X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Gosiekkk29 Nowa

Wysłany: 24 lutego, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    A jaki transfer?

Powiedzieli, że świeży.
    Progesteron 1,07
    Dostałam Cyclogest 400 2 razy dziennie i duphaston 3 razy dziennie

Elza1234 lubi tę wiadomość

Starania od maja 2022 r.
    Prawdopodobnie czynnik męski
    Czerwiec 2024 r. Ciąża naturalna, puste jajo płodowe 😭
    2IUI nieudane
    IVF start luty 2025 r.
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zabieram kropka. Trzymajcie kciuki by to już był ostatni transfer...

moooonaa, Motylek…:), Elza1234, agnes175, linka lubią tę wiadomość

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    On 39 lat -> niskie parametry nasienia
    I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
    szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer ❌
  • Motylek…:) Koleżanka

Wysłany: 24 lutego, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Ja dziś zabieram kropka. Trzymajcie kciuki by to już był ostatni transfer...

Kto robił transfer ?? Badałaś się immunologicznie ??ja jutro będę wiedzieć czy się udało czy nie chociaż nic nie wskazuje na to żeby się udało więc już się z tym pogodziłam ….

• moooonaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże laski..
    ja dopiero teraz ogarnęłam i doczytałam, że to że mam odroczony transfer nie oznacza że jest to transfer świeży…
    Po punkcji mam na 10 dni 2x1 dupshaton, potem ma być @ i od 2 dc estrofem 3x1 więc to sztuczny prawda?

Jakie Wasze opinie, lepiej sztuczny czy świeży? Jak mówią statystki?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Boże laski..
    ja dopiero teraz ogarnęłam i doczytałam, że to że mam odroczony transfer nie oznacza że jest to transfer świeży…
    Po punkcji mam na 10 dni 2x1 dupshaton, potem ma być @ i od 2 dc estrofem 3x1 więc to sztuczny prawda?

Jakie Wasze opinie, lepiej sztuczny czy świeży? Jak mówią statystki?
    Statystyki są takie, że nie ma znaczenia. Jak patrzę po forum to rzadko która dziewczyna ma świeży, bo dużo dziewczyn ma ryzyko hiperki itd
    Ja to szczerze mówiąc się cieszyłam że mogę miesiąc odpocząć

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • zosiaaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Statystyki są takie, że nie ma znaczenia. Jak patrzę po forum to rzadko która dziewczyna ma świeży, bo dużo dziewczyn ma ryzyko hiperki itd
    Ja to szczerze mówiąc się cieszyłam że mogę miesiąc odpocząć

Dokładnie tak. Odracza się transfer z uwagi na zdrowie i bezpieczeństwo pacjentki.

Starania od 2017r.
    01.2022r. pierwsza wizyta Gameta Rzgów
    05.2022r. FET: 4AB beta 0
    06.2022r. FET: 4CC beta 0
    10.2022r. histeroskopia: przewlekły stan zapalny endometrium
    03.2023r. FET: 4CC
    beta 10dpt: 253,8 mlU/ml
    beta 12dpt: 799,7 mlU/ml
    41+2 CC 4180g 60cm 10 pkt ♥️

age.png
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek…:) wrote:
    Kto robił transfer ?? Badałaś się immunologicznie ??ja jutro będę wiedzieć czy się udało czy nie chociaż nic nie wskazuje na to żeby się udało więc już się z tym pogodziłam ….
    Transfer robił Połać, kilka minut i po wszystkim. Szybciej poszło niż na wizycie.
    Badałam się immunologicznie, bo 3 transfery były nieudane. Nie badałam wtedy zarodków, więc nie wiem czy to była ich wina, lekkiego stanu zapalnego (histeroskopia) czy też faktycznie mój organizm odrzucał zarodek i teraz po szczepieniach coś zaklika.
    Zrobiłam na ten moment wszystko, jak nie wyjdzie będę szukać dalej. Ale już raczej kolejnej stymulacji nie będę chciała.
    Kciuki by wynik pozytywnie cię zaskoczył :) Daj nam tutaj znać!

agnes175 lubi tę wiadomość

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer ❌

Wysłany: 25 lutego, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Transfer robił Połać, kilka minut i po wszystkim. Szybciej poszło niż na wizycie.
    Badałam się immunologicznie, bo 3 transfery były nieudane. Nie badałam wtedy zarodków, więc nie wiem czy to była ich wina, lekkiego stanu zapalnego (histeroskopia) czy też faktycznie mój organizm odrzucał zarodek i teraz po szczepieniach coś zaklika.
    Zrobiłam na ten moment wszystko, jak nie wyjdzie będę szukać dalej. Ale już raczej kolejnej stymulacji nie będę chciała.

A u jakiego immunologa byłaś bo my też byliśmy ,
    dr Połać powiedział że damy radę bez immunologa ale to już nasze trzecie podejście do in vitro dwa wcześniejsze nie udane po drugiej stymulacji nie udało się wychodować żadnego zarodka , więc nie wiem ja byłam skłonna porobić te badania ale mąż zdecydowanie nie ?? Byłam na pobraniu teraz czekanie nie nastawiam się że się uda bo wczoraj i dziś jakis nie wielkich plamień dostałam pomimo brania leków żadnych objawów nie mam wskazujących więc to tak wygląda …

agnes175 lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Trzymam kciuki żeby tak jak u mnie transfer nr 4 akurat zaskoczył :)

Motylek…:), Ladybug lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 25 lutego, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc moje i męża przypuszczenia się potwierdziły beta 2.5 napisałam lekarzowi smsa zastanawiają mnie te plamienia pomimo brania leków ….w marcu zapewne odpuścimy transfer bo mamy wakacje zaplanowane to w kwietniu będzie podejście nr 4 do transferu ja to ogólnie zganiam winę na brak mojego prawego jajowodu ale domyślam się że to tak nie jest do końca prawda ….

Wysłany: 25 lutego, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Trzymam kciuki żeby tak jak u mnie transfer nr 4 akurat zaskoczył :)
    A u jakiego immunologa byłaś ??

• Ladybug Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc moje i męża przypuszczenia się potwierdziły beta 2.5 napisałam lekarzowi smsa zastanawiają mnie te plamienia pomimo brania leków ….w marcu zapewne odpuścimy transfer bo mamy wakacje zaplanowane to w kwietniu będzie podejście nr 4 do transferu ja to ogólnie zganiam winę na brak mojego prawego jajowodu ale domyślam się że to tak nie jest do końca prawda ….
    Przykro mi, ostatnio jak czytam bardzo dużo negatywnych wieści, chyba dzieci nam się nie chcą rodzić w depresyjnym listopadzie.
    Co do plamień - rozumiem, że byłaś na cyklu naturalnym skoro nie brałaś leków. Następnym razem przy okazji badania bety zrób sobie za jednym kłuciem poziom progesteronu. Może Twój organizm potrzebuje wsparcia? Sporo dziewczyn, które zachodzą w pełni naturalnie jest wspieranych dodatkowo progesteronem. Mogło to być plamienie implantacyjne, ale tego nie zweryfikujesz, a jeśli progesteron jest niski mogą zdarzyć się plamienia. Możesz mieć też małego krwiaka, który powoduje plamienia a nawet krwawienia - ja miałam tak w ciąży.
    Także polecam sprawdzić progesteron, nawet na cyklu naturalnym, choćby po to by wykluczyć jedną przyczynę.
    A co do immunologa byłam u młodego Malinowskiego, ale mi średnio podszedł jego styl bycia, i zapisałam się do Paśnika. U nas w sumie wyszedł tylko cross-mach, więc się szczepiłam. Czy to coś da? Nie mam pojęcia, jestem trochę sceptycznie do tego nastawiona.

Motylek…:) lubi tę wiadomość

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    ---
    24.02 transfer ❌

Wysłany: 25 lutego, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Przykro mi, ostatnio jak czytam bardzo dużo negatywnych wieści, chyba dzieci nam się nie chcą rodzić w depresyjnym listopadzie.
    Co do plamień - rozumiem, że byłaś na cyklu naturalnym skoro nie brałaś leków. Następnym razem przy okazji badania bety zrób sobie za jednym kłuciem poziom progesteronu. Może Twój organizm potrzebuje wsparcia? Sporo dziewczyn, które zachodzą w pełni naturalnie jest wspieranych dodatkowo progesteronem. Mogło to być plamienie implantacyjne, ale tego nie zweryfikujesz, a jeśli progesteron jest niski mogą zdarzyć się plamienia. Możesz mieć też małego krwiaka, który powoduje plamienia a nawet krwawienia - ja miałam tak w ciąży.
    Także polecam sprawdzić progesteron, nawet na cyklu naturalnym, choćby po to by wykluczyć jedną przyczynę.
    A co do immunologa byłam u młodego Malinowskiego, ale mi średnio podszedł jego styl bycia, i zapisałam się do Paśnika. U nas w sumie wyszedł tylko cross-mach, więc się szczepiłam. Czy to coś da? Nie mam pojęcia, jestem trochę sceptycznie do tego nastawiona.
    No właśnie my też byliśmy u tego młodego Malinowskiego tylko nas znów przeraziła cena za te badania które on zlecił jak to mąż powiedział kolejny który nas chce naciągnąć na kasę tym bardziej że wcześniejsze procedury robiłyśmy prywatnie ile to kasy poszło to aż no ale dobra czego się nie robi dla upragnionego szczęścia chociaż koleżanka chodzi do tego starszego Malinowskiego i jej się udało przeszła szczepienia … a widzisz nie pomyślałam o tym progesteronie mnie też zastanawia czemu ja się tak bardzo cały czas pocę mówiłam lekarzowi każdemu u którego byłam nic mi nie powiedzieli może ja faktycznie wchodzę już w okres menopauzy tak wujek Google coś powiedział 🙈

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u jakiego immunologa byłaś ??
    Ja mam za sobą i Paśnika i Jarosz
    Ale transfer nr 4 był bez obstawy prawie żadnej :) na naturalnym cyklu

Motylek…:) lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gosiekkk29 Nowa

Wysłany: 25 lutego, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z Was prowadziła ciążę u lekarza w Gamecie, aż do porodu?

Starania od maja 2022 r.
    Prawdopodobnie czynnik męski
    Czerwiec 2024 r. Ciąża naturalna, puste jajo płodowe 😭
    2IUI nieudane
    IVF start luty 2025 r.
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiekkk29 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was prowadziła ciążę u lekarza w Gamecie, aż do porodu?
    Ja prowadzę i jak tylko się nic nie stanie złego, to będę tam do końca

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja mam za sobą i Paśnika i Jarosz
    Ale transfer nr 4 był bez obstawy prawie żadnej :) na naturalnym cyklu
    To ja tak z pierwszą ciążą - jak się śmieje szczęście głupiego. Poszliśmy do kliniki i po 2 miesiącach byłam w ciąży.
    Sam lekarz był zdziwiony, a ja byłam zdziwiona, że on się zdziwił, bo przecież po to był transfer... :D

Elza1234, Motylek…:) lubią tę wiadomość

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    ---
    24.02 transfer ❌
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    To ja tak z pierwszą ciążą - jak się śmieje szczęście głupiego. Poszliśmy do kliniki i po 2 miesiącach byłam w ciąży.
    Sam lekarz był zdziwiony, a ja byłam zdziwiona, że on się zdziwił, bo przecież po to był transfer... :D
    No my do dziś nie wiemy czy ta ciąża jest z transferu czy może kliknęło naturalnie wtedy
    Ale nie ma to znaczenia, ważne że w końcu się udało :)

Motylek…:), Ladybug lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 26 lutego, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś dzwonił do mnie lekarz i już chciał umawiać ale mu powiedziałam że w tym miesiącu odpuszczamy bo mamy wakacje zaplanowane kazał zadzwonić za miesiąc w pierwszy dzień miesiączki to co przed kolejnym transferem wizyta usg czy jeszcze jakieś badania będzie trzeba wykonywać ??ja nie dopytałam bo już mu nie chciałam głowy zawracać 🙈

• Ladybug Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś dzwonił do mnie lekarz i już chciał umawiać ale mu powiedziałam że w tym miesiącu odpuszczamy bo mamy wakacje zaplanowane kazał zadzwonić za miesiąc w pierwszy dzień miesiączki to co przed kolejnym transferem wizyta usg czy jeszcze jakieś badania będzie trzeba wykonywać ??ja nie dopytałam bo już mu nie chciałam głowy zawracać 🙈
    Ja nie miałam USG w cyklu przed, od drugiego dnia cyklu miałam brać estrofem i umówić się na wizytę mniej więcej w 8-10dc i sprawdzić jak wygląda endometrium. Ale to na cyklu sztucznym. Jeśli masz naturalny, to pewnie zgadacie się na jakiś dzień by podejrzeć jak sytuacja z pęcherzykiem.

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    ---
    24.02 transfer ❌
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ