GAMETA Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
Alexandra88 wrote:Hej Dziewczyny
któraś jeszcze z Was podchodzi w najbliższym czasie do procedury ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 14:45
Alexandra88 lubi tę wiadomość
-
kluskaaa wrote:Cześć tak, ja podchodzę w lipcu.
U mnie też prawdopodobnie lipiec to Twoje pierwsze podejście do procedury ? U mnie takWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2020, 20:46
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Tak, to moje pierwsze podejście, więc jestem nieco oszołomiona, ale staram się ufać Pani Docent i przestać przez chwilę leczyć się na własną rękę i denerwować
W zeszłym tygodniu miałam pierwsze sprawdzanie po rozpoczęciu stymulacji i badany estriadol. Kolejne sprawdzanie jutro, pewnie też krew i pewnie poznamy ostateczną datę punkcji A Ty na jakim etapie?Alexandra88 lubi tę wiadomość
-
Ręce mi opadły. Wydzwaniałam do kliniki od pół roku, żeby umówić się na wizytę albo nie było grafiki albo wszystkie wizyty na dany miesiąc były zajęte. W końcu udało mi się umówić wizytę na 14 lipca i dzisiaj Poinformowano mnie, ze wizyta nie może się odbyć i mogę zapisać się na sierpień. Wzięłam urlop i czekałam na wizytę.... Dziewczyny możecie polecić mi jakaś rozsądna klinikę gdzie nie traktują człowieka jak gowno. Z góry dzięki.
-
Alexandra88 wrote:Hej Dziewczyny
któraś jeszcze z Was podchodzi w najbliższym czasie do procedury ?PCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
02.2020 - 1 ICSI nieudane
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
9dpt beta 364, 11dpt beta 878, 14dpt 1709, 16 dpt 3353 🍀
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
Katarzynka1 wrote:Ręce mi opadły. Wydzwaniałam do kliniki od pół roku, żeby umówić się na wizytę albo nie było grafiki albo wszystkie wizyty na dany miesiąc były zajęte. W końcu udało mi się umówić wizytę na 14 lipca i dzisiaj Poinformowano mnie, ze wizyta nie może się odbyć i mogę zapisać się na sierpień. Wzięłam urlop i czekałam na wizytę.... Dziewczyny możecie polecić mi jakaś rozsądna klinikę gdzie nie traktują człowieka jak gowno. Z góry dzięki.
Alexandra88 lubi tę wiadomość
PCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
Katarzynka1 wrote:Ręce mi opadły. Wydzwaniałam do kliniki od pół roku, żeby umówić się na wizytę albo nie było grafiki albo wszystkie wizyty na dany miesiąc były zajęte. W końcu udało mi się umówić wizytę na 14 lipca i dzisiaj Poinformowano mnie, ze wizyta nie może się odbyć i mogę zapisać się na sierpień. Wzięłam urlop i czekałam na wizytę.... Dziewczyny możecie polecić mi jakaś rozsądna klinikę gdzie nie traktują człowieka jak gowno. Z góry dzięki.
Strasznie mi przykro. Ja mam póki co jak najlepsze doświadczenia z tą Kliniką i czuję się naprawdę dobrze traktowana.. Może zadzwoń i wyjaśnij co Cię spotkało, bo faktycznie odwoływanie wizyty ot tak nie jest fajne, w szczególności, że wszystkie takie niespodziewane wydarzenia to dla nas tortury psychiczne.KasiaKasia lubi tę wiadomość
-
kluskaaa wrote:Tak, to moje pierwsze podejście, więc jestem nieco oszołomiona, ale staram się ufać Pani Docent i przestać przez chwilę leczyć się na własną rękę i denerwować
W zeszłym tygodniu miałam pierwsze sprawdzanie po rozpoczęciu stymulacji i badany estriadol. Kolejne sprawdzanie jutro, pewnie też krew i pewnie poznamy ostateczną datę punkcji A Ty na jakim etapie?
Dla mnie to też niezły szok ja również jestem pod opieka Pani Docent
U mnie okazało się po wizycie, że jednak stymulacja dopiero w sierpniu więc na lipcowe podejście się nie załapie, ale trzymam za Ciebie kciuki
Mogę spytać co dostałaś na stymulację ? TI jakie efekty na pierwszej wizycie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2020, 18:55
PCOS ??
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
KasiaKasia wrote:Teoretycznie ja. Czekam na okres, żeby wystartować z lekami. A tu jak na złość okres się spóźnia, a dr Szymusik idzie na urlop. I już nie wiem na czym stoję.
Niestety organizm czasem potrafi płatać figle
Ale czy pod nieobecność Pani Docent nie możesz umówić się wizytę do innego lekarza, żeby powiedział co i jak ?PCOS ??
Cienkie endometrium
Ja przyjmowałam przez tydzień estrofem, w międzyczasie przyszła @. Po zakończeniu eustofemu wjechały zastrzyki z Menopurem i po pierwszej kontroli pęcherzyków badanie poziomu estriadolu oraz dodatkowo zastrzyki z Cetrotide. Na pierwszej wizycie miałam chyba łącznie 8 pęcherzyków i wszystkie w miarę równe. Dziś mam kolejne sprawdzanie i powinnam poznać dokładną datę punkcji, jeżeli wszystko będzie okej
Alexandra88 a u Ciebie stymulacja czemu przesunięta ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 07:33
-
Alexandra88 wrote:Niestety organizm czasem potrafi płatać figle
Ale czy pod nieobecność Pani Docent nie możesz umówić się wizytę do innego lekarza, żeby powiedział co i jak ?PCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
kluskaaa wrote:Ja przyjmowałam przez tydzień estrofem, w międzyczasie przyszła @. Po zakończeniu eustofemu wjechały zastrzyki z Menopurem i po pierwszej kontroli pęcherzyków badanie poziomu estriadolu oraz dodatkowo zastrzyki z Cetrotide. Na pierwszej wizycie miałam chyba łącznie 8 pęcherzyków i wszystkie w miarę równe. Dziś mam kolejne sprawdzanie i powinnam poznać dokładną datę punkcji, jeżeli wszystko będzie okej
Alexandra88 a u Ciebie stymulacja czemu przesunięta ?
U mnie przesunięta stymulacja ze względu na to, że w zeszłym cyklu miałam torbiel i jeszcze nie do końca się wchłonęła, więc muszę czekać. A szczerze to nastawiałam się na ten cykl.
Ja też mam mieć właśnie zastrzyki z Menopuru przy stymulacji. Jak znosisz zastrzyki ? Czujesz coś ?
8 pęcherzyków to bardzo ładny wynik. Daj znać jak po dzisiejszej wizycie i kiedy punkcja
KasiaKasia - to dobrze oby teraz @ przyszła jak najszybciej żeby można było zacząć działaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2020, 09:17
PCOS ??
Cienkie endometrium
Alexandra88, mój wniosek póki co jest jeden - na żadnym etapie nie można być niczego pewnym i musi zagrać wiele czynników, by doszło w ogóle do transferu. Staram się nie planować niczego, tylko robić co lekarz karze, choć to oczywiście bardzo trudne
Wczoraj okazało się, że wychodowałam sporo pęcherzyków, przy czym 11 będzie do wyjęcia, dodatkowo miałam badanie poziomu estriadolu i progesteronu. By transfer mógł się odbyć, progesteron powinien wyjść poniżej 1,5 jednostek - tak mnie poinformowała Pani Docent. Estriadol na tym etapie ma wyjść czterocyfrowy, ale nie było mowy o górnej, ani dolnej granicy. Punkcja w piątek
Co do samopoczucia po lekach, to wszystko całkowicie w normie, choć jestem trochę płaczliwa i od wczoraj mam brzuch jak balonik, jajniki dają bardzo delikatnie znać o sobie i jest bardzo dużo tego płodnego śluzu -
kluskaaa wrote:Alexandra88, mój wniosek póki co jest jeden - na żadnym etapie nie można być niczego pewnym i musi zagrać wiele czynników, by doszło w ogóle do transferu. Staram się nie planować niczego, tylko robić co lekarz karze, choć to oczywiście bardzo trudne
Wczoraj okazało się, że wychodowałam sporo pęcherzyków, przy czym 11 będzie do wyjęcia, dodatkowo miałam badanie poziomu estriadolu i progesteronu. By transfer mógł się odbyć, progesteron powinien wyjść poniżej 1,5 jednostek - tak mnie poinformowała Pani Docent. Estriadol na tym etapie ma wyjść czterocyfrowy, ale nie było mowy o górnej, ani dolnej granicy. Punkcja w piątek
Co do samopoczucia po lekach, to wszystko całkowicie w normie, choć jestem trochę płaczliwa i od wczoraj mam brzuch jak balonik, jajniki dają bardzo delikatnie znać o sobie i jest bardzo dużo tego płodnego śluzu
Dokładnie - nie można być niczego pewnym- ja również robie to co lekarz karze- mam poczucie że jestem w dobrych rękach
Ooo 11 to super wynik z tego co czytałam to w procedurze wykorzystuje się 6 ? Czy jest jakoś inaczej - orientujesz się może ?
Odnośnie wyników przydatna informacja dla mnie na przyszłość a u Ciebie wyniki jak wyszły ?
Ja właśnie najbardziej się boje tego jak zniosę zastrzyki, czy będą jakieś skutki uboczne (oczywiście nie nastawiam się). A mogę spytać ile ogólnie zastrzyków miałaś do zrobienia? Kciuki za punkcję w piątek 🤞 transfer będziesz miała jeszcze w tym cyklu ?
PCOS ??
Cienkie endometrium
Czesc Dziewczyny.
Ja tez od lipca jestem pacjentką Gamety i prawdopodobnie w poniedzialek mam punkcję. Jak na razie jestem bardzo zadowolona z opieki dr Szymusik. Przeszlam przez wiele gabinetow i ona jakos dziala na mnie wyjątkowo uspokoajająco i jak na razie się nie stresuję.
Od 8 dni robię zastrzyki a od 2 dni nawet 2dziennie. To nic strasznego. Nie mam zadnych skutkow ubocznych poza lekko obolałym brzuchem.
Życzę Wam wszystkim powodzenia i mam nadzieje ze dla nas wszystkich Gameta okaze sie szczesliwym miejscem 😊kluskaaa, KasiaKasia, Alexandra88 lubią tę wiadomość
-
Alexandra88, tak ta ilośc zarodków jest określona ustawowo i determinuje ją chyba m.in. wiek. U mnie własnie będą zapładniać max 6 komórek Wyniki krwi wyszły chyba okej, bo progesteron 0,24 ng/ml, a estriadol 2204 pg/ml.
Nie bój się, wszystko będzie dobrze, to naprawdę nie jest straszne, a Chance potwierdza Ja miałam łącznie 11 zastrzyków Menopuru i 5 zastrzyków Cetrotide (wszystko skończyłam wczoraj), a dziś w nocy musiałam zapodać Ovitrelle. Jednak to też wszystko jest bardzo indywidualne, w zależności od reakcji organizmu.
Tak, jak też czuję duży spokoj przy Pani DocentAlexandra88 lubi tę wiadomość
-
A ja wreszcie doczekałam się @ i dziś rozpoczynam stymulację. U mnie zastrzyków będzie niestety więcej. Pani Docent rozpisała mi codzienną dawkę leków na 2 różne zastrzyki. Zwiększyła mi dawkę w stosunku do poprzedniej procedury (nie w Gamecie), ale ponieważ jestem narażona na zespół hiperstymulacji, to dlatego dwie różne substancje. Więc w pewnym momencie będę robić nawet 3 zastrzyki dziennie.
Na czas urlopu Pani Docent mam być pod opieką dr Południewskiego. On pokieruje procedurą i zrobi punkcję. Ale o nim również czytałam tylko same dobre rzeczy, więc jestem dobrej myśli 😊Chance, kluskaaa, Alexandra88 lubią tę wiadomość
PCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️