X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Ojj, mam nadzieję, że zajęcie u fizjoterapeuty coś zdziałają ✊, my z synkiem też mamy się dobrze, zaczęłam ogarniać wyprawkę, moje drugie dziecko a jednak sporo się zapomina 😅😅

Właśnie też pomału zaczynam zamawiać 🙂

Dr na ostatniej wizycie odstawił mi duphaston, zostało mi jedno opakowanie, jak któraś chętna mam do oddania 🙂

Paula1706, Asmrt, Dżoni lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Paula1706, MuminkAa, Malina1991 jak się czujecie? 🙂Tak cicho u Was ostatnio.

U mnie również wszystko dobrze, zaczęłam w tym tygodniu lekko już czuć ruchy malej😊
    Tylko w nocy nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania. Kupiłam poduszkę do spania dla kobiet w ciąży i testuje. Może pomoże☺
    Jestem jeszcze przed badaniem połówkowym.

Też już powoli zaczynam myśleć o wyprawce😉

Asmrt, Karina89, Dżoni lubią tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    U mnie również wszystko dobrze, zaczęłam w tym tygodniu lekko już czuć ruchy malej😊
    Tylko w nocy nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania. Kupiłam poduszkę do spania dla kobiet w ciąży i testuje. Może pomoże☺
    Jestem jeszcze przed badaniem połówkowym.

Też już powoli zaczynam myśleć o wyprawce😉

Jaką wybrałaś, też właśnie chce zamówić ☺️

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:

Taką w kształcie litery C

Asmrt lubi tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:

U mnie w pierwszej ciąży sprawdziła się poduszka litery U, teraz też ja mam, ale faktycznie C jest najbardziej na"chodzie "
    Jak końcówkę byłam w szpitalu to właśnie dziewczyny miały te poduszki moja jest taka wielka, że sobie podarowałam.......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 21:42

Asmrt, Paula1706 lubią tę wiadomość

• Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    U mnie w pierwszej ciąży sprawdziła się poduszka litery U, teraz też ja mam, ale faktycznie C jest najbardziej na"chodzie "
    Jak końcówkę byłam w szpitalu to właśnie dziewczyny miały te poduszki moja jest taka wielka, że sobie podarowałam.......

Dzięki, też właśnie patrzyłam na tą literę C, ślę im więcej zaczęłam czytać, tym gorzej z wyborem.🙈

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:

Również miałam C. 🙂

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Również miałam C. 🙂

Wydaje mi się, że te C są po prostu poręczniejsze

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Wydaje mi się, że te C są po prostu poręczniejsze

A to tak 🙂 tym bardziej jak któraś myśli zabrać do szpitala, ja miałam jeszcze swojego jaśka🙃🙃

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - czy ja dobrze widzę ? 😍

Wysłany: 11 października 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borykała się któraś z Was z niskim endometrium ?

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 11 października 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Borykała się któraś z Was z niskim endometrium ?

Jakie masz endometrium na cyklu naturalnym swoim? Teraz masz stymulowany, ja bym tego nie porównywała.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201

Wysłany: 11 października 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Jakie masz endometrium na cyklu naturalnym swoim? Teraz masz stymulowany, ja bym tego nie porównywała.

Nie wiem jakie mam na cyklu naturalnym bo nigdy nie miałam monitoringu - to mój pierwszy na cyklu z lametta , wcześniejszy lekarz stymulowały mi clo+ pięcioma innymi lekami na pcos , ale monitoringu nie zaproponował , dlatego m.in.zmienilam lekarza bo średnie to było zapisywać leki na stymulację bez monitoringu (zniechęcił mnie tym do siebie i straciłam do niego zaufanie, po za tym nie czułam się dobrze po tych lekach, a jak mu o tym powiedziałam
    to stwierdził, że muszę dać radę 🤦‍♂️) a endo jest gorsze na cyklu stymulowany ?

• aśka Koleżanka

Wysłany: 11 października 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chodziłyście przed porodem do fizjoterapeutki uroginekologicznej? Polecacie?
    I mam jeszcze pytanie odnośnie porodu, miałyście swoją położna?

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 11 października 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Nie wiem jakie mam na cyklu naturalnym bo nigdy nie miałam monitoringu - to mój pierwszy na cyklu z lametta , wcześniejszy lekarz stymulowały mi clo+ pięcioma innymi lekami na pcos , ale monitoringu nie zaproponował , dlatego m.in.zmienilam lekarza bo średnie to było zapisywać leki na stymulację bez monitoringu (zniechęcił mnie tym do siebie i straciłam do niego zaufanie, po za tym nie czułam się dobrze po tych lekach, a jak mu o tym powiedziałam
    to stwierdził, że muszę dać radę 🤦‍♂️) a endo jest gorsze na cyklu stymulowany ?

Nie o to chodzi, że jest gorsze, na każdą z nas inaczej działają leki, jedna ma ładniejsze endometrium na np clo czy lamecie u innej może być odwtotnie, lametta też ma takie działanie, że obniża obwodowo poziom estrogenów, ale nie znaczy to , że pęcherzyki są niedojrzałe, tak poprostu działa ten lek , podobnie jest z innymi lekami typy Gonal, Puregon itd,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:22

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201

Wysłany: 11 października 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Nie o to chodzi, że jest gorsze, na każdą z nas inaczej działają leki, jedna ma ładniejsze endometrium na np clo czy lamecie u innej może być odwtotnie, lametta też ma takie działanie, że obniża obwodowo poziom estrogenów, ale nie znaczy to , że pęcherzyki są niedojrzałe, tak poprostu działa ten lek , podobnie jest z innymi lekami typy Gonal, Puregon itd,[/

Pęcherzyk niby był Ok bo 22mm , tylko endo niskie tzn dr powiedział, że nie jest złe ale chcieliśmy lepsze warunki 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:49

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśka wrote:
    Hej dziewczyny, chodziłyście przed porodem do fizjoterapeutki uroginekologicznej? Polecacie?
    I mam jeszcze pytanie odnośnie porodu, miałyście swoją położna?

Ja polecam zarówno wizyty u fizjouro jak i swoją położna 🙂

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Paula1706, MuminkAa, Malina1991 jak się czujecie? 🙂Tak cicho u Was ostatnio.

Ostatnio mało zagładam, u mnie sinusoida, ostatnio po wizycie dr mnie wysłał prosto na oddział na obserwacje, sytuacja się poprawiła więc wyszłam do domu, i tak żyje od wizyty do wizyty,ogólnie czuje się dobrze, pomału zaczęłam zamawiać wyprawkę🙂
    . Cieszę się, że u pozostałych dziewczyn wszystko ok 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:46

Paula1706 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 października 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkibratki wrote:
    Być może będę miała do oddania termin do doktora na 18.10:)

Czy to aktualne ?

• kwiatkibratki Ekspertka

Wysłany: 11 października 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Czy to aktualne ?

W zeszłym tyg zwolniłam na znanym lekarzu. Wizyta była na 16.30 wiec możesz zadzwonić zapytać czy ten termin jest wolny :)

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ