Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:Super ze same dobre wiadomości:)
U mnie sprawa wygląda tak ze doktor pow ze juz ide w stronę cukrzycy... wiec przepisal glucophage 750 trzeba unormować te cukry i insuline. Dal nr do kolegi xe studiów do diabetologa w Przeźmierowie:) żeby mi dobral odpowiednia dawkę.
Zapisałam się już na 6 października na kontrolę po tym diabetologu .
A z innych spraw to mamy piękne ciałko żółte i endo tez ładne ☺
Pewnie do dr A. Gawre. też do Niego chodzę, co to jest za duet 😅😅 -
nick nieaktualny
-
Tatosya wrote:Ja nie piłą, bo nie lubię wytrawnego wina, zresztą nigdy na szczęście nie miałam problemów z endometrium.
Kiedy masz wizytę?
W piątekTatosya, Paula1706, Kolorowanki, MuminkAa lubią tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
nick nieaktualnyOla_koniczynka wrote:Dziewczyny mam dwa pytania:
- czy która miała robione badanie hsg ? (skierowanie od doktora na polną)
Jak wyglada to badanie ?
- i czy długo się czeka na badanie nasienia partnera? Czy to jest wykonywane prywatnie ?
Dzisiaj miałam wizytę, ale oczywiście jak to na pierwszej nie miałam głowy, żeby dopytać ...
Najpierw zakładają cewnik czy coś wpuszczają plyn i są robione zdj tak mniej więcej to wygląda ja się więcej strachu najadlam niż było to warte czułam takie rozpidranie nie byl to jakiś wielki bol.
Badanie nasienia jest prywatne No i czeka się jakoś miesiąc. My ostatnio tak mieliśmy -
U mnie niestety transferu nie będzie miał być sobota/niedziela, ale jednak nawet po zwiększeniu dawek endo" cofa się w rozwoju ", zaczniemy albo od następnego cyklu aby jeszcze zdążyć przed urlopem doktora, albo z początkiem września.
Sikorka trzymam ✊za piątek.Dżoni lubi tę wiadomość
-
anka wrote:Ja mialam hsg najpierw musiałam wykonać badanie na covida. Potem w dniu przyjęcia przyjęli mnie na oddział najpierw wywiad potem badanie USG potem podpisanie zgody na hsg i czekanie na sale wolna do rentgeny.
Najpierw zakładają cewnik czy coś wpuszczają plyn i są robione zdj tak mniej więcej to wygląda ja się więcej strachu najadlam niż było to warte czułam takie rozpidranie nie byl to jakiś wielki bol.
Badanie nasienia jest prywatne No i czeka się jakoś miesiąc. My ostatnio tak mieliśmy
Czy to badanie na covid robi się tego samego dnia przed przyjęciem czy dzień wcześniej?
Czy po tym badaniu hsg wypuszczają tego samego dnia i czy można kierować autem po tym ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:03
-
Ola_koniczynka wrote:Czy to badanie na covid robi się tego samego dnia przed przyjęciem czy dzień wcześniej?
Jaki jest koszt badania nasienia z fragmentacją DNA?
Czy po tym badaniu hsg wypuszczają tego samego dnia i czy można kierować autem po tym ?
Jeżeli jesteś zaszczepiona to teraz obowiązuje już ten test szybki co robią w dniu przyjęcia i wynik jest po 15 minutach,ale to też nie wiem czy nie zależy od oddziału (znajome różnie miały przed planowymi przyjęciami) , kiedyś robili kilka dni przed przyjęciem PCR, oddziałową powinna powiedzieć jaki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 08:52
-
nick nieaktualnyOla_koniczynka wrote:Czy to badanie na covid robi się tego samego dnia przed przyjęciem czy dzień wcześniej?
Jaki jest koszt badania nasienia z fragmentacją DNA?
Czy po tym badaniu hsg wypuszczają tego samego dnia i czy można kierować autem po tym ?ja covid mialam zlecone 3 dni wcześniej ale to było w pazdxierniku teraz nw jak jest
-
Ola_koniczynka wrote:Dziewczyny mam dwa pytania:
- czy która miała robione badanie hsg ? (skierowanie od doktora na polną)
Jak wyglada to badanie ?
- i czy długo się czeka na badanie nasienia partnera? Czy to jest wykonywane prywatnie ?
Dzisiaj miałam wizytę, ale oczywiście jak to na pierwszej nie miałam głowy, żeby dopytać ...
Najlepiej zadzwoń na Polna na temat badania nasienia, jak nie będą pasować Ci terminy to można zrobić u prof. Jędrzejczaka ( szybko ale drogo). Same wyniki w ciągu godziny i na Polnej i u profesora. Tylko na fragmentacje czekaliśmy tydzień.
-
Pszczolaaa wrote:U mnie niestety transferu nie będzie miał być sobota/niedziela, ale jednak nawet po zwiększeniu dawek endo" cofa się w rozwoju ", zaczniemy albo od następnego cyklu aby jeszcze zdążyć przed urlopem doktora, albo z początkiem września.
Sikorka trzymam ✊za piątek.
Ale wierzę że następnym razem będzie dobrze.
Jaki masz plan na to wredne endo? Może warto popatrzeć w kierunku bezalkoholowego wina? Też wiem że dobrze ananas, dynia i wszystko co ma dużo witaminy C.
Ja też oczywiście zapomniałam zapytać doktora o embrioglue. Teraz niewiem jak mam załatwić żeby mnie go podali -
nick nieaktualnyTatosya wrote:Bardzo mi przykro:(
Jaki masz plan na to wredne endo? Może warto popatrzeć w kierunku bezalkoholowego wina? Też wiem że dobrze ananas, dynia i wszystko co ma dużo witaminy C.
Ja też oczywiście zapomniałam zapytać doktora o embrioglue. Teraz niewiem jak mam załatwić żeby mnie go podali -
Tatosya wrote:Bardzo mi przykro:(
Ja też oczywiście zapomniałam zapytać doktora o embrioglue. Teraz niewiem jak mam załatwić żeby mnie go podali
Na Polnej "embrioglue" jest podawany zawsze przy transferze. Przy czym pisze w cudzysłowie bo to co oni nazywają embrioglue nie jest chyba tym samym co embrio w innych klinikach gdzie potrafi to kosztować od 400 do 800zl. Na polnej to jest jakiś hialuronowy nośnik który ma zwiększać przyczepność. Na nic innego nie ma opcji niestety 🤷♂️ pytalam i drążyłam to milion razy ale zawsze kończyło się na tekście że "embrioglue mam do każdego transferu przecież u nich za darmo" 🙈
Na endo polecam też orzechy brazylijskie i właśnie winko czerwone (nie wiem czy bezalkoholowe zda rezultat bo chodzi o to, żeby pobudzić ukrwienie %). U mnie ten duet działał cuda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 10:50
Tatosya lubi tę wiadomość
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
Dżoni wrote:Na Polnej "embrioglue" jest podawany zawsze przy transferze. Przy czym pisze w cudzysłowie bo to co oni nazywają embrioglue nie jest chyba tym samym co embrio w innych klinikach gdzie potrafi to kosztować od 400 do 800zl. Na polnej to jest jakiś hialuronowy nośnik który ma zwiększać przyczepność. Na nic innego nie ma opcji niestety 🤷♂️ pytalam i drążyłam to milion razy ale zawsze kończyło się na tekście że "embrioglue mam do każdego transferu przecież u nich za darmo" 🙈
Na endo polecam też orzechy brazylijskie i właśnie winko czerwone (nie wiem czy bezalkoholowe zda rezultat bo chodzi o to, żeby pobudzić ukrwienie %). U mnie ten duet działał cuda.
Na a co to jest embrioglue, to jest właśnie ten hialuronowy nośnik 🤷♀️🤷♀️ u mojej koleżanki w klinice też nie płacą dodatkowo za to mają w cenie procedury.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 10:57
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Malina1991 wrote:Na a co to jest embrioglue, to jest właśnie ten hialuronowy nośnik 🤷♀️🤷♀️ u mojej koleżanki w klinice też nie płacą dodatkowo za to mają w cenie procedury.
"Składniki EmbryoGlue®
W skład EmbryoGlue® wchodzą węglowodany i aminokwasy, które wspomagają zagnieżdżenie się zarodka. Podłoże wzbogacone jest także w wysokie stężenie hialuronianu.
Dodatkowo posiada albuminę rekombinowaną, czyli najbardziej bezpieczne dla mamy i spodziewanego dziecka źródło białka."
Wiec myślę że jednak jest to coś bogatszego niż zwykła maź z hialuronianem. Sam znaczek ® też wskazuje na to że to produkt opatentowany i oryginalny, więc gdyby był stosowany to powinno to być zawarte w dokumentach a nie jest. Polna ma konkurencyjne ceny, ale nie sądzę żeby dawali za darmo coś co gdzie indziej tyle kosztuje. Myślę że to co oferują za darmo kliniki to trochę tak jak zamiennik leku z gorszym składem 🤷♂️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 12:10
Starania od 2015
3 nieudane IUI
Amh:0,77 09.2019
Ivf: zostały 2❄️
I transfer 12.2019❌
II transfer 06.2020 ❌
III transfer 09.2020 ❌
MTHFR hetero
PAI hetero
Nadczynność tarczycy
14.01 bhcg 348
5.02 mamy ❤️
27.09 Jagódka 🐻 -
anka wrote:Moze wiecie ile doktor teraz bierze za taką normalna wizyte? Bo wiem xe troche ceny poszły w gore
Ja miałam ostatnio wizytę kontrolną, zapłaciłam 300 zł , wydaje mi się że teraz tyle kosztuje zwykła wizyta
👱♀️38 lat, 🤵43 lata
AMH-2,55 (03.23)
KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
wysoki Cross match 32%,
Starania od maja 2016
2018 - 2xIUI ❌
2020 - CP-metotreksat
08.2021
1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
10.2022
2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)
10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
04.23-08.23 osocze
05.23- laparoskopia
06.23-leczenie immuno
06.23-11.23- aku
07.23- 5 biopsja 0/10
08.23-10.23- za cienkie endo
31.10.23 FET 5.1.1.
7dpt-56, 9dpt-125
13dpt-623,15dpt-1402
20dpt-4409, 24dpt-8616
29dpt (6+4) -jest ❤️
38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10 -
Dżoni wrote:"Składniki EmbryoGlue®
W skład EmbryoGlue® wchodzą węglowodany i aminokwasy, które wspomagają zagnieżdżenie się zarodka. Podłoże wzbogacone jest także w wysokie stężenie hialuronianu.
Dodatkowo posiada albuminę rekombinowaną, czyli najbardziej bezpieczne dla mamy i spodziewanego dziecka źródło białka."
Wiec myślę że jednak jest to coś bogatszego niż zwykła maź z hialuronianem. Sam znaczek ® też wskazuje na to że to produkt opatentowany i oryginalny, więc gdyby był stosowany to powinno to być zawarte w dokumentach a nie jest. Polna ma konkurencyjne ceny, ale nie sądzę żeby dawali za darmo coś co gdzie indziej tyle kosztuje. Myślę że to co oferują za darmo kliniki to trochę tak jak zamiennik leku z gorszym składem 🤷♂️
Szczerze nigdy się w to nie wgłębiałam, natomiast jest to chyba na podobnej zasadzie ja Clexana - Neoparin Fraxiparine, składnik dokładnie ten sam a niektórzy mówią, że Neoparin to gorszy zamiennik nie warty brania 🤷♀️🤷♀️, inni, że jest to dokładnie to samo i nie ma znaczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 12:40
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
nick nieaktualny