X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Paulina857 Nowa

Wysłany: 19 lutego, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    U mnie też niestety doszło do poronienia w 8tc😓 Niby to pierwszy transfer ale bardzo to przeżywam, nie sądziłam że kiedykolwiek będę miała takie traumatyczne doświadczenia i niedonosze ciąży. Też czekam na @ i dostałam receptę na Augmentin tylko nie wiem konkretnie w jakim celu mam go brać, dr coś mówiła o zrostach ale nic poza tym. Czy któraś z Was też miała zapisany antybiotyk po poronieniu?

Doskonale Cię rozumiem, mam na swoim „koncie” dwa poronienia i jedną ciążę biochemiczną. To ostatnie poronienie strasznie przeżyłam bo ogromnie bolało przez 5 dni, krzyczałam z bólu i dopiero 5 dnia po USG zrobili mi łyżeczkowanie. Jestem teraz na lekach od psychiatry i jest trochę lepiej, zaczęłam psychoterapię. Jestem tak tymi wszystkimi niepowodzeniami przerażona i wyczerpana psychicznie że nie wiem czy będziemy próbować dalej, narazie mamy 3 miesiące przerwy…
    Co do antybiotyku to dostałam Sumamed, lekarka mówiła że to na jakieś bakterie w razie gdybym przy łyżeczkowaniu coś złapała. Trzy tabletki przez trzy dni

agnes175 lubi tę wiadomość

• Motylek…:) Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Dziewczyny!! W piątek punkcja!

Powodzenia dzisiaj ✊

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek…:) wrote:
    Powodzenia dzisiaj ✊

Już po!!
    16 komórek pobranych, transfer odroczony, czekamy na @ i lecimy z przygotowaniami do transferu 🫣

Motylek…:), agnes175 lubią tę wiadomość

Wysłany: Dzisiaj, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Już po!!
    16 komórek pobranych, transfer odroczony, czekamy na @ i lecimy z przygotowaniami do transferu 🫣
    Łał jaka ilość super 🤩

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek…:) wrote:
    Łał jaka ilość super 🤩

Ciekawe ile z tego powstanie zarodków 😮

• Ladybug Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Już po!!
    Wow pięknie! Niech się teraz ładnie zapłodnią - możecie wszystkie zapładniać czy tylko 6?

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    On 39 lat -> niskie parametry nasienia
    I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
    szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer
  • moooonaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Wow pięknie! Niech się teraz ładnie zapłodnią - możecie wszystkie zapładniać czy tylko 6?

W sumie nie wiem, wyraziliśmy zgodę na pobranie wszystkich, więc chyba to jest równoważne z zgodą na zapłodnienie wszystkich, ale w procedurze chyba miało być tylko 6?

Wysłany: Dzisiaj, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    W sumie nie wiem, wyraziliśmy zgodę na pobranie wszystkich, więc chyba to jest równoważne z zgodą na zapłodnienie wszystkich, ale w procedurze chyba miało być tylko 6?[

Teraz czekanie na telefon 📞 Tobie 16 mi 6 bardzo ładny wynik

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujesz się może bo z tego wszystkiego nie wiem czy dobrze zrozumiałam, że jutro zadzwoni embriolog ile zostało zapłodnionych i po 5 dobach ile przeżyło? Telefon na pewno w środę/czwartek z ilością zarodków do zamrożenia, ale nie wiem czy jutro też czekać na telefon..

‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ