X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny!!!!
    Nie wiem czy któraś mnie jeszcze pamięta, wylogowało mnie z forum, nie mogłam sobie przypomnieć hasła, potem życie wywróciło się do góry nogami, 18 kwietnia urodziły się moje bliźniaki, Antos i Julek ❤️❤️

Za każdą z osobna trzymam kciuki✊

Gratulacje 😍😍

Maraga32 lubi tę wiadomość

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Troszkę się załamałam bo na kolejna wizytę będę czekała do końca września ... a z badaniami, które zalecił doktor wyrobie się do końca sierpnia i cały miesiąc nic nierobienia mnie przeraża ... są jakieś sposoby, żeby przyspieszyć wizytę ?
    No niestety terminy są duże ja kolejna mam na początku października 🤨

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia89 wrote:
    Cześć dziewczyny!!!!
    Nie wiem czy któraś mnie jeszcze pamięta, wylogowało mnie z forum, nie mogłam sobie przypomnieć hasła, potem życie wywróciło się do góry nogami, 18 kwietnia urodziły się moje bliźniaki, Antos i Julek ❤️❤️

Za każdą z osobna trzymam kciuki✊

Gratulacje! ❤️

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    W piątek

Też mam w piątek podgląd 🙂 będzie mój 10 dc, cykl naturalny.

Tatosya lubi tę wiadomość

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    W oczekiwaniu na pierwszy @ i wizytę kontrolna po łyżeczkowaniu po obmarlej ciąży . Zastanawiam sie czy mogę wprowadzić jakieś suplementy lub inne rzeczy aby sytuacja się nie powtórzyła. Stosowalyscie coś?

• Maleszczescie Maleszczescie Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Cześć dziewczyny!
    W oczekiwaniu na pierwszy @ i wizytę kontrolna po łyżeczkowaniu po obmarlej ciąży . Zastanawiam sie czy mogę wprowadzić jakieś suplementy lub inne rzeczy aby sytuacja się nie powtórzyła. Stosowalyscie coś?

Ściągnęłysmy się myślami, ostatnio właśnie myślałam co tam u Ciebie 🙂 ja poszłam do dietetyczki, ale trochę się zaniedbałam z odżywianiem, zaczęłam brać kwasy Omega 3, byłam u dr na kontroli to zlecił dwa badania aby zrobić, tak biorę standardowy zestaw, niestety poronienie zdążają się bardzo często 😔

• ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleszczescie Maleszczescie wrote:
    Ściągnęłysmy się myślami, ostatnio właśnie myślałam co tam u Ciebie 🙂 ja poszłam do dietetyczki, ale trochę się zaniedbałam z odżywianiem, zaczęłam brać kwasy Omega 3, byłam u dr na kontroli to zlecił dwa badania aby zrobić, tak biorę standardowy zestaw, niestety poronienie zdążają się bardzo często 😔
    Niestety ostatnio trochę gorzej, bo koleżanka z praca powiedziała że jest w ciąży i podzieliła sie terminem porodu a on jest zbliżony do mojego. I dziś mija miesiąc od zabiegu wiec trochę mi się nawarstwilo. Diete staram się trzymać bo mam endo ale od miesiąc jem wszystko co niezdrowe tak chyba próbuje odreagować.

• Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No niestety terminy są duże ja kolejna mam na początku października 🤨

Pozostaję w takim razie uzbroić się w cierpliwość ;/
    a czy robicie tak, że umawiacie się na kilka wizyt od razu co by ten czas oczekiwania był krótszy?
    Mam jeszcze jedno pytanko do hsg czy jeśli mam skierowanie od doktora Macieja to będzie wykonywane przez niego czy raczej nie ma co na to liczyć ?

• Tatosya Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Troszkę się załamałam bo na kolejna wizytę będę czekała do końca września ... a z badaniami, które zalecił doktor wyrobie się do końca sierpnia i cały miesiąc nic nierobienia mnie przeraża ... są jakieś sposoby, żeby przyspieszyć wizytę ?
    Ja czasami dzwonie rano około 9 i pytam czy nie zwolniło się na dziś miejsce.

Gabrysia89 gratuluje! Zdrówka dla mamy i dzieciaków.

PaulinaP trymam kciuki, może będziemy transferować razem, tylko ja dziś dostałam jakieś dziwne plamienia 😞

• Tatosya Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Cześć dziewczyny!

Cieszę się że wracasz do walki. Ja z suplementów stosuje Femibion, Omega, Magnez, Wit C. Ale z zalecenia dra. Tylko femibion, reszta na własną rękę.

• Tatosya Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    a czy robicie tak, że umawiacie się na kilka wizyt od razu co by ten czas oczekiwania był krótszy?
    Mam jeszcze jedno pytanko do hsg czy jeśli mam skierowanie od doktora Macieja to będzie wykonywane przez niego czy raczej nie ma co na to liczyć ?
    Ja mialam wykonywane przez innego lekarza, ale czułam się całkiem zaopiekowana.

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Cześć dziewczyny!

Ogólnie ja nie lubię stosować ani suplementów ani leków nad wyrost i po to aby tylko brać, byłam u Pani dietety co zajmuje się płodnością /niepłodnością dostosowała mi dietę i suplementy do moich potrzeb, jak coś polecam taka opcje,mowila, też na co zwrócić szczególną uwagę podczas starań, i też mówiła, że np inne jest postępowanie przy PCOS w diecie a inne przy np endo.

Tatosya i co teraz?

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Też mam w piątek podgląd 🙂 będzie mój 10 dc, cykl naturalny.

Ja na sztucznym

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Z tego co wiem to panie tak umawiają ciężarne . Ja nigdy nie umawiałam kilka wizyt .a co do hsg to mi robil ktoś inny ale dr Maciej przyszedł na chwile przed 🙈

• Tatosya Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP dr. odpisal ze Jeśli nie ustąpi, to nie powinnismy robic transferu. Poczekać do wieczora.

• Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Z tego co wiem to panie tak umawiają ciężarne . Ja nigdy nie umawiałam kilka wizyt .a co do hsg to mi robil ktoś inny ale dr Maciej przyszedł na chwile przed 🙈

Tak ja mam rozpisanie wizyty co dwa tygodnie na dwa miesiące, kilka miałam co tydzień jak dr kazał to Panie zmieniały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 wrote:
    Tak ja mam rozpisanie wizyty co dwa tygodnie na dwa miesiące, kilka miałam co tydzień jak dr kazał to Panie zmieniały.
    Tak myślałam ciężarne po prostu muszą mieć częste wizyty i to zrozumiale :)

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    U mnie niestety transferu nie będzie miał być sobota/niedziela, ale jednak nawet po zwiększeniu dawek endo" cofa się w rozwoju ", zaczniemy albo od następnego cyklu aby jeszcze zdążyć przed urlopem doktora, albo z początkiem września.

Sikorka trzymam ✊za piątek.
    Bardzo mi przykro, ale trzymam kciuki za kolejny cykl, może uda się, że będziemy miały transfer w podobnym terminie 😁

• Ciri86 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    A mialas badanie ginekologiczne? Bo ja nie i płaciłam tylko 200

Miałam USG, bo sprawdzaliśmy czy nie ma torbieli po tej przerwanej stymulacji, wszystko jest w porządku i możemy zaczynać nowa stymulację, ale pewnie z innymi dawakmi leków, byłam dzisiaj zrobić AMH, ciekawa jestem jaki będzie w marcu miałam 2.5, ale potem miałam covid, ta stymulacja nieudana , więc zobaczymy czy to miało jakiś wpływ.

Karina89 lubi tę wiadomość

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calineczka2106 kiedy masz teraz wizytę? Jak podczytuje z i masz ochotę napisać bo my tu nieustannie trzymamy ✊✊

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ