X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • katrina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, Irek ma dobrą rękę, potwierdzam :) Teraz już tylko czekanie pozostało, ale musicie być dobrej myśli :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina jak się czujesz ?

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • katrina Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, dzięki, choć powoli brzuszek zaczyna ciążyć :P Ale już bliżej niż dalej :) Nie mogę narzekać, bo praktycznie bezobjawowo znoszę ciążę :)

aniab2205, Polly_love, sylvuś lubią tę wiadomość

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)
    miała któraś z Was do czynienia z dr Pakalskim z Medeoru?

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :) mam nadzieje, ze wytrwam ;) zrobię betę 10dpt, bo wyjeżdżamy do znajomych i nie dam rady tam siedzieć cały weekend w niepewności

Dziękuje za wszystkie rady

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 pozostałe nasze zarodki zatrzymały się dzisiaj w 6 dobie w rozwoju.. nie mamy ich już

Skoro tamte się nie rozwijają to mój bąbel tez pewnie nie da rady

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    3 pozostałe nasze zarodki zatrzymały się dzisiaj w 6 dobie w rozwoju.. nie mamy ich już

Dopoki nie zrobisz bety to nie mozesz tak myslec, a moze to wlasnie ten ktory na szkielku dalby rade i u Ciebie tez da. Glowa do gory :)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko, często te, które nie dałyby rady w warunkach laboratoryjnych, w ciele mamy dają piękną, zdrową ciążę. Nie trać wiary

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek

Wysłany: 2 czerwca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* przeryczalam całe popołudnie.. tłumacze sobie, ze skoro wszystkie były tej samej klasy i te się przestały rozwijać to pewnie to samo się stało z podanym zarodkiem.. mam ogromna nadzieje, że to wszystko się dobrze skończy ale czekanie wykańcza :/ chyba polecę na betę 8dpt a potem 10 dpt to już chyba powinnam mieć pewność czy ciąża jest czy nie ma, prawda?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dzięki dziewczyny :* przeryczalam całe popołudnie.. tłumacze sobie, ze skoro wszystkie były tej samej klasy i te się przestały rozwijać to pewnie to samo się stało z podanym zarodkiem.. mam ogromna nadzieje, że to wszystko się dobrze skończy ale czekanie wykańcza :/ chyba polecę na betę 8dpt a potem 10 dpt to już chyba powinnam mieć pewność czy ciąża jest czy nie ma, prawda?

Ja wiem, że teraz jest mi łatwo mówić, ale uwierz, jedyne co możesz teraz zrobić to spokojnie czekać. U mnie też było 5 zarodków i tylko 1 dotrwał do 5 doby (4CC), zamrozili go i wszystko się udało. Nie trać wiary! :)

A My po kolejnym USG, synek waży już 2100 i wszystko jest ok :)

Co do moich złych przeczuć - spełniły się niestety. Jest kamyczek w pęcherzyku żółciowym i stąd ten ból pod łopatką. Dr powiedziała, że na pewno mam go już od jakiegoś czasu, tylko jak dzidziuś zaczął rosnąć to dodatkowo mam ucisk na wątrobę i stąd ból. Jeśli po porodzie ból minie, mam się tym nie przejmować, podobno miliony ludzi żyje w nieświadomości, że ma kamienie, a zabieg niestety wiązałby się z późniejszym przejściem na ścisłą dietę, która utrudniłaby mi życie .. :( Oby więc ból minął po wszystkim. Oczywiście pójdę po porodzie na USG kilka razy i będę sprawdzać czy się nie powiększa, ale generalnie dr doradziła mi, że w przypadku braku bólu i ataków kolek nic z tym nie robić. Spotkała się może któraś z Was z podobnym przypadkiem?

relgx1hpnsuaq9hd.png
  • asiamar Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina dieta to właśnie czeka Cie teraz bo masz kamice i od złego jedzenia vedzue ich coraz WIĘCEJ. Zycie z kamieniami to nie życie ból łapie nie wiadomo kiedy u mnie był taki ze leżałam bez ruchu zanim przejdzie i oddechu nie mogłam zlapac. Jak leżałam w CZMP to widziałam co przechodziły kobiety w 9 mc z kamieniami. Nie dość że całe żółte to jedna miała cc i usuwanie kamienia w jednym. Po porodzie proponuję Ci umówić się na laparoskopie bo później będziesz musiała być cięta jak ja. Laparoskopia to zabieg 2 dni i go domu

Nadzieja umiera ostatnia... czekam na mój mały wielki cud.
    Gameta Rzgów <3 <3 <3. Jest cud ❤
  • katrina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki asiamar. Po porodzie muszę się tym zająć. Eh.

relgx1hpnsuaq9hd.png

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrina, strasznie się cieszę ze się u Ciebie tak udało :* mam nadzieje, ze szybko się uporasz z problemem kamieni

Próbuje czekać ale jak na razie to leżę w łożku i wyje... ta dawka hormonów, która przyjmuje i stres mnie powaliły emocjonalnie :)

Dziewczyny, zapladnialyscie w Gamecie zamrożone komórki? Po ile zapładniają? Tez po 6? Ile to kosztuje?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • aniab2205 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko, mrożone są po 3, więc chyba minimum tyle można..

Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia :)
    08.18r-et nieudany
    09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co oznacza fsh powyżej normy?
    Jest bardzo źle już ze mną?

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Co oznacza fsh powyżej normy?
    Jest bardzo źle już ze mną?
    Fsh i AMH wskazują na rezerwę jajnikową. U mnie było 75 a AMH 0,14 gdy IP zdecydował, że tylko kd. Jaki masz wynik?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko, głowa do góry. Niech będzie dla Ciebie przy becie cudna niespodzianka :*

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz, a u mnie tak w całą stronę, choć masakry nie ma.

Ginka lubi tę wiadomość

M&M
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziewczyny, zapladnialyscie w Gamecie zamrożone komórki? Po ile zapładniają? Tez po 6? Ile to kosztuje?
    Zapladniaja 6. 4,5tys

Edit: chyba ze zw wzgledu a efekty zaplodnienia w pierwszej procedurze zgodziliby sie zaplodnic wszystkie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 13:54

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • ew ka Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Ja miałam też jakościowo gorsze przy tej procedurze i tez ten co miał być zamrożony nie przetrwał. Moja pani dr mówi że najlepszym miejscem dla zarodka jest macica więc musisz wierzyć że beta wyjdzie pozytywna :) Ja zrobiłam swoją w 10 dpt.

W Piątek byłam w Gamecie, widać pęcherzyk 3mm, jeszcze nie mogę w to uwierzyć..14 jedziemy na usg do dr Kozarzewskiego i zobaczymy czy będzie wszystko w porządku :)

Bella93, katrina, Polly_love, aniab2205 lubią tę wiadomość

‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ