Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
moooonaa wrote:A w których dniach cyklu lub po ilu dniach stymulacji mniej więcej miałyście punkcję? Miałyście transfer odroczony czy świeży? Jeśli odroczony to z jakiego powodu
Ja miałam 21 dnia cyklu punkcje nie chciał dłużej czekać bo to w moim przypadku nic by nie dało tak twierdził … transfer świeży 26 dnia cyklu ….
-
Paulina857 wrote:Dziewczyny, dostałam skierowanie z Gamety na histeroskopię. Dr Banach powiedziała że mogę ją zrobić w Matce Polce. Czy na takim skierowaniu (od bądź co bądź lekarza prywatnego) wykonam histerio w Matce Polce na NFZ?
Ja miałam Hsg w Matce Polce ale to miałam skierowanie z poradnii w Matce Polce … jak miałam transfer w Gamecie to dziewczyna miała robiona drożność prywatnie przez dr.Banach i była zdziwiona że za tyle pieniędzy dali jej tylko herbatkę i małe ciasteczko …. A ciekawe ile będziesz czekała na badanie w Matce Polce ?? -
Elza1234 wrote:Tylko wizytę serduszkową (ona z wynikiem bety była) miałam za darmo. Teraz prowadzę tam ciążę prywatnej, ale prenatalne robią na NFZ, bo podpisali umowę
Rozumiem …. A np twoja lekarz Ci powiedziała w którym szpitalu pracuje jakbyś chciała aby ona była przy porodzie ?? -
Motylek…:) wrote:Ja miałam Hsg w Matce Polce ale to miałam skierowanie z poradnii w Matce Polce … jak miałam transfer w Gamecie to dziewczyna miała robiona drożność prywatnie przez dr.Banach i była zdziwiona że za tyle pieniędzy dali jej tylko herbatkę i małe ciasteczko …. A ciekawe ile będziesz czekała na badanie w Matce Polce ??
Mam zadzwonić w 1dc ( jestem po poronieniu więc nie wiem kiedy dostanę @) i się umówić, powiedzieli mi że jeśli nie uda się w tym cyklu to max w następnym wyznaczą termin -
Motylek…:) wrote:Rozumiem …. A np twoja lekarz Ci powiedziała w którym szpitalu pracuje jakbyś chciała aby ona była przy porodzie ??
Ogólnie nie zależy mi na tym, bo musiałby pracować tam codziennie żebym miała szanse na niego trafić - a na to nie ma szans, bo jest tam raptem raz w tygodniu
Planuje póki co rodzić naturalnie no a do tego to jednak położna jest potrzebnaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 21:04
-
Motylek…:) wrote:Ja miałam Hsg w Matce Polce ale to miałam skierowanie z poradnii w Matce Polce … jak miałam transfer w Gamecie to dziewczyna miała robiona drożność prywatnie przez dr.Banach i była zdziwiona że za tyle pieniędzy dali jej tylko herbatkę i małe ciasteczko …. A ciekawe ile będziesz czekała na badanie w Matce Polce ??
Samo badanie przecież kosztuje. Obsługa położnej, lekarz, sala.
Ja w matce Polce na drożność nie czekałam długo, ale to było 3 lata temuSas lubi tę wiadomość
-
Paulina857 wrote:Mam zadzwonić w 1dc ( jestem po poronieniu więc nie wiem kiedy dostanę @) i się umówić, powiedzieli mi że jeśli nie uda się w tym cyklu to max w następnym wyznaczą termin
To szybko super ….jak to ja mówię każdy cykl każdy miesiąc ważny dla nas kobiet
-
Elza1234 wrote:Nie będę rodzić tam gdzie pracuje mój lekarz prowadzący
Ogólnie nie zależy mi na tym, bo musiałby pracować tam codziennie żebym miała szanse na niego trafić - a na to nie ma szans, bo jest tam raptem raz w tygodniu
Planuje póki co rodzić naturalnie no a do tego to jednak położna jest potrzebna
Rozumiem …. Powiem Ci że znajoma w Warszawie miała dwóch lekarzy, dwie położne opłacone jakby się coś działo a pojechała na weekend do siostry oddalonej od Warszawy spory kawałek złapało ją w nocy przed terminem 3 tygodnie i urodziła normalnie bez opłaconych lekarzy położonych zdrowego chłopca ….
A w którym szpitalu planujesz rodzić ??Sas lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:No a co ona oczekiwała?
Samo badanie przecież kosztuje. Obsługa położnej, lekarz, sala.
Ja w matce Polce na drożność nie czekałam długo, ale to było 3 lata temu
No widzisz tak nie które myślą …. Ja to się śmiałam do męża że nich się cieszy, że w ogóle dostała bo ja wcześniej w salve nic a nic nawet do mnie nikt nie zaglądał po punkcji przywieźli i później przyszli żeby już wstać i do domu …
Sas lubi tę wiadomość
-
Motylek…:) wrote:Rozumiem …. Powiem Ci że znajoma w Warszawie miała dwóch lekarzy, dwie położne opłacone jakby się coś działo a pojechała na weekend do siostry oddalonej od Warszawy spory kawałek złapało ją w nocy przed terminem 3 tygodnie i urodziła normalnie bez opłaconych lekarzy położonych zdrowego chłopca ….
A w którym szpitalu planujesz rodzić ??
Myślę o Salve albo Matce Polce - choć Salve trochę przeraża mnie ze względu na odległość od mojego domuMotylek…:) lubi tę wiadomość
-
Motylek…:) wrote:No widzisz tak nie które myślą …. Ja to się śmiałam do męża że nich się cieszy, że w ogóle dostała bo ja wcześniej w salve nic a nic nawet do mnie nikt nie zaglądał po punkcji przywieźli i później przyszli żeby już wstać i do domu …
I wszystkie dziewczyny które z Salve przyszły do gamety robić procedurę są miło zaskoczone opiekaMotylek…:), Sas, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ano nie wiem jeszcze
Myślę o Salve albo Matce Polce - choć Salve trochę przeraża mnie ze względu na odległość od mojego domu -
Elza1234 wrote:Słyszałam właśnie że w Salve tak robią
I wszystkie dziewczyny które z Salve przyszły do gamety robić procedurę są miło zaskoczone opieka
Jestem tego przykładem chociaż dziewczyny które miały ze mną w salve punkcje czy transfer to zadowolone …. Ja nie jestem zadowolona z salve tam jest jeden wielki bałagan zero konkretu mam wrażenie że tam dla nich liczą się tylko pieniądze
-
Motylek…:) wrote:Jestem tego przykładem chociaż dziewczyny które miały ze mną w salve punkcje czy transfer to zadowolone …. Ja nie jestem zadowolona z salve tam jest jeden wielki bałagan zero konkretu mam wrażenie że tam dla nich liczą się tylko pieniądze
Dla mnie opieka w przypadku procedury IV ma mniejsze znaczenie niż rezultat. Co innego ciążąElza1234 wrote:
Masz czas to sobie poczytaj, pomyśl. Zrób tak byś ty czuła się dobrze ze swoją decyzją. Ze swojej strony jeszcze tylko napiszę, że poród jest nieprzewidywalny, na nic się nie nastawiaj, to się nie rozczarujesz. Dużo zdrówka dla Was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 10:45
Elza1234 lubi tę wiadomość
Ona 37 lat -> AMH 5,87
On 39 lat -> niskie parametry nasienia
I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
---
starania o rodzeństwo:
3 transfery nieudane
histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
---
12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
24.02 transfer -
LaydyBug - właściwie 2 stopień ma tylko Salve, ckd matką Polka i Madurowicz to 3 stopień, Medeora nie biore pod uwagę
Mnie przeraża po prostu to 40 min w aucie do Salve - i nie daj Boże powiedzą że nie mają miejsca to chyba osiwieje i urodzę w aucie
Póki co zaczynam niedługo szkołę rodzenia w matce Polce to zobaczę co i jak -
Paulina857 wrote:Mam zadzwonić w 1dc ( jestem po poronieniu więc nie wiem kiedy dostanę @) i się umówić, powiedzieli mi że jeśli nie uda się w tym cyklu to max w następnym wyznaczą termin
U mnie też niestety doszło do poronienia w 8tc😓 Niby to pierwszy transfer ale bardzo to przeżywam, nie sądziłam że kiedykolwiek będę miała takie traumatyczne doświadczenia i niedonosze ciąży. Też czekam na @ i dostałam receptę na Augmentin tylko nie wiem konkretnie w jakim celu mam go brać, dr coś mówiła o zrostach ale nic poza tym. Czy któraś z Was też miała zapisany antybiotyk po poronieniu?2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450, Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle, Punkcja->3 komórki jajowe->2 zarodki->1 zamrożona blastocysta, 27.12.24 transfer, endometrium 8,5
4.01.25 8dpt ⏸️ cień cienia 🙏✊️💬
7.01.25 11 dpt beta 113,19mlU/ml 🥹💚💪
15.01.25 19dpt beta 1500 mlU/ml, usg-jest pęcherzyk ciążowy w macicy🥰🍀✊️
22.01.25 26dpt usg-pęcherzyk ciążowy ok 8mm CRL0,2cm, jest migające serce❣️🙏💪✊️
11.02.25 8tc💔poronienie samoistne😭🖤👎
4 IVF ???