X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ja juz po wizycie. W tym cyklu jeszcze naturalnie bo mam pecherzyk 16 mm w piatek jade jeszcze na sprawdzenie i dostałam luteinę ze względu na krotka fazę lutealna po owulacji.
    W następnym ruszamy z inseminacja juhuu 🙈
    Co mnie zaskoczyło ze tylko ja musze zrobić badania a moj nie musi ☺ teraz juz musi się udać 🤩

Dobre wieści 😊 a do kogo jedziesz w piątek ? Na monitoring , tak ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Dobre wieści 😊 a do kogo jedziesz w piątek ? Na monitoring , tak ?
    Do kolegi doktora Macieja Dr Trzcinski czy jakoś tak :)

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    My niestety jeszcze nie w komplecie. Nasza córka nadal na neonatologii. Nie spodziewałam sie ze jeszcze to nas spotka ale los najwidoczniej lubi wystawiać na próbę naszą cierpliwość. Malutka ma problem z krzepliwoscia krwi, więc ku przestrodze dziewczyny, wiem że dużo się dzieje podczas porodu i są emocje i ból masa innych spraw, ale kiedy pytają o potwierdzenie zgody na podanie wit K to patrzcie czy maluszek rzeczywiście ją dostaje, albo wy albo wasz partner. Nie mówię że u nas mimo potwierdzenia nie podali ale nie jesteśmy pewni bo żadne z nas nie patrzyło wtedy. To się zdarza 1% dzieci ale jak widać na kogoś zawsze musi trafić. Uważajcie też na acard, heparyne I inne cuda w ciąży, wiem że bierzemy żeby zajść ale nikt nie mówi że to też może mieć skutki uboczne.
    Serce mi pękło milion razy kiedy mi ją zabrali na neonatologie w wyniku krwawienia, dziś już stabilnie i pokornie czekam na info kiedy wyjdzie.

Rzadziej zaglądam bo sytuacja taka a nie inna ale ogromnie zaciskam kciuki za starania, transfery, kolejne kroki i dobre porody 🙌 nie zapominam o Was ani o tym jak to jest być w trybie oczekiwania ❤️

Zdrówka dla córeczki i powrót do domu abyście w pełni mogli się sobą cieszyć, trzymajcie się 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 19:05

Gosia9305, Dżoni, Karina89, Paula1706, Kolorowanki, ***Sikorka***, Ania0692, PaulinaP, ZuzaMaruda, Pszczolaaa lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Do kolegi doktora Macieja Dr Trzcinski czy jakoś tak :)

Serioo? Też jadę do niego na monitoring w piątek 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Serioo? Też jadę do niego na monitoring w piątek 🙈
    Tak 😁 o której? Ja mam na 17 ☺

Wysłany: 6 października 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Tak 😁 o której? Ja mam na 17 ☺

To jestem po Tobie 😊 17:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    To jestem po Tobie 😊 17:30
    ooo elegancko :D

Wysłany: 6 października 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    ooo elegancko :D

A co do inseminacji, to mówił jak to będzie wyglądało ? Bo ja w głowie wciąż mam, że pewnie i tak nas to czeka, ale umawialiśmy się, że do końca roku jedziemy na monitoringu🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    A co do inseminacji, to mówił jak to będzie wyglądało ? Bo ja w głowie wciąż mam, że pewnie i tak nas to czeka, ale umawialiśmy się, że do końca roku jedziemy na monitoringu🙈
    ale ze stymulacją ?
    pytal mi sie czy wiem jak to wyglada pow ze tak w polowie i pow ze na naturalnym cyklu bede i 14 dc mam sie zglosić do niego na monitoring oczywiście pytalam a co jak nie bedzie miejsc itp to pow ze mają mnie wcisnac mimo wszystko jak coś to bede pisala sms do doktora .
    no i w dzien inseminacji moj oddaje nasienie oni je preparują i mi podają . w miedzyczasie musze zrobic te wirusowe i chlamydie . tak w skrocie bylam oszolomiona tymi informjacjami haha :D

Wysłany: 6 października 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    ale ze stymulacją ?
    pytal mi sie czy wiem jak to wyglada pow ze tak w polowie i pow ze na naturalnym cyklu bede i 14 dc mam sie zglosić do niego na monitoring oczywiście pytalam a co jak nie bedzie miejsc itp to pow ze mają mnie wcisnac mimo wszystko jak coś to bede pisala sms do doktora .
    no i w dzien inseminacji moj oddaje nasienie oni je preparują i mi podają . w miedzyczasie musze zrobic te wirusowe i chlamydie . tak w skrocie bylam oszolomiona tymi informjacjami haha :D

Do końca roku mam monitoring ze stymulacją, tzn tak się umawialiśmy, ale jadę teraz do tego Dr T.wiec nie wiem co będzie dalej bo wizytę u dr Brązerta mam dopiero w grudniu i sama nie wiem czy tą lamette brać co miesiąc i jeździć na monitoring czy nie można jej brać co miesiąc (muszę zapytać w piątek)
    A inseminacje to nie wiem padła propozycja ze strony doktora, ale decyzja należała do mnie ... tylko ja już wybiegam w przyszłość, ze jednak może się nie udać więc już w styczniu umówiłam wizytę do dr B.i będziemy działać tym drugim sposobem .... dlatego dopytuje czy to dużo przygotowań jest przed ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Do końca roku mam monitoring ze stymulacją, tzn tak się umawialiśmy, ale jadę teraz do tego Dr T.wiec nie wiem co będzie dalej bo wizytę u dr Brązerta mam dopiero w grudniu i sama nie wiem czy tą lamette brać co miesiąc i jeździć na monitoring czy nie można jej brać co miesiąc (muszę zapytać w piątek)
    A inseminacje to nie wiem padła propozycja ze strony doktora, ale decyzja należała do mnie ...
    Jeszcze mój mąż pije syropek na rozrzedzenia nasienia w tym cyklu , jakaś nadzieja jest , zawsze przy nowym cyklu jest nadzieja🙈 tylko ja już wybiegam w przyszłość, ze jednak może się nie udać więc już w styczniu umówiłam wizytę do dr B.i będziemy działać tym drugim sposobem .... dlatego dopytuje czy to dużo przygotowań jest przed ...
    ja bym brala caly czas do konca roku i jezdzila na te monitoringi :) bo mialam tak samo w sumie 3 cykle na clo potem doktor zmienil 2 cykle na lamecie . ja myslalam że tą b edą jakies wielkie przygotowania ale doktor juz dzisiaj pobral mi na biocenoze tez wymaz mialalm miec też pobraną krew na te wirusowe ale po wczorajszym pobieranią mam mini krwiaki w obu rekach i doktor pow zebym zrobila sobie pozniej .

Wysłany: 6 października 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    ja bym brala caly czas do konca roku i jezdzila na te monitoringi :) bo mialam tak samo w sumie 3 cykle na clo potem doktor zmienil 2 cykle na lamecie . ja myslalam że tą b edą jakies wielkie przygotowania ale doktor juz dzisiaj pobral mi na biocenoze tez wymaz mialalm miec też pobraną krew na te wirusowe ale po wczorajszym pobieranią mam mini krwiaki w obu rekach i doktor pow zebym zrobila sobie pozniej .

Tak, tak poczekam jeszcze do końca roku...
    Najwcześniej w styczniu zaczniemy ze stymulacją. 😊

anka lubi tę wiadomość

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    A inseminacje to nie wiem padła propozycja ze strony doktora, ale decyzja należała do mnie ...
    Jeszcze mój mąż pije syropek na rozrzedzenia nasienia w tym cyklu , jakaś nadzieja jest , zawsze przy nowym cyklu jest nadzieja🙈 tylko ja już wybiegam w przyszłość, ze jednak może się nie udać więc już w styczniu umówiłam wizytę do dr B.i będziemy działać tym drugim sposobem .... dlatego dopytuje czy to dużo przygotowań jest przed ...

Myślę, że spokojnie możesz podpytać dr T, nawet spoko ogarnia te tematy i te doradzi 🙂

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Pszczolaaa Ekspertka

Wysłany: 6 października 2021, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi tylko ile jest mniej więcej wizyt na cyklu naturalnym, do transferu.

oeuaxzkrxcy3koy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czeka się na wynik chlamydi na polnej?

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2021, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ile czeka się na wynik chlamydi na polnej?
    Ja czekałam jeden dzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Ja czekałam jeden dzień.
    Serio,? Bo ja juz w strachu bo wszędzie piszą 14 dni a chciałam fopiero zrobic przed inseminacja bo mam teraz przepisana luteinę dopochwowa a nie można pobierać wymazu wtedy....

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 7 października 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Serio,? Bo ja juz w strachu bo wszędzie piszą 14 dni a chciałam fopiero zrobic przed inseminacja bo mam teraz przepisana luteinę dopochwowa a nie można pobierać wymazu wtedy....
    Poważnie 😉 Robiłam wyzmaz z cala wirusowke do inseminacji i miałam tego samego dnia późnym wieczorem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2021, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Poważnie 😉 Robiłam wyzmaz z cala wirusowke do inseminacji i miałam tego samego dnia późnym wieczorem.
    Ooo to super to zrobię po okresie w takim razie 😁

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 7 października 2021, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolaaa wrote:
    Powiedzcie mi tylko ile jest mniej więcej wizyt na cyklu naturalnym, do transferu.

Miałam trzy podglądy

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ