Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    Na Polnej "embrioglue" jest podawany zawsze przy transferze. Przy czym pisze w cudzysłowie bo to co oni nazywają embrioglue nie jest chyba tym samym co embrio w innych klinikach gdzie potrafi to kosztować od 400 do 800zl. Na polnej to jest jakiś hialuronowy nośnik który ma zwiększać przyczepność. Na nic innego nie ma opcji niestety 🤷‍♂️ pytalam i drążyłam to milion razy ale zawsze kończyło się na tekście że "embrioglue mam do każdego transferu przecież u nich za darmo" 🙈

Na endo polecam też orzechy brazylijskie i właśnie winko czerwone (nie wiem czy bezalkoholowe zda rezultat bo chodzi o to, żeby pobudzić ukrwienie %). U mnie ten duet działał cuda.

Na a co to jest embrioglue, to jest właśnie ten hialuronowy nośnik 🤷‍♀️🤷‍♀️ u mojej koleżanki w klinice też nie płacą dodatkowo za to mają w cenie procedury.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 10:57

Tatosya lubi tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Dokladnie :D w porzo doktorek? :)

Jeden z lepszych lekarzy u jakiego kiedykolwiek byłam, bardzo konkretny z, merytoryczny, nawzajem Panowie dr się polecają 🙂😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 11:47

• Dżoni Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    Na a co to jest embrioglue, to jest właśnie ten hialuronowy nośnik 🤷‍♀️🤷‍♀️ u mojej koleżanki w klinice też nie płacą dodatkowo za to mają w cenie procedury.

"Składniki EmbryoGlue®
    W skład EmbryoGlue® wchodzą węglowodany i aminokwasy, które wspomagają zagnieżdżenie się zarodka. Podłoże wzbogacone jest także w wysokie stężenie hialuronianu.

Dodatkowo posiada albuminę rekombinowaną, czyli najbardziej bezpieczne dla mamy i spodziewanego dziecka źródło białka."

Wiec myślę że jednak jest to coś bogatszego niż zwykła maź z hialuronianem. Sam znaczek ® też wskazuje na to że to produkt opatentowany i oryginalny, więc gdyby był stosowany to powinno to być zawarte w dokumentach a nie jest. Polna ma konkurencyjne ceny, ale nie sądzę żeby dawali za darmo coś co gdzie indziej tyle kosztuje. Myślę że to co oferują za darmo kliniki to trochę tak jak zamiennik leku z gorszym składem 🤷‍♂️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 12:10

Starania od 2015
    3 nieudane IUI
    Amh:0,77 09.2019
    Ivf: zostały 2❄️
    I transfer 12.2019❌
    II transfer 06.2020 ❌
    III transfer 09.2020 ❌
    MTHFR hetero
    PAI hetero
    Nadczynność tarczycy
    14.01 bhcg 348
    5.02 mamy ❤️
    27.09 Jagódka 🐻
  • Ciri86 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Moze wiecie ile doktor teraz bierze za taką normalna wizyte? Bo wiem xe troche ceny poszły w gore

Ja miałam ostatnio wizytę kontrolną, zapłaciłam 300 zł , wydaje mi się że teraz tyle kosztuje zwykła wizyta

age.png
    👱‍♀️38 lat, 🤵43 lata
    AMH-2,55 (03.23)
    KIR Bx, mutacja Leiden, Pai-I, MTHFR, niedoczynosc tarczycy,adenomioza
    wysoki Cross match 32%,
    Starania od maja 2016
    2018 - 2xIUI ❌
    2020 - CP-metotreksat
    08.2021
    1 IVF - 2 ❄️❄️ niezbadane, 2 transfery ❌
    10.2022
    2 IVF - 3 ❄️❄️❄️ - po PGT-A mamy 1 ❄️ (5.1.1)

10.22-05.23-stan zapalny endo(4 biopsje)
    04.23-08.23 osocze
    05.23- laparoskopia
    06.23-leczenie immuno
    06.23-11.23- aku
    07.23- 5 biopsja 0/10
    08.23-10.23- za cienkie endo

31.10.23 FET 5.1.1.
    7dpt-56, 9dpt-125
    13dpt-623,15dpt-1402
    20dpt-4409, 24dpt-8616
    29dpt (6+4) -jest ❤️

38+1 - poród SN, synek 2420g, 49 cm, 10/10
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    "Składniki EmbryoGlue®
    W skład EmbryoGlue® wchodzą węglowodany i aminokwasy, które wspomagają zagnieżdżenie się zarodka. Podłoże wzbogacone jest także w wysokie stężenie hialuronianu.

Dodatkowo posiada albuminę rekombinowaną, czyli najbardziej bezpieczne dla mamy i spodziewanego dziecka źródło białka."

Wiec myślę że jednak jest to coś bogatszego niż zwykła maź z hialuronianem. Sam znaczek ® też wskazuje na to że to produkt opatentowany i oryginalny, więc gdyby był stosowany to powinno to być zawarte w dokumentach a nie jest. Polna ma konkurencyjne ceny, ale nie sądzę żeby dawali za darmo coś co gdzie indziej tyle kosztuje. Myślę że to co oferują za darmo kliniki to trochę tak jak zamiennik leku z gorszym składem 🤷‍♂️

Szczerze nigdy się w to nie wgłębiałam, natomiast jest to chyba na podobnej zasadzie ja Clexana - Neoparin Fraxiparine, składnik dokładnie ten sam a niektórzy mówią, że Neoparin to gorszy zamiennik nie warty brania 🤷‍♀️🤷‍♀️, inni, że jest to dokładnie to samo i nie ma znaczenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 12:40

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Jeden z lepszych lekarzy u jakiego kiedykolwiek byłam, bardzo konkretny z, merytoryczny, nawzajem Panowie dr się polecają 🙂😅
    Jeszcze się nie zapisywałam a długo czekałaś na wizytę? ☺

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missi_m wrote:
    Ja miałam ostatnio wizytę kontrolną, zapłaciłam 300 zł , wydaje mi się że teraz tyle kosztuje zwykła wizyta
    A mialas badanie ginekologiczne? Bo ja nie i płaciłam tylko 200

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Jeszcze się nie zapisywałam a długo czekałaś na wizytę? ☺

A dostałaś numer bezpośredni do niego czy na jakąś recepcję? Mi Dr zawsze dawał numer bezpośredni do kolegów lekarzy i zaznaczał żebym na dzień dobry mówiła, że jestem od niego to może coś szybciej uda się załatwić 🙈

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 już bez przesady 😉

Anka już nie pamiętam ile czekałam na pierwszą wizytę, było dość dawno napisałam sms 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    A dostałaś numer bezpośredni do niego czy na jakąś recepcję? Mi Dr zawsze dawał numer bezpośredni do kolegów lekarzy i zaznaczał żebym na dzień dobry mówiła, że jestem od niego to może coś szybciej uda się załatwić 🙈
    Dostałam nr sle tez moge przez stronę, ;) nie musze się spieszyć bo wizytę u doktora i tak dopiero w pazdzierniku 😊 jak widziałam na stronie na sierpień to chyba dużo wolnych terminów chyba ze jakos inaczej to działa.

Pszczolaaa, Karina89 lubią tę wiadomość

• Ja123 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Ja123 już bez przesady 😉

Anka już nie pamiętam ile czekałam na pierwszą wizytę, było dość dawno napisałam sms 🙂

Są sytuacje takie gdzie nie można czekać i to lekarz je ocenia 😉 ja takie awaryjne konsultacje miałam tego samego dnia

• Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Po wczorajszej wizycie jest ❤️

Pszczołaaa kciuki za powodzenia w kolejnym cyklu.

Bardzo się cieszę ❤️

Tatosya mamy plan na następny cykl i zobaczymy, u mnie z tym endometrium to tak średnio właśnie, orzechy i wino było 🙂

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Są sytuacje takie gdzie nie można czekać i to lekarz je ocenia 😉 ja takie awaryjne konsultacje miałam tego samego dnia

👍👍👍👍😉

• Tatosya Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za rozjaśnienia z embrioglue. Dla mnie to była chyba opcja bardziej psychiczną. Żeby po prostu zrobić wszystko co jest możliwe.

I chętnie przyjmę porady co do prolutexu.
    Co robicie żeby był jak najmniej bolesny?

Pszczolaa kciuki za ładniutkie endo

Dżoni lubi tę wiadomość

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tatosya wrote:
    Dziękuję dziewczyny za rozjaśnienia z embrioglue. Dla mnie to była chyba opcja bardziej psychiczną. Żeby po prostu zrobić wszystko co jest możliwe.

I chętnie przyjmę porady co do prolutexu.
    Co robicie żeby był jak najmniej bolesny?

Pszczolaa kciuki za ładniutkie endo

Że tak napisze ała do dnia dzisiejszego 🙄, cieńsze igly, chyba to było 30 g, Nana84 kiedyś pisała, że Agata zrobiła jej zastrzyk w ramię i było lepiej, ślę to nie można podać domięśniowo, sprawdza się rozmasowanie miejsca i zimne okłady, u mnie głównie cieńsze igly.

oar89jcgjrl99ac5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie oddzwonili z tej biomedicy i na lipiec juz nie ma terminów a na sierpień doktor jeszcze nie podal, i podobno podaje takie wyrywkowe terminy cokolwiek to znaczy 🤔

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Do mnie oddzwonili z tej biomedicy i na lipiec juz nie ma terminów a na sierpień doktor jeszcze nie podal, i podobno podaje takie wyrywkowe terminy cokolwiek to znaczy 🤔

Jak coś to napisz sms, albo zadzwoń, ja pisałam, że dostałam nr od doktora aby się umówić na konsultacje, ja akurat trafiłam na czas jak Go nie było miesiąc bo kiedyś opiekował się reprezentacja juniorów w piłce nożnej z cukrzycą i mieli jakieś mecze,najlepiej właśnie raz w tygodniu dzwonić i się pytac czy dr podał już terminy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2021, 17:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sensie mu pisalaś?
    wlasnie nwm czy nap0isać jeszcze temu doktorowi czy jednak czekać na telefon od nich z terminami , a terminy pewnie jakoś blizej sierpnia mogą być... teraz mam rozkmine a teraz też urlopy itp

• AgnieszkaB Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MuminkAa wrote:
    Po wczorajszej wizycie jest ❤️

Pszczołaaa kciuki za powodzenia w kolejnym cyklu.

❤️❤️

Dziewczyny kciuki za nadchodzace transfery i przygotowania 🤞🤞🤞

Tatosya, ***Sikorka***, Ciri86 lubią tę wiadomość

2021. synek💛
    2023 córeczka 💙
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    w sensie mu pisalaś?
    wlasnie nwm czy nap0isać jeszcze temu doktorowi czy jednak czekać na telefon od nich z terminami , a terminy pewnie jakoś blizej sierpnia mogą być... teraz mam rozkmine a teraz też urlopy itp

Ja bym poczekała, sama się umawialam ostatnimi czasy przez rejestrację u Pan, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 🙂

‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ