Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną GAMETA Warszawa
Odpowiedz

GAMETA Warszawa

Oceń ten wątek:
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluskaaa wrote:
    Alexandra88, tak ta ilośc zarodków jest określona ustawowo i determinuje ją chyba m.in. wiek. U mnie własnie będą zapładniać max 6 komórek :) Wyniki krwi wyszły chyba okej, bo progesteron 0,24 ng/ml, a estriadol 2204 pg/ml.

Nie bój się, wszystko będzie dobrze, to naprawdę nie jest straszne, a Chance potwierdza <3 Ja miałam łącznie 11 zastrzyków Menopuru i 5 zastrzyków Cetrotide (wszystko skończyłam wczoraj), a dziś w nocy musiałam zapodać Ovitrelle. Jednak to też wszystko jest bardzo indywidualne, w zależności od reakcji organizmu.

Tak, jak też czuję duży spokoj przy Pani Docent :)

Mam nadzieję ze będzie okej :) trzeba być dobrej myśli :) Zobaczymy jak u mnie Pani Docent rozpisze stymulację :)

A jak samopoczucie po punkcji ? :)

Chance - a u Ciebie jak ? Punkcja planowo w poniedziałek ? :)

Kasiakasia - super ze doczekałaś się @ i mogłaś ruszyć :) mi Pani Docent tez mówiła ze u mnie może wystąpić zespół hiperstymulacji.

Super Dziewczyny - dodałyście mi otuchy że te zastrzyki to nie musi być taka straszna rzecz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 09:21

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • Chance Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2020, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexandra88 ja mam w poniedzialek punkcję. Stresuję się już mocno :/

Dzis mialam dzien z 3ma zastrzykami i nie bylo źle :)

• Stefffcia88 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki ! ✊❤️
    Pamiętajcie, ze jesteście w dobrych rakach.
    Jestem pacjentka Pani Docent, a pod jej nieobecność w klinice - punkcję wykonywał dr Poludniewski. Wszystko poszło sprawnie i bardzo dobrze :)
    Bądźcie cierpliwe i wsłuchujcie się w swój organizm, nie forsujcie się po punkcji, nawet przy dobrym samopoczuciu- odpocznijcie te 2-3 dni, hiperstymulacja może pojawić się później...

Będzie dobrze :) Gameta to dobre miejsce ❤️

kluskaaa, Alexandra88 lubią tę wiadomość

Endometrioza II st
    05.2020 I Procedura ICSI, krotki protokół
    29.06 - transfer ❄️
    7dpt beta 103; 9dpt beta 249; 11dpt beta 612, beta 21 dpt 26403✊🍀
    22 dpt pęcherzyk 16mm zarodek 2,2 mm, jest tętno ❤️🤰🏼
    Zostań z nami 😘
    ❄️❄️
  • kluskaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefffcia88 wrote:
    Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki ! ✊❤️
    Pamiętajcie, ze jesteście w dobrych rakach.
    Jestem pacjentka Pani Docent, a pod jej nieobecność w klinice - punkcję wykonywał dr Poludniewski. Wszystko poszło sprawnie i bardzo dobrze :)
    Bądźcie cierpliwe i wsłuchujcie się w swój organizm, nie forsujcie się po punkcji, nawet przy dobrym samopoczuciu- odpocznijcie te 2-3 dni, hiperstymulacja może pojawić się później...

Będzie dobrze :) Gameta to dobre miejsce ❤️

Stefffcia88, czy po punkcji miałaś plamienia? Mialam punkcję w piątek popołudniu, a wczoraj i i idzis plamie i mam taki wzdęty brzuch i zastanawiam się, czy to normalne?

I procedura, II transfer, 18 listopada 2020 r. 💕age.png

Naturalny cud❤️
    age.pngp
  • KasiaKasia Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2020, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluskaaa wrote:
    Stefffcia88, czy po punkcji miałaś plamienia? Mialam punkcję w piątek popołudniu, a wczoraj i i idzis plamie i mam taki wzdęty brzuch i zastanawiam się, czy to normalne?
    Ja tak miałam po poprzedniej punkcji w lutym. I bolały mnie jajniki mocno przy sikaniu. Trwało to kilka dni i samo przeszło.

PCO, 1% prawidłowych plemników

2018- ciąża pozamaciczna
    02.2020 - 1 ICSI nieudane
    07.2020 - IMSI
    31.08.2020 - transfer ❄️
    9dpt beta 364, 11dpt beta 878, 14dpt 1709, 16 dpt 3353 🍀
    Mamy ❤️ 🍀
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
  • Stefffcia88 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam plamić od razu po przyjeździe do domu. Lekarz mówił ze tez trochę krwawiłam w trakcie punkcji.
    Brzuch wzdety był ok 7 dni.
    Miałam mieć świeży transfer, ale jak okazało się ze pobrano aż 24 kumulusy (a na usg było widoczne Max 15) Pani Docent zadzwoniła do mnie z informacja ze nie będziemy ryzykować hiperstymulacja i kazała za kilka dni odstawić leki i czekac na miesiączkę.
    W dniu punkcji tez wymiotowałam, ale to przez jazdę autem i zjedzenie bułeczki bezpośrednio po jeździe ;)
    Następnego dnia czułam się zdecydowanie lepiej, ale brzuch był większy i jajniki trochę pobolewaly.
    Okres spóźnił się ok 4 dni.

Plamienia są normalne. Powinno przejść niedługo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 15:07

Endometrioza II st
    29.06 - transfer ❄️
    Zostań z nami 😘
    ❄️❄️
  • kluskaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za informację, uspokoiłas mnie :) a jak Twoja sytuacja? 😊😊

Naturalny cud❤️
    age.pngp
  • Stefffcia88 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Transfer udany, przyrosty Bety prawidłowe jak narazie. We wtorek mamy pierwsze usg u dr Poludniewskiego wiec zobaczymy czy umiejscowienie jest prawidłowe i czy to nie puste jajo płodowe.. jakos na chłodno do tegopodchodziny bo w I trymestrze różnie to może być.

Chance, Capsella lubią tę wiadomość

Endometrioza II st
    29.06 - transfer ❄️
    Zostań z nami 😘
    ❄️❄️
  • Chance Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefffcia88 wrote:
    Transfer udany, przyrosty Bety prawidłowe jak narazie. We wtorek mamy pierwsze usg u dr Poludniewskiego wiec zobaczymy czy umiejscowienie jest prawidłowe i czy to nie puste jajo płodowe.. jakos na chłodno do tegopodchodziny bo w I trymestrze różnie to może być.

Trzymam kciuki za Was!
    I dzięki za wszystkie informacje

• kluskaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2020, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, trzymamy kciuki 🤞 z tym podchodzeniem na chłodno, to chyba doskonale rozumiem o czym mówisz, choć jesteście już na dużo dalszym etapie.

A mogę spytać, czemu u Was invitro okazało się konieczne?

Naturalny cud❤️
    age.pngp
  • Chance Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy sie o dziecko od 5 lat. Od 3,5 szukamy przyczyny i zmieniamy lekarzy. Poza moim niedroznym jajowodem wszystko wychodzilo nam w normach takze jednoznaczna przyczyna nie jest znana. Mielismy 4 nieudane inseminacje i skierowano nas na invitro.

• Stefffcia88 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrioza sparaliżowała zrostami jajowody... prawdopodobnie.
    Dziewczyny podpowiem Wam jedna rzecz, o której ja wcześniej nie wiedziałam a w sumie trochę to pomogło ciąży się utrzymać. Generalnie przed transferem lekarze nie zlecają dodatkowego badania progesteronu- mam na myśli dzień w którym wykonuje się transfer (tyczy się to głównie cyklu sztucznego)
    Jeśli będziecie już podchodziły do transferu, zbadajcie z rana poziom progesteronu. W moim przypadku mimo przyjmowania progesteronu doustnie i dopochwowo okazało się ze poziom jest za niski.. skontaktowałam się z docent i od razu zwiększyła mi dawkę leków.
    Czułam ze postępuje nadgorliwie i obawiałam się ze dostanę za to po głowie ze robię „zbędne” dodatkowe badania - ale okazało się ze postąpiłam słusznie. Progesteron jest bardzo ważny na początku ciąży, a na cyklu sztucznym organizm nie ma skad go wytworzyć jeśli nie dostarczymy odpowiedniej dawki z zewnątrz. Należy tez pamiętać ze duphaston mimo wszystko nie wychodzi w badaniach krwi... ale poziom powinien być powyżej 10 ng/ml (o ile dobrze pamietam jednostki)... a u mnie było ledwo 6.

Chance, KasiaKasia lubią tę wiadomość

Endometrioza II st
    29.06 - transfer ❄️
    Zostań z nami 😘
    ❄️❄️
  • Alexandra88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chance wrote:
    Alexandra88 ja mam w poniedzialek punkcję. Stresuję się już mocno :/

Dzis mialam dzien z 3ma zastrzykami i nie bylo źle :)

Chance będzie dobrze :) 3 mam kciuki za dzisiaj :) daj znać po :)

Chance lubi tę wiadomość

PCOS ??
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • Stefffcia88 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chance wrote:
    My staramy sie o dziecko od 5 lat. Od 3,5 szukamy przyczyny i zmieniamy lekarzy. Poza moim niedroznym jajowodem wszystko wychodzilo nam w normach takze jednoznaczna przyczyna nie jest znana. Mielismy 4 nieudane inseminacje i skierowano nas na invitro.

U mnie było podobnie...
    to moja pierwsza pozytywna beta w życiu

Chance lubi tę wiadomość

Endometrioza II st
    29.06 - transfer ❄️
    Zostań z nami 😘
    ❄️❄️
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chance wrote:

U nas starania ponad 2 lata i jak na razie do tej pory przyczyna niepowodzeń nieznania - na tę chwilę niepłodność idiopatyczna. Ja niestety borykam się z cienkim endometrium i może to jest przyczyna. U mnie również beta nigdy nie drgnęła.

Chance lubi tę wiadomość

PCOS ??
    Cienkie endometrium
  • KasiaKasia Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stefffcia88 wrote:
    Endometrioza sparaliżowała zrostami jajowody... prawdopodobnie.
    Dziewczyny podpowiem Wam jedna rzecz, o której ja wcześniej nie wiedziałam a w sumie trochę to pomogło ciąży się utrzymać. Generalnie przed transferem lekarze nie zlecają dodatkowego badania progesteronu- mam na myśli dzień w którym wykonuje się transfer (tyczy się to głównie cyklu sztucznego)
    Jeśli będziecie już podchodziły do transferu, zbadajcie z rana poziom progesteronu. W moim przypadku mimo przyjmowania progesteronu doustnie i dopochwowo okazało się ze poziom jest za niski.. skontaktowałam się z docent i od razu zwiększyła mi dawkę leków.
    Czułam ze postępuje nadgorliwie i obawiałam się ze dostanę za to po głowie ze robię „zbędne” dodatkowe badania - ale okazało się ze postąpiłam słusznie. Progesteron jest bardzo ważny na początku ciąży, a na cyklu sztucznym organizm nie ma skad go wytworzyć jeśli nie dostarczymy odpowiedniej dawki z zewnątrz. Należy tez pamiętać ze duphaston mimo wszystko nie wychodzi w badaniach krwi... ale poziom powinien być powyżej 10 ng/ml (o ile dobrze pamietam jednostki)... a u mnie było ledwo 6.

Dziewczyny, to teraz wyobraźcie sobie, że w Invimedzie w ogóle nie miałam zbadanego progesteronu. Na żadnym etapie procedury. Mówiłam o tym dr Szymusik na pierwszej wizycie, ale dla niej było to tak niewyobrażalne, że chyba mi w to nie uwierzyła. Co raz bardziej cieszę się, że uciekłam z tej kliniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 08:18

Chance, Stefffcia88 lubią tę wiadomość

2018- ciąża pozamaciczna
    07.2020 - IMSI
    31.08.2020 - transfer ❄️
    Mamy ❤️ 🍀
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
  • kluskaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie wszystkie mamy zbliżoną historię. My staramy się od ponad dwóch lat, raz w życiu widziałam betę 16,00 i tyle.. Przyczyna nieznana. Trochę wyszłam przed szereg i równocześnie z decyzją o invitro poszłam do immunologa, więc gdyby się nie udało, to będę drążyła w tą stronę.

Póki co w środę popołudniu mam tranfser. Zbadam z rana ten progestorem za Twoją radą Stefffcia, może i dla mnie będzie miało to znaczenie :) póki co przyjmuję Duphaston 3 razy dziennie po 1 tabletce oraz luteinę dopochwowo 3 razy dziennie po 2 tabletki 100 gm. A u Ciebie jak to wygladało/wygląda ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 10:30

Naturalny cud❤️
    age.pngp
  • Chance Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po punkcji. Wszystko ok i czuję sie też spoko.
    Caly zespół przesympatyczny i czułam sie bardzo dobrze zaopiekowana więc niepotrzebnie tak przeżywałam ;)
    Teraz czekam na telefon i info z laboratorium.

Stefffcia88 jak u Ciebie?

kluskaaa, KasiaKasia, Stefffcia88, Alexandra88 lubią tę wiadomość

• KasiaKasia Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chance wrote:
    Jestem juz po punkcji. Wszystko ok i czuję sie też spoko.
    Caly zespół przesympatyczny i czułam sie bardzo dobrze zaopiekowana więc niepotrzebnie tak przeżywałam ;)
    Teraz czekam na telefon i info z laboratorium.

Stefffcia88 jak u Ciebie?
    a jak to wygląda pod względem maseczek? Cały czas trzeba mieć założoną?

2018- ciąża pozamaciczna
    07.2020 - IMSI
    31.08.2020 - transfer ❄️
    Mamy ❤️ 🍀
    ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
  • kluskaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, maseczkę trzeba mieć. Ja po punkcji sobie drzemałam i byłam w niej cały czas.

Chance lubi tę wiadomość

Naturalny cud❤️
    age.pngp
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ