Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:Serio,? Bo ja juz w strachu bo wszędzie piszą 14 dni a chciałam fopiero zrobic przed inseminacja bo mam teraz przepisana luteinę dopochwowa a nie można pobierać wymazu wtedy....
Skąd masz, takie info, że nie można pobrać wymazu? Wystarczy nie aplikować wieczorem luteiny, następnego dnia można pobierać posiewy. -
nick nieaktualny
-
anka wrote:Czytalsm ze muszą minąć co najmniej 48 h
Aż tak aptekarsko nie trzeba trzymać się tych godzin, jak wiem, że mam planowaną wizytę to wieczorem nie aplikuje luteiny i dr normalnie pobierz posiewy następnego dnia, po wizycie biorę tą poranna dawkę i potem wieczorną już normalnie.Gosia9305 lubi tę wiadomość
-
Dżoni wrote:My niestety jeszcze nie w komplecie. Nasza córka nadal na neonatologii. Nie spodziewałam sie ze jeszcze to nas spotka ale los najwidoczniej lubi wystawiać na próbę naszą cierpliwość. Malutka ma problem z krzepliwoscia krwi, więc ku przestrodze dziewczyny, wiem że dużo się dzieje podczas porodu i są emocje i ból masa innych spraw, ale kiedy pytają o potwierdzenie zgody na podanie wit K to patrzcie czy maluszek rzeczywiście ją dostaje, albo wy albo wasz partner. Nie mówię że u nas mimo potwierdzenia nie podali ale nie jesteśmy pewni bo żadne z nas nie patrzyło wtedy. To się zdarza 1% dzieci ale jak widać na kogoś zawsze musi trafić. Uważajcie też na acard, heparyne I inne cuda w ciąży, wiem że bierzemy żeby zajść ale nikt nie mówi że to też może mieć skutki uboczne.
Serce mi pękło milion razy kiedy mi ją zabrali na neonatologie w wyniku krwawienia, dziś już stabilnie i pokornie czekam na info kiedy wyjdzie.
Rzadziej zaglądam bo sytuacja taka a nie inna ale ogromnie zaciskam kciuki za starania, transfery, kolejne kroki i dobre porody 🙌 nie zapominam o Was ani o tym jak to jest być w trybie oczekiwania ❤️
Cieszę się, że jest poprawa, zdrówka dla córeczki, pozdrawiam 🙂Czerwiec 2020 ivf
18.09.2020- transfer
6.06.2021 Marcelinka 💕 -
nick nieaktualnyKarina89 wrote:Aż tak aptekarsko nie trzeba trzymać się tych godzin, jak wiem, że mam planowaną wizytę to wieczorem nie aplikuje luteiny i dr normalnie pobierz posiewy następnego dnia, po wizycie biorę tą poranna dawkę i potem wieczorną już normalnie.
-
Ola-koniczynka z tymi wizytami do inseminacji zależy na jakim cyklu będziesz podchodzić, u mnie będę zastrzyki, wizyt będzie więcej.
Anka - powodzenia 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 14:32
anka lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
nick nieaktualny
-
Pierwsze prenatalne za nami, wszystko jest dobrze. Pozostaje czekać na wyniki z krwi ❤️
Paula1706, PaulinaP, kwiatkibratki, ZuzaMaruda, Gosia9305, anka, Kolorowanki, Malina1991 lubią tę wiadomość
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Pierwsze prenatalne za nami, wszystko jest dobrze. Pozostaje czekać na wyniki z krwi ❤️
Super 🙂***Sikorka*** lubi tę wiadomość
06.2021 próbny transfer
07.2021 ivf
26.07.2021 świeży transfer ❄️
7dpt bhcg 56
9dpt bhcg 139
02.2024 trasfer 4.1.1.
7dpt bhcg 37
9dpt bhcg 98
NIFTY PRO - dziewczynka ❤️ -
Gosia9305 wrote:Ola-koniczynka z tymi wizytami do inseminacji zależy na jakim cyklu będziesz podchodzić, u mnie będę zastrzyki, wizyt będzie więcej.
Anka - powodzenia 😉
Myśle, że na naturalnym cyklu - skoro u mnie wszystko Ok. Teraz mam tą lamette niby żeby wyregulować trochę cykl bo mam nieregularnie, ale pewności nie mam bo nie wiedziałam żeby zapytać tzn że może być inaczej niż na naturalnym 🙈 jestem początkująca w tych sprawach 😊 a po co te zastrzyki ? To w cyklu gdzie ma być inseminacja czy wcześniej ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 16:53
-
Ola_koniczynka wrote:Myśle, że na naturalnym cyklu - skoro u mnie wszystko Ok. Teraz mam tą lamette niby żeby wyregulować trochę cykl bo mam nieregularnie, ale pewności nie mam bo nie wiedziałam żeby zapytać tzn że może być inaczej niż na naturalnym 🙈 jestem początkująca w tych sprawach 😊 a po co te zastrzyki ? To w cyklu gdzie ma być inseminacja czy wcześniej ?
Zastrzyki w cyklu gdzie ma być inseminacja na wzrost pęcherzyków,działanie takie jak tabletek, są różne kombinacje, ja miałam też lamette, teraz mam zastrzyki, znajoma miała do inseminacji zastrzyki plus tabletki. Pewnie zależy co na kogo działa.20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Gosia9305 wrote:Zastrzyki w cyklu gdzie ma być inseminacja na wzrost pęcherzyków,działanie takie jak tabletek, są różne kombinacje, ja miałam też lamette, teraz mam zastrzyki, znajoma miała do inseminacji zastrzyki plus tabletki. Pewnie zależy co na kogo działa.
Aaa to nie wiedziałam🤦♂️ To ja nie wiem co ze mną będzie bo podjęłam decyzje, że do końca roku próbujemy naturalnie 😊 to muszę podpytać na wizycie 😊 -
***Sikorka*** wrote:Pierwsze prenatalne za nami, wszystko jest dobrze. Pozostaje czekać na wyniki z krwi ❤️
To jeszcze ja zostałam już odliczam dni do 12 października, wczoraj miałam ogólna wizytę u dr i wszystko ok.
***Sikorka***, ZuzaMaruda, Paula1706, Malina1991, Gosia9305 lubią tę wiadomość
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
Anka jak robiłaś obciążenie to glukoze miałaś zwykła czy pozwalają ta cytrynową, glucotest? Właśnie jadę na krzywa cukrową i insulinową, ale jeszcze muszę kupić glukoze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 07:05
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
Dżoni wrote:My niestety jeszcze nie w komplecie. Nasza córka nadal na neonatologii. Nie spodziewałam sie ze jeszcze to nas spotka ale los najwidoczniej lubi wystawiać na próbę naszą cierpliwość. Malutka ma problem z krzepliwoscia krwi, więc ku przestrodze dziewczyny, wiem że dużo się dzieje podczas porodu i są emocje i ból masa innych spraw, ale kiedy pytają o potwierdzenie zgody na podanie wit K to patrzcie czy maluszek rzeczywiście ją dostaje, albo wy albo wasz partner. Nie mówię że u nas mimo potwierdzenia nie podali ale nie jesteśmy pewni bo żadne z nas nie patrzyło wtedy. To się zdarza 1% dzieci ale jak widać na kogoś zawsze musi trafić. Uważajcie też na acard, heparyne I inne cuda w ciąży, wiem że bierzemy żeby zajść ale nikt nie mówi że to też może mieć skutki uboczne.
Serce mi pękło milion razy kiedy mi ją zabrali na neonatologie w wyniku krwawienia, dziś już stabilnie i pokornie czekam na info kiedy wyjdzie.
Rzadziej zaglądam bo sytuacja taka a nie inna ale ogromnie zaciskam kciuki za starania, transfery, kolejne kroki i dobre porody 🙌 nie zapominam o Was ani o tym jak to jest być w trybie oczekiwania ❤️
Najważniejsze, że idzie w dobrą stronę 🙂 bedzie już tylko lepiej ✊✊ wszystkie ciotki czekają na powrót Jogódki do domu 😉ZuzaMaruda, Dżoni lubią tę wiadomość
-
Gosia9305 wrote:Anka jak robiłaś obciążenie to glukoze miałaś zwykła czy pozwalają ta cytrynową, glucotest? Właśnie jadę na krzywa cukrową i insulinową, ale jeszcze muszę kupić glukoze.
Teraz z tą zwykłą już chyba ciężko, mialam cytrynową, malinowa podobno jest najsłodsza. PowodzeniaGosia9305 lubi tę wiadomość
2.08. ❄️ cykl naturalny
10dpt bhcg 189
14dpt bhcg 956
12.04.2022 Michalinka ❤️
22.08.2024 10dpt bhcg 201 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny