X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    ZuzaMaruda przykro mi, ale tak jak napisała Maraga jeszcze będzie dobrze, czasem ta nasza droga jest wyboista i momentami niezrozumiała ale prowadzi do upragnionego celu 😘

Ps : w piątek poprzez planowe CC przyszła na świat moja córeczka Liliana, za każdą z Was trzymam kciuki.
    Gratuluję🥰🥰🥰🥰🥰🥰♥️♥️♥️♥️♥️♥️

• Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny czy któraś bierze jeszcze Luttagen? I czy ma sposób na zdobycie go w Poznaniu? Bo juz w żadnej hurtowni nie mają i nie można zamówić do apteki, gdziepolek i ktomalek sprawdzony - też nie ma.. Jak nie zdobędę to będę pisać do dra czym zastąpić 🤷‍♂️

Zamawiam droga internetową, apteka melissa coś koło 40 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 21:53

Dżoni lubi tę wiadomość

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które przygotowują się lub już miały kriotransfer. Też mialyscie tak, że jak na złość w cyklu poprzedzającym transfer, miesiączka się spóźniała, A Wy czekałyście i czekałyście żeby zacząć się przygotowywać? Człowiek czeka i jak na złość, wszystko się przedłuża, no po prostu tylko strzelic sobie w łeb 🤦‍♀️

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianino-piano wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuje was od dłuższego czasu, również leczę się u doktora, w lipcu mamy zacząć nasza pierwsza procedurę ivf, podchodzimy ze względu ma moje bardzo niskie AMH niecałe 0,4, zaczynam się lekko stresować, ale historia Dżoni i Alicji dodaje mi wiary. Pozdrawiam.

Niskie AMH to nie wyrok, a medycyna to 99% wiedzy i 1% cudów (nawet jeśli się w nie nie wierzy :) wszystko będzie dobrze, nie stresuj się, najważniejszą decyzję już podjęłaś. Będziemy trzymać kciuki 🤞

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Zamawiam droga internetową, apteka melissa coś koło 40 zł.

Bardzo dziękuję za info 😀

@Maraga32 norma :/ niestety u mnie zdarzały się wszystkie rzeczy które wcześniej nie miały msca (bezowulacyjne cykle, torbiele, brak reakcji na leki, opóźnienie miesiączki) i to zawsze przed ważnym, wyczekanym cyklem. Dr mówił że to stres i hormony i choć bardzo czekasz i myślisz że się nie denerwujesz to niestety podświadomie nakręcasz organizm i dzieją się dziwne rzeczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 23:46

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które przygotowują się lub już miały kriotransfer. Też mialyscie tak, że jak na złość w cyklu poprzedzającym transfer, miesiączka się spóźniała, A Wy czekałyście i czekałyście żeby zacząć się przygotowywać? Człowiek czeka i jak na złość, wszystko się przedłuża, no po prostu tylko strzelic sobie w łeb 🤦‍♀️

U mnie miesiączka się nie spóźniała, ale albo była torbiel /zły posiew😅, wiesz nie ma tak łatwo.

Maraga32 lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    ZuzaMaruda przykro mi, ale tak jak napisała Maraga jeszcze będzie dobrze, czasem ta nasza droga jest wyboista i momentami niezrozumiała ale prowadzi do upragnionego celu 😘

Ps : w piątek poprzez planowe CC przyszła na świat moja córeczka Liliana, za każdą z Was trzymam kciuki.

Gratulacje 💕

Dominikaaa bo teraz widzę, ustępuje miejsca w kolejce do porodu🙂, ja sierpniowa, co do burzy też dziś miałam "przyjemność" 🙈

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Gratulacje 💕

Dominikaaa bo teraz widzę, ustępuje miejsca w kolejce do porodu🙂, ja sierpniowa, co do burzy też dziś miałam "przyjemność" 🙈

Jeszcze dwa tygodnie 😍🙈 (mama nadciśnienie) się zastanawiam czy samo się coś rozkręci, albo indukcja.

Karina89, Dżoni, MuminkAa lubią tę wiadomość

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:

Gratulacje ❤️❤️❤️❤️

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivka27 gratulacje 😘😘😘

Dziewczyny powodzenia ✊

Dobrego dnia 🌞🌞🌞

MuminkAa lubi tę wiadomość

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Bardzo dziękuję za info 😀

@Maraga32 norma :/ niestety u mnie zdarzały się wszystkie rzeczy które wcześniej nie miały msca (bezowulacyjne cykle, torbiele, brak reakcji na leki, opóźnienie miesiączki) i to zawsze przed ważnym, wyczekanym cyklem. Dr mówił że to stres i hormony i choć bardzo czekasz i myślisz że się nie denerwujesz to niestety podświadomie nakręcasz organizm i dzieją się dziwne rzeczy...
    Dziękuję kochana 😘

• Pianino-piano Nowa

Wysłany: 23 czerwca 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Niskie AMH to nie wyrok, a medycyna to 99% wiedzy i 1% cudów (nawet jeśli się w nie nie wierzy :) wszystko będzie dobrze, nie stresuj się, najważniejszą decyzję już podjęłaś. Będziemy trzymać kciuki 🤞

Dziękuję 🙂

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Dziewczyny dzisiaj z małą reklamą....

www.furkot.com.pl

Koleżanka prowadzi fajny sklep stacjonarny po prostu z pięknymi rzeczami dla dzieci. Teraz rusza jeszcze sklep internetowy i jest kodzik rabatowy 😜 rzeczy są naprawdę ręcznie szyte, oryginalne, bezpieczne dla dzieci i moim zdaniem niedrogie jeśli chodzi o ich jakość i wykonanie. Może komuś coś wpadnie w oko 😉 my z Różą polecamy 😁

AgnieszkaB, Dominikaaa lubią tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Jeszcze dwa tygodnie 😍🙈 (mama nadciśnienie) się zastanawiam czy samo się coś rozkręci, albo indukcja.

To faktycznie już niedługo 💪🤗

Dominikaaa lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    A ja Dziewczyny dzisiaj z małą reklamą....

www.furkot.com.pl

Koleżanka prowadzi fajny sklep stacjonarny po prostu z pięknymi rzeczami dla dzieci. Teraz rusza jeszcze sklep internetowy i jest kodzik rabatowy 😜 rzeczy są naprawdę ręcznie szyte, oryginalne, bezpieczne dla dzieci i moim zdaniem niedrogie jeśli chodzi o ich jakość i wykonanie. Może komuś coś wpadnie w oko 😉 my z Różą polecamy 😁

Bardzo ładne 🙂 ja mam bzika na punkcie otulaczy i kocyków😅

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    To faktycznie już niedługo 💪🤗

Jak się czujesz?

2020 zmiana kliniki ivf
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Jak się czujesz?

N
    Bardzo dobrze 🙂, jedynie zgaga mnie zaczęła męczyć, w przyszłym tygodniu mam wizytę

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    N
    Bardzo dobrze 🙂, jedynie zgaga mnie zaczęła męczyć, w przyszłym tygodniu mam wizytę

To najważniejsze, ja mam jeszcze w piątek ktg, bo teraz bez wizyty to 2 x w tygodniu i chyba zacznę robić jakieś dłuższe spacery, może coś się samo ruszy, tym bardziej, że temperatura na dworze przyzwoita 🤗

2020 zmiana kliniki ivf
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    To najważniejsze, ja mam jeszcze w piątek ktg, bo teraz bez wizyty to 2 x w tygodniu i chyba zacznę robić jakieś dłuższe spacery, może coś się samo ruszy, tym bardziej, że temperatura na dworze przyzwoita 🤗

Z domowych sposobów to podobno herbata z liści malin albo same maliny, to mi moja położna mówiła no i podobno kawa też powoduje pojawienie się skurczów 😉 i morze cierpliwości bo są takie kwiatki, które siedzą w brzuszku koniec kropka i żadne chodzenie, żadne schody nie pomagają 😂

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Z domowych sposobów to podobno herbata z liści malin albo same maliny, to mi moja położna mówiła no i podobno kawa też powoduje pojawienie się skurczów 😉 i morze cierpliwości bo są takie kwiatki, które siedzą w brzuszku koniec kropka i żadne chodzenie, żadne schody nie pomagają 😂

Wiem wiem, jak raz byłam na obserwacji z ciśnieniem, to akurat leżałam z pacjentka co była na wywołanie już po terminie, chodziła po tych schodach i nic, dwa razy miała zakładany balonik i nic, nagle w nocy, pękł pęcherz i poszła rodzic 😊

2020 zmiana kliniki ivf
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ