X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Ojj, mam nadzieję, że zajęcie u fizjoterapeuty coś zdziałają ✊, my z synkiem też mamy się dobrze, zaczęłam ogarniać wyprawkę, moje drugie dziecko a jednak sporo się zapomina 😅😅

Właśnie też pomału zaczynam zamawiać 🙂

Dr na ostatniej wizycie odstawił mi duphaston, zostało mi jedno opakowanie, jak któraś chętna mam do oddania 🙂

Paula1706, Asmrt, Dżoni lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Paula1706 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Paula1706, MuminkAa, Malina1991 jak się czujecie? 🙂Tak cicho u Was ostatnio.

U mnie również wszystko dobrze, zaczęłam w tym tygodniu lekko już czuć ruchy malej😊
    Tylko w nocy nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania. Kupiłam poduszkę do spania dla kobiet w ciąży i testuje. Może pomoże☺
    Jestem jeszcze przed badaniem połówkowym.

Też już powoli zaczynam myśleć o wyprawce😉

Asmrt, Karina89, Dżoni lubią tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    U mnie również wszystko dobrze, zaczęłam w tym tygodniu lekko już czuć ruchy malej😊
    Tylko w nocy nie mogę znaleźć wygodnej pozycji do spania. Kupiłam poduszkę do spania dla kobiet w ciąży i testuje. Może pomoże☺
    Jestem jeszcze przed badaniem połówkowym.

Też już powoli zaczynam myśleć o wyprawce😉

Jaką wybrałaś, też właśnie chce zamówić ☺️

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:

Taką w kształcie litery C

Asmrt lubi tę wiadomość

06.03.2022 Basia❤
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:

U mnie w pierwszej ciąży sprawdziła się poduszka litery U, teraz też ja mam, ale faktycznie C jest najbardziej na"chodzie "
    Jak końcówkę byłam w szpitalu to właśnie dziewczyny miały te poduszki moja jest taka wielka, że sobie podarowałam.......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 21:42

Asmrt, Paula1706 lubią tę wiadomość

• Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    U mnie w pierwszej ciąży sprawdziła się poduszka litery U, teraz też ja mam, ale faktycznie C jest najbardziej na"chodzie "
    Jak końcówkę byłam w szpitalu to właśnie dziewczyny miały te poduszki moja jest taka wielka, że sobie podarowałam.......

Dzięki, też właśnie patrzyłam na tą literę C, ślę im więcej zaczęłam czytać, tym gorzej z wyborem.🙈

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:

Również miałam C. 🙂

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania0692 wrote:
    Również miałam C. 🙂

Wydaje mi się, że te C są po prostu poręczniejsze

• Ania0692 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja123 wrote:
    Wydaje mi się, że te C są po prostu poręczniejsze

A to tak 🙂 tym bardziej jak któraś myśli zabrać do szpitala, ja miałam jeszcze swojego jaśka🙃🙃

oar89jcgjrl99ac5.png
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - czy ja dobrze widzę ? 😍

Wysłany: 11 października 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borykała się któraś z Was z niskim endometrium ?

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 11 października 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Borykała się któraś z Was z niskim endometrium ?

Jakie masz endometrium na cyklu naturalnym swoim? Teraz masz stymulowany, ja bym tego nie porównywała.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201

Wysłany: 11 października 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Jakie masz endometrium na cyklu naturalnym swoim? Teraz masz stymulowany, ja bym tego nie porównywała.

Nie wiem jakie mam na cyklu naturalnym bo nigdy nie miałam monitoringu - to mój pierwszy na cyklu z lametta , wcześniejszy lekarz stymulowały mi clo+ pięcioma innymi lekami na pcos , ale monitoringu nie zaproponował , dlatego m.in.zmienilam lekarza bo średnie to było zapisywać leki na stymulację bez monitoringu (zniechęcił mnie tym do siebie i straciłam do niego zaufanie, po za tym nie czułam się dobrze po tych lekach, a jak mu o tym powiedziałam
    to stwierdził, że muszę dać radę 🤦‍♂️) a endo jest gorsze na cyklu stymulowany ?

• aśka Koleżanka

Wysłany: 11 października 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chodziłyście przed porodem do fizjoterapeutki uroginekologicznej? Polecacie?
    I mam jeszcze pytanie odnośnie porodu, miałyście swoją położna?

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 11 października 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Nie wiem jakie mam na cyklu naturalnym bo nigdy nie miałam monitoringu - to mój pierwszy na cyklu z lametta , wcześniejszy lekarz stymulowały mi clo+ pięcioma innymi lekami na pcos , ale monitoringu nie zaproponował , dlatego m.in.zmienilam lekarza bo średnie to było zapisywać leki na stymulację bez monitoringu (zniechęcił mnie tym do siebie i straciłam do niego zaufanie, po za tym nie czułam się dobrze po tych lekach, a jak mu o tym powiedziałam
    to stwierdził, że muszę dać radę 🤦‍♂️) a endo jest gorsze na cyklu stymulowany ?

Nie o to chodzi, że jest gorsze, na każdą z nas inaczej działają leki, jedna ma ładniejsze endometrium na np clo czy lamecie u innej może być odwtotnie, lametta też ma takie działanie, że obniża obwodowo poziom estrogenów, ale nie znaczy to , że pęcherzyki są niedojrzałe, tak poprostu działa ten lek , podobnie jest z innymi lekami typy Gonal, Puregon itd,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:22

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201

Wysłany: 11 października 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Nie o to chodzi, że jest gorsze, na każdą z nas inaczej działają leki, jedna ma ładniejsze endometrium na np clo czy lamecie u innej może być odwtotnie, lametta też ma takie działanie, że obniża obwodowo poziom estrogenów, ale nie znaczy to , że pęcherzyki są niedojrzałe, tak poprostu działa ten lek , podobnie jest z innymi lekami typy Gonal, Puregon itd,[/

Pęcherzyk niby był Ok bo 22mm , tylko endo niskie tzn dr powiedział, że nie jest złe ale chcieliśmy lepsze warunki 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:49

• Zaba90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aśka wrote:
    Hej dziewczyny, chodziłyście przed porodem do fizjoterapeutki uroginekologicznej? Polecacie?
    I mam jeszcze pytanie odnośnie porodu, miałyście swoją położna?

Ja polecam zarówno wizyty u fizjouro jak i swoją położna 🙂

1 UIU - ciąża pozamaciczna😔
    transfer - 07.2020
    9 dpt bhcg-93🍀

31.03.2021 - Antoni 💙
    2023 powrót po rodzeństwo
  • MuminkAa Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Paula1706, MuminkAa, Malina1991 jak się czujecie? 🙂Tak cicho u Was ostatnio.

Ostatnio mało zagładam, u mnie sinusoida, ostatnio po wizycie dr mnie wysłał prosto na oddział na obserwacje, sytuacja się poprawiła więc wyszłam do domu, i tak żyje od wizyty do wizyty,ogólnie czuje się dobrze, pomału zaczęłam zamawiać wyprawkę🙂
    . Cieszę się, że u pozostałych dziewczyn wszystko ok 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:46

Paula1706 lubi tę wiadomość

Wysłany: 11 października 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkibratki wrote:
    Być może będę miała do oddania termin do doktora na 18.10:)

Czy to aktualne ?

• kwiatkibratki Ekspertka

Wysłany: 11 października 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Czy to aktualne ?

W zeszłym tyg zwolniłam na znanym lekarzu. Wizyta była na 16.30 wiec możesz zadzwonić zapytać czy ten termin jest wolny :)

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ