X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Motylek…:) Koleżanka

Wysłany: 17 lutego, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Ooo ja też u Połacia. 24 lutego mam transfer. Trzymam kciuki za twojego kropusia![

Jeszcze tydzień i się okaże więc nie dziękuję …. Również powodzenia twój pierwszy transfer ??

Wysłany: 17 lutego, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    A w których dniach cyklu lub po ilu dniach stymulacji mniej więcej miałyście punkcję? Miałyście transfer odroczony czy świeży? Jeśli odroczony to z jakiego powodu

Ja miałam 21 dnia cyklu punkcje nie chciał dłużej czekać bo to w moim przypadku nic by nie dało tak twierdził … transfer świeży 26 dnia cyklu ….

Wysłany: 17 lutego, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina857 wrote:
    Dziewczyny, dostałam skierowanie z Gamety na histeroskopię. Dr Banach powiedziała że mogę ją zrobić w Matce Polce. Czy na takim skierowaniu (od bądź co bądź lekarza prywatnego) wykonam histerio w Matce Polce na NFZ?

Ja miałam Hsg w Matce Polce ale to miałam skierowanie z poradnii w Matce Polce … jak miałam transfer w Gamecie to dziewczyna miała robiona drożność prywatnie przez dr.Banach i była zdziwiona że za tyle pieniędzy dali jej tylko herbatkę i małe ciasteczko …. A ciekawe ile będziesz czekała na badanie w Matce Polce ??

Wysłany: 17 lutego, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tylko wizytę serduszkową (ona z wynikiem bety była) miałam za darmo. Teraz prowadzę tam ciążę prywatnej, ale prenatalne robią na NFZ, bo podpisali umowę

Rozumiem …. A np twoja lekarz Ci powiedziała w którym szpitalu pracuje jakbyś chciała aby ona była przy porodzie ??

• Paulina857 Nowa

Wysłany: 17 lutego, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek…:) wrote:
    Ja miałam Hsg w Matce Polce ale to miałam skierowanie z poradnii w Matce Polce … jak miałam transfer w Gamecie to dziewczyna miała robiona drożność prywatnie przez dr.Banach i była zdziwiona że za tyle pieniędzy dali jej tylko herbatkę i małe ciasteczko …. A ciekawe ile będziesz czekała na badanie w Matce Polce ??

Mam zadzwonić w 1dc ( jestem po poronieniu więc nie wiem kiedy dostanę @) i się umówić, powiedzieli mi że jeśli nie uda się w tym cyklu to max w następnym wyznaczą termin

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem …. A np twoja lekarz Ci powiedziała w którym szpitalu pracuje jakbyś chciała aby ona była przy porodzie ??
    Nie będę rodzić tam gdzie pracuje mój lekarz prowadzący
    Ogólnie nie zależy mi na tym, bo musiałby pracować tam codziennie żebym miała szanse na niego trafić - a na to nie ma szans, bo jest tam raptem raz w tygodniu
    Planuje póki co rodzić naturalnie no a do tego to jednak położna jest potrzebna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 21:04

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a co ona oczekiwała?
    Samo badanie przecież kosztuje. Obsługa położnej, lekarz, sala.
    Ja w matce Polce na drożność nie czekałam długo, ale to było 3 lata temu

Sas lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: 18 lutego, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina857 wrote:
    Mam zadzwonić w 1dc ( jestem po poronieniu więc nie wiem kiedy dostanę @) i się umówić, powiedzieli mi że jeśli nie uda się w tym cyklu to max w następnym wyznaczą termin

To szybko super ….jak to ja mówię każdy cykl każdy miesiąc ważny dla nas kobiet

Wysłany: 18 lutego, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie będę rodzić tam gdzie pracuje mój lekarz prowadzący
    Ogólnie nie zależy mi na tym, bo musiałby pracować tam codziennie żebym miała szanse na niego trafić - a na to nie ma szans, bo jest tam raptem raz w tygodniu
    Planuje póki co rodzić naturalnie no a do tego to jednak położna jest potrzebna

Rozumiem …. Powiem Ci że znajoma w Warszawie miała dwóch lekarzy, dwie położne opłacone jakby się coś działo a pojechała na weekend do siostry oddalonej od Warszawy spory kawałek złapało ją w nocy przed terminem 3 tygodnie i urodziła normalnie bez opłaconych lekarzy położonych zdrowego chłopca ….
    A w którym szpitalu planujesz rodzić ??

Sas lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    No a co ona oczekiwała?
    Samo badanie przecież kosztuje. Obsługa położnej, lekarz, sala.
    Ja w matce Polce na drożność nie czekałam długo, ale to było 3 lata temu

No widzisz tak nie które myślą …. Ja to się śmiałam do męża że nich się cieszy, że w ogóle dostała bo ja wcześniej w salve nic a nic nawet do mnie nikt nie zaglądał po punkcji przywieźli i później przyszli żeby już wstać i do domu …

Sas lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem …. Powiem Ci że znajoma w Warszawie miała dwóch lekarzy, dwie położne opłacone jakby się coś działo a pojechała na weekend do siostry oddalonej od Warszawy spory kawałek złapało ją w nocy przed terminem 3 tygodnie i urodziła normalnie bez opłaconych lekarzy położonych zdrowego chłopca ….
    A w którym szpitalu planujesz rodzić ??
    Ano nie wiem jeszcze
    Myślę o Salve albo Matce Polce - choć Salve trochę przeraża mnie ze względu na odległość od mojego domu

Motylek…:) lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz tak nie które myślą …. Ja to się śmiałam do męża że nich się cieszy, że w ogóle dostała bo ja wcześniej w salve nic a nic nawet do mnie nikt nie zaglądał po punkcji przywieźli i później przyszli żeby już wstać i do domu …
    Słyszałam właśnie że w Salve tak robią
    I wszystkie dziewczyny które z Salve przyszły do gamety robić procedurę są miło zaskoczone opieka

Motylek…:), Sas, Bella93 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • moooonaa Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! W piątek punkcja!

Elza1234, Motylek…:), Ladybug, agnes175 lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ano nie wiem jeszcze
    Myślę o Salve albo Matce Polce - choć Salve trochę przeraża mnie ze względu na odległość od mojego domu
    Jeszcze trochę czasu masz to musisz pomyśleć w Łodzi większy wybór szpitali tak jak u mnie to tylko jeden chociaż znam dziewczyny ode mnie które rodziły w Matce Polce i zadowolone

Wysłany: 18 lutego, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Słyszałam właśnie że w Salve tak robią
    I wszystkie dziewczyny które z Salve przyszły do gamety robić procedurę są miło zaskoczone opieka

Jestem tego przykładem chociaż dziewczyny które miały ze mną w salve punkcje czy transfer to zadowolone …. Ja nie jestem zadowolona z salve tam jest jeden wielki bałagan zero konkretu mam wrażenie że tam dla nich liczą się tylko pieniądze

Wysłany: 18 lutego, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moooonaa wrote:
    Dziewczyny!! W piątek punkcja!
    Super 🤩 to jeszcze przed tobą zastrzyk z ovitrelle i w piątek na czczo

• moooonaa Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super 🤩 to jeszcze przed tobą zastrzyk z ovitrelle i w piątek na czczo

Zastrzyk mam decapeptyl, jutro o 21
    W piątek na czczo
    A transfer odroczony niestety, jeszcze kolejny miesiąc czekania :(

• Ladybug Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego przykładem chociaż dziewczyny które miały ze mną w salve punkcje czy transfer to zadowolone …. Ja nie jestem zadowolona z salve tam jest jeden wielki bałagan zero konkretu mam wrażenie że tam dla nich liczą się tylko pieniądze
    Ja pierwsze IVF (udane) miałam właśnie w Salve i mimo to zgadzam się, że straszny mają bałagan, dezinformacja. Też to, ze przychodzą tam ludzie od innych specjalistów nie pomaga - czasem są ogromne kolejki, niby jest rejestracja płodnościowa, ale często albo nie działa, albo przyjdą ludzie dowiedzieć się o procedurze i gadają tak z koordynatorką z 20 minut... Także organizacja bardzo średnia. Do tego bez względu na wynik punkcji/ transferu cały czas to samo podejście - totalnie zero zmian mimo moich próśb. W Salve miałam łącznie 2 stymulacje, gdzie mimo wysokiego AMH miałam po 6 komórek, z czego zapładniało się ok 30% (czynnik męski). Teraz w Gamecie, mimo, że jestem już 4 lata starsza, to jednak komórek dojrzałych uzbierało się 12, więc też zarodków jest więcej.
    Dla mnie opieka w przypadku procedury IV ma mniejsze znaczenie niż rezultat. Co innego ciążą :)
    Elza1234 wrote:
    Elza, co do rodzenia w Salve, też się nad tym zastanawiałam w pierwszej ciąży, ale zdarzały się przypadki, że nie mieli miejsc i odsyłali do innych szpitali. Dla mnie ważniejsze było poczucie bezpieczeństwa, że jednak jadę do szpitala i tam zostanę rodzić a nie będę jeździć i szukać teraz kolejnego szpitala. Zmów Matka Polka jest/ była te 4 lata temu, raczej nastawiona na ratowanie zdrowia i życia noworodków i opieka okołoporodowa pozostawiała wiele do życzenia, więc jeśli ciąża jest niezagrożona, ja bym zastanowiła się nad szpitalem z II stopniem referencyjności. Są grupy na FB szpitali, gdzie i położne się udzielają i dziewczyny opisują swoje porody/ odczucia, mi to pomogło podjąć decyzję.
    Masz czas to sobie poczytaj, pomyśl. Zrób tak byś ty czuła się dobrze ze swoją decyzją. Ze swojej strony jeszcze tylko napiszę, że poród jest nieprzewidywalny, na nic się nie nastawiaj, to się nie rozczarujesz :). Dużo zdrówka dla Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 10:45

Elza1234 lubi tę wiadomość

Ona 37 lat -> AMH 5,87
    On 39 lat -> niskie parametry nasienia
    I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
    ---
    starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
    szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaydyBug - właściwie 2 stopień ma tylko Salve, ckd matką Polka i Madurowicz to 3 stopień, Medeora nie biore pod uwagę
    Mnie przeraża po prostu to 40 min w aucie do Salve - i nie daj Boże powiedzą że nie mają miejsca to chyba osiwieje i urodzę w aucie
    Póki co zaczynam niedługo szkołę rodzenia w matce Polce to zobaczę co i jak

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina857 wrote:

U mnie też niestety doszło do poronienia w 8tc😓 Niby to pierwszy transfer ale bardzo to przeżywam, nie sądziłam że kiedykolwiek będę miała takie traumatyczne doświadczenia i niedonosze ciąży. Też czekam na @ i dostałam receptę na Augmentin tylko nie wiem konkretnie w jakim celu mam go brać, dr coś mówiła o zrostach ale nic poza tym. Czy któraś z Was też miała zapisany antybiotyk po poronieniu?

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
    4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
    7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
    15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
    22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
    11.02.25 8tc💔poronienie samoistne😭🖤👎

4 IVF ???
‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ