GAMETA Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
kluskaaa wrote:Alexandra88, tak ta ilośc zarodków jest określona ustawowo i determinuje ją chyba m.in. wiek. U mnie własnie będą zapładniać max 6 komórek Wyniki krwi wyszły chyba okej, bo progesteron 0,24 ng/ml, a estriadol 2204 pg/ml.
Nie bój się, wszystko będzie dobrze, to naprawdę nie jest straszne, a Chance potwierdza Ja miałam łącznie 11 zastrzyków Menopuru i 5 zastrzyków Cetrotide (wszystko skończyłam wczoraj), a dziś w nocy musiałam zapodać Ovitrelle. Jednak to też wszystko jest bardzo indywidualne, w zależności od reakcji organizmu.
Tak, jak też czuję duży spokoj przy Pani Docent
Mam nadzieję ze będzie okej trzeba być dobrej myśli Zobaczymy jak u mnie Pani Docent rozpisze stymulację
A jak samopoczucie po punkcji ?
Chance - a u Ciebie jak ? Punkcja planowo w poniedziałek ?
Kasiakasia - super ze doczekałaś się @ i mogłaś ruszyć mi Pani Docent tez mówiła ze u mnie może wystąpić zespół hiperstymulacji.
Super Dziewczyny - dodałyście mi otuchy że te zastrzyki to nie musi być taka straszna rzeczWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 09:21
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki ! ✊❤️
Pamiętajcie, ze jesteście w dobrych rakach.
Jestem pacjentka Pani Docent, a pod jej nieobecność w klinice - punkcję wykonywał dr Poludniewski. Wszystko poszło sprawnie i bardzo dobrze
Bądźcie cierpliwe i wsłuchujcie się w swój organizm, nie forsujcie się po punkcji, nawet przy dobrym samopoczuciu- odpocznijcie te 2-3 dni, hiperstymulacja może pojawić się później...
Będzie dobrze Gameta to dobre miejsce ❤️kluskaaa, Alexandra88 lubią tę wiadomość
Endometrioza II st
05.2020 I Procedura ICSI, krotki protokół
29.06 - transfer ❄️
7dpt beta 103; 9dpt beta 249; 11dpt beta 612, beta 21 dpt 26403✊🍀
22 dpt pęcherzyk 16mm zarodek 2,2 mm, jest tętno ❤️🤰🏼
Zostań z nami 😘
❄️❄️ -
Stefffcia88 wrote:Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki ! ✊❤️
Pamiętajcie, ze jesteście w dobrych rakach.
Jestem pacjentka Pani Docent, a pod jej nieobecność w klinice - punkcję wykonywał dr Poludniewski. Wszystko poszło sprawnie i bardzo dobrze
Bądźcie cierpliwe i wsłuchujcie się w swój organizm, nie forsujcie się po punkcji, nawet przy dobrym samopoczuciu- odpocznijcie te 2-3 dni, hiperstymulacja może pojawić się później...
Będzie dobrze Gameta to dobre miejsce ❤️
Stefffcia88, czy po punkcji miałaś plamienia? Mialam punkcję w piątek popołudniu, a wczoraj i i idzis plamie i mam taki wzdęty brzuch i zastanawiam się, czy to normalne? -
kluskaaa wrote:Stefffcia88, czy po punkcji miałaś plamienia? Mialam punkcję w piątek popołudniu, a wczoraj i i idzis plamie i mam taki wzdęty brzuch i zastanawiam się, czy to normalne?PCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
02.2020 - 1 ICSI nieudane
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
9dpt beta 364, 11dpt beta 878, 14dpt 1709, 16 dpt 3353 🍀
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
Zaczęłam plamić od razu po przyjeździe do domu. Lekarz mówił ze tez trochę krwawiłam w trakcie punkcji.
Brzuch wzdety był ok 7 dni.
Miałam mieć świeży transfer, ale jak okazało się ze pobrano aż 24 kumulusy (a na usg było widoczne Max 15) Pani Docent zadzwoniła do mnie z informacja ze nie będziemy ryzykować hiperstymulacja i kazała za kilka dni odstawić leki i czekac na miesiączkę.
W dniu punkcji tez wymiotowałam, ale to przez jazdę autem i zjedzenie bułeczki bezpośrednio po jeździe
Następnego dnia czułam się zdecydowanie lepiej, ale brzuch był większy i jajniki trochę pobolewaly.
Okres spóźnił się ok 4 dni.
Plamienia są normalne. Powinno przejść niedługo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 15:07
Endometrioza II st
29.06 - transfer ❄️
Zostań z nami 😘
❄️❄️ -
Transfer udany, przyrosty Bety prawidłowe jak narazie. We wtorek mamy pierwsze usg u dr Poludniewskiego wiec zobaczymy czy umiejscowienie jest prawidłowe i czy to nie puste jajo płodowe.. jakos na chłodno do tegopodchodziny bo w I trymestrze różnie to może być.
Chance, Capsella lubią tę wiadomość
Endometrioza II st
29.06 - transfer ❄️
Zostań z nami 😘
❄️❄️ -
Stefffcia88 wrote:Transfer udany, przyrosty Bety prawidłowe jak narazie. We wtorek mamy pierwsze usg u dr Poludniewskiego wiec zobaczymy czy umiejscowienie jest prawidłowe i czy to nie puste jajo płodowe.. jakos na chłodno do tegopodchodziny bo w I trymestrze różnie to może być.
Trzymam kciuki za Was!
I dzięki za wszystkie informacje -
Tak, trzymamy kciuki 🤞 z tym podchodzeniem na chłodno, to chyba doskonale rozumiem o czym mówisz, choć jesteście już na dużo dalszym etapie.
A mogę spytać, czemu u Was invitro okazało się konieczne? -
My staramy sie o dziecko od 5 lat. Od 3,5 szukamy przyczyny i zmieniamy lekarzy. Poza moim niedroznym jajowodem wszystko wychodzilo nam w normach takze jednoznaczna przyczyna nie jest znana. Mielismy 4 nieudane inseminacje i skierowano nas na invitro.
-
Endometrioza sparaliżowała zrostami jajowody... prawdopodobnie.
Dziewczyny podpowiem Wam jedna rzecz, o której ja wcześniej nie wiedziałam a w sumie trochę to pomogło ciąży się utrzymać. Generalnie przed transferem lekarze nie zlecają dodatkowego badania progesteronu- mam na myśli dzień w którym wykonuje się transfer (tyczy się to głównie cyklu sztucznego)
Jeśli będziecie już podchodziły do transferu, zbadajcie z rana poziom progesteronu. W moim przypadku mimo przyjmowania progesteronu doustnie i dopochwowo okazało się ze poziom jest za niski.. skontaktowałam się z docent i od razu zwiększyła mi dawkę leków.
Czułam ze postępuje nadgorliwie i obawiałam się ze dostanę za to po głowie ze robię „zbędne” dodatkowe badania - ale okazało się ze postąpiłam słusznie. Progesteron jest bardzo ważny na początku ciąży, a na cyklu sztucznym organizm nie ma skad go wytworzyć jeśli nie dostarczymy odpowiedniej dawki z zewnątrz. Należy tez pamiętać ze duphaston mimo wszystko nie wychodzi w badaniach krwi... ale poziom powinien być powyżej 10 ng/ml (o ile dobrze pamietam jednostki)... a u mnie było ledwo 6.Chance, KasiaKasia lubią tę wiadomość
Endometrioza II st
29.06 - transfer ❄️
Zostań z nami 😘
❄️❄️ -
Chance wrote:Alexandra88 ja mam w poniedzialek punkcję. Stresuję się już mocno
Dzis mialam dzien z 3ma zastrzykami i nie bylo źle
Chance będzie dobrze 3 mam kciuki za dzisiaj daj znać poChance lubi tę wiadomość
PCOS ??
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Chance wrote:My staramy sie o dziecko od 5 lat. Od 3,5 szukamy przyczyny i zmieniamy lekarzy. Poza moim niedroznym jajowodem wszystko wychodzilo nam w normach takze jednoznaczna przyczyna nie jest znana. Mielismy 4 nieudane inseminacje i skierowano nas na invitro.
U mnie było podobnie...
to moja pierwsza pozytywna beta w życiuChance lubi tę wiadomość
Endometrioza II st
29.06 - transfer ❄️
Zostań z nami 😘
❄️❄️ -
Chance wrote:My staramy sie o dziecko od 5 lat. Od 3,5 szukamy przyczyny i zmieniamy lekarzy. Poza moim niedroznym jajowodem wszystko wychodzilo nam w normach takze jednoznaczna przyczyna nie jest znana. Mielismy 4 nieudane inseminacje i skierowano nas na invitro.
U nas starania ponad 2 lata i jak na razie do tej pory przyczyna niepowodzeń nieznania - na tę chwilę niepłodność idiopatyczna. Ja niestety borykam się z cienkim endometrium i może to jest przyczyna. U mnie również beta nigdy nie drgnęła.Chance lubi tę wiadomość
PCOS ??
Cienkie endometrium
Stefffcia88 wrote:Endometrioza sparaliżowała zrostami jajowody... prawdopodobnie.
Dziewczyny podpowiem Wam jedna rzecz, o której ja wcześniej nie wiedziałam a w sumie trochę to pomogło ciąży się utrzymać. Generalnie przed transferem lekarze nie zlecają dodatkowego badania progesteronu- mam na myśli dzień w którym wykonuje się transfer (tyczy się to głównie cyklu sztucznego)
Jeśli będziecie już podchodziły do transferu, zbadajcie z rana poziom progesteronu. W moim przypadku mimo przyjmowania progesteronu doustnie i dopochwowo okazało się ze poziom jest za niski.. skontaktowałam się z docent i od razu zwiększyła mi dawkę leków.
Czułam ze postępuje nadgorliwie i obawiałam się ze dostanę za to po głowie ze robię „zbędne” dodatkowe badania - ale okazało się ze postąpiłam słusznie. Progesteron jest bardzo ważny na początku ciąży, a na cyklu sztucznym organizm nie ma skad go wytworzyć jeśli nie dostarczymy odpowiedniej dawki z zewnątrz. Należy tez pamiętać ze duphaston mimo wszystko nie wychodzi w badaniach krwi... ale poziom powinien być powyżej 10 ng/ml (o ile dobrze pamietam jednostki)... a u mnie było ledwo 6.
Dziewczyny, to teraz wyobraźcie sobie, że w Invimedzie w ogóle nie miałam zbadanego progesteronu. Na żadnym etapie procedury. Mówiłam o tym dr Szymusik na pierwszej wizycie, ale dla niej było to tak niewyobrażalne, że chyba mi w to nie uwierzyła. Co raz bardziej cieszę się, że uciekłam z tej kliniki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 08:18
Chance, Stefffcia88 lubią tę wiadomość
PCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
To w sumie wszystkie mamy zbliżoną historię. My staramy się od ponad dwóch lat, raz w życiu widziałam betę 16,00 i tyle.. Przyczyna nieznana. Trochę wyszłam przed szereg i równocześnie z decyzją o invitro poszłam do immunologa, więc gdyby się nie udało, to będę drążyła w tą stronę.
Póki co w środę popołudniu mam tranfser. Zbadam z rana ten progestorem za Twoją radą Stefffcia, może i dla mnie będzie miało to znaczenie póki co przyjmuję Duphaston 3 razy dziennie po 1 tabletce oraz luteinę dopochwowo 3 razy dziennie po 2 tabletki 100 gm. A u Ciebie jak to wygladało/wygląda ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 10:30
-
Jestem juz po punkcji. Wszystko ok i czuję sie też spoko.
Caly zespół przesympatyczny i czułam sie bardzo dobrze zaopiekowana więc niepotrzebnie tak przeżywałam
Teraz czekam na telefon i info z laboratorium.
Stefffcia88 jak u Ciebie?kluskaaa, KasiaKasia, Stefffcia88, Alexandra88 lubią tę wiadomość
-
Chance wrote:Jestem juz po punkcji. Wszystko ok i czuję sie też spoko.
Caly zespół przesympatyczny i czułam sie bardzo dobrze zaopiekowana więc niepotrzebnie tak przeżywałam
Teraz czekam na telefon i info z laboratorium.
Stefffcia88 jak u Ciebie?PCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️