X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ciri86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Missi_m-to trzymam kciuki za powrót i dalsze działania ✊

Agnieszka - żyjesz?? 😜Jak się czujesz?

Dzoni - wiadomość priv 🙂

Dziękuję! Jestem już po wizycie. Muszę umówić się na Polna na wizytę kwalifikujaca do IVF. Także myślę, że w lutym ruszymy ostro z tematem :)

AgnieszkaB, Ania0692 lubią tę wiadomość

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - czekam na wizytę serduszkowa i okrutnie się skresuje 🙈, ale będzie dobrze 🙂, mam nadzieję 🙏

Missi -_m- powodzenia 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2020, 18:46

PaulinaP, Zaba90 lubią tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • aśka Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Dziękuję! Jestem już po wizycie. Muszę umówić się na Polna na wizytę kwalifikujaca do IVF. Także myślę, że w lutym ruszymy ostro z tematem :)
    Hej, wysłałam zaproszenie. Też czekam na luty, mam pytanie do ciebie😊

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście beta spadła do zera więc stres opadł i można zacząć myśleć o przygotowywaniu do Świat.

Missi_m - powodzenia i dziękuję za wiadomość ❤️

Zaba90, Ciri86, Maladziewczynka, Mysza1231 lubią tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123-jak zaglądasz w tym wirze przedświątecznej pracy to mam pytanko na priv 🙂

Missi_m - super, że uda się tak wcześnie 🙂

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Jeszcze przed, dam znać po, muszę się wyciszyć i trochę wyluzować przed tym podejściem

To trzymam mocno kciuki ✊, pamietam nasze ostatnie podejście i milon myśli w głowie czy się uda, nadzieję trzeba mieć do końca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2020, 11:37

Ania0692 lubi tę wiadomość

• Alicjaaa91 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Nadzieja - czekam na wizytę serduszkowa i okrutnie się skresuje 🙈, ale będzie dobrze 🙂, mam nadzieję 🙏

Missi -_m- powodzenia 😁

Powodzenia ✊✊, szczerze ja się dopiero po pierwszych prenatalnych jakoś zaczęłam wyluzowywac 😂, miałam dwie wizyty, że byłam tak zestresowana, że doktor najpierw robił usg a potem rozmawialiśmy 🙈

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    U mnie na szczęście beta spadła do zera więc stres opadł i można zacząć myśleć o przygotowywaniu do Świat.

Missi_m - powodzenia i dziękuję za wiadomość ❤️

To dobre wieści 🙂

Kciuki za lutowe podejścia ✊

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja123-jak zaglądasz w tym wirze przedświątecznej pracy to mam pytanko na priv 🙂

Missi_m - super, że uda się tak wcześnie 🙂

Już przyjmuje.... pytaj 😂

• Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - jak się czujesz na progynova? Ja mam w poniedziałek monitoring jestem ciekawa jaka będzie reakcja bo też brałam ten lek przed stymulacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Anka - jak się czujesz na progynova? Ja mam w poniedziałek monitoring jestem ciekawa jaka będzie reakcja bo też brałam ten lek przed stymulacja.
    Oo jaka podobna sytuacja. A tez clo?
    Powiem ci że bardzo dobrze nie mam żadnych skutków ubocznych. Jak brałam duphaston i estrogen to miałam a przy tym leku nic jakbym nic nie brała.a u cb jakieś były?

• Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Oo jaka podobna sytuacja. A tez clo?
    Powiem ci że bardzo dobrze nie mam żadnych skutków ubocznych. Jak brałam duphaston i estrogen to miałam a przy tym leku nic jakbym nic nie brała.a u cb jakieś były?

Letrozol, doktor chce jeszcze jedna stymulacje z tym lekiem,poprzednia Pani dokyor mnie tym stymulowała, ale coś siadlo, wcześniej chodziłam do lekarza z oddziału endokrynologi to też miałam estrofem i później dołączyć duphaston to średnio było, u mnie też samopoczucie dobre 🙂

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:

Missi -_m- powodzenia 😁

Mocne ✊✊✊🍀🍀, pamiętam swój stres przed wizytą serduszkowa 🙈

Zosia - wyszłaś już do domu, jak się czujesz?

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Letrozol, doktor chce jeszcze jedna stymulacje z tym lekiem,poprzednia Pani dokyor mnie tym stymulowała, ale coś siadlo, wcześniej chodziłam do lekarza z oddziału endokrynologi to też miałam estrofem i później dołączyć duphaston to średnio było, u mnie też samopoczucie dobre 🙂
    A no to super a ty kilka cykli brałaś ten cyclo? Bo ja biorę tylko jeden do środy w sumie. Po ilu dniach od odstawienia dostałaś miesiączkę?

• Maladziewczynka Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:

My mamy w planach w styczniu podejsc do inseminacji ale jak nie torbiel to teraz infekcje 😌

• ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Mocne ✊✊✊🍀🍀, pamiętam swój stres przed wizytą serduszkowa 🙈

Zosia - wyszłaś już do domu, jak się czujesz?

Tak już w domu, leżę i odpoczywam 🙂

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo nie wiem czy pisać do doktora czy tak może być mam 9 +4 tc i od dziś rana sporadyczne plamienia, miała któraś z Was na takim etapie?

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo nie wiem czy pisać do doktora czy tak może być mam 9 +4 tc i od dziś rana sporadyczne plamienia, miała któraś z Was na takim etapie?

Myślę, że pojedyncze plamienia są do obserwacji, może być od jakiegoś podrażnienia jak masz luteinę, albo też bakterii, ja raz miała w 25 tc (ale to byłam po założeniu szwu) czasem też może pęknąć jakieś naczynko, jak się utrzymują albo zwiększają to już doktor mówi do konsultacji..

Ps :wie może któraś z Was jak teraz z terminami do doktora,? zapomniałam, że muszę się zapisac na kontrolę i dopiero dziś sobie przypomniałam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 18:43

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    Myślę, że pojedyncze plamienia są do obserwacji, może być od jakiegoś podrażnienia jak masz luteinę, albo też bakterii, ja raz miała w 25 tc (ale to byłam po założeniu szwu) czasem też może pęknąć jakieś naczynko, jak się utrzymują albo zwiększają to już doktor mówi do konsultacji..

Ps :wie może któraś z Was jak teraz z terminami do doktora,? zapomniałam, że muszę się zapisac na kontrolę i dopiero dziś sobie przypomniałam 🙈

Dziękuje 🙂

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:

Czesc 🙂, ja ostatnio miałam mega problem i byłam na szybkiej wizycie ale to pisalam do doktora, Panie w rejstracji podawały termin na drugą połowę lutego,ale to chyba pierwszorazowe.

Niebieska gwiazdka lubi tę wiadomość

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ