X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Orzechy i winko do owulacji :)

Obojętnie jakie winko i orzechy ? Przy piątku pasuje winko 🤣
    Jak po monitoringu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Obojętnie jakie winko i orzechy ? Przy piątku pasuje winko 🤣
    Jak po monitoringu ?
    Czerwone wytrawne 😊
    Ja juz po owulacji wiec juz wiem ze nici z tego cyklu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor zanim wypisać mi luteinę dopochwowa przepisal podjezykowa eh No trudno chyba niczym się nie różni,? A czy wychodzi we krwi?

• Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Doktor zanim wypisać mi luteinę dopochwowa przepisal podjezykowa eh No trudno chyba niczym się nie różni,? A czy wychodzi we krwi?

Dokładnie się nie znam, ale jak miałam infekcje to zamienialiśmy luteinę dopochwowa na podjezykową, dupek nie wychodzi we krwi, luteina chyba tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:
    Dokładnie się nie znam, ale jak miałam infekcje to zamienialiśmy luteinę dopochwowa na podjezykową, dupek nie wychodzi we krwi, luteina chyba tak.
    Oki dzięki to może dobrze ze jednak podjezykowa ale oby sie dobrze wchłaniała 😇

Wysłany: 8 października 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Czerwone wytrawne 😊
    Ja juz po owulacji wiec juz wiem ze nici z tego cyklu...

To teraz tylko czekać do kolejnego cyklu 🍀🍀🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    To teraz tylko czekać do kolejnego cyklu 🍀🍀🍀
    Nie no jeszcze jest nadzieja na ten cykl mimo wszystko 😊

Wysłany: 9 października 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nie no jeszcze jest nadzieja na ten cykl mimo wszystko 😊

To kciuki za ten cykl 🍀
    Robiła któraś te testy owulacyjne ... bo ja robiłam dzisiaj pierwszy raz, mam 13dc i coś dzisiaj czułam, że dzisiaj jest owu , ale testy nie wykazały niby .... jest kreska ale nie tak samo intensywna jak kontrolna 🙈🤦‍♂️

anka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    To kciuki za ten cykl 🍀
    Robiła któraś te testy owulacyjne ... bo ja robiłam dzisiaj pierwszy raz, mam 13dc i coś dzisiaj czułam, że dzisiaj jest owu , ale testy nie wykazały niby .... jest kreska ale nie tak samo intensywna jak kontrolna 🙈🤦‍♂️
    Ja robie :) i ogólnie jak jest pik to po tym piku owulacja moze wystąpić w ciągu 24 h troche za późno zaczęłam robic mogłaś ominąć pik :)

Wysłany: 9 października 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja robie :) i ogólnie jak jest pik to po tym piku owulacja moze wystąpić w ciągu 24 h troche za późno zaczęłam robic mogłaś ominąć pik :)

A co to ten „pik”?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    A co to ten „pik”?
    Nwm jak ci to wyjaśnić.... pik na testach oznacza najwyzsze lh co powoduje pęknięcie pecherzyka ... nwm czy dobrze wyjaśniłam. Wgl co lekarz pow ci na wizycie?

Wysłany: 9 października 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nwm jak ci to wyjaśnić.... pik na testach oznacza najwyzsze lh co powoduje pęknięcie pecherzyka ... nwm czy dobrze wyjaśniłam. Wgl co lekarz pow ci na wizycie?

Ale ten pik jest widoczny gdzieś? 🤦‍♂️ Powiedział mi że jest pęcherzyk 22 mm i endo 6,6 czyli takie na pograniczu. I że nie dajemy zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka bo zależy nam, żeby owu była koło niedzieli bo wtedy endo może jeszcze urosnąć. Bo ponoć moje nie jest tragiczne, ale mogłoby być lepsze 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Ale ten pik jest widoczny gdzieś? 🤦‍♂️ Powiedział mi że jest pęcherzyk 22 mm i endo 6,6 czyli takie na pograniczu bo niby od 6,5 to robią dopiero inseminacje. I że nie dajemy zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka bo zależy nam, żeby owu była koło niedzieli bo wtedy endo może jeszcze urosnąć i będą jeszcze lepsze warunki na zagnieżdżenie zarodka. Bo ponoć moje nie jest tragiczne, ale mogłoby być lepsze 😊
    Pik to tylko taka nazwa.... tsk sie po prostu mówi i tyle...
    Sle juz nie idziesz na monit?

Wysłany: 9 października 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu już nie ... stwierdził, że owu może być w każdej chwili po pęcherzyk duży, ale miejmy nadzieje, ze będzie w niedziele i to endo się polepszy ... a Ty jakie masz endo ? Tez się dopiero dowiedziałam, że pęcherzyk i endo są bardzo ważne tzn ze pęcherzyk to wiedziałam, na endo nigdy nikt mi nie zwracał uwagi 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    W tym cyklu już nie ... stwierdził, że owu może być w każdej chwili po pęcherzyk duży, ale miejmy nadzieje, ze będzie w niedziele i to endo się polepszy ... a Ty jakie masz endo ? Tez się dopiero dowiedziałam, że pęcherzyk i endo są bardzo ważne tzn ze pęcherzyk to wiedziałam, na endo nigdy nikt mi nie zwracał uwagi 😔
    Nie całe 9 miałam. Endo bardzo ważne bo musi mieć w co się wbić

Wysłany: 9 października 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nie całe 9 miałam. Endo bardzo ważne bo musi mieć w co się wbić

Uuuu.... to chyba to moje rzeczywiście niskie 🤦‍♂️ Pije wino, kupiłam nawet orzechy dzisiaj, ale to pewnie za dużo nie da, a czy coś jeszcze można stosować na endo, żeby w kolejnym cyklu było lepsze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 22:57

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Uuuu.... to chyba to moje rzeczywiście niskie 🤦‍♂️ Pije wino, kupiłam nawet orzechy dzisiaj, ale to pewnie za dużo nie da, a czy coś jeszcze można stosować na endo, żeby w kolejnym cyklu było lepsze ?

Każdy cykl jest inny, ( dr też mówił, że w każdym cyklu endonetrium jest inne) w kolejnym może być lepsze , ale nie musi, jak nie pomagają te "naturalne" sposoby to można dodatkowo zastosować estrogeny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 23:02

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706, MuminkAa, Malina1991 jak się czujecie? 🙂Tak cicho u Was ostatnio.

***Sikorka***, Paula1706 lubią tę wiadomość

• Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Paula1706, MuminkAa, Malina1991 jak się czujecie? 🙂Tak cicho u Was ostatnio.

Część, u nas ogólnie wszystko dobrze 🙂 ostatnio mam problemy z kręgosłupem, mam tejpy, chodzę do fizjo na ćwiczenia, trochę się martwię jak to będzie dalej, czas pokaże, u Ciebie jak?

ZosiaM, Kolorowanki, Paula1706, Asmrt lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Karina89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina1991 wrote:
    Część, u nas ogólnie wszystko dobrze 🙂 ostatnio mam problemy z kręgosłupem, mam tejpy, chodzę do fizjo na ćwiczenia, trochę się martwię jak to będzie dalej, czas pokaże, u Ciebie jak?

Ojj, mam nadzieję, że zajęcie u fizjoterapeuty coś zdziałają ✊, my z synkiem też mamy się dobrze, zaczęłam ogarniać wyprawkę, moje drugie dziecko a jednak sporo się zapomina 😅😅

Paula1706, Asmrt lubią tę wiadomość

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ