Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Figasmakiem wrote:Chętnie odkupie, jednak zostawie pierwszeństwo „starszym” kolezankom bo ja tutaj świeżak:) jak nikt się nie zgłosi to jestem chętna
wysłałam zaproszenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 16:52
Figasmakiem lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Orientujecie się po jakim czasie są wyniki nasienia z fragmentacja DNA? Mąż zapomniał dopytać 🤦🏼♀️
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
nick nieaktualny
-
Dominikaaa wrote:Dzoni ostatnio odkryłam na fb stronę "misja mama" są tam pokazywane ćwiczenia dla kobiet w ciąży, bardzo mi się spodobała ta strona, właśnie chce zapytać dr na następnej wizycie czy coś mogę 🙂
Z ciekawości dziś zobaczyłam, faktycznie ciekawe ma porady 👍 -
Karina89 wrote:Paula powodzenia na wizycie ✊, ja czekam na @
No ja już po wizycie. Niestety torbiel mi się zrobiła na jajniku😒 i dopóki się nie wchłonie to nie możemy myśleć o transferze. Także muszę cierpliwie czekać i od nowego cyklu antykoncepcja na ta torbiel, więc transfer pewnie będzie może w czerwcu/lipcu. Ale na in vitro czekałam żeby podejść ponad rok przez właśnie takie m.in. komplikacje więc nic mi już nie jest straszne. Zatem trzymam mocno kciuki za was dziewczyny oby wam wszystko szło bez komplikacji.Karina89 lubi tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:No ja już po wizycie. Niestety torbiel mi się zrobiła na jajniku😒 i dopóki się nie wchłonie to nie możemy myśleć o transferze. Także muszę cierpliwie czekać i od nowego cyklu antykoncepcja na ta torbiel, więc transfer pewnie będzie może w czerwcu/lipcu. Ale na in vitro czekałam żeby podejść ponad rok przez właśnie takie m.in. komplikacje więc nic mi już nie jest straszne. Zatem trzymam mocno kciuki za was dziewczyny oby wam wszystko szło bez komplikacji.
Jak u mnie pójdzie wszystko zgodnie z planem to będziemy razem się przygotowywać do transferu, u mnie też czerwiec/ lipiec , przed histeroskopia bo są polipy. Zostaje nam trzymać kciuki za dziewczyny ✊Paula1706, Karina89, Zaba90 lubią tę wiadomość
-
Paula1706 wrote:No ja już po wizycie. Niestety torbiel mi się zrobiła na jajniku😒 i dopóki się nie wchłonie to nie możemy myśleć o transferze. Także muszę cierpliwie czekać i od nowego cyklu antykoncepcja na ta torbiel, więc transfer pewnie będzie może w czerwcu/lipcu. Ale na in vitro czekałam żeby podejść ponad rok przez właśnie takie m.in. komplikacje więc nic mi już nie jest straszne. Zatem trzymam mocno kciuki za was dziewczyny oby wam wszystko szło bez komplikacji.
Polubiłam za kciuki i 👍podejście , oby ten czas Ci szybko zleciał 🙂Paula1706 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, przy weekendzie taki temat do rozkminienia, co myślicie o szczepieniu się na Covid w ciąży?
Szczepicie się?Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Dziewczyny, przy weekendzie taki temat do rozkminienia, co myślicie o szczepieniu się na Covid w ciąży?
Szczepicie się?
Ostatnio gorący temat , ja też mam dylemat, rozkminy, wyczytałam, że szczepionka z wyboru dla kobie w ciąży i karmiacych jest Pfizer, ja trochę obawiam się skutków ubocznych w postaci wysokiej temp, po majówce mam wizytę u dr, zapytam jakie ma podejście.Dżoni lubi tę wiadomość
-
Ania0692 wrote:Ostatnio gorący temat , ja też mam dylemat, rozkminy, wyczytałam, że szczepionka z wyboru dla kobie w ciąży i karmiacych jest Pfizer, ja trochę obawiam się skutków ubocznych w postaci wysokiej temp, po majówce mam wizytę u dr, zapytam jakie ma podejście.Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Dziewczyny, przy weekendzie taki temat do rozkminienia, co myślicie o szczepieniu się na Covid w ciąży?
Szczepicie się?
Chce sie zaszczepić, rocznikowo jeszcze trochę czasu mam i też zapytam dr.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 10:56
Dżoni lubi tę wiadomość
-
Szczepicie się?
Ja właśnie wczoraj ten temat z dr przerabialam. Powiedział że bezwzględnie trzeba się zaszczepić. Tylko ja nie jestem jeszcze w ciąży. Będę mieć dopiero transfer. A za tydzień mój rocznik na zapisy że szczepieniami rusza więc zobaczymy na jakim etapie te szczepienia wypadną i jakby co to dr mówił że będziemy plan działania modyfikować.Ania0692, Dżoni lubią tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:Ja właśnie wczoraj ten temat z dr przerabialam. Powiedział że bezwzględnie trzeba się zaszczepić. Tylko ja nie jestem jeszcze w ciąży. Będę mieć dopiero transfer. A za tydzień mój rocznik na zapisy że szczepieniami rusza więc zobaczymy na jakim etapie te szczepienia wypadną i jakby co to dr mówił że będziemy plan działania modyfikować.
Dzięki, że to napisałaś 🙂 -
Szczepicie się?