X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Gameta Rzgów, Łódź ivf
Odpowiedz

Gameta Rzgów, Łódź ivf

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    jestem teraz na Cylco-Progynovie bo rozjechał mi się cykl. W styczniu et w Gdyni. Nie podam bliżej terminu póki co bo nie wiem, kiedy po odstawieniu dostanę @, ale pewnie jakoś w drugiej połowie.
    Generalnie od września nie mogę tam trafić bo albo skaczą mi hormony. Teraz jestem pod opieką endokrynologa z uwagi na skok tsh, najpewniej od samego sterydu. Generalnie zaczynam Encorton i Clexane po czym nie dochodzi do et. Odstawiam później jak głupia wszystko i czekam na kolejny cykl. W zw z tym dostałam htz na miesiąc. Taki plan :)

<3 <3 <3 <3 To ja już teraz trzymam kciuki

W przypadku adopcji zarodka są jakieś dodatkowe opcje? Np dodatkowe leki albo jakieś cuda?

Polly_love lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    <3 <3 <3 <3 To ja już teraz trzymam kciuki

W przypadku adopcji zarodka są jakieś dodatkowe opcje? Np dodatkowe leki albo jakieś cuda?

O cudach nic mi nie wiadomo :) Leki, jeśli chodzi o immunologię wg zaleceń lekarza- immunologiczne, reszta jak w przypadku każdego innego FET. Ja zmieniłam teraz steryd-wróciłam do Encorotnu, włączam wcześniej heparynę. Tyle jeśli chodzi o immunologię, reszta leków - Estrofem a później Crinone i cała reszta bez zmian. W poniedziałek endokrynolog powiedział mi, abym zaczęła brać dobre probiotyki bo są badania, że zawarte w nich kwasy dobrze działają na ciążę i przygotowanie do niej organizmu. Więcej nic zrobić nie mogę. Może zmiana miejsca i rąk lekarza jest mi potrzebna, nie wiem :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    O cudach nic mi nie wiadomo :) Leki, jeśli chodzi o immunologię wg zaleceń lekarza- immunologiczne, reszta jak w przypadku każdego innego FET. Ja zmieniłam teraz steryd-wróciłam do Encorotnu, włączam wcześniej heparynę. Tyle jeśli chodzi o immunologię, reszta leków - Estrofem a później Crinone i cała reszta bez zmian. W poniedziałek endokrynolog powiedział mi, abym zaczęła brać dobre probiotyki bo są badania, że zawarte w nich kwasy dobrze działają na ciążę i przygotowanie do niej organizmu. Więcej nic zrobić nie mogę. Może zmiana miejsca i rąk lekarza jest mi potrzebna, nie wiem :)
    I jakie probiotyki wybrałaś? Faktycznie nie ma dużej różnicy.. Wydaje mi się, że zmiana i mały powiew świeżości wyjdzie Wam na dobre.. :)

W Gdyni też Gameta, nie?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolisz, że odpowiem za Paulinkę.
    Tak, w Gdyni też jest Gameta.
    Niedługo ma być w Warszawie czwarta klinika.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepowiedzialam Ewce,teraz czuje Polly że to w styczniu Twój czas będzie;)taka wiedzma ze mnie,ale w pozytywnym znaczeniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2017, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koliberek wrote:
    Przepowiedzialam Ewce,teraz czuje Polly że to w styczniu Twój czas będzie;)taka wiedzma ze mnie,ale w pozytywnym znaczeniu
    Chciałabym Wiedźmo-w pozytywnym znaczeniu :)

Czoko - lekarz polecił mi Primadophilus Optima. to amerykański probiotyk, ale jest dostępny w Polsce. Jak po wizycie??

natty85 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Chciałabym Wiedźmo-w pozytywnym znaczeniu :)

Czoko - lekarz polecił mi Primadophilus Optima. to amerykański probiotyk, ale jest dostępny w Polsce. Jak po wizycie??

Chyba musi być mega dobry :) Wygooglowałam :) Większość składu nie rozumiem :D :P

Po wizycie spoko :) Połać zaleca tak jak Wy, nową stymulację. Dał listę badań, mamy się uwijać, przychodzić na wizytę i robimy orzeczenie, składamy wniosek o dofinansowanie i startujemy z procedurą. Po stymulacji, zapładniamy co będzie i czekamy do piątej doby- wcześniej nie ma sensu transferować, bo wszystkie zarodki nam obumierają po 3 dobie.. No i skoro czekamy to ich nie wyhodujemy na tym aktywatorze, bo to można tylko do 3 doby, więc tu trzeba wierzyć, że dzięki IMSI będzie lepiej. Zanim ruszymy to pewnie będzie Luty :) Zaraz zaczynam nowy cykl i chyba nie zdążę zrobić AMH i FSH w 2dc, bo święta idą

natty85, zielinka_97 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Chyba musi być mega dobry :) Wygooglowałam :) Większość składu nie rozumiem :D :P

Po wizycie spoko :) Połać zaleca tak jak Wy, nową stymulację. Dał listę badań, mamy się uwijać, przychodzić na wizytę i robimy orzeczenie, składamy wniosek o dofinansowanie i startujemy z procedurą. Po stymulacji, zapładniamy co będzie i czekamy do piątej doby- wcześniej nie ma sensu transferować, bo wszystkie zarodki nam obumierają po 3 dobie.. No i skoro czekamy to ich nie wyhodujemy na tym aktywatorze, bo to można tylko do 3 doby, więc tu trzeba wierzyć, że dzięki IMSI będzie lepiej. Zanim ruszymy to pewnie będzie Luty :) Zaraz zaczynam nowy cykl i chyba nie zdążę zrobić AMH i FSH w 2dc, bo święta idą
    Czoko, nie wiem jak podchodzicie z mezem do tematu, ale wiekszosc badan wirusowych robia w punkcie krwiodawstwa, przy oddawaniu krwi, wiec za pomoc innym mozna zaoszczedzic na badaniach

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Czoko, nie wiem jak podchodzicie z mezem do tematu, ale wiekszosc badan wirusowych robia w punkcie krwiodawstwa, przy oddawaniu krwi, wiec za pomoc innym mozna zaoszczedzic na badaniach

Nie mogę oddawać krwi :(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Nie mogę oddawać krwi :(
    A mąż?

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    A mąż?
    On może, podpowiem mu.. to jest bardzo dobry pomysł i można pomóc :)

Ja to bardzo żałuję, że nie mogę.. Chciałabym oddawać krew czy zarejestrować się jako dawca szpiku ale moja choroba autoimmunologiczna mnie wyklucza :/

Btw. chłop nie mąż :P może za parę lat :)

Bella93 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czoko, jest plan - jest dobrze :)

Jak to jest w klinikach, jeśli jest się w nieformalnym związku? Wymagają jakiegoś "orzeczenia"??

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Czoko, jest plan - jest dobrze :)

Jak to jest w klinikach, jeśli jest się w nieformalnym związku? Wymagają jakiegoś "orzeczenia"??
    Oj już nie pamiętam czy coś podpisywaliśmy za pierwszym razem.. Totalnie nie pamiętam :) Ale nic konkretnego nie musieliśmy zaświadczać, że żyjemy razem bo to chyba bym zapamiętała :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ma racje to dobry pomysl:) Moj maz oddal krew i mial wszystkie wirusowki za free tylko czekal chyba tydzien. Ja niestety krwi nie oddam bo mdleje ;(

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Oj już nie pamiętam czy coś podpisywaliśmy za pierwszym razem.. Totalnie nie pamiętam :) Ale nic konkretnego nie musieliśmy zaświadczać, że żyjemy razem bo to chyba bym zapamiętała :)
    Podpisuje sie bodajze przy umowie lub zgodzie na et, ze pozostajemy we wspolnym pozyciu ;)

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • punia Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety pierwszy transfer się nie powiódł, ale walczymy dalej jeszcze mamy trzy zarodki.

trzymam kciuki za nas wszystkie !

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    punia wrote:
    Mi niestety pierwszy transfer się nie powiódł, ale walczymy dalej jeszcze mamy trzy zarodki.
    Trzy zarodki- super wynik! Przykro mi i siły do dalszej walki :* Kiedy chcecie transferować?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • punia Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Trzy zarodki- super wynik! Przykro mi i siły do dalszej walki :* Kiedy chcecie transferować?

No właśnie nie wiem. Czy iść za ciosem i teraz w styczniu czy odczekać miesiąc i w lutym. U nas jest tez ten duży problem, że na chwile obecną nie mieszkamy na stałe w Polsce i nie wiem jak w pracy zareagują jak im powiem, że potrzebuje kolejny miesiąc wolny.

Wysłany: 21 grudnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    punia wrote:
    No właśnie nie wiem. Czy iść za ciosem i teraz w styczniu czy odczekać miesiąc i w lutym. U nas jest tez ten duży problem, że na chwile obecną nie mieszkamy na stałe w Polsce i nie wiem jak w pracy zareagują jak im powiem, że potrzebuje kolejny miesiąc wolny.

Może jednak warto dać organizmowi odpocząć ten miesiąc :) I głowa pewnie w pracy spokojniejsza. Transferowaliście na świeżo po punkcji?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • punia Znajoma

Wysłany: 21 grudnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odroczona byłam. Myślisz, że lepiej dać sobie miesiąc przerwy ? Tak właśnie planowałam, ale teraz zwątpiłam. Nie wiem co będzie lepsze. Myślałam, że gorzej przeżyje ten pierwszy raz, ale jakoś daje radę, ale jak drugi sie niw uda to wtedy pewnie będzie mi bardziej smutno. Tak wiem, że mamy jeszcze trzy, ale gdzieś w głowie sobie ułożyłam, że nam szybko pójdzie bo młoda jestem, bo wszystko szło po naszej myśli, ale niestety los przewrotny jest.

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ