X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lonia wrote:
    Wydał nam kwalifikacje normalnie na druku ponieważ ten lekarz również pracuje w klinice i wykonuje in vitro,z tym, że w klinice zdrówko w Niemczu,gdzie już nie było funduszy na rzadówke.
    W Niemczu z tego co wiem to dawno nie ma funduszy... Generalnie może ancoma koleżanka dostała kwalifikację ale z braku funduszy nie zrobili jej stymulacji i się przeniosła do gamety??
    Ja jestem z Bydgoszczy i jeżdżę do Gamety Rzgów, ale nawet nie interesowałam się w sumie kliniką w Niemczu... brak doświadczenia mnie przestraszył

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:08

Lonia lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak jej zrobili kwalifikacje to drugiej juz sie nie robi . Wpisuja Cie na liste zakwalifikowanych i czekasz czy beda fundusze czy nie .

• Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem koleżanka dostała coś podobnego do zaświadczenia. Ja też takie dostałam u swojego dawnego lekarza - streścił przebieg i rezultaty leczenia i napisał, że w związku z brakiem środków w jego placówce odsyła do innej w celu przeprowadzenia in vitro.

Agniesia
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia30 wrote:
    Moim zdaniem koleżanka dostała coś podobnego do zaświadczenia. Ja też takie dostałam u swojego dawnego lekarza - streścił przebieg i rezultaty leczenia i napisał, że w związku z brakiem środków w jego placówce odsyła do innej w celu przeprowadzenia in vitro.
    Dokładnie Tak :) przedwczoraj dostaliśmy się do Artvimedu w Krakowie:) teraz czekam na @i rozpoczynam pierwsza stymulacje :)

3jvz73sbpxjphhug.png
  • Agniesia30 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że udało Ci się dostać :), bo teraz mało gdzie są miejsca. Życzę powodzenia!

Lonia lubi tę wiadomość

Agniesia
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Lonia !
    Ja niestety czekam na odpowiedz z kliniki bo pomimo tego ze sa dla mnie pieniadze na kolejne podejsie to nie wiedomo czy nie trzeba bedzie tego przełożyc na kolejny cykl . Zmiana przepisów od 1 listopada i rożne interpretacjie ...szkoda gadac ... mam juz dosc

• asiamar Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki ja od jutra zaczynam stymulacje. Dr dzwoniła do mnie osobiście, aby mnie wcisnąć na wizytę. Chcą wszystko dopiąć przed 1 listopada bo zaczną się szopki. Aby podać zarodek trzeba będzie pisać do MZ i czekać do 60 dni na odpowiedź , dr mi mówiła , ze są awantury między lekarzami a MZ bo to chore prawo. Czy któraś z was też teraz zaczyna ??

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asimar rozumiem ze od jutra juz zastrzyki zaczynasz ?/
    ja miałam zaczac pod koniec października ale nie wiem włąsnie jak to bedzie po zmianie przepisów :(

• Lonia Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Hey dziewczynki ja od jutra zaczynam stymulacje. Dr dzwoniła do mnie osobiście, aby mnie wcisnąć na wizytę. Chcą wszystko dopiąć przed 1 listopada bo zaczną się szopki. Aby podać zarodek trzeba będzie pisać do MZ i czekać do 60 dni na odpowiedź , dr mi mówiła , ze są awantury między lekarzami a MZ bo to chore prawo. Czy któraś z was też teraz zaczyna ??

Dziewczyny nawet nie straszcie mnie bo dopiero co sie ucieszylam z kwalifikacji. @ mam dostac pod konikec miesiaca i dopiero zaczne stymulacje mam nadzieje, ze tej drogi mi nikt nie utrudni :(

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj rozmiawiałam z moim doktorem i chyba oni do końca nie wiedza jak bedzie po 1 listopada , trwaja intensywne rozmowy z ministerstwem o interpretacji przyepisów . ale z tego co mi powiedziano to najwyzej bedzie kwestia przesuniecia działan o miesiac ( mam nadzieje ) w tym tygodniu mam sie spotkac z lekarzem

• asiamar Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja już dziś po pierwszym zastrzyku Gonalem. Mam nadzieję , MZ przestanie nam utrudniać i tak już wyboistą drogę do szczęścia.

• Mallina Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Czytam Was i trochę masło maślane mi wychodzi. Będą te środki od listopada, o co chodzi z tym zamieszaniem? Mam dopiero 4 listopada wizytę na której mam nadzieję, że dowiem się czegoś więcej.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka z tego co mi mówili to środków już nie ma , będą w styczniu, niektóre pacjentki mają zaklepaną kasę przez swoich dr. MZ tak pokomplikowało życie nam i lekarzom, że teraz przed każdym podaniem zarodka będą musieli pisać podanie o pozwolenie i czekać na odp , do 60 dni , więc wszystko strasznie się przedłuży.

• Lonia Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiamar wrote:
    Malinka z tego co mi mówili to środków już nie ma , będą w styczniu, niektóre pacjentki mają zaklepaną kasę przez swoich dr. MZ tak pokomplikowało życie nam i lekarzom, że teraz przed każdym podaniem zarodka będą musieli pisać podanie o pozwolenie i czekać na odp , do 60 dni , więc wszystko strasznie się przedłuży.

Byłam na wizycie 7 października i lekarz nic mi nie wspomniał na ten temat wręcz przeciwnie przedstawił mi jasna i szybką drogę. idąc krótkim protokołem punkcję powinnam mieć koniec października początek listopada i potem transfer.

3jvz73sbpxjphhug.png
  • ancoma Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba dośc duynamicznie sie zmienia , ja jestem na bieżąco ze swoim lekarzemi i oni tak naprawde do końca siemi nie wiedza jak to bedzie , interpretacjie przepisów sa rózne i trawja rozmowy w ministerstwie jak to ma wygladac od 1 listopada po zmianie przepisow

• Mallina Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne, żeby w ogóle dostali środki. Ciekawe w ogóle, czy od czerwca program znów ruszy. Czy rząd da pieniądze na ten cel.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby program ma być przedłużony o 3 lata. Kopacz już na ten cel przekazała 300 mln.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Mallina Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Niby program ma być przedłużony o 3 lata. Kopacz już na ten cel przekazała 300 mln.
    Kurcze, byłoby super. Mam nadzieje, że to wejdzie w życie.

p19ukw7ifmlxopac.png
  • Lonia Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod warunkiem, że do władzy niedojdzie PIS :(

3jvz73sbpxjphhug.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda kwestia punkcji w klinice ?? Chodzi mi konkretnie ile po się leży ?? Czy dobrze się czułyście ??

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ