Gameta Rzgów, Łódź ivf
-
WIADOMOŚĆ
-
alaw87 wrote:Witam u nas już na pierwszej wizycie był pełny wywiad badanie i mieliśmy zrobić dodatkowe badania
Na drugiej po analizie badań decyzja o in vitro dostaliśmy badania które mielusmy zrobić do ivf
U nas będzie to wszystko robione prywatnie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 08:44
-
Mazwopka wrote:Ile czasu minęła od podjęcia decyzji o invitro do zaczęcia protokołu ?
U nas będzie to wszystko robione prywatnie .
My też pobchodziliśmy komercyjnie
U nas trwało 4 miesiące ale tylko dlatego ze jesienią mieliśmy czas i kasę
Jak zrobisz badania wymagane do ivf i bendzie ok to odrazu możecie pewnie zaczacIII IUI nie udane
I et 😢
II et 😢 -
My akurat już zrobiliśmy wszystkie badania przed wizytą do ivf. Ale też mieliśmy tam iui, więc to nie była pierwsza wizyta.
Ale jeżeli na pierwszej wizycie dostaniecie badania do zrobienia (bez hsc czy laparo) to w następnym cyklu na początku badania i wizyta z ustawieniem leków i kolejny cykl start stymulacji. Założyć można, że cykl na badania i rozpisanie leków, a kolejny już start.M&M -
Witam, jestem tu nowa.
Wlasnie dowiedzialam sie, ze nie zostane matka w naturalny sposób, lekarz zasugerowal mi in vitro. Polecil gamete w Łodzi i novum w Warszawie. Od czego mam zacząć starania i którą z tych klinik polecacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 19:06
38 lat
2 procedury
Ciąża od grudnia -
Ed wrote:Witam, jestem tu nowa.
Wlasnie dowiedzialam sie, ze nie zostane matka w naturalny sposób, lekarz zasugerowal mi in vitro. Polecil gamete w Łodzi i novum w Warszawie. Od czego mam zacząć starania i którą z tych klinik polecacie?
hej . niestety ja nie mam zadnego doswiadczenia z in vitro w Polsce. Wybralam Gamete z "polecenia" . -
nick nieaktualnyEd wrote:Witam, jestem tu nowa.
Wlasnie dowiedzialam sie, ze nie zostane matka w naturalny sposób, lekarz zasugerowal mi in vitro. Polecil gamete w Łodzi i novum w Warszawie. Od czego mam zacząć starania i którą z tych klinik polecacie?
My wybraliśmy gametę z polecenia. Na pierwszą wizytę pojechaliśmy z naszymi podstawowymi wynikami badań, lekarz zlecił cała resztę. Z własnego doświadczenia mogę Ci jedynie powiedzieć, że zanim podejmiesz decyzję, o którejkolwiek lecznicy poczytaj, zasięgnij języka na forum o lekarzach i kieruj się też tym.
Powodzenia -
Bella93 wrote:Brakuje tylko oprawy muzycznej do ceremonii
Jożin &&
A tak nawiasem mówiąc, tak jak kiedyś uważałam Kozarzewskiego za zajebistego lekarza, tak po ostatniej ciąży nikomu go nie polece. Za to Krzeszowski z Salve jest cud miódBella93 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak to jest w Gamecie. Wizyta u lekarza z badaniami, jeśli wszystko jest ok to - leki do procedury ?
Jak to wygląda przy protokole długim ? Jak długo bierze się antykoncepcję a potem kolejne leki ?
Rozumiem, że antykoncepcja to normalne tabletki a zastrzyki ?
I w którym momencie podpisujemy umowę na ivf i wpłacamy kaskę ? Jest to od razu całość czy są jakieś możliwości wyboru ?
Sorry za ogrom pytań ale wizyta przede mną i wolę wiedzieć wcześniej na czym stojęendometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Dziewczyny, jak to jest w Gamecie. Wizyta u lekarza z badaniami, jeśli wszystko jest ok to - leki do procedury ?
Jak to wygląda przy protokole długim ? Jak długo bierze się antykoncepcję a potem kolejne leki ?
Rozumiem, że antykoncepcja to normalne tabletki a zastrzyki ?
I w którym momencie podpisujemy umowę na ivf i wpłacamy kaskę ? Jest to od razu całość czy są jakieś możliwości wyboru ?
Sorry za ogrom pytań ale wizyta przede mną i wolę wiedzieć wcześniej na czym stoję
Ja też idę długim protokołem.
Właśnie mam wrażenie, że tam nie tłumaczą tego dokładnie, albo po prostu nie zadawałam wystarczająco dużo pytań i miałam te same wątpliwości co Ty
Jeśli już podjęliście decyzję i wyniki badań są ok, to najpierw bierzesz tabletki antykoncepcyjne, ja miałam się stawić 16 dnia brania tabletek i po tym okresie zaczyna się już stymulacja i to jest jakby 1 d.c (za tą wizytę jeszcze płaciłam). Dostałam receptę na Gonapeptyl (za 28 zastrzyków zapłaciłam jakieś grosze około 5 zł) i miałam się stawić po 2 tygodniach brania tych zastrzyków i od tego momentu już wszystkie koszta są w pakiecie. Po tych 2 tyg. z kartą stymulacji w recepcji musisz przed wizytą poprosić o fakturę (można ją opłacić od razu bądź później przelewem) w dzień tej wizyty musiałam też zbadać poziom Estriadolu (badania też są w cenie). Na tej wizycie miałam przepisane kolejne zastrzyki Menopur (to już na wzrost pęcherzyków, koszt przy refundacji ok 150 zł za dwa opakowania ) i dzisiaj po 7 dniach Menopuru byłam na podglądzie więc co dalej to mogę opowiedzieć wkrótce, w środę kolejny pogląd, a punkcja prawdopodobnie piątek/sobotaEwka1700 lubi tę wiadomość
-
MonkaB wrote:Ja też idę długim protokołem.
Właśnie mam wrażenie, że tam nie tłumaczą tego dokładnie, albo po prostu nie zadawałam wystarczająco dużo pytań i miałam te same wątpliwości co Ty
Jeśli już podjęliście decyzję i wyniki badań są ok, to najpierw bierzesz tabletki antykoncepcyjne, ja miałam się stawić 16 dnia brania tabletek i po tym okresie zaczyna się już stymulacja i to jest jakby 1 d.c (za tą wizytę jeszcze płaciłam). Dostałam receptę na Gonapeptyl (za 28 zastrzyków zapłaciłam jakieś grosze około 5 zł) i miałam się stawić po 2 tygodniach brania tych zastrzyków i od tego momentu już wszystkie koszta są w pakiecie. Po tych 2 tyg. z kartą stymulacji w recepcji musisz przed wizytą poprosić o fakturę (można ją opłacić od razu bądź później przelewem) w dzień tej wizyty musiałam też zbadać poziom Estriadolu (badania też są w cenie). Na tej wizycie miałam przepisane kolejne zastrzyki Menopur (to już na wzrost pęcherzyków, koszt przy refundacji ok 150 zł za dwa opakowania ) i dzisiaj po 7 dniach Menopuru byłam na podglądzie więc co dalej to mogę opowiedzieć wkrótce, w środę kolejny pogląd, a punkcja prawdopodobnie piątek/sobota
Dziękuję Ci bardzo za rozjaśnienie. Na razie Pani doktor wytłumaczyła mi ogólnie jak to będzie wyglądać i mam masę wątpliwości.
Ja będę przechodzić na antykoncepcję prosto z Visanne mam tylko nadzieję, że endometrioza nie da o sobie znać w tym czasie. Możesz mi napisać nazwę tabletek anty?
Szczerze mówiąc myślałam, że to będzie trochę krócej trwać, ale nie ma co narzekać.
Gonapeptyl się wstrzykuje 2 razy dziennie ?
Jak samopoczucie podczas stymulacji ?
Możesz napisać ile łącznie wyszło za całą procedurę ? Podstawa, bez mrożenia itd. wychodzi coś koło 8 tys. ale wiadomo, że w między czasie może coś jesczze dojść, chyba, że lekarz przewiduje wszystko wcześniej ?
Powodzenia!endometrioza IV
starania od 2016 r.
Marzec 2019 ICSI
Marzec 2020 CP
usunięty prawy jajowód -
Ewka1700 wrote:Dziękuję Ci bardzo za rozjaśnienie. Na razie Pani doktor wytłumaczyła mi ogólnie jak to będzie wyglądać i mam masę wątpliwości.
Ja będę przechodzić na antykoncepcję prosto z Visanne mam tylko nadzieję, że endometrioza nie da o sobie znać w tym czasie. Możesz mi napisać nazwę tabletek anty?
Szczerze mówiąc myślałam, że to będzie trochę krócej trwać, ale nie ma co narzekać.
Gonapeptyl się wstrzykuje 2 razy dziennie ?
Jak samopoczucie podczas stymulacji ?
Możesz napisać ile łącznie wyszło za całą procedurę ? Podstawa, bez mrożenia itd. wychodzi coś koło 8 tys. ale wiadomo, że w między czasie może coś jesczze dojść, chyba, że lekarz przewiduje wszystko wcześniej ?
Powodzenia!
Ja brałam Vibin i przez praktycznie cały okres ich brania miałam plamienia, ale lekarz się tym nie przejął. Gonapeptyl wstrzykujesz raz dziennie ja mam to robić o 20 (w tamtym poście to nie wybrzmiało, ale nadal je biorę ), menopur tez o tej samej porze. Jeśli chodzi o samopoczucie to nie mogę narzekać, dopiero od około 4 dnia stymulacji zaczęłam czuć jajniki , ale nie nazwałabym tego bólem. Raz miałam cały dzień silny ból głowy, ale możliwe że to nawet nie jest związane z przyjmowanymi zastrzykami, innych dolegliwości nie mam.
Jeśli chodzi o koszta to nam się udało załapać na dofinansowanie z Urzędu Miasta (tj. 5 tys), musieliśmy dopłacić niecałe 4 tys. . To jeśli chodzi o samą procedurę, jednak licząc jeszcze badania które musieliśmy zrobić przed, leki oraz wizyty to trzeba doliczyć jeszcze ok 3,5 - 4 tys.
Tobie również powodzenia
Ewka1700 lubi tę wiadomość
-
Monka, dofinansowanie z tego roku czy z transzy na poprzedni rok?
Ewka, mrozenie zarodkow jest w cenie procedury.
Edit: umowe podpisujecie jak macie komplet badan. Min 3000zl trzeba wplacic przy pierwszej wizycie z procedury, czyli po gonapeptylu, a reszte najpozniej w dzien punkcji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2019, 13:57
Ewka1700 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Monka, dofinansowanie z tego roku czy z transzy na poprzedni rok?
Ewka, mrozenie zarodkow jest w cenie procedury.
Edit: umowe podpisujecie jak macie komplet badan. Min 3000zl trzeba wplacic przy pierwszej wizycie z procedury, czyli po gonapeptylu, a reszte najpozniej w dzien punkcji.
Możliwe, że mi nie mówili o tym minimum bo mamy to dofinansowanie.
Dofinansowanie mamy z tego roku.Bella93 lubi tę wiadomość
-
MonkaB wrote:Możliwe, że mi nie mówili o tym minimum bo mamy to dofinansowanie.
Dofinansowanie mamy z tego roku.