X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaba90 wrote:
    Dżoni już tylko 100 dni 🤗 jak się czujesz? Mnie tak macierzyństwo pochłonęło, że jestem mega z tyłu z forum.
    Która następna do rozpakowania?
    Kciuki za najbliższe transfery, wizyty🙂

Chyba ja 🙈 jako następna , jak czytałam to Olivia już po albo lada chwila.

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień mam wizytę na której doktor dobierze leki do transferu ❤️ (Cykl sztuczny) W końcu poczuje, ze coś działamy po tych tygodniach odroczenia z powodu ryzyka hiperki.

Paula1706, Pszczolaaa, Tatosya, Ciri86, Malina1991 lubią tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Tatosya Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Za tydzień mam wizytę na której doktor dobierze leki do transferu ❤️ (Cykl sztuczny) W końcu poczuje, ze coś działamy po tych tygodniach odroczenia z powodu ryzyka hiperki.

Ja mam 28go wizytę, I tez mam nadzieję ze zaczynamy działać.

Pszczolaaa, ***Sikorka***, Karina89, Nadzieja88, Malina1991 lubią tę wiadomość

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dr teraz napisał aby się omówić w cyklu po tej miesiączce celem sprawdzić czy wszystko się unormowało, to rozumiem, że jak będzie ok to od następnego cyklu będziemy mogli się przygotowywać do transferu 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2021, 20:34

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Jestem tu nowa. Staram sie o dziecko od 3 lat, pod opieką doktora jestem od stycznia. Miesiąc temu ujrzałam pierwszy raz dwie kreski na teście, ale niestety szczęście długo nie trwało .W poniedziałek dowiedziałam się że ciąża obmarła. Do dziś nie pojawiło się krwawienie. Jeżeli nie pojawi się do poniedziałku muszę zadzwoń na oddział co mnie bardzo stresuje bo Dr ma urlop i boje sie ze mogą mi zrobić jeszcze większą krzywdę. Chciałabym zapytać dziewczyny które były w podobnej sytuacji, co powinnam zabrać do szpitala, że względu że byłam bardzo w złym stanie nie zapytałam o nic Doktora. A poniedziałek się zbliża a mój stres sie powiększa. Proszę o pomoc.

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    To będziemy miały transfer podobnie 😁Ja już miałam transfer próbny w środę i dobrane leki, teraz czekam za miesiączka i zaczynamy 😁Ale jak na złość owulacja jak nigdy była tydzień później więc o tydzień dłużej czekania 😂

Malina1991 lubi tę wiadomość

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Dziewczyny, dr teraz napisał aby się omówić w cyklu po tej miesiączce celem sprawdzić czy wszystko się unormowało, to rozumiem, że jak będzie ok to od następnego cyklu będziemy mogli się przygotowywać do transferu 🤔

Jak będzie wszystko ok to prawdopodobnie tak, ale zależy jaki będzie plan 🙂

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Jestem tu nowa. Staram sie o dziecko od 3 lat, pod opieką doktora jestem od stycznia. Miesiąc temu ujrzałam pierwszy raz dwie kreski na teście, ale niestety szczęście długo nie trwało .W poniedziałek dowiedziałam się że ciąża obmarła. Do dziś nie pojawiło się krwawienie. Jeżeli nie pojawi się do poniedziałku muszę zadzwoń na oddział co mnie bardzo stresuje bo Dr ma urlop i boje sie ze mogą mi zrobić jeszcze większą krzywdę. Chciałabym zapytać dziewczyny które były w podobnej sytuacji, co powinnam zabrać do szpitala, że względu że byłam bardzo w złym stanie nie zapytałam o nic Doktora. A poniedziałek się zbliża a mój stres sie powiększa. Proszę o pomoc.

Przykro mi 😔 trzymaj się,moja pierwsza ciąża też obumarła, miałam łyżeczkowanie, co zabrać, koszule, też, warto mieć na zmianę, porannik, swoje szcztuczce, kubek, jakieś lekkie przekąski, wode, klapki pod prysznic, ja byłam niecałe 3 dni, poszło wszystko sprawnie, opieka na oddziale jest bardzo dobra, położne pomocne, mile 🙂

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Przykro mi 😔 trzymaj się,moja pierwsza ciąża też obumarła, miałam łyżeczkowanie, co zabrać, koszule, też, warto mieć na zmianę, porannik, swoje szcztuczce, kubek, jakieś lekkie przekąski, wode, klapki pod prysznic, ja byłam niecałe 3 dni, poszło wszystko sprawnie, opieka na oddziale jest bardzo dobra, położne pomocne, mile 🙂
    Bardzo Ci dziękuję !
    Żadnych powikłań po zabiegu?

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Bardzo Ci dziękuję !
    Żadnych powikłań po zabiegu?

Nie miałam.

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

• Ciri86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, orientujecie się kiedy Doktor ma jakis dłuższy urlop ?

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Teraz ma tygodniowy.

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:

Ja123 pisała, że druga połowa sierpnia, teraz będę rozmawiać z dr bo to będzie mój termin porodu, 1 września jest w gabinecie.

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda przykro mi ☹️

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    ZuzaMaruda przykro mi ☹️
    Dziękuję za wsparcie.
    Chodź przyznam że dobilo mnie to bardziej niż 3letnie statania. Chwilowo jestem wrakiem człowieka. Zastnawiam się czy nie iść do psychologa bo jest źle. Mam duze wsparcie od męża ale mi to nie pomaga.Dostałam też bardzo dużo wsparcia od Dr Macieja co mnie utwierdza w przekonaniu że to wspaniały człowiek. Nikomu oprócz Was (na forum) i mężowi o tym nie powiedziałem/napisałam. Nie wiem jak mam sobie pomóc.

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Dziękuję za wsparcie.
    Chodź przyznam że dobilo mnie to bardziej niż 3letnie statania. Chwilowo jestem wrakiem człowieka. Zastnawiam się czy nie iść do psychologa bo jest źle. Mam duze wsparcie od męża ale mi to nie pomaga.Dostałam też bardzo dużo wsparcia od Dr Macieja co mnie utwierdza w przekonaniu że to wspaniały człowiek. Nikomu oprócz Was (na forum) i mężowi o tym nie powiedziałem/napisałam. Nie wiem jak mam sobie pomóc.

Przykro mi. Jeżeli sama czujesz, że potrzebujesz pomocy kogoś trzeciego warto poszukać psychologa, który pracuje z osobami po stracie czy staraczkami

• Maleszczescie Maleszczescie Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Dziękuję za wsparcie.

Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, niedawno przechodziłam to samo, zaszłam w drugą ciąże,synek ostatnio mocno absorbujący i nie zaglądam tu często.

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 kciuki ✊✊✊✊ za ten tydzień.

Paula1706 lubi tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Bardzo mi przykro! Ale nie możesz się załamywać, choć nie potrafię sobie nawet wyobrazić, co czujesz... jeszcze będzie dobrze, uwierz mi!

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda przykro mi, ale tak jak napisała Maraga jeszcze będzie dobrze, czasem ta nasza droga jest wyboista i momentami niezrozumiała ale prowadzi do upragnionego celu 😘

Ps : w piątek poprzez planowe CC przyszła na świat moja córeczka Liliana, za każdą z Was trzymam kciuki.

Ciri86, Tatosya, Dominikaaa, Gosia9305, Drzewko90, ZuzaMaruda, Ania0692, ZosiaM, Nadzieja88, Maraga32, Karina89, Pianino-piano lubią tę wiadomość

PCOS
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ