X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    a moge zapytać jakie macie problemy że iui ? bo nie pamietam czy pisalas :/
    my chcemy też podejsc do 3 potem tylko ivf..
    dziękuje :) w sumie trzebga być dobrej myśli. a ty kiedy masz wizyte ?

Ja nam PCOS, mąż trochę obniżone parametry nasienia, wizyta pod koniec października 🙂

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • PaulinaP Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikorka priv 🙂

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

06.2021 próbny transfer
    07.2021 ivf
    26.07.2021 świeży transfer ❄️
    7dpt bhcg 56
    9dpt bhcg 139
    02.2024 trasfer 4.1.1.
    7dpt bhcg 37
    9dpt bhcg 98
    NIFTY PRO - dziewczynka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Ja nam PCOS, mąż trochę obniżone parametry nasienia, wizyta pod koniec października 🙂
    To w takim razie kciuki ✊🍀

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    To w takim razie kciuki ✊🍀

Dzięki 🙂 a orientujesz się może, albo któraś z Was czy labolatorium na Polnej jest czynne w soboty? Na stronie piszą, że od pon do piątku🤔, czy tylko mi zostaje HCP.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Dzięki 🙂 a orientujesz się może, albo któraś z Was czy labolatorium na Polnej jest czynne w soboty? Na stronie piszą, że od pon do piątku🤔, czy tylko mi zostaje HCP.
    Z tego co wiem to było czynne w sobotę 😉 ale może się coś zmieniło.

Gosia9305 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia zostawiłam Ci wiadomość na priv ;)

• punkgirl Nowa

Wysłany: 3 października 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, można dołączyć? :)

Chciałabym się wybrać w najbliższym czasie do doktora - o ile będzie coś wolnego - jakie są terminy, orientujecie się może?

Staramy się z partnerem w sumie od 2017r. - jedna ciąża pozamaciczna i jedna biochemiczna za mną. Oprócz tego nic więcej.

Prawy jajowód niedrożny po ciąży pozamacicznej - był nacinany. Mąż był w zeszłym roku na badaniu nasienia, morfologia 99% nieprawidłowych plemników.

Tak naprawdę każdy lekarz u którego byłam nic ciekawego nie wymyślił, wszyscy w stylu "jest pani młoda, zdarza się". Mam 30 lat.

Czytałam opinie o doktorze, wszystkie bardzo dobre, może w końcu trafię na kogoś, kto nam pomoże. Czy warto zrobić jakieś badania przed wizytą czy nie ma sensu?

:)

• MuminkAa Autorytet

Wysłany: 3 października 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    punkgirl wrote:

Chciałabym się wybrać w najbliższym czasie do doktora - o ile będzie coś wolnego - jakie są terminy, orientujecie się może?

Staramy się z partnerem w sumie od 2017r. - jedna ciąża pozamaciczna i jedna biochemiczna za mną. Oprócz tego nic więcej.

Prawy jajowód niedrożny po ciąży pozamacicznej - był nacinany. Mąż był w zeszłym roku na badaniu nasienia, morfologia 99% nieprawidłowych plemników.

Tak naprawdę każdy lekarz u którego byłam nic ciekawego nie wymyślił, wszyscy w stylu "jest pani młoda, zdarza się". Mam 30 lat.

Czytałam opinie o doktorze, wszystkie bardzo dobre, może w końcu trafię na kogoś, kto nam pomoże. Czy warto zrobić jakieś badania przed wizytą czy nie ma sensu?

Część 🙂 ja bym zabrała to co masz do tej pory, nie robiła dodatkowych, po wywiadzie są ukierunkowywane na dany problem,( ewentualnie pakiet z test DNA na trombofilie) terminy na drugą połowę grudnia........ 🙈

punkgirl lubi tę wiadomość

• kwiatkibratki Ekspertka

Wysłany: 3 października 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może będę miała do oddania termin do doktora na 18.10:)

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowanki wrote:
    Dr Trzcin.. jest ok🙂, dr L według mnie jest bardzo miła, ale czasem trochę mało decyzyjna.

Tak dr Trz... jest spoko, swoją drogą klaruje się dobra kadra kolejnego pokolenia, rezydent P asystował dr Maciejowi przy CC, chyba nawet robią często razem znajoma też mówiła że był, i od innych słyszałam, też jest merytoryczny spokojny, ma luz w rozmowie, no ale jest OBŁĘDNIE przystojny.....

PaulinaP, Kolorowanki, Ania0692, Alicjaaa lubią tę wiadomość

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    punkgirl wrote:

Też bym wzięła to co masz zrobionej na chwilę obecną, nie robiłabym dodatkowych badań.

punkgirl lubi tę wiadomość

• Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka - zaciekawił mnie Twój wpis , „owulacje słabej jakości” - jak można spr czy owulacja jest słabej jakości ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2021, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:
    Anka - zaciekawił mnie Twój wpis , „owulacje słabej jakości” - jak można spr czy owulacja jest słabej jakości ?
    Po prostu progesteron 7 dpo mam słaby

• Kolorowanki Ekspertka

Wysłany: 4 października 2021, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_koniczynka wrote:

"owylacja słabej jakości" to takie potoczne powiedzenie, np u dziewczyn z PCOS i im wyższe AMH, 9, 10, mówi się, że komórki mogą być słabszej jakości jest ich dużo ale właśnie słabe, niski progesteron nie zawsze oznacza słaba owulacje, niestety duży wpływ ma stres,od siebie warto brać mioinozytol powoduje znaczna poprawę odpowiedzi hormonalnej, zmniejszając ilość hormonu FSH, który jest niezbędny do optymalnego rozwoju pęcherzyków.

2.08. ❄️ cykl naturalny
    10dpt bhcg 189
    14dpt bhcg 956

12.04.2022 Michalinka ❤️

22.08.2024 10dpt bhcg 201
  • Ola_koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz rozumiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 10:13

• ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś na wizycie doktor powiedział, ze odstawiamy Prolutex. Także gdyby któraś z Was chciała odkupić to mam 5 opakowań na sprzedaż.

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda Wy już działacie? Pozdrawiam 🙂

• kwiatkibratki Ekspertka

Wysłany: 5 października 2021, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Dziewczyny, dziś na wizycie doktor powiedział, ze odstawiamy Prolutex. Także gdyby któraś z Was chciała odkupić to mam 5 opakowań na sprzedaż.

Zaprosiłam :)

***Sikorka*** lubi tę wiadomość

• ZuzaMaruda Ekspertka

Wysłany: 5 października 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    ZuzaMaruda Wy już działacie? Pozdrawiam 🙂
    Hejka!Tak, jutro mam wizytę i jak wszystko ładnie urosło to pewnie w piątek IUI, strasznie sie cykam, ale mam dużo nadzieję ze sie uda co może nie być dobre. Zobaczymy co ma być to będzie 😉

Gosia9305, Ciri86, ***Sikorka***, Pszczolaaa, Dżoni, Olivia27 lubią tę wiadomość

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZuzaMaruda wrote:
    Hejka!Tak, jutro mam wizytę i jak wszystko ładnie urosło to pewnie w piątek IUI, strasznie sie cykam, ale mam dużo nadzieję ze sie uda co może nie być dobre. Zobaczymy co ma być to będzie 😉

Ooo 💪 nie będę za dużo pisać, poprostu dużo spokoju w tym czasie wiesz o co chodzi 🙂, ja miałam podobnie nie wyobrażałam sobie kolejnej porazki i świadomości, że może się nie udać, ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu.

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ