Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Tatosya wrote:Kciuki za maluszki, ja po punkcji długo dochodziłam do siebie, bardzo mi pomógł Nutridrink i dieta bogatobiałkowa.
Malina1991 wczoraj zaliczyłam pierwszy, wiedziałam że jest nieprzyjemny, ale nie aż tak. Od dziś zasypiam na stojąco, mam nadzieję że to minie.
Już nie długo chyba odstawiasz Prolutex?
Wczoraj miałam wizytę u dr, nadal mam prolutex, cyclogest , za 3 tygodnie mam kolejna u doktora a w przyszłym tygodniu prenatalne, więc pewnie odstawimy prolutex taka mam nadzieję 🙏, bo serio mam ich już serdecznie dosyć 🙉🙉, wiadomo jak trzeba to biorę.PaulinaP lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Dżoni wrote:Tak, podpisuje się zgody na Polnej w obecności pielęgniarki wraz z dowodami osobistymi, ja nie moglam wypisać na Ułańskiej, w sensie dokumenty moglam ale podpis i tak tylko na Polnej w obecności kogoś od nich. Krwi raczej nie pobierają, dostajesz łóżko na sali tam gdzie byłaś po punkcji, u mnie transfery były ok 10-11, jak zadzwonisz na oddział przed się umówić to ci powiedzą na którą masz być, trzeba być wcześniej w przypadku crio, bo musza mieć zgody przed rozmrożeniem zarodka (to jest turbo ważne!). Jak będzie twoja kolej to idziesz do gabinetu, vw środku jest dr, pielęgniarka i embriolog. Tam pokazujesz dowód i podpisujesz papierki embiologowi i potem już dzieje się magia
dr Brazert robi z podglądem usg, więc pielęgniarka trzyma sondę a on wprowadza i później ci pokazuje na monitorze (bardzo to miłe, bo raz mi robił transfer dr derwich i tego nie było, a tutaj i ty i dr macie spokojna głowę że zarodek trafił tam gdzie miał
Jakbyś miała jakieś pytania to pisz:)Dżoni lubi tę wiadomość
-
missi_m wrote:Mi też się wszystko zbiega z urlopem nad morzem, mam nadzieję, że okres przyjdzie pozniej niż zawsze, wtedy nawet zobaczę morze, tak jest zawsze jak coś się zaplanuje ... ale z drugiej strony, znowu czekać to pewnie będzie październik🤦🏼♀️ może nam się uda przed urlopem Doktora, bo jednak wolałbym żeby doktor robił oceny i punkcję, ale to bedzie na styk wszystko 🤦🏼♀️
-
Pszczolaaa wrote:Tak od 16 dwa tygodnie, my mamy też urlop, ale chcemy lecieć za granice, już tego nie odwołam więc chyba zostaniemy przy wrześniu, pytam się ostatnio dr o ta rysę to powiedział, że on by zrobił, więc pewnie na styk by się udało przed dr urlopem a po przygotowanie do transferu, ja to nawet że spokojem ostatnio przyjelam wiadomość, że nic z tego🙈
-
Dżoni wrote:Nie wiem czy pytasz o położna taką do porodu czy taka środowiskowa? Takiej do porodu jeszcze nie podjęłam decyzji czy biorę, czekam na info czy dr wraca do szpitala i na oddział. U mnie póki co doktor unika tematu porodu i mówi że najpierw "musimy donosić" ale na sierpniowej wizycie już bym chciała to mniej więcej uszeregować żeby wiedzieć czego się spodziewać i jak zorganizować. A u Was kiedy pojawił się temat porodu na wizytach?
Jeśli chodzi o położna taką do wizyt patronażowych to wybrałam Annę Gabryniewska i póki co jestem bardzo zadowolona z edukacji przedporodowej
Tak mi się zdaje, że to może być na jednej z ostatnich wizyt jak nie ostatniej 😅, ja też za wczasy chciałam wiedzieć jak to będzie z tym CC jak już było wiadomo a dr mówił, że ma temat będziemy jeszcze rozmawiać jak przyjdzie czas, ostatecznie jak byłam w szpitalu to chyba 4 dni przez CC przyszedł na salę i powiedział, że, wposal na grafik operacji i tego a tego dnia będzie CC, z perspektywy czasu może i lepiej że wcześniej nie myślałamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2021, 23:45
Dżoni lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem po wizycie. W środę transfer 🤭❤️
Kolorowanki, Tatosya, Karina89, Paula1706, PaulinaP, Maraga32, MuminkAa, Pszczolaaa lubią tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie. W środę transfer 🤭❤️
✊❤️
U mnie jest pęcherzyk dominujący, kolejny podgląd w poniedziałek, transfer planowany na przyszła niedzielę /poniedziałek 🙂***Sikorka***, Tatosya, Karina89, Paula1706, PaulinaP, Nadzieja88, MuminkAa lubią tę wiadomość
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Dziewczyny z Poznania, gdzie w niedziele zrobie badanie na progesteron? Chcem zrobić na swoją rękę, bo dr. nic nie mówił na ten temat.Czy spokojnie mozna w poniedziałek w dzień transferu? I jak później z wynikami na Polnej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 15:48
-
Tatosya wrote:Dziewczyny z Poznania, gdzie w niedziele zrobie badanie na progesteron? Chcem zrobić na swoją rękę, bo dr. nic nie mówił na ten temat.Czy spokojnie mozna w poniedziałek w dzień transferu? I jak później z wynikami na Polnej.
Jak zrobisz na Polnej to wynik masz tego samego dnia po 15, to myślę, że lepiej jak już w poniedziałek, ja badałam 3 dpt i potem jeszcze jak robiłam druga weryfikację bhcg
PS :i serio najlepiej z samego rana badać, mniej więcej o stałych godzinach,sama się o tym przekonałam,Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 16:30
Tatosya lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Dziewczyny to do prolutexu polecalyscie inne igły? Jak tak to jakie? Nie mogę znaleźć a wcześniej nie przywiązywałam do tego wagi bo mnie nie dotyczyło. Dziś robię pierwszy zastrzyk28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Dziewczyny to do prolutexu polecalyscie inne igły? Jak tak to jakie? Nie mogę znaleźć a wcześniej nie przywiązywałam do tego wagi bo mnie nie dotyczyło. Dziś robię pierwszy zastrzyk
-
Tatosya wrote:30g (żółte chyba) ale ja je nie znalazłam, mam 27g, wchodzą w miarę dobrze. Daj znać jak ten pierwszy
A na czym polega zła sława tego leku? Bol przy robieniu czy po? Ja bardzo zle wspominam gonapeptyl daily… szczypało i swędziało okrutnie28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:A na czym polega zła sława tego leku? Bol przy robieniu czy po? Ja bardzo zle wspominam gonapeptyl daily… szczypało i swędziało okrutnie
Gonapeptyl robiłam raz i zniosłam dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 18:25
-
***Sikorka*** wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie. W środę transfer 🤭❤️
Kciuki✊✊ za najbliższe transfery😊
U mnie na dzisiejszej wizycie było ❤😊 wszystko jest narazie dobrze. Plamienie jeszcze jest małe ale nic nie pokojacego. Kolejna wizyta przed urlopem doktora. Jeszcze do mnie nie dociera że to naprawdę wszystko się dzieje 🙉 😍PaulinaP, ***Sikorka***, Tatosya, Nadzieja88, MuminkAa, Dżoni, Ania0692 lubią tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤ -
nick nieaktualny
-
U mnie dr powiedział, że ja się nie będę gorzej czuła to robimy w poniedziałek świeży stransfer 🙂
Paula1706, Zaba90, Tatosya, Nadzieja88, MuminkAa, Moli27, Pszczolaaa lubią tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Tatosya wrote:Dziewczyny z Poznania, gdzie w niedziele zrobie badanie na progesteron? Chcem zrobić na swoją rękę, bo dr. nic nie mówił na ten temat.Czy spokojnie mozna w poniedziałek w dzień transferu? I jak później z wynikami na Polnej.
Na Polnej ostatnio coś zmienili i punkt pobrań nie działa w niedzielę
Ja mam nadzieję, że 2 dzień cykl nie wypadnie mi na niedzielę, bo nie wiem co wtedy zrobię 🤦
Muszę zrobić 3 raz AMH w ciągu tygodnia i wtedy zdecydujemy o dawkach leków. Będzie co ma być
Udanego weekendu dziewczyny ❤️Tatosya, MuminkAa lubią tę wiadomość
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
missi_m wrote:Na Polnej ostatnio coś zmienili i punkt pobrań nie działa w niedzielę
Ja mam nadzieję, że 2 dzień cykl nie wypadnie mi na niedzielę, bo nie wiem co wtedy zrobię 🤦
Muszę zrobić 3 raz AMH w ciągu tygodnia i wtedy zdecydujemy o dawkach leków. Będzie co ma być
Udanego weekendu dziewczyny ❤️
To jakie AMH Ci wyszło tym razem? 🙈
Ps :jak coś w niedzielę pobierają w HCP ALAB.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2021, 19:51
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️