Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Maraga32 wrote:Ja już się zaszczepiłam pierwsza dawka Moderny ponad tydzień temu, wcześniej również pislalam do dr, bo czekam za zielonym światłem do podejścia do procedury in vitro. Najgorsze jest, to że jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to druga dawka dokładnie wypadnie w okolicach owulacji, czyli jakbym miała podejść do punkcji to w tym samym czasie,ale pytałam się lekarzowi, z którym trzeba się spotkać kilka minut przed szczepieniem to babeczka powiedziała mi, że najwyżej przeniose termin drugiej dawki. Ja po szczepieniu miałam 38 gorączki i czułam się beznadziejnie, ale tylko 2 dni. Dziewczyny, powiedzcie mi, czy możliwe jest to, że po wizycie kwalifikacyjnej jest szansa do podejścia w nowym cyklu do in vitro, czy to dłuższy proces czekania, że tak to głupio ujmę 😂W sensie w przyszłym tygodniu mam tą wizytę kwalifikacyjną i strasznie się już denerwuje 😂 aaaa i przeczytałam książkę Rozenek i namieszała mi tylko w głowie 🤦♀️
Jeżeli wszystko ok to tak, też zależy jaki plan działania, co do książek, ja wolę samotność w niepłodności , Rozenkowej mi nie podeszła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 17:01
Maraga32 lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Maraga32 wrote:Ja już się zaszczepiłam pierwsza dawka Moderny ponad tydzień temu, wcześniej również pislalam do dr, bo czekam za zielonym światłem do podejścia do procedury in vitro. Najgorsze jest, to że jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to druga dawka dokładnie wypadnie w okolicach owulacji, czyli jakbym miała podejść do punkcji to w tym samym czasie,ale pytałam się lekarzowi, z którym trzeba się spotkać kilka minut przed szczepieniem to babeczka powiedziała mi, że najwyżej przeniose termin drugiej dawki. Ja po szczepieniu miałam 38 gorączki i czułam się beznadziejnie, ale tylko 2 dni. Dziewczyny, powiedzcie mi, czy możliwe jest to, że po wizycie kwalifikacyjnej jest szansa do podejścia w nowym cyklu do in vitro, czy to dłuższy proces czekania, że tak to głupio ujmę 😂W sensie w przyszłym tygodniu mam tą wizytę kwalifikacyjną i strasznie się już denerwuje 😂 aaaa i przeczytałam książkę Rozenek i namieszała mi tylko w głowie 🤦♀️
Co do podejścia w kolejnym cyklu - to jeśli nie będzie żadnych przeszkód, w stylu polipy, torbiele, niepekniete pęcherzyki, wyniki ok - hormony, tsh itp. To na pewno można podejść zależy też jaki będzie protokół krótki czy długi, jak krótko to szybko pójdzie i serio w kolejnym cyklu, jak długi to realnie coś się może zacząć dziać po cyklu wyciszenia
Co do książki- ja czytałam jak już byłam w trakcie i bardzo się utożsamiałam, myślę że jak już się na dobre u ciebie zacznie to przywołasz w myślach, że dokładnie tak się czujesz jak opisaneMaraga32 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Calineczka2106 wrote:Hej, wysłałam zaproszenie na priv, podam Ci wszystkie koszty, jakie ustaliliśmy jakieś 3 tygodnie temu.
Mogę prosić o wysłanie kosztów ?
Ponieważ zastanawiam sie właśnie nad zmianą klinki 😊07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transfer ciąża biochemiczna
05.20 transfer ciąża biochemiczna
10.20 transfer ciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transfer ciąża biochemiczna -
Maleszczescie Maleszczescie wrote:Dziewczyny orientujecie sie może czy dr w ten wtorek jest w gabinecie?
Jest, ale dokładnie nie wiem jaki przedział czasowy,znajoma ma wizytę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 20:46
Maleszczescie Maleszczescie lubi tę wiadomość
-
Alicjaaa wrote:MilenaMi to już coraz bliżej 😁, jak się czujesz?
Tak 😊, ogólnie czuje się dobrzec, tryb kanapowy już mnie trochę psychicznie męczy bo ile można leżeć, ale jeszcze trochę dam radę 💪, zamawiam ostatnie rzeczy i niech się dzieje 😉Alicjaaa, Dżoni, Olivia27, Zaba90, AgnieszkaB lubią tę wiadomość
-
ZosiaM wrote:Dziewczyny po jakim czasie najwcześniej można testować🤔 nie chce też za wcześnie, a nie wiem czy te dwa tygodnie wytrzymam 🙈
Po ok 10 dniach, ale dr zawsze mówi żeby odczekać te 14 🙈Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Nadzieja88 wrote:A dziękuję wszystko dobrze😁, w końcu zrobiła się piękna pogoda i można wyjść z domu, a co u Was?
Raz lepsze dni raz gorsze, teraz mamy lekki problem z kołkami, czekam aż przyjdzie prawdziwa wiosna i zacznie być ciepło ☺️
Dzoni ja tak patrzę po Twoim suwaczku w jakim szybkim tempie Ci te miesiące uciekają zaraz już 2 połówkowe 🙈AgnieszkaB, Dżoni lubią tę wiadomość
1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Czy przy stymulacji są jakieś przeciwskazania do pracy fizycznej, dźwigania itp? Doktor nie pytał jaka prace wykonuje i o l4 nic nie mówił, ale ja tez nic o specyfice mojej pracy nie wspominałam28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Czy przy stymulacji są jakieś przeciwskazania do pracy fizycznej, dźwigania itp? Doktor nie pytał jaka prace wykonuje i o l4 nic nie mówił, ale ja tez nic o specyfice mojej pracy nie wspominałam
Ja podczas stymulacji normalnie pracowałam, l4 wzięłam w dniu punkcji na kilka dni, myślę że jako takich przeciwskazań nie ma podczas samej stymulacji, też zależy jak ciężka ta fizyczna praca, jak byś się źle czuła to zawsze można poprosić o l4.Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dzisiaj dostałam w końcu okres po lyzeczkowaniu, dzwoniłam na Polną, mam zrobić hormony i na początku maja pierwsza wizyta z Doktorem. Ale się cieszę... ale tez mega się stresuje. Mam nadzieje, ze Doktor nas zakwalifikuje.
W razie co któraś z Was ma może puregon do odsprzedania ? Może komus został ?MuminkAa, Alicjaaa, Karina89, AgnieszkaB lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny w tym tygodniu mam pierwsza wizytę na Polnej, zawsze byłam tylko na Ułańskiej. Mam pytanie czy w szpitalu płaci się karta czy gotowka? I czy któraś moze podpowiedzieć gdzie dokładnie na jaki oddział mam się stawić i czy wchodzi się głównym wejściem? Nie jestem z Poznania i nigdy nie byłam tam w szpitalu oczywiście mam numer aby zarejestrować się na kolejny dzień, wiec zapytam pielęgniarek ale moze ktoś tu zaspokoi moja ciekawość wcześniej28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
Co do płatności to dobrze mieć kartę i gotówkę, ostatnio jak robilam badania krwi w sobotę to Panie z labu mówiły, że tylko gotówką a trzebe będzie robić badania hormonów, ivf nie miałam więc może dziewczyny co robiły coś więcej powiedza, znajoma mówiła, że jak powstało to centrum niepłodności to już nie wchodzi się do szpitala jak kiedyś, tylko kieruję prosto tam to jest gdzieś niedaleko poradni z tyłu za szpitalem.PCOS