Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Lonia wrote:Wydał nam kwalifikacje normalnie na druku ponieważ ten lekarz również pracuje w klinice i wykonuje in vitro,z tym, że w klinice zdrówko w Niemczu,gdzie już nie było funduszy na rzadówke.
Ja jestem z Bydgoszczy i jeżdżę do Gamety Rzgów, ale nawet nie interesowałam się w sumie kliniką w Niemczu... brak doświadczenia mnie przestraszyłWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 22:08
Lonia lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Moim zdaniem koleżanka dostała coś podobnego do zaświadczenia. Ja też takie dostałam u swojego dawnego lekarza - streścił przebieg i rezultaty leczenia i napisał, że w związku z brakiem środków w jego placówce odsyła do innej w celu przeprowadzenia in vitro.Agniesia
-
Agniesia30 wrote:Moim zdaniem koleżanka dostała coś podobnego do zaświadczenia. Ja też takie dostałam u swojego dawnego lekarza - streścił przebieg i rezultaty leczenia i napisał, że w związku z brakiem środków w jego placówce odsyła do innej w celu przeprowadzenia in vitro.
-
Gratuluje Lonia !
Ja niestety czekam na odpowiedz z kliniki bo pomimo tego ze sa dla mnie pieniadze na kolejne podejsie to nie wiedomo czy nie trzeba bedzie tego przełożyc na kolejny cykl . Zmiana przepisów od 1 listopada i rożne interpretacjie ...szkoda gadac ... mam juz dosc -
Hey dziewczynki ja od jutra zaczynam stymulacje. Dr dzwoniła do mnie osobiście, aby mnie wcisnąć na wizytę. Chcą wszystko dopiąć przed 1 listopada bo zaczną się szopki. Aby podać zarodek trzeba będzie pisać do MZ i czekać do 60 dni na odpowiedź , dr mi mówiła , ze są awantury między lekarzami a MZ bo to chore prawo. Czy któraś z was też teraz zaczyna ??Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
asiamar wrote:Hey dziewczynki ja od jutra zaczynam stymulacje. Dr dzwoniła do mnie osobiście, aby mnie wcisnąć na wizytę. Chcą wszystko dopiąć przed 1 listopada bo zaczną się szopki. Aby podać zarodek trzeba będzie pisać do MZ i czekać do 60 dni na odpowiedź , dr mi mówiła , ze są awantury między lekarzami a MZ bo to chore prawo. Czy któraś z was też teraz zaczyna ??
Dziewczyny nawet nie straszcie mnie bo dopiero co sie ucieszylam z kwalifikacji. @ mam dostac pod konikec miesiaca i dopiero zaczne stymulacje mam nadzieje, ze tej drogi mi nikt nie utrudni -
Ja wczoraj rozmiawiałam z moim doktorem i chyba oni do końca nie wiedza jak bedzie po 1 listopada , trwaja intensywne rozmowy z ministerstwem o interpretacji przyepisów . ale z tego co mi powiedziano to najwyzej bedzie kwestia przesuniecia działan o miesiac ( mam nadzieje ) w tym tygodniu mam sie spotkac z lekarzem
-
Malinka z tego co mi mówili to środków już nie ma , będą w styczniu, niektóre pacjentki mają zaklepaną kasę przez swoich dr. MZ tak pokomplikowało życie nam i lekarzom, że teraz przed każdym podaniem zarodka będą musieli pisać podanie o pozwolenie i czekać na odp , do 60 dni , więc wszystko strasznie się przedłuży.Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
asiamar wrote:Malinka z tego co mi mówili to środków już nie ma , będą w styczniu, niektóre pacjentki mają zaklepaną kasę przez swoich dr. MZ tak pokomplikowało życie nam i lekarzom, że teraz przed każdym podaniem zarodka będą musieli pisać podanie o pozwolenie i czekać na odp , do 60 dni , więc wszystko strasznie się przedłuży.
Byłam na wizycie 7 października i lekarz nic mi nie wspomniał na ten temat wręcz przeciwnie przedstawił mi jasna i szybką drogę. idąc krótkim protokołem punkcję powinnam mieć koniec października początek listopada i potem transfer. -
To chyba dośc duynamicznie sie zmienia , ja jestem na bieżąco ze swoim lekarzemi i oni tak naprawde do końca siemi nie wiedza jak to bedzie , interpretacjie przepisów sa rózne i trawja rozmowy w ministerstwie jak to ma wygladac od 1 listopada po zmianie przepisow
-
Niby program ma być przedłużony o 3 lata. Kopacz już na ten cel przekazała 300 mln.Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.