X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Ginekolog Maciej Brązert
Odpowiedz

Ginekolog Maciej Brązert

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Tak, pamiętam te Twoje krzywe i jak napisałaś hemoglobinę co wyszła wzorowa to faktycznie dziwne te pierwsze wyniki, a insulina to hormon więc też ma znaczenie działanie stresu,tak coś kiedyś mówił.
    Dla mnie tez te wyniki były chore ale może po prostu tak dziala na mnie wielka dawka cukru? Bo jak go wyeliminowałam to było okej a teraz kazał mi normalnie jesc to mam wyższe te cukry...

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Dla mnie tez te wyniki były chore ale może po prostu tak dziala na mnie wielka dawka cukru? Bo jak go wyeliminowałam to było okej a teraz kazał mi normalnie jesc to mam wyższe te cukry...

Nie znam się aż tak na tym, ale jest to dziwne, też pisałaś jeszcze przed włączeniem metforminy, że jak sobie mierzysz to cukry masz prawidłowe, u mnie właśnie i cukry po posiłkach głównie , na czczo ok i hemoglobina glikolowana były podwyższone, po leczeniu się wynormowaly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Nie znam się aż tak na tym, ale jest to dziwne, też pisałaś jeszcze przed włączeniem metforminy, że jak sobie mierzysz to cukry masz prawidłowe, u mnie właśnie i cukry po posiłkach głównie , na czczo ok i hemoglobina glikolowana były podwyższone, po leczeniu się wynormowaly.
    Zobacze jak wyjdzie test ogtt nie bede się w to aż tak zagłębiać i analizować i tak zmienił mi dawkę metforminy na 2x1 ale nwm czy nie brac tak jak bralam i stosować tej diety i będzie pewnie okej . Dzisiaj cukier po 2 h byl 150 wiec nie ma tragedii. A może też wyjdzie coś w tych badaniach co mi zlecil mimo wszystko po mecie wróciły mi owulacje No ale i tak słabej jakości po progesteron słabiutki....

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Zobacze jak wyjdzie test ogtt nie bede się w to aż tak zagłębiać i analizować i tak zmienił mi dawkę metforminy na 2x1 ale nwm czy nie brac tak jak bralam i stosować tej diety i będzie pewnie okej . Dzisiaj cukier po 2 h byl 150 wiec nie ma tragedii. A może też wyjdzie coś w tych badaniach co mi zlecil mimo wszystko po mecie wróciły mi owulacje No ale i tak słabej jakości po progesteron słabiutki....

Z tą metformina to też wiem, że jest różnie na mnie najlepiej działa XR, natomiast znajoma ma do posiłku i umiej lepiej się taka sprawdza. Progesteron zawsze można podbić 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Z tą metformina to też wiem, że jest różnie na mnie najlepiej działa XR, natomiast znajoma ma do posiłku i umiej lepiej się taka sprawdza. Progesteron zawsze można podbić 😉
    Wiem dlatego bede o tym rozmawiać z doktorem vo sama nie chce brac bo się boje ze rozwala mi się cykle
    No ja biorę xr 😉

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Wiem dlatego bede o tym rozmawiać z doktorem vo sama nie chce brac bo się boje ze rozwala mi się cykle
    No ja biorę xr 😉

To powodzenia na powtórnych badaniach 🙂

anka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    To powodzenia na powtórnych badaniach 🙂
    Ale ten ogtt? To tylko krzywa glukozowa?

• Karina89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Ale ten ogtt? To tylko krzywa glukozowa?

Według mnie jeżeli nie masz napisane dodatkowo 3x insulinowa z tylko sam test ogtt to tylko krzywa cukrowa,

anka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina89 wrote:
    Według mnie jeżeli nie masz napisane dodatkowo 3x insulinowa z tylko sam test ogtt to tylko krzywa cukrowa,
    Wlasnie nie mam, dzięki 😉☺

• Olivia27 Ekspertka

Wysłany: 1 października 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:

Masz rację, że nie ma co aż tak się zagłębiać, dr kiedyś mówił, że hiperinsulinemia indukuje hipetandrogenizm i lecząc to pierwsze wpływamy też na poprawę androgenow, a pamiętam, że robiłaś krzywa na stymulacji letrozolem a on działa androgenowo na estradiol,)(dokładnie mechanizmu nie pamiętam) odmiennie niż clo, więc może u Ciebie to też miało wpływ na taki wynik, powtórka krzywej może coś wyjaśni.

PCOS
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na każdej wizycie u dr Macieja dostaje się zdjęcie z usg, oraz czy na prenatalnych dr I. daje zdjęcie? I czy coś się zmieniło z wchodzeniem męża do gabinetu lub wiadomo, czy planują takową zmianę wprowadzić?

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivia27 wrote:
    Masz rację, że nie ma co aż tak się zagłębiać, dr kiedyś mówił, że hiperinsulinemia indukuje hipetandrogenizm i lecząc to pierwsze wpływamy też na poprawę androgenow, a pamiętam, że robiłaś krzywa na stymulacji letrozolem a on działa androgenowo na estradiol,)(dokładnie mechanizmu nie pamiętam) odmiennie niż clo, więc może u Ciebie to też miało wpływ na taki wynik, powtórka krzywej może coś wyjaśni.
    Bede powtarzała tylko ten test czyli krzywa glukozy 😉 z insulina dam sobie teraz spokoj.

• Paula1706 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:
    Czy na każdej wizycie u dr Macieja dostaje się zdjęcie z usg, oraz czy na prenatalnych dr I. daje zdjęcie? I czy coś się zmieniło z wchodzeniem męża do gabinetu lub wiadomo, czy planują takową zmianę wprowadzić?

Tak u dr dostaje za każdym razem zdjęcie z usg i z prenatalnych u dr I też dostałam, nawet kilka 😊

Co do sprawy wchodzenia do gabinetu z mężem to też z dr o tym rozmawiałam i narazie nic się w tym temacie nie zmieniło. Powiedział, że jak jakieś nowe rekomendacje będą w tej sprawie to da znać bo mówiłam że chociaż chciałabym żeby raz mąż mógł że mną wejsc. Jeszcze się tylko dopytywał czy mąż zaszczepiony.

06.03.2022 Basia❤
  • ***Sikorka*** Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1706 wrote:
    Tak u dr dostaje za każdym razem zdjęcie z usg i z prenatalnych u dr I też dostałam, nawet kilka 😊

Co do sprawy wchodzenia do gabinetu z mężem to też z dr o tym rozmawiałam i narazie nic się w tym temacie nie zmieniło. Powiedział, że jak jakieś nowe rekomendacje będą w tej sprawie to da znać bo mówiłam że chociaż chciałabym żeby raz mąż mógł że mną wejsc. Jeszcze się tylko dopytywał czy mąż zaszczepiony.

Dziękuję 🙂

28.07 2021 transfer ❤️🍀
    5 dpt beta 16,85 🍍
    7 dpt beta 53,12🍍
    14 dpt beta 1727,83 🍍
    19 dpt beta 8996,82 🍍

thgf43r8vshihkue.png
  • Malina1991 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ***Sikorka*** wrote:

Też dostaje na każdej wizycie u dr Macieja, na prenatalnych również.

Ps :rozmawiałam z dr o tym usg 3d/4d jestem zapisana, trochę nie mogę się już doczekać ☺️

Zaba90, Karina89, PaulinaP lubią tę wiadomość

1 IVF 2021
    maj 2021 przygotowanie do transferu
    BHCG 9dpt 42
    BHCG 11dpt 89
    BHCG 13dpt 270
  • Asmrt Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoni, Ania0692 - gratulacje ❤️

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka to możliwe, że będziemy razem podchodzić do inseminacji,też tak planujemy, u nas pierwsza ciąża zakończyła się łyżeczkowaniem, mieliśmy reset, ale wracamy 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2021, 20:32

ZuzaMaruda, Karina89 lubią tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Anka to możliwe, że będziemy razem podchodzić do inseminacji,też tak planujemy, u nas pierwsza ciąża zakończyła się łyżeczkowaniem, mieliśmy reset, ale wracamy 🙂
    jeju a ostatnio o tobie myślalam :( strasznie mi przykro :(
    ja mam nadzieje ze dostaniemy zielone swiatlo na tą inseminacji wogóle... też nie majm dużych nadzei bo jednak jedynym powodem dla ktorego sie zdecydowalismy to dlugolethnie starania wiec taka mala szansa zeby mialo sie udać.. :/

Gosia9305 lubi tę wiadomość

• Gosia9305 Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    jeju a ostatnio o tobie myślalam :( strasznie mi przykro :(
    ja mam nadzieje ze dostaniemy zielone swiatlo na tą inseminacji wogóle... też nie majm dużych nadzei bo jednak jedynym powodem dla ktorego sie zdecydowalismy to dlugolethnie starania wiec taka mala szansa zeby mialo sie udać.. :/

Nam się udała druga UIU, nie napisze, że na pewno uda się kolejna, zobaczymy, ale chcemy jeszcze podejść do inseminacji zanim będziemy myśleć o ivf. To trzymam kciuki za tą wizytę 6 października ✊

ZuzaMaruda lubi tę wiadomość

20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2021, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia9305 wrote:
    Nam się udała druga UIU, nie napisze, że na pewno uda się kolejna, zobaczymy, ale chcemy jeszcze podejść do inseminacji zanim będziemy myśleć o ivf. To trzymam kciuki za tą wizytę 6 października ✊
    a moge zapytać jakie macie problemy że iui ? bo nie pamietam czy pisalas :/
    my chcemy też podejsc do 3 potem tylko ivf..
    dziękuje :) w sumie trzebga być dobrej myśli. a ty kiedy masz wizyte ?

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ