GAMETA Warszawa
-
WIADOMOŚĆ
-
O nie 😒 Miałam nadzieję, że po zabiegu dadzą normalnie pooddychać. No trudno. Trzeba wytrzymaćPCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
02.2020 - 1 ICSI nieudane
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
9dpt beta 364, 11dpt beta 878, 14dpt 1709, 16 dpt 3353 🍀
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
kluskaaa wrote:To w sumie wszystkie mamy zbliżoną historię. My staramy się od ponad dwóch lat, raz w życiu widziałam betę 16,00 i tyle.. Przyczyna nieznana. Trochę wyszłam przed szereg i równocześnie z decyzją o invitro poszłam do immunologa, więc gdyby się nie udało, to będę drążyła w tą stronę.
Póki co w środę popołudniu mam tranfser. Zbadam z rana ten progestorem za Twoją radą Stefffcia, może i dla mnie będzie miało to znaczenie póki co przyjmuję Duphaston 3 razy dziennie po 1 tabletce oraz luteinę dopochwowo 3 razy dziennie po 2 tabletki 100 gm. A u Ciebie jak to wygladało/wygląda ?
Brałam taki sam zestaw. Ale zanim okazało się ze konieczna będzie miesięczna przerwa, zaczęłam brać te leki.. po kilku dawkach dopochwowej luteiny okazało się ze zrobił się stan zapalny, który musiałam podleczyć i docent zmieniła mi do transferu luteinę na maść crinone- jest o wiele droższa bo stosuje się ja zazwyczaj tylko do in vitro ale przynajmniej nie mam stanu zapalnego... bo jakbym miała ciagle mieć takie historie to tragedia
Teraz biorę duphaston 3x1 i crinone 2x1Endometrioza II st
05.2020 I Procedura ICSI, krotki protokół
29.06 - transfer ❄️
7dpt beta 103; 9dpt beta 249; 11dpt beta 612, beta 21 dpt 26403✊🍀
22 dpt pęcherzyk 16mm zarodek 2,2 mm, jest tętno ❤️🤰🏼
Zostań z nami 😘
❄️❄️ -
Chance wrote:Jestem juz po punkcji. Wszystko ok i czuję sie też spoko.
Caly zespół przesympatyczny i czułam sie bardzo dobrze zaopiekowana więc niepotrzebnie tak przeżywałam
Teraz czekam na telefon i info z laboratorium.
Stefffcia88 jak u Ciebie?
Trzymam kciuki
Czekam na wyniki z labo:) oczywiście nie mogę iść pobrać w aplikacji alabu 🤪
Cieszę się ze nasz wątek trochę odżyłAlexandra88 lubi tę wiadomość
Endometrioza II st
29.06 - transfer ❄️
Zostań z nami 😘
❄️❄️ -
Caly zespół przesympatyczny i czułam sie bardzo dobrze zaopiekowana więc niepotrzebnie tak przeżywałam
Stefffcia88, daj znam znać, jak odczytasz wyniki 🧡 -
Chance - super, że już po a kiedy mają zadzwonić ? 3 mam kciuki za info!
Dziewczyny w ogóle jak to wygląda wszystko w dniu punkcji ? W jej dzień jest jeszcze monitoring? Długo się czeka od przyjazdu do kliniki ? Mogłybyście w skrócie opisać jak wygląda ten dzień - będzie dobrze wiedzieć co mnie czeka
Stefcia88 - o tym samym dzisiaj pomyślałam - że fajnie, że wątek ruszył no i oczywiście dawaj znać jak będziesz mieć wyniki
Kasiakasia - a Ty kiedy szykujesz się na wizytę/monitoring?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 19:25
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
kluskaaa wrote:A jakie statystyki u Ciebie?
Stefffcia88, daj znam znać, jak odczytasz wyniki 🧡
U mnie pobrano dzis 7 jajeczek. Progrsteron mam ok wiec powinnam miec swiezy transfer jesli będę sie dobrze czula. Spalam wiekszosc dnia po powrocie i teraZ czuje ze odeszlo mi znieczulenie i te leki i troche czuję brzuch. Kiepsko mi sie chodzi bo troche boli podbrzusze i jajniki:/ ale do przezycia
kluskaaa lubi tę wiadomość
-
Alexandra88 wrote:Chance - super, że już po a kiedy mają zadzwonić ? 3 mam kciuki za info!
Dziewczyny w ogóle jak to wygląda wszystko w dniu punkcji ? W jej dzień jest jeszcze monitoring? Długo się czeka od przyjazdu do kliniki ? Mogłybyście w skrócie opisać jak wygląda ten dzień - będzie dobrze wiedzieć co mnie czeka
Stefcia88 - o tym samym dzisiaj pomyślałam - że fajnie, że wątek ruszył no i oczywiście dawaj znać jak będziesz mieć wyniki
Kasiakasia - a Ty kiedy szykujesz się na wizytę/monitoring?
Powinni zadzwonic jutro lub w srode i wtedy transfer jakos w tym tygodniu jeszcze.
U mnie dzis przyjęcie i zabieg poszedl bardzo sprawnie. Po zgloszeniu sie na recepcji przejely mnie Panie z punktu pobran i mialam ankietę dot ostatniego polrocza- kiedy i w jakiej placowce mialam zabiegi, zastrzyki, czy bylam u fryzjera/kosmetyczki i gdzie itp.
Pozniej przeszlam do zabiegowego, przebralam sie w swoją koszulę(jesli nie wezmiecie swojej to dają papierową spodniczkę a bluzka zostaje ta w ktorej przyszlyscie). Warto miec odslonięte ramiona i dekold bo przyklejają takie plastry i caly czas macie na ręce rękaw do mierzenia cisnienia.
Nastepnie zakladają wenflon, ostatnie pytania weryfikujące kim jestescie i kto jest Waszym partnerwm i dostajecie leki usypiające. Samo zasypianie jest bardzo przyjemne:)
Ja obudzilam sie albo odzyskalam swiadomosc juz jak lezalam z innymi dziewczynami na sali gdzie dochodzicie do siebie przez ok 2h. Nastepnie wychodzicie i jest krotka wizyta u lekarza-teraz chyba wszystkie u dr Poludniewskiego.
W miedzyczasie gdy jestescie na fotelu Wasz partner jest proszony do specjalnego pokoju przez panie z recepcjikluskaaa, Alexandra88, KasiaKasia lubią tę wiadomość
-
Ja miałam jeszcze skarpetki swoje i właśnie koszulkę na ramiączkach do nas zadzwonili po dwóch dniach po punkcji z informacją o zarodkach warto mieć na drogę powrotną butelkę wody.
Alexandra88 lubi tę wiadomość
-
Chance wrote:Powinni zadzwonic jutro lub w srode i wtedy transfer jakos w tym tygodniu jeszcze.
U mnie dzis przyjęcie i zabieg poszedl bardzo sprawnie. Po zgloszeniu sie na recepcji przejely mnie Panie z punktu pobran i mialam ankietę dot ostatniego polrocza- kiedy i w jakiej placowce mialam zabiegi, zastrzyki, czy bylam u fryzjera/kosmetyczki i gdzie itp.
Pozniej przeszlam do zabiegowego, przebralam sie w swoją koszulę(jesli nie wezmiecie swojej to dają papierową spodniczkę a bluzka zostaje ta w ktorej przyszlyscie). Warto miec odslonięte ramiona i dekold bo przyklejają takie plastry i caly czas macie na ręce rękaw do mierzenia cisnienia.
Nastepnie zakladają wenflon, ostatnie pytania weryfikujące kim jestescie i kto jest Waszym partnerwm i dostajecie leki usypiające. Samo zasypianie jest bardzo przyjemne:)
Ja obudzilam sie albo odzyskalam swiadomosc juz jak lezalam z innymi dziewczynami na sali gdzie dochodzicie do siebie przez ok 2h. Nastepnie wychodzicie i jest krotka wizyta u lekarza-teraz chyba wszystkie u dr Poludniewskiego.
W miedzyczasie gdy jestescie na fotelu Wasz partner jest proszony do specjalnego pokoju przez panie z recepcji
Dziękuje bardzo - informacje na pewno się przydadzą
Kluska - jeśli mogę zapytać - u Ciebie jak zarodki ? Wszystkie komórki zapłodnione ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 20:46
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
Już mam wyniki
21 dpt
Beta hcg 26403
Progesteron tylko dalej niski bo zaledwie 11,90 ng/ml
Jutro zapytam dr Poludniewskiego co możemy z tym zrobić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 20:56
Chance, kluskaaa, KasiaKasia lubią tę wiadomość
Endometrioza II st
29.06 - transfer ❄️
Zostań z nami 😘
❄️❄️ -
kluskaaa wrote:Stefffcia88, cudownie! Pozytywnej wizyty jutro 😊
U nas wszystkie 6 komórek się zapłodniło, 3 zarodki mamy dobrej jakości, a 3 trochę gorszej. Zobaczymy jak w środę.
To bardzo dobry wynik transfer będzie świeży ?Endometrioza II st
29.06 - transfer ❄️
Zostań z nami 😘
❄️❄️ -
Stefffcia88 - super 😃 Ja też mam dzisiaj wizytę, tyle że pierwszą podczas stymulacji, więc jeszcze kawał drogi przede mną. Trochę zaczynam czuć jajniki.
kluskaaa - ja też myślę, że to ładny wynik 😊kluskaaa lubi tę wiadomość
PCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
U mnie punkcja prawdopodobnie w poniedziałek. Na USG widać 10 pęcherzyków
kluskaaa, Stefffcia88, Alexandra88 lubią tę wiadomość
PCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
Dziewczyny.... Nie mogę w to uwierzyć ze jestem w ciąży, radość miesza się z mnóstwem innych emocji... ❤️❤️❤️
pęcherzyk ciążowy w macicy 16mm, zarodek 2,2mm widoczne tętno...
Zapytałam dr P o moje wyniki progesteronu. Dodał globulki cyclogest. Mamy wrócić za dwa tygodnie, umówiłam się do docent po jej urlopie 🥰🍀✊
Cudzie trwaj 🍀✊🍀Chance, KasiaKasia, kluskaaa, Alexandra88 lubią tę wiadomość
Endometrioza II st
29.06 - transfer ❄️
Zostań z nami 😘
❄️❄️ -
Stefffcia88 wrote:Dziewczyny.... Nie mogę w to uwierzyć ze jestem w ciąży, radość miesza się z mnóstwem innych emocji... ❤️❤️❤️
pęcherzyk ciążowy w macicy 16mm, zarodek 2,2mm widoczne tętno...
Zapytałam dr P o moje wyniki progesteronu. Dodał globulki cyclogest. Mamy wrócić za dwa tygodnie, umówiłam się do docent po jej urlopie 🥰🍀✊
Cudzie trwaj 🍀✊🍀
Stefffcia88 gratulacje!!!!!!!!!!!!! ❤️❤️❤️❤️🥳🥳🥳🥳Stefffcia88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, estradiol w 6 dniu stymulacji na poziomie 670, przy 10 pecherzykach, to nie jest za mało?PCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️