytywnie bo stwierdził, ze nie ma badań,l na temat jego skuteczności.. jestem po pierwszym nieudanym transferze świeżego zarodka w 3 dobie. Dodatkowo od genetyka usłyszałam, ze podano mi morule. Czytałam, ze zarodek osiąga stadium moruli w 4 dobie i zastanawiam się czy ten zarodek był ok.. czy on nie za szybko się podzielił i czy ten transfer w ogóle powinien dojść do skutku. Został nam tylko jeden zarodek z 5 doby. Mam niski czas krzepnięcia, poprosiłam o acard i heparynę. Lekarz stwierdził, ze heparyna dopiero od transferu. Biorę acaed na własna rękę.. na wąskie endometrium dostałam estrofem. Zastanawiam się czy to embioglue ma sens
Ja miałam transfer w gameta Warszawa z embrioglue i nacięciem otoczki, zakończony powodzeniem 😁. Balastka 3.2.1. z 5 doby. Ja się z tym lepiej czułam jak wzięłam, bezpieczniej
Acard i encorton dostałam od dnia transferu dopiero.Ona: 36l
Monitoring owulacji okey
Slabe parametry nasienia
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
-
U nas udany transfer był z dodatkiem embrioglue. Ale czy to pomogło? Nie wiem bo miałam dodatkowo sporo innych leków. Napewno nie zaszkodzi 😊 co do heparyny ja też miałam w zaleceniach od dnia transferu ale lekarz kazał jednak zacząć kilka dni przed żeby zaczęła sobie działać 😊
Naturals 2xCP, 2xCB
1️⃣ IVF - 4 blastki
1 FET 07.20 👎🏻
2 FET 08.20 👎🏻
3 FET 04.21 + encorton, zarzio, fraxiparine, acard, AH, embrioglue
5dpt ⏸ bhcg 20,59
18dpt pęcherzyk ciążowy
24dpt zarodek i tętno
39 tc 🧸🎀 jest z Nami na świecie ♥️
4 FET 11.24 👎🏻 CB
2️⃣ IVF ??