Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Mając już mrożone zarodki, sprzed 01.06, monitoringi i hormony i transfer z klejem za darmo.
Rozumiem, ale za wizyty trzeba płacić i leki 100%?Tylko za transfer z embryoglue się nie płaci, ale AH nie ma z MZ i nie można dopłacić, dobrze rozumiem?Starania od 2020 r.
niedoczynność tarczycy
2022 r ciąża - niestety poronienie 7tc 😭
08.2023 ciąża biochemiczna 😭, więc skierowanie do immunologa (badania, szczepienia)
02.2024 niestety znowu ciąża biochemiczna 😭 (dalsze badania immuno) -
Bonnieu wrote:Rozumiem, ale za wizyty trzeba płacić i leki 100%?Tylko za transfer z embryoglue się nie płaci, ale AH nie ma z MZ i nie można dopłacić, dobrze rozumiem?
Nie wiem jak to będzie z tym dopłacaniem, nie dopytywałam jeszcze, bo ciągle czekam na miesiączkę. -
Elza1234 wrote:Wizyta ta w 10/11 dc jest za darmo. Tak samo jak estradiol i prog dzień przed.
Nie wiem jak to będzie z tym dopłacaniem, nie dopytywałam jeszcze, bo ciągle czekam na miesiączkę.
Mogę dodać ciebie do przyjaciółek?Starania od 2020 r.
niedoczynność tarczycy
08.2023 ciąża biochemiczna 😭, więc skierowanie do immunologa (badania, szczepienia)
Bonnieu wrote:Mogę dodać ciebie do przyjaciółek?
-
Przyjęłam
Bonnieu lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Przyjęłam
Dziękuje, wysłałam ci wiadomośćElza1234 lubi tę wiadomość
Starania od 2020 r.
niedoczynność tarczycy
Elza1234 wrote:Mam nadzieję, że nadal będzie można u niego prowadzić ciążę.
Nie chciałabym zmieniać lekarza, bo naprawdę komfortowo się u niego czuję.
A dawałaś mu znać że rodzisz? Myślisz że gdyby było trochę trudniej to by przyjechał? -
Bonnieu wrote:Rozumiem, ale za wizyty trzeba płacić i leki 100%?Tylko za transfer z embryoglue się nie płaci, ale AH nie ma z MZ i nie można dopłacić, dobrze rozumiem?
Mam wrażenie, że każdy tam mówi co innego. -
glodia wrote:Cześć, mi powiedzieli, że leki i badania nie są refundowane, trzeba będzie za nie osobno płacić.
Mam wrażenie, że każdy tam mówi co innego.
Cześć, właśnie są spore nieścisłości.
Co do badań to w programie są podobno dłużej ważne, czyli zakaźne i wymazy.Starania od 2020 r.
niedoczynność tarczycy
Dziewczyny, a byłyście w czerwcu i dostalyscie już decyzję i podpisalyscie umowę na refundację? Bo ja już byłam kilka razy w maju i czerwcu i niby byłam zapisana na listę oczekujących. A potem się okazało, że to nic nie znaczylo i dopiero ostatnio dali nam jakiś regulamin do podpisania. A decyzja lekarza i podpisanie umowy dopiero na kolejnej wizycie. Więc za wszystkie badania place prywatnie i za wszystkie wizyty, lacznie z kolejną też prywatnie. Może z refundacji będzie transfer (mojego mrożonego zarodka).
-
glodia wrote:Dziewczyny, a byłyście w czerwcu i dostalyscie już decyzję i podpisalyscie umowę na refundację? Bo ja już byłam kilka razy w maju i czerwcu i niby byłam zapisana na listę oczekujących. A potem się okazało, że to nic nie znaczylo i dopiero ostatnio dali nam jakiś regulamin do podpisania. A decyzja lekarza i podpisanie umowy dopiero na kolejnej wizycie. Więc za wszystkie badania place prywatnie i za wszystkie wizyty, lacznie z kolejną też prywatnie. Może z refundacji będzie transfer (mojego mrożonego zarodka).
My byliśmy na wizycie (normalnie płatna) i nas zakwalifikowano do refundacji, było podpisywanie oświadczeń i dokumentów do transferu, dostaliśmy regulamin uczestnictwa w programie.
Dostałam kartę przygotowania do transferu w jakim dniu cyklu się zgłosić. Powiedzieli, że kolejna wizyta przed transferem normalnie płatna, jedynie transfer refundowany z embrioglue, ale my w lipcu dopiero będziemy podchodzić. Niestety nie ma AH i nie można dopłacić. Trochę to wszystko dziwne, że jednak wizyta przed ma być płatna. Niby badania w programie MZ są dłużej ważne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca, 18:18
Starania od 2020 r.
niedoczynność tarczycy
Bonnieu wrote:My byliśmy na wizycie (normalnie płatna) i nas zakwalifikowano do refundacji, było podpisywanie oświadczeń i dokumentów do transferu, dostaliśmy regulamin uczestnictwa w programie.
Dostałam kartę przygotowania do transferu w jakim dniu cyklu się zgłosić. Powiedzieli, że kolejna wizyta przed transferem normalnie płatna, jedynie transfer refundowany z embrioglue, ale my w lipcu dopiero będziemy podchodzić. Niestety nie ma AH i nie można dopłacić. Trochę to wszystko dziwne, że jednak wizyta przed ma być płatna. Niby badania w programie MZ są dłużej ważne.
Mnie i ja rejestracji i lekarz powiedział że wizyta która jest monitoringiem i badanie proga i estradiolu przed transferem będą w ramach MZ -
Elza1234 wrote:Ja mam sprzeczne informacje
Mnie i ja rejestracji i lekarz powiedział że wizyta która jest monitoringiem i badanie proga i estradiolu przed transferem będą w ramach MZ
Ja nie dostałam skierowania na te badania, zawsze w dniu kontrolnej wizyty dopiero dostawałam skierowanie na zrobienie proga, estradiolu mi nie zlecano.
Dziwne to jest, że takie sprzeczne informację są.Starania od 2020 r.
niedoczynność tarczycy
Bonnieu wrote:Ja nie dostałam skierowania na te badania, zawsze w dniu kontrolnej wizyty dopiero dostawałam skierowanie na zrobienie proga, estradiolu mi nie zlecano.
Dziwne to jest, że takie sprzeczne informację są. -
Elza1234 wrote:Tzn w dniu transferu za proga to pewnie zapłacę. Ale mam zalecenie zbadać prog i estradiol dzień przed wizyta, na której będzie ustalony termin transferu (cykl sztuczny) i tu dostałam zapewnienia że ze skierowaniem będzie w ramach MZ
U mnie też ta wizyta jest sprawdzenie jaka grubość endo i wyznaczenie terminu transferu (oczywiście tylko cykl szuczny), zalecenie od którego dnia przyjmowanie proga (globulki i duphaston) potem zbadanie jego poziomu we krwi dzień przed albo w dniu transferu.Starania od 2020 r.
niedoczynność tarczycy
Bonnieu wrote:U mnie też ta wizyta jest sprawdzenie jaka grubość endo i wyznaczenie terminu transferu (oczywiście tylko cykl szuczny), zalecenie od którego dnia przyjmowanie proga (globulki i duphaston) potem zbadanie jego poziomu we krwi dzień przed albo w dniu transferu.
Przykre jest to że są takie nieścisłości -
glodia wrote:Cześć, dzisiaj w klinice, powiedzieli, że zarodki powstałe przed programem rządowym, będę transferowane w ramach mz i nie wliczają się w pulę procedur. Będą traktowane osobno. Ale! tylko transfery są refundowane, wizyty i badania już nie.
Cześć, a nie wiesz jak to wygląda z ważnością badań w programie MZ? Mi w lipcu mija pół roku. Czy lepiej zrobić sobie w lipcu, żeby były aktualne wirusowe i wymazy?Starania od 2020 r.
niedoczynność tarczycy
2. Pary posiadające zarodki zamrożone przed 01.06.2024 r.
mogą skorzystać z KET/FET tych zarodków w ramach programu bez wpływu na limit cykli, ale jednocześnie bez wizyty kwalifikacyjnej. Oznacza to, że para musi zgłosić się do programu przez formularz z zachowaniem kolejki zgłoszeń, podpisać regulamin programu oraz wykonać niezbędne badania na swój koszt.
Wizyty monitorujące, oznaczenia hormonów (progesteron) oraz sam transfer będą już rozliczone w ramach programu.
Dopiero po wykorzystaniu wszystkich zarodków para odbędzie wizytę kwalifikacyjną i rozpocznie 1 cykl.Starania od 2020 r.
niedoczynność tarczycy
02.2024 niestety znowu ciąża biochemiczna 😭 (dalsze badania immuno)