Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, od lutego jestem pacjentką dra Macieja 😊Naszymi głównymi problemami są obniżone parametry nasienia i mój wodniak jajowodu. Czekamy teraz za operacją usunięcia wodniaka i będziemy podchodzić do pierwszego in vitro pewnie gdzieś na jesień😀
Mam pytanie czy dr odpowiada wam na smsy? Na ostatniej wizycie umówiliśmy się, że konkretnego dnia mam podesłać mu mmsem skierowanie do szpitala, żeby sam mnie zapisał na termin operacji. Tak też zrobiłam i od tego momentu cisza 🙃 Doktor nie odpisuje na smsy, w szpitalu mówią, że doktor mnie na nic nie zapisywał i oni nic nie wiedzą.
Generalnie jestem w kropce 😅 czy ktoś był może w próbnej sytuacji, bo nie wiem już co mam zrobić 😅
ZOSIA92, MuminkAa lubią tę wiadomość
-
Kefir wrote:Cześć dziewczyny, od lutego jestem pacjentką dra Macieja 😊Naszymi głównymi problemami są obniżone parametry nasienia i mój wodniak jajowodu. Czekamy teraz za operacją usunięcia wodniaka i będziemy podchodzić do pierwszego in vitro pewnie gdzieś na jesień😀
Mam pytanie czy dr odpowiada wam na smsy? Na ostatniej wizycie umówiliśmy się, że konkretnego dnia mam podesłać mu mmsem skierowanie do szpitala, żeby sam mnie zapisał na termin operacji. Tak też zrobiłam i od tego momentu cisza 🙃 Doktor nie odpisuje na smsy, w szpitalu mówią, że doktor mnie na nic nie zapisywał i oni nic nie wiedzą.
Generalnie jestem w kropce 😅 czy ktoś był może w próbnej sytuacji, bo nie wiem już co mam zrobić 😅
Odpisuje i oddzwania, czasem napisze jeszcze raz dla przypomnienia, też zauważyłam, że jak SMS nie wymaga pilnej odpowiedzi to daje znać po 2 dniach, ale zawsze mam odpowiedź, teraz tydzień nie ma w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 13:11
Kefir lubi tę wiadomość
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Kefir wrote:Cześć dziewczyny, od lutego jestem pacjentką dra Macieja 😊Naszymi głównymi problemami są obniżone parametry nasienia i mój wodniak jajowodu. Czekamy teraz za operacją usunięcia wodniaka i będziemy podchodzić do pierwszego in vitro pewnie gdzieś na jesień😀
Cześć, mi dr zawsze odpisywał, może nie odrazu ale nigdy nie było z tym problemu. Może jeszcze tego terminu na operację dla Ciebie nie ma więc dlatego nic nie pisze. Ja bym jeszcze raz się upomniala. A może nr masz zły. Jak mi termin laparoskopi ustalal to też pisałam kilka razy i się przypominalam, tylko odp. mi że nie ma wolnych terminów w danym momencie.06.03.2022 Basia❤ -
Dominikaaa wrote:Odpisuje i oddzwania, czasem napisze jeszcze raz dla przypomnienia, też zauważyłam, że jak SMS nie wymaga pilnej odpowiedzi to daje znać po 2 dniach, ale zawsze mam odpowiedź, teraz tydzień nie ma w szpitalu.
Teraz zaczynam się zastanawiać, że może coś pomyliłam i pod zły numer wysyłam te smsy 😅 czekam już prawie dwa tygodnie na odpowiedź od niego -
Kefir wrote:Teraz zaczynam się zastanawiać, że może coś pomyliłam i pod zły numer wysyłam te smsy 😅 czekam już prawie dwa tygodnie na odpowiedź od niego
To może sprawdź numer i napisz jeszcze raz po urlopie, myjak się umawialiśmy na histetoskopie diagnostyczna przed ivf, też pisałam i raz odpisał, że mam się przypomnieć za tydzień bo nie było jeszcze terminów.Kefir lubi tę wiadomość
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Dominikaaa wrote:To może sprawdź numer i napisz jeszcze raz po urlopie, myjak się umawialiśmy na histetoskopie diagnostyczna przed ivf, też pisałam i raz odpisał, że mam się przypomnieć za tydzień bo nie było jeszcze terminów.
Potwierdziłam na ułańskiej, że mam jednak dobry numer 😅 w takim razie po urlopie się przypomnę. Dzięki dziewczyny 😊 -
Kefir wrote:Potwierdziłam na ułańskiej, że mam jednak dobry numer 😅 w takim razie po urlopie się przypomnę. Dzięki dziewczyny 😊
Dokładnie przypomnij się dr, ogólnie jestem u dr już od 6 lat, doktor odpisuje, oddzwania, jak są sytuację, że coś się dzieje to jest bardzo płynny kontakt, jak byłam w szpitalu i miałam jakieś pytanie i pisałam to dr odpisywał, jak są takie sytuacje stabilne to czasem czekałam dłużej na odpowiedź, przypominałam, ale też zawsze miałam odpowiedź zwrotną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 21:31
Kefir lubi tę wiadomość
PCOS -
nick nieaktualnyHej.. ja niestety znowu się zawiodłam czas przrstac łudzić się że uda się naturalnie... Ale nie przyszłam tu narzekać mam dylemat . 19 lipca mam wizytę u doktora i nie chciałabym marnować tego cyklu uważacie że lepiej zacząć ta stymulację czy czekać na wizytę ? Chociaż i tak nic nowego mi pewnie nic nie powie bo chce skonsultować powtorne wyniki badania mojego i będę robić krzywe
-
anka wrote:Hej.. ja niestety znowu się zawiodłam czas przrstac łudzić się że uda się naturalnie... Ale nie przyszłam tu narzekać mam dylemat . 19 lipca mam wizytę u doktora i nie chciałabym marnować tego cyklu uważacie że lepiej zacząć ta stymulację czy czekać na wizytę ? Chociaż i tak nic nowego mi pewnie nic nie powie bo chce skonsultować powtorne wyniki badania mojego i będę robić krzywe
Przykro mi.... czasami udaje się w najmniej spodziewanym momencie, więc może i u Ciebie tak będzie ✊✊✊ a co do Twojego pytania moze najprościej bedzie napisać smsa do Dr co masz zrobić w takiej sytuacji -
nick nieaktualnyJa123 wrote:Przykro mi.... czasami udaje się w najmniej spodziewanym momencie, więc może i u Ciebie tak będzie ✊✊✊ a co do Twojego pytania moze najprościej bedzie napisać smsa do Dr co masz zrobić w takiej sytuacji
Jeszcze jedno pytanie czy warto robić badanie na przeciwciała plemnikowe i czym różni się to badanie od badania na wrogi śluz?
Już nwm czego się lapac -
anka wrote:Wiesz nie chce zawracać doktorowi głowy takimi błahostkami tymbardziej że ma urlop mi nie odpisze...
Jeszcze jedno pytanie czy warto robić badanie na przeciwciała plemnikowe i czym różni się to badanie od badania na wrogi śluz?
Już nwm czego się lapac
anka nie chce radzić co masz robisz, natomiast patrząc na Twoja historie i to, że wczesniej nie miałaś owulacji, dopiero jak teraz masz kilka stymulowanych cykl, uwierz mi to nie jest długo, jednym potrzeba więcej czadu innym mniej, no tak jest, przeciwciał nie robiłam więc się nie wypowiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 10:20
Starania od 2016
AMH - 1,92
01.2020 - laparoskopia, histetoskopia(endometrioza) -
anka wrote:Hej.. ja niestety znowu się zawiodłam czas przrstac łudzić się że uda się naturalnie... Ale nie przyszłam tu narzekać mam dylemat . 19 lipca mam wizytę u doktora i nie chciałabym marnować tego cyklu uważacie że lepiej zacząć ta stymulację czy czekać na wizytę ? Chociaż i tak nic nowego mi pewnie nic nie powie bo chce skonsultować powtorne wyniki badania mojego i będę robić krzywe
Anka U całkiem zdrowych, bezproblemowych ludzi szansa na ciąże co cykl to tylko niecałe 20% - tak mi doktor powiedział! Więc to naprawdę niewiele, a jak jeszcze dochodzą jakieś problemy jak u nas wszystkich to sobie możemy wyobrazić jak maleje ten procent. Ja bym chyba zrobiła już te krzywe przed wizytą, może też komórki NK i faktycznie te receptory p/plemnikowe, bo może tutaj leży przyczyna. No i nie wiem jakie macie z partnerem do tego podejście ale może warto zrobić już inseminacje, skoro zwykle stymulacje nie wiele dają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 10:46
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
nick nieaktualnyDżoni wrote:Anka U całkiem zdrowych, bezproblemowych ludzi szansa na ciąże co cykl to tylko niecałe 20% - tak mi doktor powiedział! Więc to naprawdę niewiele, a jak jeszcze dochodzą jakieś problemy jak u nas wszystkich to sobie możemy wyobrazić jak maleje ten procent. Ja bym chyba zrobiła już te krzywe przed wizytą, może też komórki NK i faktycznie te receptory p/plemnikowe, bo może tutaj leży przyczyna. No i nie wiem jakie macie z partnerem do tego podejście ale może warto zrobić już inseminacje, skoro zwykle stymulacje nie wiele dają.
-
anka wrote:Chcemy ta inseminację ale mój jeszcze chce popróbować naturalnie do października 🙄 nadal wierzy ja już nie... No wiem oby 4 stymulację były dopiero wszystko rozumiem ale nie będę też czekać do roku czasu znadzieja mozepyknie...
Anka podczytuje i trzymam cały czas ✊, przeciwciał plemnikowych nie robiłam, ale kiedyś kiedyś, kiedyś przeciwciała przeciw osłonce jajnika, wyszły podwyższone później o tym wyniku zapomniałam, w ciążę zaszłam naturalnie więc nie wiem jakie to ma odzwierciedlenie, masz plan na zrobienie krzywych, jeszcze, raz badanie nasienia i zobaczycie co dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2021, 11:13
anka lubi tę wiadomość
10dp bhcg 49
12dp bhcg 110 -
Dziewczyny potrzebuje wsparcia. We wtorek 7 dt zrobiłam betę wyszła 74😊, wczoraj powtórzyłam 9 dt była 402 i się zmartwilam czy nie za duzo🤔 Dr napisał że jest ok. Kolejna zrobie w poniedziałek bo jutro nie mam możliwości, ale do tego czasu chyba zejdę na zawal🤯 To takie stresujące, nikt jeszcze nie wie, nawet mężowi jeszcze nic nie mówiłam. A do tego jeszcze samopoczucie kiepskie. Nie wiem czy to wina lekow. Dopadło mnie straszne oslabienie. Musialam to wam napisać bo chociaż trochę mi ulży, skoro nikomu jeszcze nie chce mówić. Zwyczajnie boję się czy wszystko będzie dobrze, tak jak nie jedna z was też to przeżywała. Pewnie pomyślcie że jakas wariatka ze mnie.
ZosiaM, Ciri86, Ania0692, Nadzieja88, AgnieszkaB lubią tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:Dziewczyny potrzebuje wsparcia. We wtorek 7 dt zrobiłam betę wyszła 74😊, wczoraj powtórzyłam 9 dt była 402 i się zmartwilam czy nie za duzo🤔 Dr napisał że jest ok. Kolejna zrobie w poniedziałek bo jutro nie mam możliwości, ale do tego czasu chyba zejdę na zawal🤯 To takie stresujące, nikt jeszcze nie wie, nawet mężowi jeszcze nic nie mówiłam. A do tego jeszcze samopoczucie kiepskie. Nie wiem czy to wina lekow. Dopadło mnie straszne oslabienie. Musialam to wam napisać bo chociaż trochę mi ulży, skoro nikomu jeszcze nie chce mówić. Zwyczajnie boję się czy wszystko będzie dobrze, tak jak nie jedna z was też to przeżywała. Pewnie pomyślcie że jakas wariatka ze mnie.
O jeja, po cichu gratulacje!! 😍 Piękny przyrost, u mnie samopoczucie też kiepskie, by mogła non stop spać i nie mam na nic siły zleki też robią swojePaula1706 lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Paula1706 wrote:Dziewczyny potrzebuje wsparcia. We wtorek 7 dt zrobiłam betę wyszła 74😊, wczoraj powtórzyłam 9 dt była 402 i się zmartwilam czy nie za duzo🤔 Dr napisał że jest ok. Kolejna zrobie w poniedziałek bo jutro nie mam możliwości, ale do tego czasu chyba zejdę na zawal🤯 To takie stresujące, nikt jeszcze nie wie, nawet mężowi jeszcze nic nie mówiłam. A do tego jeszcze samopoczucie kiepskie. Nie wiem czy to wina lekow. Dopadło mnie straszne oslabienie. Musialam to wam napisać bo chociaż trochę mi ulży, skoro nikomu jeszcze nie chce mówić. Zwyczajnie boję się czy wszystko będzie dobrze, tak jak nie jedna z was też to przeżywała. Pewnie pomyślcie że jakas wariatka ze mnie.
Piękna beta😊, ja się jeszcze nie chwaliłam 16 czerwca robiłam pierwsza weryfikacja po transferze bhcg wyszła 9, więc się nastawiałam na koniec, ale rośnie, dziś dr kazał zrobić kolejny raz, jeszcze czekam na wynik, nie stresuj się za wysokimi wzrostami, zawsze zarodek może się podzielić 🙂, trzymam kciuki ✊ZosiaM, Nadzieja88, Paula1706 lubią tę wiadomość
-
MuminkAa wrote:Piękna beta😊, ja się jeszcze nie chwaliłam 16 czerwca robiłam pierwsza weryfikacja po transferze bhcg wyszła 9, więc się nastawiałam na koniec, ale rośnie, dziś dr kazał zrobić kolejny raz, jeszcze czekam na wynik, nie stresuj się za wysokimi wzrostami, zawsze zarodek może się podzielić 🙂, trzymam kciuki ✊
Gratki 😘😘MuminkAa, Paula1706 lubią tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍