Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na hsg (u mnie doktor wypatrzył na usg jakąś nieprawidłowość po pierwszym cc- może zrosty; uważa, tez, ze może jajowody się zapchały po karmieniu np), mam jeszcze zrobić badania hormonów.anka wrote:A dostałaś od razu skierowanie na hsg?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:04
-
nick nieaktualnyTak po prostuOla_koniczynka wrote:Tak na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na hsg (u mnie doktor wypatrzył na usg jakąś nieprawidłowość po pierwszym cc- może zrosty; uważa, tez, ze może jajowody się zapchały po karmieniu np), mam jeszcze zrobić badania hormonów, a mąż nasienia , a dlaczego pytasz ?
bo chce cie podnieść na duchu bo np jak ja bylam na pierwszej wizycie to nam xlecil tylko powtorke badania nasienia a wy od razu dostaliście tez skierowanie na hsg . Ja dostałam na drugiej wizycie dopiero No a hsg i tak się opóźniło o 3 miesiące ..
Nieplofnosc uczy cierpliwości mimo wszystko -
anka wrote:Tak po prostu
bo chce cie podnieść na duchu bo np jak ja bylam na pierwszej wizycie to nam xlecil tylko powtorke badania nasienia a wy od razu dostaliście tez skierowanie na hsg . Ja dostałam na drugiej wizycie dopiero No a hsg i tak się opóźniło o 3 miesiące ..
Nieplofnosc uczy cierpliwości mimo wszystko
Ja myślę, że nie ma sie co porównywać do innych, kto kiedy jakie ma zlecane badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2021, 07:28
AgnieszkaB lubi tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Dżoni wrote:Oj tak, jeśli tylozgiecie to czekaj na dr i rób rysę. Też mam silne tylozgiecie i robienie transferu bez podglądu usg przez kogoś innego niż dr B jest marnotrawstwem zarodka moim zdaniem 🤷♂️
Szybko zleci, w sierpniu urlop, potem wrzesień i już działania, takie życie staraniami miesiąc w miesiąc też nie jest dobre, inne sfery życiowe też są ,które wymagają pielęgnacji 🙂, wrócimy we wrześniu.
Tymczasem trzymam mocno kciuki za przyszły tydzień ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
Dżoni, PaulinaP lubią tę wiadomość
-
***Sikorka*** wrote:Na jaki numer dzwoniłaś? Końcówka 459? Ja wczoraj i dziś dzwoniłam w celu umówienia się na podpisanie dokumentów przed transferem i nikt nie odbierał… a w poniedziałek mamy z mężem podpisac, a w środę transfer. Myślicie ze możemy przyjechać na Polną bez umawiania? Mamy prawie 150 km
Też mam do Poznania ok. 100 km i też chcialam podpisać dokumenty w dzień transferu ale Dr mówił że trzeba to załatwić wcześniej bo inaczej nie rozmrożą zarodka w dzień transferu. Nasza wizyta trwała w sumie 5 minut, tylko podpisaliśmy bo już miałam wszystko wypełnione wcześniej. No ale jechać trzeba było. Wydaje mi się że nie powinno być problemu jeśli przyjedziecie nie umówieni. My mieliśmy się zgłosić do Pani z rejestracji. Może tylko warto by jechać z samego rano i być już o tej 8 bo zaś to może być większy ruch.06.03.2022 Basia❤ -
Dziewczyny zrobiłam w piątek bhcg 10 dni po drugiej UIU i beta wyszła dodatnia 43 😱, nie nastawiałam się na nic w tym razem już myślałam o trzecim podejściu
Olivia27, ***Sikorka***, Drzewko90, Paula1706, PaulinaP, Tatosya, Kolorowanki, nick nieaktualny, Asmrt, Ciri86, Calineczka2106 lubią tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
28.01.2025 Ignacy 💙 -
Pszczolaaa wrote:Szybko zleci, w sierpniu urlop, potem wrzesień i już działania, takie życie staraniami miesiąc w miesiąc też nie jest dobre, inne sfery życiowe też są ,które wymagają pielęgnacji 🙂, wrócimy we wrześniu.
Tymczasem trzymam mocno kciuki za przyszły tydzień ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
My też w pewnym momencie zrobiliśmy przerwę taka dla siebie, tak żyliśmy od jednego transferu do drugiego, od jednej miesiączki do drugiej i gdzieś w pewnym momencie pojawiły się pytanie gdzie my w tym wszystkim jesteśmy jako małżeństwo /związek, nie było czasu na nasze hobby, relax,też każda jest inna.
Gosia 🤞🤞 za przyrosty.
PaulinaP, Gosia9305, Dżoni lubią tę wiadomość
-
Dżoni wrote:Nie wiem czy pytasz o położna taką do porodu czy taka środowiskowa? Takiej do porodu jeszcze nie podjęłam decyzji czy biorę, czekam na info czy dr wraca do szpitala i na oddział. U mnie póki co doktor unika tematu porodu i mówi że najpierw "musimy donosić" ale na sierpniowej wizycie już bym chciała to mniej więcej uszeregować żeby wiedzieć czego się spodziewać i jak zorganizować. A u Was kiedy pojawił się temat porodu na wizytach?
Jeśli chodzi o położna taką do wizyt patronażowych to wybrałam Annę Gabryniewska i póki co jestem bardzo zadowolona z edukacji przedporodowej
Doktor pomału będzie wracał do operowania dyżurów, ogólnie nie rozmawialiśmy na ten temat bo nie wybiegam do przodu, ale znajoma ma mieć laparoskopia u dr i czeka za terminem 🙂
Dżoni, Calineczka2106 lubią tę wiadomość
-
Jak jest tyłozgięcie to gorzej z transferem? Bo szczerze , to tego nie ogarniam..Dżoni wrote:Oj tak, jeśli tylozgiecie to czekaj na dr i rób rysę. Też mam silne tylozgiecie i robienie transferu bez podglądu usg przez kogoś innego niż dr B jest marnotrawstwem zarodka moim zdaniem 🤷♂️
-
anka wrote:Tak po prostu
Nieplofnosc uczy cierpliwości mimo wszystko
Dziękuje za słowa wsparacia. 😊
Trzeba uzbroić się w cierpliwość .
Powodzenia dziewczyny !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:05
Asmrt, PaulinaP, Gosia9305, Dżoni lubią tę wiadomość
-
Tatosya powodzenia jutro 🤞🤞🤞 ja już idę spać bo jutro będzie emocjonujący dzień 🙂
Paula1706, Tatosya, Ciri86, Nadzieja88 lubią tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
nick nieaktualny
-
Maraga32 wrote:Jak jest tyłozgięcie to gorzej z transferem? Bo szczerze , to tego nie ogarniam..
Trzeba mieć pół pełny pęcherz przed transferem i właśnie robić transfer z podglądem usg żeby mieć pewność że zarodek trafił tam gdzie miał.
Ogólnie przy tylozgieciu niektórzy lekarze twierdzą że trudniej naturalnie zajść i polecają konkretne pozycje. Też tego na początku nie wiedziałam 🤷♂️
Maraga32 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348