Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Motylek…:) wrote:AMH 1.1 u którego bym lekarza bym nie była to każdy mówi że bardzo niskie przy moim wieku chodź dr.Połać powiedział że widocznie tak mam ….
Ponoć amh zależy od wieku (nie wiem ile masz lat) I też trochę od genetyki.
Jak po punkcji u Ciebie? Ile jajek wyhodowałaś? Transfer odroczony czy świeży będziesz mieć?2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
11.02.25 8tc💔poronienie samoistne😭🖤👎
4 IVF ??? -
moooonaa wrote:A Wy czym macie stymulacje?
Zaczęłam od tabletek antykoncepcyjnych Harmonet później implant Xanderia i na koniec zastrzyki z Purogenu punkcje miałam tydzień temu w środę a teraz w poniedziałek świeży transfer a po nim zastrzyk nie pamiętam nazwy -
agnes175 wrote:Ponoć amh zależy od wieku (nie wiem ile masz lat) I też trochę od genetyki.
Jak po punkcji u Ciebie? Ile jajek wyhodowałaś? Transfer odroczony czy świeży będziesz mieć?
W tym roku skończę 37 lat ale jeszcze 36 😉pobrali 6 a ostatecznie jeden w poniedziałek zamrożony a drugi w 6 dobie …. I teraz czekanie …agnes175 lubi tę wiadomość
-
moooonaa wrote:Dzisiaj wizyta kontrolna, pęcherzyki są ale małe narazie, nawet nie dopytałam ile.. od dzisiaj oprócz Bemfoli mam włączyć zastrzyki z orgalutranu raz dziennie, we wtorek kolejna kontrol
To masz długi protokół czy krótki ??ja miałam długi co mnie zdziwiło to bardzo mało zastrzyków brałam ale to pewnie przez ten implant…. Mam zakaz czytania przez męża co na co jest 🙈 -
Motylek…:) wrote:Zaczęłam od tabletek antykoncepcyjnych Harmonet później implant Xanderia i na koniec zastrzyki z Purogenu punkcje miałam tydzień temu w środę a teraz w poniedziałek świeży transfer a po nim zastrzyk nie pamiętam nazwy
To trzymam kciuki za jutrzejszy transfer i wynik! Oby takie udało 🥰
Powiedz mi, proszę, czy punkcje i transfer wykonuje lekarz do którego chodzisz czy w ogóle inne osoby?Motylek…:) lubi tę wiadomość
-
moooonaa wrote:To trzymam kciuki za jutrzejszy transfer i wynik! Oby takie udało 🥰
Powiedz mi, proszę, czy punkcje i transfer wykonuje lekarz do którego chodzisz czy w ogóle inne osoby?
3 transfery robił mój prowadzący, a 4ty udany inna lekarka. Także głównie robi prowadzący, szczególnie że większość z nich pracuje tam 5 dni w tygodniu -
moooonaa wrote:To trzymam kciuki za jutrzejszy transfer i wynik! Oby takie udało 🥰
Powiedz mi, proszę, czy punkcje i transfer wykonuje lekarz do którego chodzisz czy w ogóle inne osoby?
Ja jestem już po transferze teraz czekanie na efekt końcowy 25 lutego się okaże czy się udało ….
Mi punkcje robiła dr.Banach a transfer dr.Połać do którego chodzę ….Elza1234, agnes175 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:U mnie akurat punkcje nie robił prowadzący - bo miałam ją w sb.
3 transfery robił mój prowadzący, a 4ty udany inna lekarka. Także głównie robi prowadzący, szczególnie że większość z nich pracuje tam 5 dni w tygodniu
Moje gratulacje 🥰a w ciąży jak jesteś to już płacisz za wizyty czy jeszcze obejmuje program ??
-
Motylek…:) wrote:Moje gratulacje 🥰a w ciąży jak jesteś to już płacisz za wizyty czy jeszcze obejmuje program ??
agnes175, Motylek…:) lubią tę wiadomość
-
Paulina857 wrote:Dziewczyny, dostałam skierowanie z Gamety na histeroskopię. Dr Banach powiedziała że mogę ją zrobić w Matce Polce. Czy na takim skierowaniu (od bądź co bądź lekarza prywatnego) wykonam histerio w Matce Polce na NFZ?
-
Motylek…:) wrote:Ja jestem już po transferze teraz czekanie na efekt końcowy 25 lutego się okaże czy się udało ….
Mi punkcje robiła dr.Banach a transfer dr.Połać do którego chodzę ….Ona 37 lat -> AMH 5,87
On 39 lat -> niskie parametry nasienia
I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
---
starania o rodzeństwo:
3 transfery nieudane
histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
---
12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
24.02 transfer ❌