Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
Karina89 wrote:Ojj, mam nadzieję, że zajęcie u fizjoterapeuty coś zdziałają ✊, my z synkiem też mamy się dobrze, zaczęłam ogarniać wyprawkę, moje drugie dziecko a jednak sporo się zapomina 😅😅
Właśnie też pomału zaczynam zamawiać 🙂
Dr na ostatniej wizycie odstawił mi duphaston, zostało mi jedno opakowanie, jak któraś chętna mam do oddania 🙂Paula1706, Asmrt, Dżoni lubią tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Karina89 wrote:Paula1706, MuminkAa, Malina1991 jak się czujecie? 🙂Tak cicho u Was ostatnio.
U mnie również wszystko dobrze, zaczęłam w tym tygodniu lekko już czuć ruchy malej😊
Tylko w nocy nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania. Kupiłam poduszkę do spania dla kobiet w ciąży i testuje. Może pomoże☺
Jestem jeszcze przed badaniem połówkowym.
Też już powoli zaczynam myśleć o wyprawce😉Asmrt, Karina89, Dżoni lubią tę wiadomość
06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:U mnie również wszystko dobrze, zaczęłam w tym tygodniu lekko już czuć ruchy malej😊
Tylko w nocy nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania. Kupiłam poduszkę do spania dla kobiet w ciąży i testuje. Może pomoże☺
Jestem jeszcze przed badaniem połówkowym.
Też już powoli zaczynam myśleć o wyprawce😉
Jaką wybrałaś, też właśnie chce zamówić ☺️ -
Asmrt wrote:Jaką wybrałaś, też właśnie chce zamówić ☺️
U mnie w pierwszej ciąży sprawdziła się poduszka litery U, teraz też ja mam, ale faktycznie C jest najbardziej na"chodzie "
Jak końcówkę byłam w szpitalu to właśnie dziewczyny miały te poduszki moja jest taka wielka, że sobie podarowałam.......Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 21:42
Asmrt, Paula1706 lubią tę wiadomość
-
Karina89 wrote:U mnie w pierwszej ciąży sprawdziła się poduszka litery U, teraz też ja mam, ale faktycznie C jest najbardziej na"chodzie "
Jak końcówkę byłam w szpitalu to właśnie dziewczyny miały te poduszki moja jest taka wielka, że sobie podarowałam.......
Dzięki, też właśnie patrzyłam na tą literę C, ślę im więcej zaczęłam czytać, tym gorzej z wyborem.🙈 -
Ola_koniczynka wrote:Borykała się któraś z Was z niskim endometrium ?
Jakie masz endometrium na cyklu naturalnym swoim? Teraz masz stymulowany, ja bym tego nie porównywała.2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Kolorowanki wrote:Jakie masz endometrium na cyklu naturalnym swoim? Teraz masz stymulowany, ja bym tego nie porównywała.
Nie wiem jakie mam na cyklu naturalnym bo nigdy nie miałam monitoringu - to mój pierwszy na cyklu z lametta , wcześniejszy lekarz stymulowały mi clo+ pięcioma innymi lekami na pcos , ale monitoringu nie zaproponował , dlatego m.in.zmienilam lekarza bo średnie to było zapisywać leki na stymulację bez monitoringu (zniechęcił mnie tym do siebie i straciłam do niego zaufanie, po za tym nie czułam się dobrze po tych lekach, a jak mu o tym powiedziałam
to stwierdził, że muszę dać radę 🤦♂️) a endo jest gorsze na cyklu stymulowany ? -
Ola_koniczynka wrote:Nie wiem jakie mam na cyklu naturalnym bo nigdy nie miałam monitoringu - to mój pierwszy na cyklu z lametta , wcześniejszy lekarz stymulowały mi clo+ pięcioma innymi lekami na pcos , ale monitoringu nie zaproponował , dlatego m.in.zmienilam lekarza bo średnie to było zapisywać leki na stymulację bez monitoringu (zniechęcił mnie tym do siebie i straciłam do niego zaufanie, po za tym nie czułam się dobrze po tych lekach, a jak mu o tym powiedziałam
to stwierdził, że muszę dać radę 🤦♂️) a endo jest gorsze na cyklu stymulowany ?
Nie o to chodzi, że jest gorsze, na każdą z nas inaczej działają leki, jedna ma ładniejsze endometrium na np clo czy lamecie u innej może być odwtotnie, lametta też ma takie działanie, że obniża obwodowo poziom estrogenów, ale nie znaczy to , że pęcherzyki są niedojrzałe, tak poprostu działa ten lek , podobnie jest z innymi lekami typy Gonal, Puregon itd,Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:22
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Kolorowanki wrote:Nie o to chodzi, że jest gorsze, na każdą z nas inaczej działają leki, jedna ma ładniejsze endometrium na np clo czy lamecie u innej może być odwtotnie, lametta też ma takie działanie, że obniża obwodowo poziom estrogenów, ale nie znaczy to , że pęcherzyki są niedojrzałe, tak poprostu działa ten lek , podobnie jest z innymi lekami typy Gonal, Puregon itd,[/
Pęcherzyk niby był Ok bo 22mm , tylko endo niskie tzn dr powiedział, że nie jest złe ale chcieliśmy lepsze warunki 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:49
-
aśka wrote:Hej dziewczyny, chodziłyście przed porodem do fizjoterapeutki uroginekologicznej? Polecacie?
I mam jeszcze pytanie odnośnie porodu, miałyście swoją położna?
Ja polecam zarówno wizyty u fizjouro jak i swoją położna 🙂1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
transfer - 07.2020
9 dpt bhcg-93🍀
31.03.2021 - Antoni 💙
2023 powrót po rodzeństwo -
Karina89 wrote:Paula1706, MuminkAa, Malina1991 jak się czujecie? 🙂Tak cicho u Was ostatnio.
Ostatnio mało zagładam, u mnie sinusoida, ostatnio po wizycie dr mnie wysłał prosto na oddział na obserwacje, sytuacja się poprawiła więc wyszłam do domu, i tak żyje od wizyty do wizyty,ogólnie czuje się dobrze, pomału zaczęłam zamawiać wyprawkę🙂
. Cieszę się, że u pozostałych dziewczyn wszystko ok 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:46
Paula1706 lubi tę wiadomość