Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka jak robiłaś obciążenie to glukoze miałaś zwykła czy pozwalają ta cytrynową, glucotest? Właśnie jadę na krzywa cukrową i insulinową, ale jeszcze muszę kupić glukoze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 07:05

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
    28.01.2025 Ignacy 💙
  • Ja123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni wrote:
    My niestety jeszcze nie w komplecie. Nasza córka nadal na neonatologii. Nie spodziewałam sie ze jeszcze to nas spotka ale los najwidoczniej lubi wystawiać na próbę naszą cierpliwość. Malutka ma problem z krzepliwoscia krwi, więc ku przestrodze dziewczyny, wiem że dużo się dzieje podczas porodu i są emocje i ból masa innych spraw, ale kiedy pytają o potwierdzenie zgody na podanie wit K to patrzcie czy maluszek rzeczywiście ją dostaje, albo wy albo wasz partner. Nie mówię że u nas mimo potwierdzenia nie podali ale nie jesteśmy pewni bo żadne z nas nie patrzyło wtedy. To się zdarza 1% dzieci ale jak widać na kogoś zawsze musi trafić. Uważajcie też na acard, heparyne I inne cuda w ciąży, wiem że bierzemy żeby zajść ale nikt nie mówi że to też może mieć skutki uboczne.
    Serce mi pękło milion razy kiedy mi ją zabrali na neonatologie w wyniku krwawienia, dziś już stabilnie i pokornie czekam na info kiedy wyjdzie.

Rzadziej zaglądam bo sytuacja taka a nie inna ale ogromnie zaciskam kciuki za starania, transfery, kolejne kroki i dobre porody 🙌 nie zapominam o Was ani o tym jak to jest być w trybie oczekiwania ❤️

Najważniejsze, że idzie w dobrą stronę 🙂 bedzie już tylko lepiej ✊✊ wszystkie ciotki czekają na powrót Jogódki do domu 😉

ZuzaMaruda, Dżoni lubią tę wiadomość

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 8 października 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Anka jak robiłaś obciążenie to glukoze miałaś zwykła czy pozwalają ta cytrynową, glucotest? Właśnie jadę na krzywa cukrową i insulinową, ale jeszcze muszę kupić glukoze.

Teraz z tą zwykłą już chyba ciężko, mialam cytrynową, malinowa podobno jest najsłodsza. Powodzenia

Gosia9305 lubi tę wiadomość

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Moglsm miec cytrynowa, :)

Gosia9305 lubi tę wiadomość

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Moglsm miec cytrynowa, :)

Jeszcze za godzinę ostatnie pobranie🙂,ale dziś ruch na Polnej w labolatorium.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 09:23

28.01.2025 Ignacy 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    We wtorek miałam podobnie..
    Trzymsm kciuki za wyniki ✊✊

• Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:15

aśka lubi tę wiadomość

• ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Tam zawsze chyba tak jest. Jestem tam często i nigdy nie trafiłam na mało ludzi 😁

• ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Dziewczyny szybkie pytanie czy brał którejś z Was mąż syropek (typu mucosolvan) na rozrzedzenie nasienia ? Czy można przesadzić z tym syropem ?
    Mój brał ale tabletki, miał zapłacone 2x1.

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Tam zawsze chyba tak jest. Jestem tam często i nigdy nie trafiłam na mało ludzi 😁

To ja trafiałam na luzy, ale wcześnie przed pracą jechałam, nie wiedziałam, że zaleca się wypić z dwie szklanki wody przed badaniem krwi, od wczoraj 22 nic nie jadłam i nie piłam 🙈, mam nadzieję, że wyniki nie wyjdą zafałszowane.

28.01.2025 Ignacy 💙

Wysłany: 8 października 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Mój brał ale tabletki, miał zapłacone 2x1.

Ale przez ile dni ?

• ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Ale przez ile dni ?
    Sprawdzam w zleceniach i brak jednak 3×1 między 8 a 16 przez 8 tygodni. Teraz ma spokój od 2 lat. Przy tych tabletach miał jeszcze zalecenie minimum 2 litry wody.

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 8 października 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Ale przez ile dni ?

Jeżeli doktor nie zalecił inaczej to bym brała tak ja w ulotce Mucosolvan, syrop albo tabletki

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

Wysłany: 8 października 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Sprawdzam w zleceniach i brak jednak 3×1 między 8 a 16 przez 8 tygodni. Teraz ma spokój od 2 lat. Przy tych tabletach miał jeszcze zalecenie minimum 2 litry wody.

ok;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:15

• ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Przez 8 dni czy tygodni 🤦‍♂️? Właśnie nie podał konkretnie tylko ze 2 razy dziennie po 10ml ale nie ile dni i ja mojemu już daje od 2 dnia cyklu chyba i teraz mam 12 i się zastanawiam czy nie przesadziłam ....
    Te zalecenia o których pisałem wcześniej były od poprzedniego ginekolog nie dr Macieja.
    Dopytalabym na kolejnej wizycie 😉

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Teraz z tą zwykłą już chyba ciężko, mialam cytrynową, malinowa podobno jest najsłodsza. Powodzenia

A ja zamiast cytrynowej polecam zwykłą i do niej wcisnąć połówkę prawdziwej cytryny, pycha!

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png

Wysłany: 8 października 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Te zalecenia o których pisałem wcześniej były od poprzedniego ginekolog nie dr Macieja.
    Dopytalabym na kolejnej wizycie 😉

ok dziękuje, a Ty dzisiaj IUI? Dobrze widziałam?

• ZuzaMaruda Autorytet

Wysłany: 8 października 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    ok dziękuje, a Ty dzisiaj IUI? Dobrze widziałam?
    Wczoraj miałam 😉

Karina89, Malina1991, Kolorowanki, Asmrt lubią tę wiadomość

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 8 października 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    A ja zamiast cytrynowej polecam zwykłą i do niej wcisnąć połówkę prawdziwej cytryny, pycha!

Diabetolodzy ogólnie nie zalecają dodawania cytryny bo obniża poziom glukozy, kwas i może fałszować wynik, ale spora część tak robi, teraz weszły te smakowane wiec dopuszczają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 10:40

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

Wysłany: 8 października 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Wczoraj miałam 😉
    Super ! Mocne kciuki 🍀

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ