Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje mam nadzieje, ze wytrwam zrobię betę 10dpt, bo wyjeżdżamy do znajomych i nie dam rady tam siedzieć cały weekend w niepewności
Dziękuje za wszystkie rady -
3 pozostałe nasze zarodki zatrzymały się dzisiaj w 6 dobie w rozwoju.. nie mamy ich już
Skoro tamte się nie rozwijają to mój bąbel tez pewnie nie da rady
-
Lubię_czekoladę wrote:3 pozostałe nasze zarodki zatrzymały się dzisiaj w 6 dobie w rozwoju.. nie mamy ich już
Skoro tamte się nie rozwijają to mój bąbel tez pewnie nie da rady -
Czoko, często te, które nie dałyby rady w warunkach laboratoryjnych, w ciele mamy dają piękną, zdrową ciążę. Nie trać wiaryPrawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Dzięki dziewczyny :* przeryczalam całe popołudnie.. tłumacze sobie, ze skoro wszystkie były tej samej klasy i te się przestały rozwijać to pewnie to samo się stało z podanym zarodkiem.. mam ogromna nadzieje, że to wszystko się dobrze skończy ale czekanie wykańcza chyba polecę na betę 8dpt a potem 10 dpt to już chyba powinnam mieć pewność czy ciąża jest czy nie ma, prawda?
-
Lubię_czekoladę wrote:Dzięki dziewczyny :* przeryczalam całe popołudnie.. tłumacze sobie, ze skoro wszystkie były tej samej klasy i te się przestały rozwijać to pewnie to samo się stało z podanym zarodkiem.. mam ogromna nadzieje, że to wszystko się dobrze skończy ale czekanie wykańcza chyba polecę na betę 8dpt a potem 10 dpt to już chyba powinnam mieć pewność czy ciąża jest czy nie ma, prawda?
Ja wiem, że teraz jest mi łatwo mówić, ale uwierz, jedyne co możesz teraz zrobić to spokojnie czekać. U mnie też było 5 zarodków i tylko 1 dotrwał do 5 doby (4CC), zamrozili go i wszystko się udało. Nie trać wiary!
A My po kolejnym USG, synek waży już 2100 i wszystko jest ok
Co do moich złych przeczuć - spełniły się niestety. Jest kamyczek w pęcherzyku żółciowym i stąd ten ból pod łopatką. Dr powiedziała, że na pewno mam go już od jakiegoś czasu, tylko jak dzidziuś zaczął rosnąć to dodatkowo mam ucisk na wątrobę i stąd ból. Jeśli po porodzie ból minie, mam się tym nie przejmować, podobno miliony ludzi żyje w nieświadomości, że ma kamienie, a zabieg niestety wiązałby się z późniejszym przejściem na ścisłą dietę, która utrudniłaby mi życie .. Oby więc ból minął po wszystkim. Oczywiście pójdę po porodzie na USG kilka razy i będę sprawdzać czy się nie powiększa, ale generalnie dr doradziła mi, że w przypadku braku bólu i ataków kolek nic z tym nie robić. Spotkała się może któraś z Was z podobnym przypadkiem? -
Katrina dieta to właśnie czeka Cie teraz bo masz kamice i od złego jedzenia vedzue ich coraz WIĘCEJ. Zycie z kamieniami to nie życie ból łapie nie wiadomo kiedy u mnie był taki ze leżałam bez ruchu zanim przejdzie i oddechu nie mogłam zlapac. Jak leżałam w CZMP to widziałam co przechodziły kobiety w 9 mc z kamieniami. Nie dość że całe żółte to jedna miała cc i usuwanie kamienia w jednym. Po porodzie proponuję Ci umówić się na laparoskopie bo później będziesz musiała być cięta jak ja. Laparoskopia to zabieg 2 dni i go domuNadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
Gameta Rzgów . Jest cud ❤ -
Katrina, strasznie się cieszę ze się u Ciebie tak udało :* mam nadzieje, ze szybko się uporasz z problemem kamieni
Próbuje czekać ale jak na razie to leżę w łożku i wyje... ta dawka hormonów, która przyjmuje i stres mnie powaliły emocjonalnie
Dziewczyny, zapladnialyscie w Gamecie zamrożone komórki? Po ile zapładniają? Tez po 6? Ile to kosztuje? -
Czoko, mrożone są po 3, więc chyba minimum tyle można..Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lubię_czekoladę wrote:Dziewczyny, zapladnialyscie w Gamecie zamrożone komórki? Po ile zapładniają? Tez po 6? Ile to kosztuje?
Edit: chyba ze zw wzgledu a efekty zaplodnienia w pierwszej procedurze zgodziliby sie zaplodnic wszystkieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 13:54
-
Lubię_czekoladę wrote:3 pozostałe nasze zarodki zatrzymały się dzisiaj w 6 dobie w rozwoju.. nie mamy ich już
Skoro tamte się nie rozwijają to mój bąbel tez pewnie nie da rady
Ja miałam też jakościowo gorsze przy tej procedurze i tez ten co miał być zamrożony nie przetrwał. Moja pani dr mówi że najlepszym miejscem dla zarodka jest macica więc musisz wierzyć że beta wyjdzie pozytywna Ja zrobiłam swoją w 10 dpt.
W Piątek byłam w Gamecie, widać pęcherzyk 3mm, jeszcze nie mogę w to uwierzyć..14 jedziemy na usg do dr Kozarzewskiego i zobaczymy czy będzie wszystko w porządku
Bella93, katrina, Polly_love, aniab2205 lubią tę wiadomość