Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:Dlugo czekaliscie od zlozenia wniosku do info ze sa pieniądze?
Właśnie ekspresowo. Tylko my złożyliśmy wniosek w pierwszy dzień kiedy uruchomili tę możliwość. Po 6 dniach zadzwonili do nas z Gamety, że zaakceptowane. Byliśmy trochę w szoku bo w recepcji nam powiedzieli, że do 30 dni mają czas i zazwyczaj tyle właśnie się czeka. -
MonkaB wrote:Właśnie ekspresowo. Tylko my złożyliśmy wniosek w pierwszy dzień kiedy uruchomili tę możliwość. Po 6 dniach zadzwonili do nas z Gamety, że zaakceptowane. Byliśmy trochę w szoku bo w recepcji nam powiedzieli, że do 30 dni mają czas i zazwyczaj tyle właśnie się czeka.
-
MonkaB wrote:Ja brałam Vibin i przez praktycznie cały okres ich brania miałam plamienia, ale lekarz się tym nie przejął. Gonapeptyl wstrzykujesz raz dziennie ja mam to robić o 20 (w tamtym poście to nie wybrzmiało, ale nadal je biorę ), menopur tez o tej samej porze. Jeśli chodzi o samopoczucie to nie mogę narzekać, dopiero od około 4 dnia stymulacji zaczęłam czuć jajniki , ale nie nazwałabym tego bólem. Raz miałam cały dzień silny ból głowy, ale możliwe że to nawet nie jest związane z przyjmowanymi zastrzykami, innych dolegliwości nie mam.
Jeśli chodzi o koszta to nam się udało załapać na dofinansowanie z Urzędu Miasta (tj. 5 tys), musieliśmy dopłacić niecałe 4 tys. . To jeśli chodzi o samą procedurę, jednak licząc jeszcze badania które musieliśmy zrobić przed, leki oraz wizyty to trzeba doliczyć jeszcze ok 3,5 - 4 tys.
Tobie również powodzenia
Czyli Gonapeptyl i Menopur pokrywa się w czasie ?
Fajnie, że udało Wam się załapać na dofinansowanie. My niestety nie mamy takiej możliwości.
Licząc kasę, która poszła już na leczenie i badania jedna procedura by była;)
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Bella93 wrote:Monka, dofinansowanie z tego roku czy z transzy na poprzedni rok?
Ewka, mrozenie zarodkow jest w cenie procedury.
Edit: umowe podpisujecie jak macie komplet badan. Min 3000zl trzeba wplacic przy pierwszej wizycie z procedury, czyli po gonapeptylu, a reszte najpozniej w dzien punkcji.
Dzięki Bella.
Jaki okres obejmuje mrożenie w cenie ?endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Dzięki Bella.
Jaki okres obejmuje mrożenie w cenie ?
Gonapeptyl pokrywa sie z lekami do stymulacji, bierze sie go az do zastrzyku uwalniajacego komorki jajowe.
Na zwolnieniu jest "Gameta Szpital" -
Bella93 wrote:Rok mrozenia.
Gonapeptyl pokrywa sie z lekami do stymulacji, bierze sie go az do zastrzyku uwalniajacego komorki jajowe.
Na zwolnieniu jest "Gameta Szpital"
Szkoda, bo łatwo sprawdzić co to za Gameta:)
Brałyście zwolnienie na czas punkcji czy transferu czy idzie przeżyć z dniem wolnego ?;>
endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Szkoda, bo łatwo sprawdzić co to za Gameta:)
Brałyście zwolnienie na czas punkcji czy transferu czy idzie przeżyć z dniem wolnego ?;>
Możesz też poprosić rodzinnego o zwolnienie, właśnie z tego powodu, że nie chcesz informacji o Gamecie.
Ja się fatalnie czułam już pod koniec stymulacji i po punkcji potrzebowałam jakiś 3dni, żeby dojść do siebie, ale ja miałam multum pęcherzyków i wielkie jajniki.Ewka1700 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Równie dobrze, mogłabyś mieć histeroskopię czy laparoskopię
Możesz też poprosić rodzinnego o zwolnienie, właśnie z tego powodu, że nie chcesz informacji o Gamecie.
Ja się fatalnie czułam już pod koniec stymulacji i po punkcji potrzebowałam jakiś 3dni, żeby dojść do siebie, ale ja miałam multum pęcherzyków i wielkie jajniki.
Też o tym myślałam, ciekawa jestem tylko czy rodzinny mi zwolnienie wystawi.
Obawiam się właśnie o złe samopoczucie, w dodatku narkoza też robi swoje. Zawsze źle ją znosiłam.
A sam transfer jest lepiej znośny ?endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Też o tym myślałam, ciekawa jestem tylko czy rodzinny mi zwolnienie wystawi.
Obawiam się właśnie o złe samopoczucie, w dodatku narkoza też robi swoje. Zawsze źle ją znosiłam.
A sam transfer jest lepiej znośny ?
Ja mam za soba 7znieczulen i te krotkotrwale nie sa zle, jak powiem ze wymiotuje po, to anestezjolog od razu podaje mi leki przeciwwymiotne przy znieczuleniu.
Transfer jest lajtowy, ale ja nie odczuwam zadnego dyskomfortu związanego w wziernikiem (na co podobno kobiety narzekaja) i dzieki tylozgieciu macicy nie musze miec pelnego pecherza, wiec moge nie byc obiektywna -
Bella93 wrote:Ja trafiam na fajnych lekarzy i nie mam z nimi problemu. Ostatnio od rodzinnego bralam zwolnienie, bo bylam w ciazy, a nie chcialam, zeby na druku byl kod "b".
Ja mam za soba 7znieczulen i te krotkotrwale nie sa zle, jak powiem ze wymiotuje po, to anestezjolog od razu podaje mi leki przeciwwymiotne przy znieczuleniu.
Transfer jest lajtowy, ale ja nie odczuwam zadnego dyskomfortu związanego w wziernikiem (na co podobno kobiety narzekaja) i dzieki tylozgieciu macicy nie musze miec pelnego pecherza, wiec moge nie byc obiektywna
Dzięki za podpowiedź
Z tego co piszesz transfer to pikuś w porównaniu z całą punkcją i stymulacją.endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Dziewczynki, gdzie na terenie Łodzi czy nawet łódzkiego dostanę wszystkie leki do ivf ?
Pytam na zaś, żeby nie błądzić
Leki są refundowane więc i ceny powinny być wszędzie te same ?endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Dziewczynki, gdzie na terenie Łodzi czy nawet łódzkiego dostanę wszystkie leki do ivf ?
Pytam na zaś, żeby nie błądzić
Leki są refundowane więc i ceny powinny być wszędzie te same ?Ewka1700 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak to jest w Gamecie. Dzwonił dziś do mnie embriolog ze w poniedzialek transfer, z tych nerwow nawet o nic nie zapytałam a teraz w głowie kłębią się pytania.
Nie musze robić żadnych badań przed ? Albo chociaż USG czy endomentrium jest ok ? Powiedział tylko żeby być ze średnio wypełnionym pęcherzem cokolwiek to znaczy -
MonkaB wrote:Dziewczyny jak to jest w Gamecie. Dzwonił dziś do mnie embriolog ze w poniedzialek transfer, z tych nerwow nawet o nic nie zapytałam a teraz w głowie kłębią się pytania.
Nie musze robić żadnych badań przed ? Albo chociaż USG czy endomentrium jest ok ? Powiedział tylko żeby być ze średnio wypełnionym pęcherzem cokolwiek to znaczyMonkaB lubi tę wiadomość