Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaba90 wrote:Dżoni już tylko 100 dni 🤗 jak się czujesz? Mnie tak macierzyństwo pochłonęło, że jestem mega z tyłu z forum.
Która następna do rozpakowania?
Kciuki za najbliższe transfery, wizyty🙂
Chyba ja 🙈 jako następna , jak czytałam to Olivia już po albo lada chwila.2021. synek💛
2023 córeczka 💙 -
Za tydzień mam wizytę na której doktor dobierze leki do transferu ❤️ (Cykl sztuczny) W końcu poczuje, ze coś działamy po tych tygodniach odroczenia z powodu ryzyka hiperki.
Paula1706, Pszczolaaa, Tatosya, Ciri86, Malina1991 lubią tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Za tydzień mam wizytę na której doktor dobierze leki do transferu ❤️ (Cykl sztuczny) W końcu poczuje, ze coś działamy po tych tygodniach odroczenia z powodu ryzyka hiperki.
Ja mam 28go wizytę, I tez mam nadzieję ze zaczynamy działać.Pszczolaaa, ***Sikorka***, Karina89, Nadzieja88, Malina1991 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dr teraz napisał aby się omówić w cyklu po tej miesiączce celem sprawdzić czy wszystko się unormowało, to rozumiem, że jak będzie ok to od następnego cyklu będziemy mogli się przygotowywać do transferu 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 20:34
-
Cześć Dziewczyny!
Jestem tu nowa. Staram sie o dziecko od 3 lat, pod opieką doktora jestem od stycznia. Miesiąc temu ujrzałam pierwszy raz dwie kreski na teście, ale niestety szczęście długo nie trwało .W poniedziałek dowiedziałam się że ciąża obmarła. Do dziś nie pojawiło się krwawienie. Jeżeli nie pojawi się do poniedziałku muszę zadzwoń na oddział co mnie bardzo stresuje bo Dr ma urlop i boje sie ze mogą mi zrobić jeszcze większą krzywdę. Chciałabym zapytać dziewczyny które były w podobnej sytuacji, co powinnam zabrać do szpitala, że względu że byłam bardzo w złym stanie nie zapytałam o nic Doktora. A poniedziałek się zbliża a mój stres sie powiększa. Proszę o pomoc. -
***Sikorka*** wrote:Za tydzień mam wizytę na której doktor dobierze leki do transferu ❤️ (Cykl sztuczny) W końcu poczuje, ze coś działamy po tych tygodniach odroczenia z powodu ryzyka hiperki.
Malina1991 lubi tę wiadomość
-
Pszczolaaa wrote:Dziewczyny, dr teraz napisał aby się omówić w cyklu po tej miesiączce celem sprawdzić czy wszystko się unormowało, to rozumiem, że jak będzie ok to od następnego cyklu będziemy mogli się przygotowywać do transferu 🤔
Jak będzie wszystko ok to prawdopodobnie tak, ale zależy jaki będzie plan 🙂 -
ZuzaMaruda wrote:Cześć Dziewczyny!
Jestem tu nowa. Staram sie o dziecko od 3 lat, pod opieką doktora jestem od stycznia. Miesiąc temu ujrzałam pierwszy raz dwie kreski na teście, ale niestety szczęście długo nie trwało .W poniedziałek dowiedziałam się że ciąża obmarła. Do dziś nie pojawiło się krwawienie. Jeżeli nie pojawi się do poniedziałku muszę zadzwoń na oddział co mnie bardzo stresuje bo Dr ma urlop i boje sie ze mogą mi zrobić jeszcze większą krzywdę. Chciałabym zapytać dziewczyny które były w podobnej sytuacji, co powinnam zabrać do szpitala, że względu że byłam bardzo w złym stanie nie zapytałam o nic Doktora. A poniedziałek się zbliża a mój stres sie powiększa. Proszę o pomoc.
Przykro mi 😔 trzymaj się,moja pierwsza ciąża też obumarła, miałam łyżeczkowanie, co zabrać, koszule, też, warto mieć na zmianę, porannik, swoje szcztuczce, kubek, jakieś lekkie przekąski, wode, klapki pod prysznic, ja byłam niecałe 3 dni, poszło wszystko sprawnie, opieka na oddziale jest bardzo dobra, położne pomocne, mile 🙂 -
Nadzieja88 wrote:Przykro mi 😔 trzymaj się,moja pierwsza ciąża też obumarła, miałam łyżeczkowanie, co zabrać, koszule, też, warto mieć na zmianę, porannik, swoje szcztuczce, kubek, jakieś lekkie przekąski, wode, klapki pod prysznic, ja byłam niecałe 3 dni, poszło wszystko sprawnie, opieka na oddziale jest bardzo dobra, położne pomocne, mile 🙂
Żadnych powikłań po zabiegu? -
Dziewczyny, orientujecie się kiedy Doktor ma jakis dłuższy urlop ?
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
AgnieszkaB wrote:ZuzaMaruda przykro mi ☹️
Chodź przyznam że dobilo mnie to bardziej niż 3letnie statania. Chwilowo jestem wrakiem człowieka. Zastnawiam się czy nie iść do psychologa bo jest źle. Mam duze wsparcie od męża ale mi to nie pomaga.Dostałam też bardzo dużo wsparcia od Dr Macieja co mnie utwierdza w przekonaniu że to wspaniały człowiek. Nikomu oprócz Was (na forum) i mężowi o tym nie powiedziałem/napisałam. Nie wiem jak mam sobie pomóc. -
ZuzaMaruda wrote:Dziękuję za wsparcie.
Chodź przyznam że dobilo mnie to bardziej niż 3letnie statania. Chwilowo jestem wrakiem człowieka. Zastnawiam się czy nie iść do psychologa bo jest źle. Mam duze wsparcie od męża ale mi to nie pomaga.Dostałam też bardzo dużo wsparcia od Dr Macieja co mnie utwierdza w przekonaniu że to wspaniały człowiek. Nikomu oprócz Was (na forum) i mężowi o tym nie powiedziałem/napisałam. Nie wiem jak mam sobie pomóc.
Przykro mi. Jeżeli sama czujesz, że potrzebujesz pomocy kogoś trzeciego warto poszukać psychologa, który pracuje z osobami po stracie czy staraczkami -
ZuzaMaruda wrote:Dziękuję za wsparcie.
Chodź przyznam że dobilo mnie to bardziej niż 3letnie statania. Chwilowo jestem wrakiem człowieka. Zastnawiam się czy nie iść do psychologa bo jest źle. Mam duze wsparcie od męża ale mi to nie pomaga.Dostałam też bardzo dużo wsparcia od Dr Macieja co mnie utwierdza w przekonaniu że to wspaniały człowiek. Nikomu oprócz Was (na forum) i mężowi o tym nie powiedziałem/napisałam. Nie wiem jak mam sobie pomóc.
Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, niedawno przechodziłam to samo, zaszłam w drugą ciąże,synek ostatnio mocno absorbujący i nie zaglądam tu często.ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
-
ZuzaMaruda wrote:Cześć Dziewczyny!
Jestem tu nowa. Staram sie o dziecko od 3 lat, pod opieką doktora jestem od stycznia. Miesiąc temu ujrzałam pierwszy raz dwie kreski na teście, ale niestety szczęście długo nie trwało .W poniedziałek dowiedziałam się że ciąża obmarła. Do dziś nie pojawiło się krwawienie. Jeżeli nie pojawi się do poniedziałku muszę zadzwoń na oddział co mnie bardzo stresuje bo Dr ma urlop i boje sie ze mogą mi zrobić jeszcze większą krzywdę. Chciałabym zapytać dziewczyny które były w podobnej sytuacji, co powinnam zabrać do szpitala, że względu że byłam bardzo w złym stanie nie zapytałam o nic Doktora. A poniedziałek się zbliża a mój stres sie powiększa. Proszę o pomoc.ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
-
ZuzaMaruda przykro mi, ale tak jak napisała Maraga jeszcze będzie dobrze, czasem ta nasza droga jest wyboista i momentami niezrozumiała ale prowadzi do upragnionego celu 😘
Ps : w piątek poprzez planowe CC przyszła na świat moja córeczka Liliana, za każdą z Was trzymam kciuki.Ciri86, Tatosya, Dominikaaa, Gosia9305, Drzewko90, ZuzaMaruda, Ania0692, ZosiaM, Nadzieja88, Maraga32, Karina89, Pianino-piano lubią tę wiadomość
PCOS