Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
gabriela3 wrote:Co wpływa na to, że wykonują krótki lub inny protokół?
Martoszka, gabriela3 lubią tę wiadomość
-
Efwka, nic sobie nie wyrzycaj, tylko nastawiaj się na to, że kolejny et ma być sukcesem.
Gabi, można spytać co robisz, że nie możesz na ten czas wrócić do pracy?
Kulka, u mnie krótki był ze względu na wysokie AMH.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
09.18r- próba na 6 oocytach,0blastek -
Dziękuję za odpowiedź! To forum to skarbnica wiedzy dla laika:) Chyba jestem przygotowana, moja historia się ciągnie ponad 3 lata. A kiedy zaczyna się brać zastrzyki? W pierwszym dniu cyklu? Czy po punkcji bardzo boli czy tak jak po hsg? Kurcze ja nie wiem właśnie na jakiej podstawie od razu prof stwierdził, że krótki, a ja byłam tak zakręcona, że zapomniałam się spytać. U nas ze mną jest ok, walczymy z męskim problemem.5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
-
No to tak, jak u nas. Skoro zaszłaś po inseminacji, to pewnie uznał, że bez problemu uzyskacie odpowiednią ilość komórek przy krótkim.Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
Kulka, odpowiedz na pierwsze pytanie masz na tej stronie, ktora Ci podalam (2dc).
A przy drugim to zalezy od progu bolu i ilosci pobranych komorek. -
Martoszka wrote:Orientujecie się może od której godziny jest pierwsza punkcja? Od 8 czy 8:30?
-
Martoszka wrote:Ok, dziękuję. Czyli jednak jestem druga. Myślałam, że będę jedyna. Bo mam być jako ostatnia.
Tak jakoś mi się skojarzyłoaniab2205, Martoszka lubią tę wiadomość
-
Oj, to faktycznie nie bardzo wracać do pracy. Ja z dzieciakami pracuję, to też od początku misiałam uciec na zwolnienie.
gabriela3 lubi tę wiadomość
Prawie 5 l. starań, 3 stymulacje do ivf+ próba na oocytach, 1.08- beta 237.90, 03.08- beta 456.59, 17.08 26dpt- wizyta pęcherzykowa i jest ❤, 29.09 usg prenatalne,24.11 usg połówkowe,26.01 ostatnie usg genetyczne, 13.04- narodziny naszego szczęścia
08.18r-et nieudany
A powiedzcie jeszcze jak z bólem po punkcji? Do wytrzymania? Ja jestem stomatologiem i też nie uśmiecha mi się pracować. Niestety w kraju, w którym pracuję na zwolnienie można iść od 8 mies. ciąży. Mam nadzieję, że uda mi się zmieścić w tych 3 mies urlopu ze wszystkim...A przynajmniej zacznę leczenie na poważnie.5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
-
Efwka podniosłaś mnie na duchu:) W takim razie jadę do Polski pozytywnie nastawiona:) A transfer? Jak wygląda? Mniej więcej jak inseminacja? Przepraszam, że zadaje może głupkowate pytania, ale poprzednią ciąże przerwał mi nieustanny ból. Miałam ból od początku inseminacji- począwszy od hiperstymulacji jajników, po torbiele czynnościowe i zapalenie jelita. Przeleżałam w bólu 2 mies, dlatego dopytuję się ciągle,bo boję się komplikacji strasznie.5 lat starań,V-leiden,nietoler.pokarmowa, hsg,stymul.owu letrozolem,1*iui za granica,ciaża 11.2016,2 laparoskopie w ciaży z powodu bóli podbrzusza,poronienie zatrzymane w 8 tyg Gameta Rzgów- 08. 2017 rozpoczęcie ivf:), 3 histeroskopie,4 transfery nieudane, 04.2019 naturalna
-
Martoszka wrote:Mam pytanie.
Ovitrelle miałam wziąć 36 godzin przed zabiegiem. Jak wiadomo lek wywołuje owulacje 24-48 godzin. Więc skąd mam mieć pewność, że do punkcji nie pekna pęcherzyki?Martoszka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny: w czwartek transfer. Pierwszy. Odliczamy dni, godziny... Tylko jeden Bóg wie jak się zakończy.. jestem nakręcona. Relanium zapoda mi mąż na złotej tacy w czwartek przed.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 11:28
lilaloo, katrina, aniab2205 lubią tę wiadomość
Gabi3