X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Ja już się zaszczepiłam pierwsza dawka Moderny ponad tydzień temu, wcześniej również pislalam do dr, bo czekam za zielonym światłem do podejścia do procedury in vitro. Najgorsze jest, to że jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to druga dawka dokładnie wypadnie w okolicach owulacji, czyli jakbym miała podejść do punkcji to w tym samym czasie,ale pytałam się lekarzowi, z którym trzeba się spotkać kilka minut przed szczepieniem to babeczka powiedziała mi, że najwyżej przeniose termin drugiej dawki. Ja po szczepieniu miałam 38 gorączki i czułam się beznadziejnie, ale tylko 2 dni. Dziewczyny, powiedzcie mi, czy możliwe jest to, że po wizycie kwalifikacyjnej jest szansa do podejścia w nowym cyklu do in vitro, czy to dłuższy proces czekania, że tak to głupio ujmę 😂W sensie w przyszłym tygodniu mam tą wizytę kwalifikacyjną i strasznie się już denerwuje 😂 aaaa i przeczytałam książkę Rozenek i namieszała mi tylko w głowie 🤦‍♀️

Jeżeli wszystko ok to tak, też zależy jaki plan działania, co do książek, ja wolę samotność w niepłodności , Rozenkowej mi nie podeszła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 17:01

Maraga32 lubi tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Ja już się zaszczepiłam pierwsza dawka Moderny ponad tydzień temu, wcześniej również pislalam do dr, bo czekam za zielonym światłem do podejścia do procedury in vitro. Najgorsze jest, to że jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to druga dawka dokładnie wypadnie w okolicach owulacji, czyli jakbym miała podejść do punkcji to w tym samym czasie,ale pytałam się lekarzowi, z którym trzeba się spotkać kilka minut przed szczepieniem to babeczka powiedziała mi, że najwyżej przeniose termin drugiej dawki. Ja po szczepieniu miałam 38 gorączki i czułam się beznadziejnie, ale tylko 2 dni. Dziewczyny, powiedzcie mi, czy możliwe jest to, że po wizycie kwalifikacyjnej jest szansa do podejścia w nowym cyklu do in vitro, czy to dłuższy proces czekania, że tak to głupio ujmę 😂W sensie w przyszłym tygodniu mam tą wizytę kwalifikacyjną i strasznie się już denerwuje 😂 aaaa i przeczytałam książkę Rozenek i namieszała mi tylko w głowie 🤦‍♀️

Co do podejścia w kolejnym cyklu - to jeśli nie będzie żadnych przeszkód, w stylu polipy, torbiele, niepekniete pęcherzyki, wyniki ok - hormony, tsh itp. To na pewno można podejść :) zależy też jaki będzie protokół krótki czy długi, jak krótko to szybko pójdzie i serio w kolejnym cyklu, jak długi to realnie coś się może zacząć dziać po cyklu wyciszenia :)
    Co do książki- ja czytałam jak już byłam w trakcie i bardzo się utożsamiałam, myślę że jak już się na dobre u ciebie zacznie to przywołasz w myślach, że dokładnie tak się czujesz jak opisane :)

Maraga32 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Maleszczescie Maleszczescie Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie sie może czy dr w ten wtorek jest w gabinecie?

• Angel9306 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 wrote:
    Hej, wysłałam zaproszenie na priv, podam Ci wszystkie koszty, jakie ustaliliśmy jakieś 3 tygodnie temu.

Mogę prosić o wysłanie kosztów ?
    Ponieważ zastanawiam sie właśnie nad zmianą klinki 😊

07.18 IUI :(
    09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki :(
    Zmiana kliniki
    01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
    03.19 (9 tc) 💔:(
    06.19 III procedura, badania NGS
    07.19 transfer :( -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
    12.19 transfer :( ciąża biochemiczna
    05.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    10.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    01.21 4dc rysa endometrium
    03.21 histeroskopia
    04.21 transfer :( ciąża biochemiczna
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleszczescie Maleszczescie wrote:
    Dziewczyny orientujecie sie może czy dr w ten wtorek jest w gabinecie?

Jest, ale dokładnie nie wiem jaki przedział czasowy,znajoma ma wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 20:46

Maleszczescie Maleszczescie lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Nadzieja88 jak tam u Was? 🙂

A dziękuję wszystko dobrze😁, w końcu zrobiła się piękna pogoda i można wyjść z domu, a co u Was?

Alicjaaa, Zaba90, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

• MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień też bym chciała, termin mam na 24 maj więc u mnie jedna dawka by wypadła przed porodem druga już po, też jeszcze zapytam dr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 10:26

Dżoni lubi tę wiadomość

• Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilenaMi to już coraz bliżej 😁, jak się czujesz?

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • MilenaMi Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjaaa wrote:
    MilenaMi to już coraz bliżej 😁, jak się czujesz?

Tak 😊, ogólnie czuje się dobrzec, tryb kanapowy już mnie trochę psychicznie męczy bo ile można leżeć, ale jeszcze trochę dam radę 💪, zamawiam ostatnie rzeczy i niech się dzieje 😉

Alicjaaa, Dżoni, Olivia27, Zaba90, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

• ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po jakim czasie najwcześniej można testować🤔 nie chce też za wcześnie, a nie wiem czy te dwa tygodnie wytrzymam 🙈

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:
    Dziewczyny po jakim czasie najwcześniej można testować🤔 nie chce też za wcześnie, a nie wiem czy te dwa tygodnie wytrzymam 🙈

Po ok 10 dniach, ale dr zawsze mówi żeby odczekać te 14 🙈

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • ZosiaM Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Po ok 10 dniach, ale dr zawsze mówi żeby odczekać te 14 🙈

Właśnie mi się wydaje, że to jest wieczność 🙈, to może się skusze wcześniej.

10dp bhcg 49
    12dp bhcg 110
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZosiaM wrote:

Tez robiłam z 10 /11 dni po.

PCOS
  • Zaba90 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    A dziękuję wszystko dobrze😁, w końcu zrobiła się piękna pogoda i można wyjść z domu, a co u Was?

Raz lepsze dni raz gorsze, teraz mamy lekki problem z kołkami, czekam aż przyjdzie prawdziwa wiosna i zacznie być ciepło ☺️

Dzoni ja tak patrzę po Twoim suwaczku w jakim szybkim tempie Ci te miesiące uciekają zaraz już 2 połówkowe 🙈

AgnieszkaB, Dżoni lubią tę wiadomość

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy przy stymulacji są jakieś przeciwskazania do pracy fizycznej, dźwigania itp? Doktor nie pytał jaka prace wykonuje i o l4 nic nie mówił, ale ja tez nic o specyfice mojej pracy nie wspominałam

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Alicjaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Czy przy stymulacji są jakieś przeciwskazania do pracy fizycznej, dźwigania itp? Doktor nie pytał jaka prace wykonuje i o l4 nic nie mówił, ale ja tez nic o specyfice mojej pracy nie wspominałam

Ja podczas stymulacji normalnie pracowałam, l4 wzięłam w dniu punkcji na kilka dni, myślę że jako takich przeciwskazań nie ma podczas samej stymulacji, też zależy jak ciężka ta fizyczna praca, jak byś się źle czuła to zawsze można poprosić o l4.

Czerwiec 2020 ivf
    18.09.2020- transfer

6.06.2021 Marcelinka 💕
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie urok to sraczka... Zrobiłam parę badań w tym glukozę i insulinę
    Glukoza 89
    Insulina 18,5
    Homa 4 ... Aha...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj dostałam w końcu okres po lyzeczkowaniu, dzwoniłam na Polną, mam zrobić hormony i na początku maja pierwsza wizyta z Doktorem. Ale się cieszę... ale tez mega się stresuje. Mam nadzieje, ze Doktor nas zakwalifikuje.
    W razie co któraś z Was ma może puregon do odsprzedania ? Może komus został ?:)

MuminkAa, Alicjaaa, Karina89, AgnieszkaB lubią tę wiadomość

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w tym tygodniu mam pierwsza wizytę na Polnej, zawsze byłam tylko na Ułańskiej. Mam pytanie czy w szpitalu płaci się karta czy gotowka? I czy któraś moze podpowiedzieć gdzie dokładnie na jaki oddział mam się stawić i czy wchodzi się głównym wejściem? Nie jestem z Poznania i nigdy nie byłam tam w szpitalu :) oczywiście mam numer aby zarejestrować się na kolejny dzień, wiec zapytam pielęgniarek ale moze ktoś tu zaspokoi moja ciekawość wcześniej :)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płatności to dobrze mieć kartę i gotówkę, ostatnio jak robilam badania krwi w sobotę to Panie z labu mówiły, że tylko gotówką a trzebe będzie robić badania hormonów, ivf nie miałam więc może dziewczyny co robiły coś więcej powiedza, znajoma mówiła, że jak powstało to centrum niepłodności to już nie wchodzi się do szpitala jak kiedyś, tylko kieruję prosto tam to jest gdzieś niedaleko poradni z tyłu za szpitalem.

PCOS
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ