Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - jak się czujesz na progynova? Ja mam w poniedziałek monitoring jestem ciekawa jaka będzie reakcja bo też brałam ten lek przed stymulacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Anka - jak się czujesz na progynova? Ja mam w poniedziałek monitoring jestem ciekawa jaka będzie reakcja bo też brałam ten lek przed stymulacja.
    Oo jaka podobna sytuacja. A tez clo?
    Powiem ci że bardzo dobrze nie mam żadnych skutków ubocznych. Jak brałam duphaston i estrogen to miałam a przy tym leku nic jakbym nic nie brała.a u cb jakieś były?

Wysłany: 19 grudnia 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Oo jaka podobna sytuacja. A tez clo?
    Powiem ci że bardzo dobrze nie mam żadnych skutków ubocznych. Jak brałam duphaston i estrogen to miałam a przy tym leku nic jakbym nic nie brała.a u cb jakieś były?

Letrozol, doktor chce jeszcze jedna stymulacje z tym lekiem,poprzednia Pani dokyor mnie tym stymulowała, ale coś siadlo, wcześniej chodziłam do lekarza z oddziału endokrynologi to też miałam estrofem i później dołączyć duphaston to średnio było, u mnie też samopoczucie dobre 🙂

• Starajaca28 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Nadzieja - czekam na wizytę serduszkowa i okrutnie się skresuje 🙈, ale będzie dobrze 🙂, mam nadzieję 🙏

Missi -_m- powodzenia 😁

Mocne ✊✊✊🍀🍀, pamiętam swój stres przed wizytą serduszkowa 🙈

Zosia - wyszłaś już do domu, jak się czujesz?

Starania od 2016
    AMH - 1,92
    01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Letrozol, doktor chce jeszcze jedna stymulacje z tym lekiem,poprzednia Pani dokyor mnie tym stymulowała, ale coś siadlo, wcześniej chodziłam do lekarza z oddziału endokrynologi to też miałam estrofem i później dołączyć duphaston to średnio było, u mnie też samopoczucie dobre 🙂
    A no to super a ty kilka cykli brałaś ten cyclo? Bo ja biorę tylko jeden do środy w sumie. Po ilu dniach od odstawienia dostałaś miesiączkę?

• Maladziewczynka Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:

My mamy w planach w styczniu podejsc do inseminacji ale jak nie torbiel to teraz infekcje 😌

• ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajaca28 wrote:
    Mocne ✊✊✊🍀🍀, pamiętam swój stres przed wizytą serduszkowa 🙈

Zosia - wyszłaś już do domu, jak się czujesz?

Tak już w domu, leżę i odpoczywam 🙂

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo nie wiem czy pisać do doktora czy tak może być mam 9 +4 tc i od dziś rana sporadyczne plamienia, miała któraś z Was na takim etapie?

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
  • Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo nie wiem czy pisać do doktora czy tak może być mam 9 +4 tc i od dziś rana sporadyczne plamienia, miała któraś z Was na takim etapie?

Myślę, że pojedyncze plamienia są do obserwacji, może być od jakiegoś podrażnienia jak masz luteinę, albo też bakterii, ja raz miała w 25 tc (ale to byłam po założeniu szwu) czasem też może pęknąć jakieś naczynko, jak się utrzymują albo zwiększają to już doktor mówi do konsultacji..

Ps :wie może któraś z Was jak teraz z terminami do doktora,? zapomniałam, że muszę się zapisac na kontrolę i dopiero dziś sobie przypomniałam 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 18:43

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:
    Myślę, że pojedyncze plamienia są do obserwacji, może być od jakiegoś podrażnienia jak masz luteinę, albo też bakterii, ja raz miała w 25 tc (ale to byłam po założeniu szwu) czasem też może pęknąć jakieś naczynko, jak się utrzymują albo zwiększają to już doktor mówi do konsultacji..

Ps :wie może któraś z Was jak teraz z terminami do doktora,? zapomniałam, że muszę się zapisac na kontrolę i dopiero dziś sobie przypomniałam 🙈

Dziękuje 🙂

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
  • Mysza1231 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska gwiazdka wrote:

Czesc 🙂, ja ostatnio miałam mega problem i byłam na szybkiej wizycie ale to pisalam do doktora, Panie w rejstracji podawały termin na drugą połowę lutego,ale to chyba pierwszorazowe.

Niebieska gwiazdka lubi tę wiadomość

• miedzianna Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane🥰 ale dawno mnie nie było znów musiałam Was nadrobić uff😁😉 jak się czujecie ? Wszystkim nowo starającym się życzę powodzenia i trzymam kciuki. A do moich kochanych ciezaroweczek mam pytanko: wybrałyscie może już położną czy raczej nie podchodzicie z tematem jesli chodzi o prywatną? będę miała cc planowane i zastanawiam się czy w ogóle jest sens taką położną brać ... i czy w ogóle na Polnej są teraz takie możliwości ...🤔

IVF #1 10/19 Kriobank
    12 pęcherzyków, zapłodniony 1 :(
    brak mrozaków.
    06/2020 Ciąża - Naturalny Cud !!!❤️❤️❤️ p19udqk34m90fk7z.png
  • Niebieska gwiazdka Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    Cześć kochane🥰 ale dawno mnie nie było znów musiałam Was nadrobić uff😁😉 jak się czujecie ? Wszystkim nowo starającym się życzę powodzenia i trzymam kciuki. A do moich kochanych ciezaroweczek mam pytanko: wybrałyscie może już położną czy raczej nie podchodzicie z tematem jesli chodzi o prywatną? będę miała cc planowane i zastanawiam się czy w ogóle jest sens taką położną brać ... i czy w ogóle na Polnej są teraz takie możliwości ...🤔

A Ty jak się czujesz? Ja rodziłam SN ale był doktor, nie miałam położnej, co do CC to myślę, że w takim wypadku położna nie będzie Ci potrzebna 🙂, co do możliwości to są 3, które mogą.

zem3anliof578i0f.png

Ivf
    ❄️❄️❄️
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:

Oj dawno 😁 ja nie wiem kiedy ten czas leci 🙈, pamiętam jak robiłam pierwsze wyniki bety a tu już po prenatalnych 😱, u nas wszystko dobrze,a Ty jak się czujesz?

Co do porodu i położnej to szczerze jeszcze o tym nie myślę, 😅więc tu nie pomogę

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • Kwiatek 12 Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:

Moja znajoma miała, jest taka możliwość 🙂, ja akurat się nad tym jeszcze ie zastanawiałam.

UIU - bhcg 16dpo 290🙂

Wysłany: 20 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    A no to super a ty kilka cykli brałaś ten cyclo? Bo ja biorę tylko jeden do środy w sumie. Po ilu dniach od odstawienia dostałaś miesiączkę?

Ja dwa cykle, dostałam jakoś 4 dni po odstawieniu...

Maladziewczynka - no czasem tak jest, my też, walczyliśmy z torbielą, która nie chciała się zmniejszyc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Ja dwa cykle, dostałam jakoś 4 dni po odstawieniu...

Maladziewczynka - no czasem tak jest, my też, walczyliśmy z torbielą, która nie chciała się zmniejszyc.
    Też walczyłam z torbiela bo nie chciała się wchłonąć nie dosyć że ta walka jest taka ciężką to jeszcze coś musi stać na drodze i stoi się w miejscu...

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 - zobacz proszę na priv, mam pytanko 😊

Nowa szansa - i jak monitoring?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2020, 18:00

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Nadzieja88 - zobacz proszę na priv, mam pytanko 😊

Nowa szansa - i jak monitoring?

Już patrzę 🙂

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa91 wrote:
    Powodzenia ✊✊, szczerze ja się dopiero po pierwszych prenatalnych jakoś zaczęłam wyluzowywac 😂, miałam dwie wizyty, że byłam tak zestresowana, że doktor najpierw robił usg a potem rozmawialiśmy 🙈

Jutro mam wizytę............

Nowa szansa 93, Dżoni, Ania0692, Moli27, Gosia9305, Starajaca28, MilenaMi lubią tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ