X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    ZuzaMaruda przykro mi, ale tak jak napisała Maraga jeszcze będzie dobrze, czasem ta nasza droga jest wyboista i momentami niezrozumiała ale prowadzi do upragnionego celu 😘

Ps : w piątek poprzez planowe CC przyszła na świat moja córeczka Liliana, za każdą z Was trzymam kciuki.
    Gratuluję🥰🥰🥰🥰🥰🥰♥️♥️♥️♥️♥️♥️

• Nowa szansa 93 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Dziewczyny czy któraś bierze jeszcze Luttagen? I czy ma sposób na zdobycie go w Poznaniu? Bo juz w żadnej hurtowni nie mają i nie można zamówić do apteki, gdziepolek i ktomalek sprawdzony - też nie ma.. Jak nie zdobędę to będę pisać do dra czym zastąpić 🤷‍♂️

Zamawiam droga internetową, apteka melissa coś koło 40 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 21:53

Dżoni lubi tę wiadomość

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które przygotowują się lub już miały kriotransfer. Też mialyscie tak, że jak na złość w cyklu poprzedzającym transfer, miesiączka się spóźniała, A Wy czekałyście i czekałyście żeby zacząć się przygotowywać? Człowiek czeka i jak na złość, wszystko się przedłuża, no po prostu tylko strzelic sobie w łeb 🤦‍♀️

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianino-piano wrote:
    Cześć dziewczyny, podczytuje was od dłuższego czasu, również leczę się u doktora, w lipcu mamy zacząć nasza pierwsza procedurę ivf, podchodzimy ze względu ma moje bardzo niskie AMH niecałe 0,4, zaczynam się lekko stresować, ale historia Dżoni i Alicji dodaje mi wiary. Pozdrawiam.

Niskie AMH to nie wyrok, a medycyna to 99% wiedzy i 1% cudów (nawet jeśli się w nie nie wierzy :) wszystko będzie dobrze, nie stresuj się, najważniejszą decyzję już podjęłaś. Będziemy trzymać kciuki 🤞

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa szansa 93 wrote:
    Zamawiam droga internetową, apteka melissa coś koło 40 zł.

Bardzo dziękuję za info 😀

@Maraga32 norma :/ niestety u mnie zdarzały się wszystkie rzeczy które wcześniej nie miały msca (bezowulacyjne cykle, torbiele, brak reakcji na leki, opóźnienie miesiączki) i to zawsze przed ważnym, wyczekanym cyklem. Dr mówił że to stres i hormony i choć bardzo czekasz i myślisz że się nie denerwujesz to niestety podświadomie nakręcasz organizm i dzieją się dziwne rzeczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2021, 23:46

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2021, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które przygotowują się lub już miały kriotransfer. Też mialyscie tak, że jak na złość w cyklu poprzedzającym transfer, miesiączka się spóźniała, A Wy czekałyście i czekałyście żeby zacząć się przygotowywać? Człowiek czeka i jak na złość, wszystko się przedłuża, no po prostu tylko strzelic sobie w łeb 🤦‍♀️

U mnie miesiączka się nie spóźniała, ale albo była torbiel /zły posiew😅, wiesz nie ma tak łatwo.

Maraga32 lubi tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    ZuzaMaruda przykro mi, ale tak jak napisała Maraga jeszcze będzie dobrze, czasem ta nasza droga jest wyboista i momentami niezrozumiała ale prowadzi do upragnionego celu 😘

Ps : w piątek poprzez planowe CC przyszła na świat moja córeczka Liliana, za każdą z Was trzymam kciuki.

Gratulacje 💕

Dominikaaa bo teraz widzę, ustępuje miejsca w kolejce do porodu🙂, ja sierpniowa, co do burzy też dziś miałam "przyjemność" 🙈

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    Gratulacje 💕

Dominikaaa bo teraz widzę, ustępuje miejsca w kolejce do porodu🙂, ja sierpniowa, co do burzy też dziś miałam "przyjemność" 🙈

Jeszcze dwa tygodnie 😍🙈 (mama nadciśnienie) się zastanawiam czy samo się coś rozkręci, albo indukcja.

Karina89, Dżoni, MuminkAa lubią tę wiadomość

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:

Gratulacje ❤️❤️❤️❤️

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivka27 gratulacje 😘😘😘

Dziewczyny powodzenia ✊

Dobrego dnia 🌞🌞🌞

MuminkAa lubi tę wiadomość

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2021, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Bardzo dziękuję za info 😀

@Maraga32 norma :/ niestety u mnie zdarzały się wszystkie rzeczy które wcześniej nie miały msca (bezowulacyjne cykle, torbiele, brak reakcji na leki, opóźnienie miesiączki) i to zawsze przed ważnym, wyczekanym cyklem. Dr mówił że to stres i hormony i choć bardzo czekasz i myślisz że się nie denerwujesz to niestety podświadomie nakręcasz organizm i dzieją się dziwne rzeczy...
    Dziękuję kochana 😘

• Pianino-piano Nowa

Wysłany: 23 czerwca 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Niskie AMH to nie wyrok, a medycyna to 99% wiedzy i 1% cudów (nawet jeśli się w nie nie wierzy :) wszystko będzie dobrze, nie stresuj się, najważniejszą decyzję już podjęłaś. Będziemy trzymać kciuki 🤞

Dziękuję 🙂

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Dziewczyny dzisiaj z małą reklamą....

www.furkot.com.pl

Koleżanka prowadzi fajny sklep stacjonarny po prostu z pięknymi rzeczami dla dzieci. Teraz rusza jeszcze sklep internetowy i jest kodzik rabatowy 😜 rzeczy są naprawdę ręcznie szyte, oryginalne, bezpieczne dla dzieci i moim zdaniem niedrogie jeśli chodzi o ich jakość i wykonanie. Może komuś coś wpadnie w oko 😉 my z Różą polecamy 😁

AgnieszkaB, Dominikaaa lubią tę wiadomość

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Jeszcze dwa tygodnie 😍🙈 (mama nadciśnienie) się zastanawiam czy samo się coś rozkręci, albo indukcja.

To faktycznie już niedługo 💪🤗

Dominikaaa lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    A ja Dziewczyny dzisiaj z małą reklamą....

www.furkot.com.pl

Koleżanka prowadzi fajny sklep stacjonarny po prostu z pięknymi rzeczami dla dzieci. Teraz rusza jeszcze sklep internetowy i jest kodzik rabatowy 😜 rzeczy są naprawdę ręcznie szyte, oryginalne, bezpieczne dla dzieci i moim zdaniem niedrogie jeśli chodzi o ich jakość i wykonanie. Może komuś coś wpadnie w oko 😉 my z Różą polecamy 😁

Bardzo ładne 🙂 ja mam bzika na punkcie otulaczy i kocyków😅

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    To faktycznie już niedługo 💪🤗

Jak się czujesz?

2020 zmiana kliniki ivf
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Jak się czujesz?

N
    Bardzo dobrze 🙂, jedynie zgaga mnie zaczęła męczyć, w przyszłym tygodniu mam wizytę

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaB wrote:
    N
    Bardzo dobrze 🙂, jedynie zgaga mnie zaczęła męczyć, w przyszłym tygodniu mam wizytę

To najważniejsze, ja mam jeszcze w piątek ktg, bo teraz bez wizyty to 2 x w tygodniu i chyba zacznę robić jakieś dłuższe spacery, może coś się samo ruszy, tym bardziej, że temperatura na dworze przyzwoita 🤗

2020 zmiana kliniki ivf
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    To najważniejsze, ja mam jeszcze w piątek ktg, bo teraz bez wizyty to 2 x w tygodniu i chyba zacznę robić jakieś dłuższe spacery, może coś się samo ruszy, tym bardziej, że temperatura na dworze przyzwoita 🤗

Z domowych sposobów to podobno herbata z liści malin albo same maliny, to mi moja położna mówiła no i podobno kawa też powoduje pojawienie się skurczów 😉 i morze cierpliwości bo są takie kwiatki, które siedzą w brzuszku koniec kropka i żadne chodzenie, żadne schody nie pomagają 😂

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Z domowych sposobów to podobno herbata z liści malin albo same maliny, to mi moja położna mówiła no i podobno kawa też powoduje pojawienie się skurczów 😉 i morze cierpliwości bo są takie kwiatki, które siedzą w brzuszku koniec kropka i żadne chodzenie, żadne schody nie pomagają 😂

Wiem wiem, jak raz byłam na obserwacji z ciśnieniem, to akurat leżałam z pacjentka co była na wywołanie już po terminie, chodziła po tych schodach i nic, dwa razy miała zakładany balonik i nic, nagle w nocy, pękł pęcherz i poszła rodzic 😊

2020 zmiana kliniki ivf
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ