Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
agnes175 wrote:U mnie też niestety doszło do poronienia w 8tc😓 Niby to pierwszy transfer ale bardzo to przeżywam, nie sądziłam że kiedykolwiek będę miała takie traumatyczne doświadczenia i niedonosze ciąży. Też czekam na @ i dostałam receptę na Augmentin tylko nie wiem konkretnie w jakim celu mam go brać, dr coś mówiła o zrostach ale nic poza tym. Czy któraś z Was też miała zapisany antybiotyk po poronieniu?
Doskonale Cię rozumiem, mam na swoim „koncie” dwa poronienia i jedną ciążę biochemiczną. To ostatnie poronienie strasznie przeżyłam bo ogromnie bolało przez 5 dni, krzyczałam z bólu i dopiero 5 dnia po USG zrobili mi łyżeczkowanie. Jestem teraz na lekach od psychiatry i jest trochę lepiej, zaczęłam psychoterapię. Jestem tak tymi wszystkimi niepowodzeniami przerażona i wyczerpana psychicznie że nie wiem czy będziemy próbować dalej, narazie mamy 3 miesiące przerwy…
Co do antybiotyku to dostałam Sumamed, lekarka mówiła że to na jakieś bakterie w razie gdybym przy łyżeczkowaniu coś złapała. Trzy tabletki przez trzy dniagnes175 lubi tę wiadomość
-
moooonaa wrote:Już po!!
16 komórek pobranych, transfer odroczony, czekamy na @ i lecimy z przygotowaniami do transferu 🫣Ona 37 lat -> AMH 5,87
On 39 lat -> niskie parametry nasienia
I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
---
starania o rodzeństwo:
3 transfery nieudane
histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
---
12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
24.02 transfer -
Ladybug wrote:Wow pięknie! Niech się teraz ładnie zapłodnią - możecie wszystkie zapładniać czy tylko 6?
W sumie nie wiem, wyraziliśmy zgodę na pobranie wszystkich, więc chyba to jest równoważne z zgodą na zapłodnienie wszystkich, ale w procedurze chyba miało być tylko 6? -
A orientujesz się może bo z tego wszystkiego nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że jutro zadzwoni embriolog ile zostało zapłodnionych i po 5 dobach ile przeżyło? Telefon na pewno w środę/czwartek z ilością zarodków do zamrożenia, ale nie wiem czy jutro też czekać na telefon..
-