Ginekolog Maciej Brązert
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarina89 wrote:Tak, pamiętam te Twoje krzywe i jak napisałaś hemoglobinę co wyszła wzorowa to faktycznie dziwne te pierwsze wyniki, a insulina to hormon więc też ma znaczenie działanie stresu,tak coś kiedyś mówił.
-
anka wrote:Dla mnie tez te wyniki były chore ale może po prostu tak dziala na mnie wielka dawka cukru? Bo jak go wyeliminowałam to było okej a teraz kazał mi normalnie jesc to mam wyższe te cukry...
Nie znam się aż tak na tym, ale jest to dziwne, też pisałaś jeszcze przed włączeniem metforminy, że jak sobie mierzysz to cukry masz prawidłowe, u mnie właśnie i cukry po posiłkach głównie , na czczo ok i hemoglobina glikolowana były podwyższone, po leczeniu się wynormowaly. -
nick nieaktualnyKarina89 wrote:Nie znam się aż tak na tym, ale jest to dziwne, też pisałaś jeszcze przed włączeniem metforminy, że jak sobie mierzysz to cukry masz prawidłowe, u mnie właśnie i cukry po posiłkach głównie , na czczo ok i hemoglobina glikolowana były podwyższone, po leczeniu się wynormowaly.
-
anka wrote:Zobacze jak wyjdzie test ogtt nie bede się w to aż tak zagłębiać i analizować i tak zmienił mi dawkę metforminy na 2x1 ale nwm czy nie brac tak jak bralam i stosować tej diety i będzie pewnie okej . Dzisiaj cukier po 2 h byl 150 wiec nie ma tragedii. A może też wyjdzie coś w tych badaniach co mi zlecil mimo wszystko po mecie wróciły mi owulacje No ale i tak słabej jakości po progesteron słabiutki....
Z tą metformina to też wiem, że jest różnie na mnie najlepiej działa XR, natomiast znajoma ma do posiłku i umiej lepiej się taka sprawdza. Progesteron zawsze można podbić 😉 -
nick nieaktualnyKarina89 wrote:Z tą metformina to też wiem, że jest różnie na mnie najlepiej działa XR, natomiast znajoma ma do posiłku i umiej lepiej się taka sprawdza. Progesteron zawsze można podbić 😉
No ja biorę xr 😉 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Dla mnie tez te wyniki były chore ale może po prostu tak dziala na mnie wielka dawka cukru? Bo jak go wyeliminowałam to było okej a teraz kazał mi normalnie jesc to mam wyższe te cukry...
Masz rację, że nie ma co aż tak się zagłębiać, dr kiedyś mówił, że hiperinsulinemia indukuje hipetandrogenizm i lecząc to pierwsze wpływamy też na poprawę androgenow, a pamiętam, że robiłaś krzywa na stymulacji letrozolem a on działa androgenowo na estradiol,)(dokładnie mechanizmu nie pamiętam) odmiennie niż clo, więc może u Ciebie to też miało wpływ na taki wynik, powtórka krzywej może coś wyjaśni.PCOS -
Czy na każdej wizycie u dr Macieja dostaje się zdjęcie z usg, oraz czy na prenatalnych dr I. daje zdjęcie? I czy coś się zmieniło z wchodzeniem męża do gabinetu lub wiadomo, czy planują takową zmianę wprowadzić?28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
nick nieaktualnyOlivia27 wrote:Masz rację, że nie ma co aż tak się zagłębiać, dr kiedyś mówił, że hiperinsulinemia indukuje hipetandrogenizm i lecząc to pierwsze wpływamy też na poprawę androgenow, a pamiętam, że robiłaś krzywa na stymulacji letrozolem a on działa androgenowo na estradiol,)(dokładnie mechanizmu nie pamiętam) odmiennie niż clo, więc może u Ciebie to też miało wpływ na taki wynik, powtórka krzywej może coś wyjaśni.
-
***Sikorka*** wrote:Czy na każdej wizycie u dr Macieja dostaje się zdjęcie z usg, oraz czy na prenatalnych dr I. daje zdjęcie? I czy coś się zmieniło z wchodzeniem męża do gabinetu lub wiadomo, czy planują takową zmianę wprowadzić?
Tak u dr dostaje za każdym razem zdjęcie z usg i z prenatalnych u dr I też dostałam, nawet kilka 😊
Co do sprawy wchodzenia do gabinetu z mężem to też z dr o tym rozmawiałam i narazie nic się w tym temacie nie zmieniło. Powiedział, że jak jakieś nowe rekomendacje będą w tej sprawie to da znać bo mówiłam że chociaż chciałabym żeby raz mąż mógł że mną wejsc. Jeszcze się tylko dopytywał czy mąż zaszczepiony.06.03.2022 Basia❤ -
Paula1706 wrote:Tak u dr dostaje za każdym razem zdjęcie z usg i z prenatalnych u dr I też dostałam, nawet kilka 😊
Co do sprawy wchodzenia do gabinetu z mężem to też z dr o tym rozmawiałam i narazie nic się w tym temacie nie zmieniło. Powiedział, że jak jakieś nowe rekomendacje będą w tej sprawie to da znać bo mówiłam że chociaż chciałabym żeby raz mąż mógł że mną wejsc. Jeszcze się tylko dopytywał czy mąż zaszczepiony.
Dziękuję 🙂
28.07 2021 transfer ❤️🍀
5 dpt beta 16,85 🍍
7 dpt beta 53,12🍍
14 dpt beta 1727,83 🍍
19 dpt beta 8996,82 🍍
-
***Sikorka*** wrote:Czy na każdej wizycie u dr Macieja dostaje się zdjęcie z usg, oraz czy na prenatalnych dr I. daje zdjęcie? I czy coś się zmieniło z wchodzeniem męża do gabinetu lub wiadomo, czy planują takową zmianę wprowadzić?
Też dostaje na każdej wizycie u dr Macieja, na prenatalnych również.
Ps :rozmawiałam z dr o tym usg 3d/4d jestem zapisana, trochę nie mogę się już doczekać ☺️Zaba90, Karina89, PaulinaP lubią tę wiadomość
1 IVF 2021
maj 2021 przygotowanie do transferu
BHCG 9dpt 42
BHCG 11dpt 89
BHCG 13dpt 270 -
Anka to możliwe, że będziemy razem podchodzić do inseminacji,też tak planujemy, u nas pierwsza ciąża zakończyła się łyżeczkowaniem, mieliśmy reset, ale wracamy 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2021, 20:32
ZuzaMaruda, Karina89 lubią tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
nick nieaktualnyGosia9305 wrote:Anka to możliwe, że będziemy razem podchodzić do inseminacji,też tak planujemy, u nas pierwsza ciąża zakończyła się łyżeczkowaniem, mieliśmy reset, ale wracamy 🙂
strasznie mi przykro
ja mam nadzieje ze dostaniemy zielone swiatlo na tą inseminacji wogóle... też nie majm dużych nadzei bo jednak jedynym powodem dla ktorego sie zdecydowalismy to dlugolethnie starania wiec taka mala szansa zeby mialo sie udać..Gosia9305 lubi tę wiadomość
-
anka wrote:jeju a ostatnio o tobie myślalam
strasznie mi przykro
ja mam nadzieje ze dostaniemy zielone swiatlo na tą inseminacji wogóle... też nie majm dużych nadzei bo jednak jedynym powodem dla ktorego sie zdecydowalismy to dlugolethnie starania wiec taka mala szansa zeby mialo sie udać..
Nam się udała druga UIU, nie napisze, że na pewno uda się kolejna, zobaczymy, ale chcemy jeszcze podejść do inseminacji zanim będziemy myśleć o ivf. To trzymam kciuki za tą wizytę 6 października ✊ZuzaMaruda lubi tę wiadomość
20.07.2022 urodziły sie nasze bliźniaki Julian 💙 Zoja 🧡 -
nick nieaktualnyGosia9305 wrote:Nam się udała druga UIU, nie napisze, że na pewno uda się kolejna, zobaczymy, ale chcemy jeszcze podejść do inseminacji zanim będziemy myśleć o ivf. To trzymam kciuki za tą wizytę 6 października ✊
my chcemy też podejsc do 3 potem tylko ivf..
dziękujew sumie trzebga być dobrej myśli. a ty kiedy masz wizyte ?