Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Diabetolodzy ogólnie nie zalecają dodawania cytryny bo obniża poziom glukozy, kwas i może fałszować wynik, ale spora część tak robi, teraz weszły te smakowane wiec dopuszczają.
    Tez tak właśnie słyszałam

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Wczoraj miałam 😉

✊✊

Ja już po śniadaniu, teraz czekam na wyniki, mam nadzieję, że po tych pięciu latach brania metforminy dr będzie zadowolony z wyników.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    ✊✊

Ja już po śniadaniu, teraz czekam na wyniki, mam nadzieję, że po tych pięciu latach brania metforminy dr będzie zadowolony z wyników.
    Wyniki będę książkowe! Zobaczysz 😁💪💪💪

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Wyniki będę książkowe! Zobaczysz 😁💪💪💪

Jestem dobrej myśli 😁 na czczo jak sprawdzały z palca było 92 a po 3 h od wypiciu glukozy 72 czyli bardzo ładnie, zobaczymy jak z żyły.

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znowu ja - dziewczyny co zrobić żeby polepszyć endometrium mam 6,6 i pęcherzyk 22mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    To znowu ja - dziewczyny co zrobić żeby polepszyć endometrium mam 6,6 i pęcherzyk 22mm
    Orzechy i winko do owulacji :)

Wysłany: 8 października 2021, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Orzechy i winko do owulacji :)

Obojętnie jakie winko i orzechy ? Przy piątku pasuje winko 🤣
    Jak po monitoringu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Obojętnie jakie winko i orzechy ? Przy piątku pasuje winko 🤣
    Jak po monitoringu ?
    Czerwone wytrawne 😊
    Ja juz po owulacji wiec juz wiem ze nici z tego cyklu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor zanim wypisać mi luteinę dopochwowa przepisal podjezykowa eh No trudno chyba niczym się nie różni,? A czy wychodzi we krwi?

• Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Doktor zanim wypisać mi luteinę dopochwowa przepisal podjezykowa eh No trudno chyba niczym się nie różni,? A czy wychodzi we krwi?

Dokładnie się nie znam, ale jak miałam infekcje to zamienialiśmy luteinę dopochwowa na podjezykową, dupek nie wychodzi we krwi, luteina chyba tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmrt wrote:
    Dokładnie się nie znam, ale jak miałam infekcje to zamienialiśmy luteinę dopochwowa na podjezykową, dupek nie wychodzi we krwi, luteina chyba tak.
    Oki dzięki to może dobrze ze jednak podjezykowa ale oby sie dobrze wchłaniała 😇

Wysłany: 8 października 2021, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Czerwone wytrawne 😊
    Ja juz po owulacji wiec juz wiem ze nici z tego cyklu...

To teraz tylko czekać do kolejnego cyklu 🍀🍀🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    To teraz tylko czekać do kolejnego cyklu 🍀🍀🍀
    Nie no jeszcze jest nadzieja na ten cykl mimo wszystko 😊

Wysłany: 9 października 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nie no jeszcze jest nadzieja na ten cykl mimo wszystko 😊

To kciuki za ten cykl 🍀
    Robiła któraś te testy owulacyjne ... bo ja robiłam dzisiaj pierwszy raz, mam 13dc i coś dzisiaj czułam, że dzisiaj jest owu , ale testy nie wykazały niby .... jest kreska ale nie tak samo intensywna jak kontrolna 🙈🤦‍♂️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    To kciuki za ten cykl 🍀
    Robiła któraś te testy owulacyjne ... bo ja robiłam dzisiaj pierwszy raz, mam 13dc i coś dzisiaj czułam, że dzisiaj jest owu , ale testy nie wykazały niby .... jest kreska ale nie tak samo intensywna jak kontrolna 🙈🤦‍♂️
    Ja robie :) i ogólnie jak jest pik to po tym piku owulacja moze wystąpić w ciągu 24 h troche za późno zaczęłam robic mogłaś ominąć pik :)

Wysłany: 9 października 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja robie :) i ogólnie jak jest pik to po tym piku owulacja moze wystąpić w ciągu 24 h troche za późno zaczęłam robic mogłaś ominąć pik :)

A co to ten „pik”?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    A co to ten „pik”?
    Nwm jak ci to wyjaśnić.... pik na testach oznacza najwyzsze lh co powoduje pęknięcie pecherzyka ... nwm czy dobrze wyjaśniłam. Wgl co lekarz pow ci na wizycie?

Wysłany: 9 października 2021, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Nwm jak ci to wyjaśnić.... pik na testach oznacza najwyzsze lh co powoduje pęknięcie pecherzyka ... nwm czy dobrze wyjaśniłam. Wgl co lekarz pow ci na wizycie?

Ale ten pik jest widoczny gdzieś? 🤦‍♂️ Powiedział mi że jest pęcherzyk 22 mm i endo 6,6 czyli takie na pograniczu. I że nie dajemy zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka bo zależy nam, żeby owu była koło niedzieli bo wtedy endo może jeszcze urosnąć. Bo ponoć moje nie jest tragiczne, ale mogłoby być lepsze 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Ale ten pik jest widoczny gdzieś? 🤦‍♂️ Powiedział mi że jest pęcherzyk 22 mm i endo 6,6 czyli takie na pograniczu bo niby od 6,5 to robią dopiero inseminacje. I że nie dajemy zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka bo zależy nam, żeby owu była koło niedzieli bo wtedy endo może jeszcze urosnąć i będą jeszcze lepsze warunki na zagnieżdżenie zarodka. Bo ponoć moje nie jest tragiczne, ale mogłoby być lepsze 😊
    Pik to tylko taka nazwa.... tsk sie po prostu mówi i tyle...
    Sle juz nie idziesz na monit?

Wysłany: 9 października 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym cyklu już nie ... stwierdził, że owu może być w każdej chwili po pęcherzyk duży, ale miejmy nadzieje, ze będzie w niedziele i to endo się polepszy ... a Ty jakie masz endo ? Tez się dopiero dowiedziałam, że pęcherzyk i endo są bardzo ważne tzn ze pęcherzyk to wiedziałam, na endo nigdy nikt mi nie zwracał uwagi 😔

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ