Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2021, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    A dostałaś od razu skierowanie na hsg?
    Tak na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na hsg (u mnie doktor wypatrzył na usg jakąś nieprawidłowość po pierwszym cc- może zrosty; uważa, tez, ze może jajowody się zapchały po karmieniu np), mam jeszcze zrobić badania hormonów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2021, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Tak na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na hsg (u mnie doktor wypatrzył na usg jakąś nieprawidłowość po pierwszym cc- może zrosty; uważa, tez, ze może jajowody się zapchały po karmieniu np), mam jeszcze zrobić badania hormonów, a mąż nasienia , a dlaczego pytasz ?
    Tak po prostu :) bo chce cie podnieść na duchu bo np jak ja bylam na pierwszej wizycie to nam xlecil tylko powtorke badania nasienia a wy od razu dostaliście tez skierowanie na hsg . Ja dostałam na drugiej wizycie dopiero No a hsg i tak się opóźniło o 3 miesiące ..
    Nieplofnosc uczy cierpliwości mimo wszystko

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Tak po prostu :) bo chce cie podnieść na duchu bo np jak ja bylam na pierwszej wizycie to nam xlecil tylko powtorke badania nasienia a wy od razu dostaliście tez skierowanie na hsg . Ja dostałam na drugiej wizycie dopiero No a hsg i tak się opóźniło o 3 miesiące ..

Ja myślę, że nie ma sie co porównywać do innych, kto kiedy jakie ma zlecane badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2021, 07:28

AgnieszkaB lubi tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    I co dr poleca brać położna na poród, decydujesz się?

Napisze na priv, nie chce tu zaśmiecać 🙂

Dżoni lubi tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Oj tak, jeśli tylozgiecie to czekaj na dr i rób rysę. Też mam silne tylozgiecie i robienie transferu bez podglądu usg przez kogoś innego niż dr B jest marnotrawstwem zarodka moim zdaniem 🤷‍♂️

Szybko zleci, w sierpniu urlop, potem wrzesień i już działania, takie życie staraniami miesiąc w miesiąc też nie jest dobre, inne sfery życiowe też są ,które wymagają pielęgnacji 🙂, wrócimy we wrześniu.

Tymczasem trzymam mocno kciuki za przyszły tydzień ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

Dżoni, PaulinaP lubią tę wiadomość

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Na jaki numer dzwoniłaś? Końcówka 459? Ja wczoraj i dziś dzwoniłam w celu umówienia się na podpisanie dokumentów przed transferem i nikt nie odbierał… a w poniedziałek mamy z mężem podpisac, a w środę transfer. Myślicie ze możemy przyjechać na Polną bez umawiania? Mamy prawie 150 km

Też mam do Poznania ok. 100 km i też chcialam podpisać dokumenty w dzień transferu ale Dr mówił że trzeba to załatwić wcześniej bo inaczej nie rozmrożą zarodka w dzień transferu. Nasza wizyta trwała w sumie 5 minut, tylko podpisaliśmy bo już miałam wszystko wypełnione wcześniej. No ale jechać trzeba było. Wydaje mi się że nie powinno być problemu jeśli przyjedziecie nie umówieni. My mieliśmy się zgłosić do Pani z rejestracji. Może tylko warto by jechać z samego rano i być już o tej 8 bo zaś to może być większy ruch.

06.03.2022 Basia❤
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam w piątek bhcg 10 dni po drugiej UIU i beta wyszła dodatnia 43 😱, nie nastawiałam się na nic w tym razem już myślałam o trzecim podejściu

Olivia27, ***Sikorka***, Drzewko90, Paula1706, PaulinaP, Tatosya, Kolorowanki, nick nieaktualny, Asmrt, Ciri86, Calineczka2106 lubią tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • Ania0692 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Szybko zleci, w sierpniu urlop, potem wrzesień i już działania, takie życie staraniami miesiąc w miesiąc też nie jest dobre, inne sfery życiowe też są ,które wymagają pielęgnacji 🙂, wrócimy we wrześniu.

Tymczasem trzymam mocno kciuki za przyszły tydzień ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

My też w pewnym momencie zrobiliśmy przerwę taka dla siebie, tak żyliśmy od jednego transferu do drugiego, od jednej miesiączki do drugiej i gdzieś w pewnym momencie pojawiły się pytanie gdzie my w tym wszystkim jesteśmy jako małżeństwo /związek, nie było czasu na nasze hobby, relax,też każda jest inna.

Gosia 🤞🤞 za przyrosty.

PaulinaP, Gosia9305, Dżoni lubią tę wiadomość

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Drzewko90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Nie wiem czy pytasz o położna taką do porodu czy taka środowiskowa? Takiej do porodu jeszcze nie podjęłam decyzji czy biorę, czekam na info czy dr wraca do szpitala i na oddział. U mnie póki co doktor unika tematu porodu i mówi że najpierw "musimy donosić" ale na sierpniowej wizycie już bym chciała to mniej więcej uszeregować żeby wiedzieć czego się spodziewać i jak zorganizować. A u Was kiedy pojawił się temat porodu na wizytach?
    Jeśli chodzi o położna taką do wizyt patronażowych to wybrałam Annę Gabryniewska i póki co jestem bardzo zadowolona z edukacji przedporodowej :)

Doktor pomału będzie wracał do operowania dyżurów, ogólnie nie rozmawialiśmy na ten temat bo nie wybiegam do przodu, ale znajoma ma mieć laparoskopia u dr i czeka za terminem 🙂

Dżoni, Calineczka2106 lubią tę wiadomość

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni priv :)

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Oj tak, jeśli tylozgiecie to czekaj na dr i rób rysę. Też mam silne tylozgiecie i robienie transferu bez podglądu usg przez kogoś innego niż dr B jest marnotrawstwem zarodka moim zdaniem 🤷‍♂️
    Jak jest tyłozgięcie to gorzej z transferem? Bo szczerze , to tego nie ogarniam..

• Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2021, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:

Dziękuje za słowa wsparacia. 😊
    Trzeba uzbroić się w cierpliwość .
    Powodzenia dziewczyny !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:05

Asmrt, PaulinaP, Gosia9305, Dżoni lubią tę wiadomość

• PaulinaP Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatosya powodzenia jutro 🤞🤞🤞 ja już idę spać bo jutro będzie emocjonujący dzień 🙂

Paula1706, Tatosya, Ciri86, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka a jak Twoje testowanie???? Pisałaś, że było ładne ciałko żółte i endo 🙂

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Anka a jak Twoje testowanie???? Pisałaś, że było ładne ciałko żółte i endo 🙂
    Testowalam.. wyszedł jakis cien cienia.. albo może jestem slepa albo to ovitrelle..

Dżoni, Nadzieja88 lubią tę wiadomość

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Jak jest tyłozgięcie to gorzej z transferem? Bo szczerze , to tego nie ogarniam..

Trzeba mieć pół pełny pęcherz przed transferem i właśnie robić transfer z podglądem usg żeby mieć pewność że zarodek trafił tam gdzie miał.
    Ogólnie przy tylozgieciu niektórzy lekarze twierdzą że trudniej naturalnie zajść i polecają konkretne pozycje. Też tego na początku nie wiedziałam 🤷‍♂️

Maraga32 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Dżoni Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka @paula1706 kciuki za dobre wieści i transfer 🤞🙌❤️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Tatosya Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaP wrote:
    Tatosya powodzenia jutro 🤞🤞🤞 ja już idę spać bo jutro będzie emocjonujący dzień 🙂

Kciuki za transfer!!!!

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko90 jak tam Twoja szyjka?
    Dżoni jak doczytałam pisała, że wszystko git 💪

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to byl oszukany test :)

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ